Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.08.2008, 20:02:21
ancah
Guest

Implicit

Metoda de legare a trompelor mi se pare o masura prea drastica, fiind si ireversibila. In literatura de specialitate scrie despre tulburarile pe care le are ca urmare; foarte neplacute. Poate ca mai tarziu femeia va regreta acest lucru si nu va avea ce face.
Imi amintesc f vag, ca am citit cu ceva timp in urma, ca semintele de in au efect asupra barbatilor, si anume nu pot face copii cat timp le iau. De indata ce intrerup tratamentul cu seminte de in, devin iar apti... Poate gasesc colegii din Germania ceva scris despre acest lucru, caci am citit despre acest lucru intr-o publicatie germana.

Vechi 24.08.2008, 22:00:10
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.1975
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Dragilor,nu faceti incercari din acestea fara supravegherea vreunui medic! Cine stie ce bine face in aceasta privinta, dar ce organe mai strica in rest!
Parerea mea e ca daca ar fi fost vreun adevar ca semintele de in au asemenea efecte, ar fi aparut pe piata medicament cu acte in regula- de mult isi doresc femeile sa ia si barbatii zilnic pastile!:D (nu iau pastile, ca sa previn intrebarile in acest sens)
Vechi 24.08.2008, 23:10:42
ancah
Guest

Implicit

Prevederea e mama intelepciunii. De aceea am cautat indicatiile pentru uleiul de in si iata ce am gasit:

Indicatii:
- protectie antioxidanta
- cancer de piele, prostata, san, plaman, colo-rectal
- astm, afectiuni pulmonare cronice obstructive (bronsita, pleurezie, emfizem)
- mentinerea echilibrului hormonal in menopauza, dureri menstruale (dismenoree), endometrioza, infertilitate masculina si feminina prin eliminarea, datorita lignanilor, a excesulul de hormoni la nivel digestiv
- glaucom, cataracta
- deficit de atentie si hiperactivitate, depresie, schizofrenie, tulburari bipolare, scleroza in placi, anxietate, migrene, anorexie nervoasa
- osteoartritia, artrita reumatoida
- psoriazis, lupus sistemic eritematos
- arsuri, acnee, eczeme
- constipatie, boala Crohn, ulcer
- hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie, ateroscleroza, hipertensiune
- prevenirea infarctului miocardic
- litiaza renala
- infectii bacteriene, fungice, virale
- obezitate
- stimularea metabolismului energetic
- diabet (creste sensibilitatea la insulina).

Mie asta imi place cel mai mult la preparatele naturale: au multe indicatii, si aproape nici o contraindicatie.
In acest caz exista si o contraindicatie: nu se administreaza impreuna cu heparina.
Vechi 26.08.2008, 01:38:48
petrurar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
S-a vorbit aici despre prezervative, orgasm, daca e voie, daca nu e, dupa casatorie, inainte... Nu vreau sa reincep discutiile pe tema asta, insa ar putea exista o solutie pe care n-o vad relatata aici.

Am fost la un duhovnic casatorit, in varsta, la Catedrala din oras. Intrebarea a fost daca e voie sa folosesc anticonceptionale, pentru ca, in cazul nostru, nu vrem sa avem copii. Preotul a fost sceptic la ele mai mult dpdv medical, asa ca mi-a dat solutia sa apelez la o operatie chirurgicala care sa previna ca unul din noi sa mai poata avea copii. Deci, parerea lui (nu a mea) este ca vasectomia sau legarea trompelor e ok din punct de vedere ortodox.

In cazul altora, care vor sa aiba copii, sa-i faca si apoi pot sa apeleze la o metoda de genul asta in caz ca sunt de acord. Daca mai e mult pana la menopauza...

Cum si preotul a spus, sexul este un fapt firesc, lasat de la Dumnezeu. Sunt de acord cu el, insa pe deasupra eu zic ca trebuie facut cu cumpatare, nici prea des (desfranare) si nici prea rar, sa nu fim ispititi cum zice acel verset... Nu trebuie facut in scopul placerii, ci din necesitate fireasca, spre slava lui Dumnezeu care l-a facut posibil, multumindu-i la sfarsit ca si pentru o masa delicioasa pe care tocmai ai savurat-o... :)
zici ca nu esti crestin, in schimb afirmi ca ai fost la un preot pentru a cere sfat.
hotaraste-te totusi ce esti si ce vrei.
oricum, o depling pe femeie. si pe tine.
Vechi 26.08.2008, 01:39:45
petrurar
Guest

Implicit

Citat:
Petrurar, calmeaza-te... Situatia e cam asa:

