Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.08.2008, 20:07:21
marius007 marius007 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.07.2008
Implicit

Da.. reamintesc! sa nu deviem de la subiect!
Revin cu noutati!
Ai mei au inceput sa o sa continuie cu aruncatul pastilelor (intepaturilor) si apropo-urilor sa ma faca sa ma gandesc ca e diferenta foarte mare !

Eu unu nu am avut o relatie stransa cu ai mei pana acum si nu mi-ai vorbit deschis niciodata ! De ce sa imi deie ei mie sfaturi acum ? Tocmai din lipsa lor de comunicare mi-am trait viata intr-unsecret pana acum ! Ai mei nu stiu ce am facut eu pana acum si nu stiu ce fel de persoana sunt ! Habarnau trecutul meu ! Si trecutul mi l-am facut singur in asa fel incat acum pot spune ca stiu sa iau o decizie, stiu riscurile ei, stiu ce este viatza !... sunt pe un forum religios si nu imi permit sa spun prea multe despre trecutul meu ! dar daca ati sti mi-ati da dreptate si m-ati intelege si nu atzi mai comenta !

Indiferent de ce am facut in viata ... nu am dreptul la liniste la dragoste si sperantza..la respect si sinceritate ?????? ...

Daca Dumnezeu mi-a aratat jumatatea mea ? eu sa nu o accept acuma pentru ca vorbeste lumea de mine si de diferenta dintre noi ? Eu sarut gura ei nu gura lumii !

Reply With Quote
Vechi 11.08.2008, 21:12:03
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Marius, gresesti foarte mult. Se vede ca ai o problema. Cat despre relatiile tale cu parintii, tu te-ai izolat de ei, tu nu ai comunicat cu ei, tu ti-ai creat lumea ta in care numai tu aveai dreptate pentru ca numai tu existai in lumea ta. Te autovictimizezi fara un motiv real ci imaginandu-ti tu faptul ca pasa-mi-te ai fost ignorat de parintii tai. Total fals. De aceeam, capacitatea de a lua decizii, pe care spui ca o ai, este iluzorie. De fapt inca nu esti capabil de a lua decizii. Inca nu esti capabil sa-ti intemeiezi o familie. Chiar crezi ca ne poti ameti cu minciunile tale? La inceputul topicului am crezut ca chiar vrei un sfat. Trezeste-te pana nu este prea tarziu. Cere iertare parintilor tai pentru comportamentul aiuristic pe care l-ai avut pana acum. E spre binele tau.
Reply With Quote
Vechi 11.08.2008, 21:51:09
Junior Member

Implicit

Da .. bine ca stiti voi tot si aveti toti dreptate !
Reply With Quote
Vechi 11.08.2008, 22:00:07
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.1975
Locație: Bucuresti
Implicit

Marius, linisteste-te! Spuneam de un cuplu, el cu 10 ani mai tanar. Parintii lui au incercat sa-l convinga, sa-i desparta. Nu au venit nici in biserica, nici la nunta. Dupa putin timp, insa, au ajuns sa se inteleaga cu nora. E adevarat ca locuiau in orase diferite, aveau casa lor, nu aveau nevoie de parinti. Ea avea oarecum situatie materiala, ca si parintii lui, de altfel. Pacat, insa, ca el si-a gasit alta, la un moment dat.
Voiam sa spun, depinde mult si de ea, ca sa va intelegeti. Cu rabdare, se poate, in timp. Numai ai grija, daca asta iti doresti.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2008, 02:33:43
ancah
Guest

Implicit

Omul indragostit nu primeste sfaturi; asta e cert. Indragosteala este "cea mai dulce forma a nebuniei". Omul indragostit accepta orice compromis, lasa oricat de la el, numai sa fie cu fiinta de care este indragostit. Trezirea vine si ea; si de multe ori nu este chiar placuta... Abia atunci, dezmeticit, cuplul incepe sa construiasca cu adevarat.

Marius, diferenta de varsta de 5 ani intre soti nu este o tragedie. Oricum cel mai in varsta intinereste, iar cel tanar se maturizeaza. Alte lucruri sunt importante: crezi ca te va ajuta sa te mantuiesti? Crezi ca te va ajuta sa stai departe de pacate? asemenea intrebari nu si le prea pun tinerii; dar daca raspunsul este "da", atunci diferenta de varsta chiar nu conteaza. Dar esti hotarat sa stai cu ea pana la sfarsitul zilelor?

Sa stii totusi ca parintii tai nu-ti vor raul, ci binele. Ia aminte la ce iti zic ei.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2008, 07:42:27
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de marius007
Daca Dumnezeu mi-a aratat jumatatea mea ?
Draga Marius, nu vreau sa fiu rea cu tine, departe de mine gandul asta, dar cum de asa repede dupa ce te-ai despartit de adventista ti-ai si gasit alta fata? "jumatatea"??

