Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.08.2008, 10:37:42
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

cum sa ma indragostesc de una de o seama cu mama?ce sa vad la ea, cand e de o seama cu mama...o respect si atat.....dar e aberant sa ma indragostesc de o asemenea persoana....sau sa imi iau o pustoica, eu 33 ea 18.....cum sa o iubesc eu? never...ever...pustoicele se agata de bani, femeile mature, bat campii....cu siguranta...nu poate fi fericire intre astfel de parteneri...poate distractie si interes...dar nu dragoste adevarata...bine interes poate fi oricand si mai ales in romania...prea materialisti sunt romanii..si snobi, deloc modesti, mai modesti gasesti in occident...la noi, nu mai suport fitele, firme peste tot....vitrine...:|
Reply With Quote
Vechi 12.08.2008, 10:53:35
ancah
Guest

Implicit

Cunosc un cuplu: ea 22, el 49. Casnicia nu a tinut. Motivul unei asemenea diferente nu poate fi decat desfranarea si interesul.
A fost mediatiz cazul unui tanar de 27 ani, cam retardat, care s-a insurat cu o femeie de 87 ani. Dragoste mare!?!
Dar aceastea sunt cazuri extreme si nu au nici o legatura cu Marius.

Marius, cel mai bine e sa nu te grabesti in a lua decizi. De la distanta totul e frumos; lucrurile se schimba daca traiesti cu omul/femeia in casa. S-a mai discutat pe aici situatia celei, care a avut o prietenie de 4 ani, si dupa ce i-a cedat prietenului, totul s-a sfarsit. Deci fii cu ochii in patru. Dulceata asta e caracteristica mai ales inceputului.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2008, 11:02:17
Senior Member

Implicit

costel....lasa vrajeala......ca nu tine, e adevarat Dumnezeu ne iubeste si ne accepta cat de cat, dar ne da si semne.....si asta cu dragoste la orice varsta sa o zici lui IRI si lui DICHI...pentru ei merge....:D
Reply With Quote
Vechi 12.08.2008, 11:12:26
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

philalex, nu am indicat varste si nici nu am recomandat. Am facut precizarea ca e mai importanta iubirea, pentru ca multi se temeau de faptul ca nu sunt de aceeasi varsta. Iar la Dumnezeu nu intalesti afirmatia "cat de cat".
Reply With Quote
Vechi 12.08.2008, 11:17:23
Senior Member

Implicit

ne accepta...dar Il suparam prea des...si cred ca nu e bine ce facem...in fine, sa fie bine si sa mergem la spovedit mai des, chiar dac suntem iri si dichi...ma intreb ei oare cred in Dumnezeu?..vad ca pe dichi la parasit mandra lui....sufera dichi...da ce diferenta 36 ani....e of..of...numai e mai...mai...:D
Reply With Quote
Vechi 12.08.2008, 12:52:21
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Astea-s baliverne;"nu conteaza varsta cand exista iubire!".Ce iubire sa fie intre o tanara de 30 de ani si un barbat de 60 de ani(ca sa nu-i spun batran)?Iar copii conceputi de acestia cum vor percepe viata sociala,cand in jur vad altfel de relatii,mai multa energie in cuplurile altora,mai multa viata.Niciodata un om de 60 de ani nu v-a trai ca unul de 30-40 de ani,asa ca nu este nici pe departe normala o astfel de realtie.Sa nu uitam si de tendinta de dominare si "intelepciune desavarsita"pe care acesta o emite permanent fata de sotia "necoapta".Cu siguranta va vi o relatie furtunoasa si plina de dificultati.
Cunosc doua cupluri cu astfel de personaje si credeti-ma,sotul este aproape mereu confundat cu tatal sotiei...sau chiar bunicul,ca sa nu mai spun de copii acestora care atunci cand isi vor sarbatori majoratul,taticul poate ca nici nu va mai fa,sau nu s-ar mai putea da jos din pat sa-i aduca cadoul odraslei lui,avand varsta de peste 80 de ani.Ca sa nu mai vorbim de supunerea sotiei la o varsta tanara la obligativitatea de a-si ingriji sotul bolnav...bolnav de batranete.
Sa fim seriosi,Dumnezeu a lasat viata sociala si perpetuarea acesteia cu un rationament,fiecare cu generatia lui,fiecare cu indeletnicirile varstei specifice,fiecare cu armonia intelegerii lucrurilor in functie de varsta.Bunicii sa se bucure de nepoti si invers,nu sa se creeze un haos de varsta si indeletnicire total neconforme cu ceea ce ar trebui sa fie.
Nu,nu poate exista dragoste in asa ceva,sau nu poate rezista o astfel de dragoste pentru ca va fi cu siguranta otravita de foarte multi factori negativi care apar in mod iminent,datorita diferentelor reale.Si aici nu vorbesc de bogatiile materiale care uneori fac sa reziste astfel de relatii.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2008, 13:00:22
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Din cate stiam eu,biserica admite diferenta de varsta intre un barbat si o femeie,ca barbatul fiind la limita de 8 ani,o diferenta acceptata si calculata ca benefica intr-o casnicie.Acum nu se mai tine cont,"dragostea conteaza!","banii vorbesc!"...nu se mai stie care si cum,dar odata cu diminuarea respectului in general s-a risipit si aceasta acceptiune a bisericii fata de diferenta de varsta intr-o casnicie.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2008, 13:24:29
Senior Member

Implicit

da, ory...totul e material......si se combina..."tata cu fata" si "femeia cu baiatul".....ce-i drept la romani in primul caz sunt mai multi...in occident cred ca e un echilibru....cam asta...ei pot spune ce cred ei, ca tot nu ii credem....:)tot relatie cu probleme ei....nu judecam pe nimeni...spunem opinii..;)
Reply With Quote
Vechi 13.08.2008, 08:39:49
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de marius007
Nu eu nu am comunicat cu ai mei ! Ei nu au comunicat cu mine !
marius, nimeni nu e perfect... si adevarul e intotdeauna pe la mijloc.

in rest, ma gandeam ca tot e bine ca tu te-ai gandit serios la relatia asta, ai proiectat-o in viitor, nu ai vazut-o ca pe o relatie pasagera, de umplutura sau de trecut timpul. ai o bila alba de la mine :)
Reply With Quote
Vechi 13.08.2008, 21:40:47
micalia micalia is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.07.2008
Implicit

Draga Marius, nu cred ca diferenta de 5 ani este foarte mare. Dar eu cred ca cel mai este sa te sfatuiesti cu parintele tau duhovnic. Doamne ajuta si numai bine!
Reply With Quote
Răspunde

Tags
parteneri, varsta

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Diferenta de varsta intre soti anisoara Nunta 121 10.03.2017 02:10:53
Ce credeti despre diferenta de varsta? Sonrisa Nunta 117 29.03.2013 18:42:18
O relatie personala cu Iisus Hristos Pestisorul de Aur Secte si culte 243 16.11.2011 00:09:25
Diferenta de varsta Anisia Nunta 18 31.05.2010 16:55:30