1. Nici eu, nici sotia mea nu suntem crestini. Adica nu ne-am pocait.
2. Sotia nu are tangente cu lucrurile astea, deocamdata n-o intereseaza partea spitrituala deloc.
3. Folosim de comun acord anticonceptionale de multi ani. Nimeni nu obliga pe nimeni.
4. Caz teoretic: presupunem ca eu vreau sa ma pocaiesc. Cum fac sa ma impac cu Dumnezeu, dar sa nu-mi pierd nevasta, caci ea nu va renunta la anumite lucruri pentru ca asa m-am hotarat eu dintr-o data... In timp vom vedea cum vom rezolva, insa pe moment situatia nu prea are solutie.
am lasat cumva impresia ca nu as fi calm?
departe de mine zbuciumul. poate doar multa mila. crestineasca.
Vechi 26.08.2008, 09:36:41
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de petrurar
zici ca nu esti crestin, in schimb afirmi ca ai fost la un preot pentru a cere sfat.
Acum am fost si la al doilea, care probabil imi va fi duhovnic. Insa n-o sa mai impartasesc cu voi ce am mai aflat, ca vad ca nu are rost.

Bafta.
Vechi 26.08.2008, 10:40:49
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Dom-le cuviosul Paisie Aghioritul zice ca cine nu vrea sa faca copii cati ii da Dumnezeu refuza "sa se captatuiasca".
Ca daca Dumnezeu ii da omului copii nu e inconstient sa nu ii dea cu ce sa ii creasca.
Inconstienti suntem noi oameni cu urmarile lucrarilor noastre (ca facem ceva dar nu analizam in Duhul Sfant urmarile faptelor noastre) , dar Dumnezeu in niciun caz .
Deci daca Dansul creaza un copil (sufletul acestuia , il creste in pantecele mamei, etc) cu asistenta parintilor in niciun caz nu il va lasa pe acesta de izbeliste.
Ce ati auzit de animale sa moara de foame (bine cu "deosebita grija" a societatii protestante care distruge lumea prea minunata creata de Dumnezeu si sursele de hrana ale animalelor implicit cine stie)?
Ce daca nu are copilul haine scumpe si cine stie ce jucarii sofisticate e o tragedie?
Dumnezeu din dragostea sa cea fara de hotar hraneste toate fapturile acestei lumi.
Cititi povestea de o da cuviosul Paisie Aghioritul cu acel om de face multi copii si se imbogateste.
Ca ii da Dumnezeu cu se sa isi creasca copii.

Vechi 26.08.2008, 11:41:04
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt
Dom-le cuviosul Paisie Aghioritul zice ca cine nu vrea sa faca copii cati ii da Dumnezeu refuza "sa se captatuiasca".
Ca daca Dumnezeu ii da omului copii nu e inconstient sa nu ii dea cu ce sa ii creasca.
Inconstienti suntem noi oameni cu urmarile lucrarilor noastre (ca facem ceva dar nu analizam in Duhul Sfant urmarile faptelor noastre) , dar Dumnezeu in niciun caz .
Deci daca Dansul creaza un copil (sufletul acestuia , il creste in pantecele mamei, etc) cu asistenta parintilor in niciun caz nu il va lasa pe acesta de izbeliste.
Ce ati auzit de animale sa moara de foame (bine cu "deosebita grija" a societatii protestante care distruge lumea prea minunata creata de Dumnezeu si sursele de hrana ale animalelor implicit cine stie)?
Ce daca nu are copilul haine scumpe si cine stie ce jucarii sofisticate e o tragedie?
Dumnezeu din dragostea sa cea fara de hotar hraneste toate fapturile acestei lumi.
Cititi povestea de o da cuviosul Paisie Aghioritul cu acel om de face multi copii si se imbogateste.

Nu e cazul meu. Motivele sunt multe altele.

Si totusi eu nu vad nici un pacat in a alege o casnicie fara copii.
Vechi 26.08.2008, 15:20:25
sofia sofia is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.07.2007
Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de mihailt

Nu e cazul meu. Motivele sunt multe altele.

Si totusi eu nu vad nici un pacat in a alege o casnicie fara copii.
Te-ai intrebat vreodata ce vei face la batranete fara un copil,doi...ce mangaiere vei avea? intreab-o si pe sotia ta acest lucru.
Copiii sunt cea mai mare binecuvantare de la Dumnezeu.

Faptul ca citesti acest forum denota ca doresti sa-ti imbunatatesti viata spirituala.

Cat despre duhovnici , slava Domnului, avem destui ,numai ca trebuie sa-i cautam.

"Iubirea crestina e singura eliberare"-Arsenie Papacioc
Vechi 26.08.2008, 15:51:47
petrurar
Guest

Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de petrurar
Acum am fost si la al doilea, care probabil imi va fi duhovnic. Insa n-o sa mai impartasesc cu voi ce am mai aflat, ca vad ca nu are rost.

Bafta.
un ateu ce parinte duhopvnic?
nu crezi ca fortezi prea mult?
si sa stii ca nu trebuie sa raportezi pe forum aspecte ce tin de viata privata. este ceva personala si nu denunta nimic bun povestirea acestor lucruri printre straini.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Sexul fara casatorie filipstefan Intrebari utilizatori 1 19.08.2011 22:13:55
Sexul dupa casatorie Florin-Ionut Generalitati 85 01.08.2008 14:43:05