Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.08.2008, 23:34:37
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.1975
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Am vazut cuplu cu vreo 10 ani diferenta, el cel tanar. S-au casatorit, s-a barfit la nunta. Peste vreo 3 ani s-au despartit. El si-a gasit pe altcineva.
Da, am vazut si femei care se distrau, se simteau bine, un barbat tanar era ca o mandrie. Acestea nu ar accepta casatoria, parerea mea.
Deci, vezi sa nu aiba vreun interes, apoi vezi daca poti tu sa o accepti pentru toata viata. Sau invers.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2008, 06:04:57
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Z.Lidia
Am vazut cuplu cu vreo 10 ani diferenta, el cel tanar. S-au casatorit, s-a barfit la nunta. Peste vreo 3 ani s-au despartit. El si-a gasit pe altcineva.
Da, am vazut si femei care se distrau, se simteau bine, un barbat tanar era ca o mandrie. Acestea nu ar accepta casatoria, parerea mea.
Deci, vezi sa nu aiba vreun interes, apoi vezi daca poti tu sa o accepti pentru toata viata. Sau invers.
Am citit toate postarile de pana acum si pana la urma realizez ca fiecare are dreptate din punctul lui de vedere. Fiecare om are personalitatea lui, gusturile lui, sentimentele lui, educatia lui, prejudecatile lui. Deci nu cred ca putem generaliza, ci doar sa ne exprimam propria parere sau traire. Eu personal, am avut un prieten cu 4 ani mai mic... diferentza de varsta nu era vizibila fizic, intrucat el se maturizase inainte de vreme... dar, in sufletul meu, rodea permament acel "viermishor" al prejudecatilor, inexplicabil poate, dar ma simtzeam "batrana" fatza de el doar ptr faptul ca in certificatul lui de nastere existau acele date:(
evident ca asta era doar taina mea, nu am impartasit-o niciodata lui...si in plus aveam si alta mentalitate, ca daca el este mai tanar, in ani va exista riscul de a ma abandona ptr o alta femeie de varsta lui... in fine.. cert este ca dupa 4 ani de prietenie am ajuns sa experimentez cat de reale sunt vorbele:"de ce ti-e frica de aia nu scapi" si ca "gandurile noastre devin faptele si realitatile noastre".. temerile mele s-au adeverit, si-a gasit o fata de varsta lui!!:D.. dar precum spuneam anterior, nu e cazul sa generalizam!!!!... am si 2 bune prietene casatorite cu barbati mai tineri decat ele cu 7 ani, au si copii impreuna, casatoriile lor dureaza de 9 si respectiv 11 ani.. evident ca relatiile nu sunt perfecte, caci fericire perfecta nu exista si oricum asta nu are legatura strict cu varsta partenerilor.. micile neintelegeri sunt inerente in viatza de cuplu, mai devreme sau mai tarziu..
Si tot despre mine, sunt casatorita acum cu un barbat cu 13 ani mai mare...NU DIN INTERES asa cum au parerea unii membrii ai forumului si care in felul lor au dreptate.. intrucat exista si multe alte cazuri care se casatoresc ptr interese materiale...
sotul meu nu este un om bogat, avem cat sa traim un trai decent fara fitze si lux, evident ca si aici lumea barfeste si am avut parte de multe comentarii rautacioase cum ca ar fi casatorie de interes.. pe mine au ajuns chiar sa ma distreze aprecierile lor.. nu le mai pun la suflet.. "gura lumii-i sloboda" fiecare are dreptul sa isi exprime parerea chiar daca sunt atat de eronati in ceea ce afirma!!!!... LUCURUL CEL MAI IMPORTANT ESTE CEEA CE SIMTIM CU ADEVARAT UNUL PTR ALTUL.Deci concluzia mea Marius este ca fiecare simtitm si traim diferit, fiecare suntem unici in felul nostru si atata timp cat ptr tine nu reprezinta o problema acea diferenta.. atunci vezi de viatza ta inainte, cu ganduri bune si nu te ingradi in reguli si sabloane caci precum s-a vazut din experientele atator oameni, nu exista un etalon.Mult bine ptr tine si succes!
Reply With Quote
Vechi 08.08.2008, 09:14:18
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Implicit