Nu e bine ca nu ai comunicat cu parintii de-a lungul vietii, dar nici acum nu e prea tarziu sa o faci. De duhovnic nu te intreb, dar sa stii ca ar trebui sa ai unul, macar el sa te cunoasca indeaproape si sa te sfatuiasca in cunostinta de cauza, nu ca noi aici pe forum care vedem numai varful aisbergului, si numai prin perspectiva ta.

Ai grija de tine si gandeste-te bine ce alegere faci in viata, s-ar putea sa nu mai poti da inapoi. Dumnezeu sa-ti ajute! roaga-te si tu macar putin, sa te lumineze in momentele astea.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2008, 08:51:50
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Omul indragostit nu primeste sfaturi; asta e cert. Indragosteala este "cea mai dulce forma a nebuniei". Omul indragostit accepta orice compromis, lasa oricat de la el, numai sa fie cu fiinta de care este indragostit. Trezirea vine si ea; si de multe ori nu este chiar placuta... Abia atunci, dezmeticit, cuplul incepe sa construiasca cu adevarat.

Marius, diferenta de varsta de 5 ani intre soti nu este o tragedie. Oricum cel mai in varsta intinereste, iar cel tanar se maturizeaza. Alte lucruri sunt importante: crezi ca te va ajuta sa te mantuiesti? Crezi ca te va ajuta sa stai departe de pacate? asemenea intrebari nu si le prea pun tinerii; dar daca raspunsul este "da", atunci diferenta de varsta chiar nu conteaza. Dar esti hotarat sa stai cu ea pana la sfarsitul zilelor?

Sa stii totusi ca parintii tai nu-ti vor raul, ci binele. Ia aminte la ce iti zic ei.
Da asa e... da nu si in cazu meu! Daca nu acceptam sfaturi nu mai intram in discuti pe acest forum! Unele sfaturi chiar imi sunt de folos si sunt scrise cu cap dar sunt uni care se dau atotstiutori si cred ca numai ei au dreptate !

Imi cer scuze am avut un moment mai slab..intradevar suna cam rastit mesajul de mai sus... da am scris ce gandeam in momentul respectiv!

Mirelat! Nu eu nu am comunicat cu ai mei ! Ei nu au comunicat cu mine ! Sunt niste parinti care ne-au educat numai pentru societate dar nu ne-au invatzat cele personale! Dar iar deviem de la subiect !

Wekendul trecut a venit ea la mine ...wekendul viitor e randul meu sa plec la ea ( si randul merge in continuare asa 1-1 )! O sa mergem la o nunta impreuna ! Vorbim ore intregi la telefon ! Plangem cu randul ca ne e dor unu de celalat ! Dar asta nu insemna ca sunt orbit de dragoste si sunt legat la ochi, sau am ochelari de cal !

Revin!

Reply With Quote
Vechi 12.08.2008, 09:16:31
pacatoasa's Avatar
pacatoasa pacatoasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.07.2007
Implicit

Eu am citit ca parintele Arsenie Boca a spus ca nu trebuie sa existe o diferenta mai mare de 7 ani.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2008, 09:25:29
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexandra28again
da dar nu cred ca poti sa-i comanzi sufletului ce sa iubeasca.daca omul isi gaseste jumatatea intr-o persoana mai in vasrta sau mai tanara,ce sa faca,sa renunte la fericirea lui doar ca este prea mare diferenta si ca ii e rusine cu ea/el?Doar toti o sa ajungem la varste inaintate.
Diferentele mari de varsta ascund in multe cazuri MANDRIA,
ca am nevasta mult mai tanara:rolleyes:ori un sotz mai tanar:rolleyes: sau mai batran si mai intelept:rolleyes: dar care la randului se mandreste cu o nevasta mult mai tanara:rolleyes: Bha:( un cerc vicios neortodox...
nu-i bine! Si mai la batraneti cand unul s-a "linistit" ca-i mai batran, celalalt e inca "melinistit" ca deh tineretile:sleep:, deci motiv de gelozie:(
Apoi daca o luam si pe partea cu conceptia pruncilor iar se aduna niste anomalii care...
-Bunaziua d-na invatatoare!
-Buna ziua! Sunteti cumva bunicul lui Alexandra!
-Nu, sunt taticul:cool:
-AAAA, va rog sa ma scuzati:sleep:
Reply With Quote
Vechi 12.08.2008, 10:36:23
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Daca am iubi curat, nu ne-am mai pune intrebari pe acesta tema. Raman la convingerea ca iubirea e mai puternica decat varsta in relatie. Sa nu uitam ca Dumnezeu iubeste fara a avea preferinte pentru varsta. Si se uneste cu ei. Deci, omul de va iubi curat, va primi putere de la El si vor putea fi cu adevarat un trup.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
parteneri, varsta

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Diferenta de varsta intre soti anisoara Nunta 121 10.03.2017 02:10:53
Ce credeti despre diferenta de varsta? Sonrisa Nunta 117 29.03.2013 18:42:18
O relatie personala cu Iisus Hristos Pestisorul de Aur Secte si culte 243 16.11.2011 00:09:25
Diferenta de varsta Anisia Nunta 18 31.05.2010 16:55:30