![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Traditia ortodoxa ne spune ca MILOSTENIA este mai mare decat TINEREA SARBATORII.
Deci, daca esti obligat la serviciu de contract, de sefi, ca sa lucrezi in zile de duminici ori de sarbatoare, ceea ce castigi pe ziua aceea e bine s-o dai de pomana la cei nevoiasi. Micile activitati gospodaresti de intretinere, deci activitati pt care nu esti platit si care nu au ca scop bunastarea/agonisirea in gospodarie, acestea nu sunt pacate daca sunt efectuate in zile de duminici si sarbatori! |
|
|||
|
|||
![]()
:) ce sfaturi mai sunt si astea, Constantine?
1. pai de ce sa fii obligat sa dai de pomana plata din zilele de sarbatori? am mai spus pe undeva, ca este pacatul patronului ca te cheama sa lucrezi, iar tu trebuie sa faci ascultare si n-are legatura ce faci cu plata respectiva. 2. este pacat MARE, al tau nu al altuia, daca GOSPODARESTI in zi de sarbatoare, fie ele duminici sau sarbatori mari (cu cruce rosie in calendar). |
|
|||
|
|||
![]()
citand mirelat:
Citat:
Dumnezeu sa ne ajute, Mirela! Razvan |
|
|||
|
|||
![]()
eu una n-am lucrat niciodata duminica, dar daca as lucra nu cred ca m-as apuca sa calculez ce bani ar corespunde acelei zile si la luarea salariului sa ii dau de pomana cuiva, ca asa a zis nu-stiu-care parinte faimos.
poate ar avea ceva mai mult sens sfatul acelor parinti daca acei bani ti i-ar plati patronul imediat dupa terminarea lucrului in ziua respectiva, si atunci ii dai si tu mai departe altcuiva "ca sa-ti faci pomana". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Multam pentru raspunsuri.Eu nu muncesc Duminica,s-au de Sf.Pasti.Totusi, sunt multe sarbatori una dupa alta ,si e cam greu sa iti organizezi viata dupa sarbatori.Nu este bine sa judecam pe altii,dar la servici colegii mei (unii dintre ei) spun azi e sarbatoare Sf. Patru de ex.,si nu muncim,dar facem ce putem si bem tuica s-au vinul cu care ne serveste cel pe care il cheama Patru.Asai obiceiul. Trebuie sa mai discutam despre aceste obiceiuri ,pentru stiinta mea.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Duminica trebuie sa fie odihna totala ,asa se zice.Dar daca numai lucreaza nimeni sta orasul pe loc ,1 zi fara nici un om care sa munceasca ar putea duce si la dezastru nu credeti?
|
|
|||
|
|||
![]()
Noi cautam justificari pentru pacatele noastre. Corect se pare ca este sa ne asumam responsabilitatea atunci cand de voie sau de nevoie gresim si sa ne cerem iertare de la Dumnezeu prin taina Sfintei Spovedanii. Caci, din cate am citit, nu avem voie sa cautam indreptatiri omenesti nici pentru pacatele mari nici pentru cele mai mici.
In general, duminica ar trebui sa ne gasim timp in primul rand pentru sufletul nostru pe care-l tinem adesea la colt nemancat, neglijat de parca ar fi un copil al strazii. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
pacate in vis? | ralluka | Pocainta | 55 | 01.01.2013 22:43:38 |
prea multe pacate?! | rainbow | Pocainta | 11 | 08.01.2010 17:37:15 |
Pacate | iarta-ma | Pocainta | 13 | 27.09.2009 04:40:25 |
Sapte noi pacate? | Dia20_diana | Biserica Romano-Catolica | 6 | 12.03.2008 08:42:28 |
Patimi si pacate | ancah | Generalitati | 2 | 23.01.2007 13:29:11 |
|