ei...3-4-5 ani merge....dar de regula e bine ca barbatul sa fie mai mare....femeia e mai matura...oricum relatiile columbenice sunt de prost gust....nu le accept....dar sunt cupluri.....sa traiasca cum vor...eu nu iau de crescut fomiste disperate...si nu alerg dupa femei ca mama mea, pline de aur....toape...mai bine zis...in fine, poate am fost cam dur.....dar, cam asta e realitatea....oricum sa ne rugam la Bunul Dumnezeu sa le aseze pe toate...chiar dac in timp devenim mai pretentiosi...ala e asa...aia e asa....oricum e loc si pentru singuratici...Doamne ajuta!:rolleyes:
Reply With Quote
Vechi 08.08.2008, 09:36:00
MarinaAlca's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de philalex
oricum relatiile columbenice sunt de prost gust....nu le accept....
tu la ce te referi cand spui relatii columbenice??:rolleyes:
strict la diferentza de varsta dintre cei 2 sotzi??la shocanta diferentza de aspect fizic dintre cei 2? la greutatea portofelului sotului? la cele 2 medii atata de diferite din care cei 2 sotzi provin? sau te referi la toate la un loc???
Reply With Quote
Vechi 08.08.2008, 09:42:36
MarinaAlca's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de philalex
eu nu iau de crescut fomiste disperate...si nu alerg dupa femei ca mama mea, pline de aur....toape...mai bine zis...in fine, poate am fost cam dur.....dar, cam asta e realitatea....
nici din exprimarea asta nu am inteles prea clar, sa imi fie cu iertare ... daca te referi la femei tinere atunci cand afirmi"fomiste disperate" imi vin in minte o gramada de exemple de femei tinere care au o cariera de succes si care sunt absolut independente dpdpv financiar si nu numai....
cat despre femeile de varsta mamei tale nu e musai ca toate sa fie pline de aur... sunt o gramada de femei mature care traiesc o viatza modesta...in fine.. precum spuneai e loc destul sub soare si ptr cei care nu traiesc in cuplu.. tot binele fie cu tine philalex!
Reply With Quote
Vechi 08.08.2008, 09:51:10
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Implicit

da, ma refeream la toate la un loc...din pacate traim intr-o societate avida dupa bani si asta se vede si in relatii....stau o perioada ...divorteaza, oricum sunt sceptic....in privinta multor relatii...poate ca m-am nscut intr-o familie in care tatal meu a parasit-o pe mama pentru una mai tanara...scuze, dar asa le zic eu ...la astea fomiste...si cam sunt, mai sunt si exceptii...cam 30%...;)
Reply With Quote
Vechi 08.08.2008, 19:25:32
marius007 marius007 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.07.2008
Implicit

Orium... mai mereu sau agatzat de mine fete mai mare ! Aveam 17 ani si ea avea 23! Atunci recunosc ma simteam ca un cacat in plaoie ! Cat despre relatie din prezent ma gandesc foarte serios la ea! Avem o bariera intre noi (suntem din localitati diferite)dar trecem usor peste ea ! Motoul meu in viata sentimentala este : "Sunt frunze ce nu cad oricat de tare ar bate vantul...sunt inimi ce nu se despart oricat de departe ar fi!" Singurul lucru de care trebuie sa ma asigur de la inceput este ca nu cumva ...mai tarziu ea sa imi scoata ochi reamintindu-mi diferenta ( adik sa nu se creada superioara ) asta e singurul lucru care nu il vreau !

Revin cu detalii
Reply With Quote
Vechi 08.08.2008, 22:27:24
redrose redrose is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.06.2008
Implicit

Motto-ul mi-a placut , mai putin termenul de comparatie ! Va doresc fericire si intelegere !
Reply With Quote
Vechi 09.08.2008, 19:37:52
nistor nistor is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.05.2007
Implicit

nu are nici o legatura diferenta de varsta cu o casnicie fericita.sunt mult mai interesante si mai profunde relatiile in care unul din parteneri este mai mare,pentru ca se creeaza un echilibru.si cand spun mare,ma refer la cel putin 7 ani diferenta,ca sub 7 ani sunt deja relatii normale.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2008, 08:33:27
marius007 marius007 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.07.2008
Implicit

Un wekend eu, unu ea ! wekendul acesta e venit ea la mine ! A fost super frumos! Ai mei au spus ca se vede diferenta de varsta ( la fizic ) si au dreptate ! Ne gandim din ce in ce mai mult si mai serios la relatia noastra ! si diferenta de varsta nu ne va sta niciodata in cale ! Ne-am propus ca sigura diferenta sa fie doar un numar ...o cifra in buletin! Wekendul viitor mergem impreuna la o nunta ! Visez cum ar fi oarea si nunta noastra ! :)
Reply With Quote
Răspunde

Tags
parteneri, varsta

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Diferenta de varsta intre soti anisoara Nunta 121 10.03.2017 02:10:53
Ce credeti despre diferenta de varsta? Sonrisa Nunta 117 29.03.2013 18:42:18
O relatie personala cu Iisus Hristos Pestisorul de Aur Secte si culte 243 16.11.2011 00:09:25
Diferenta de varsta Anisia Nunta 18 31.05.2010 16:55:30