![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Parerea mea, poate neavizata, despre fericire:
Sint miliarde de oameni care nu sint fericiti, dar sint si miliarde de oameni care sint fericiti. Din ce categorie iti doresti sa faci parte? Uita-te in sufletul tau, si gindeste-te daca iti doresti sau nu sa fii fericita. Poate ca iti doresti, dar pe undeva crezi ca nu este posibil. Daca iti doresti cu adevarat sa fii fericita, poti te hotarasti sa iti schimbi modul de gindire. De exemplu, ai putea sa gindesti asa: "Vreau sa fiu fericita si implinita si merit din plin lucrul asta. Daca fac eforturi ca sa devin mai fericita si ii cer ajutorul lui Dumnezeu pentru asta, pot sa devin mult mai fericita decit sint acum" Sa nu uitam ca Dumnezeu a creeat omul si ca dorintele pe care le-a pus in inimile lor NU sint puse la intimplare. Iar printre aceste dorinte exista si dorinta de a fi fericita, dorinta de a iubi si de a fi iubita si dorinta de a avea o viata sexuala placuta, implinita si armonioasa. Pina la urma este decizia ta: ai curajul si dorinta sa incerci sa iti indeplinesti dorintele, si sa nu cedezi in fata greutatilor care in mod sigur vor aparea (asa cum apar in orice intreprindem), sau nu? Ai curajul si dorinta sa faci parte dintre miliardele de oameni care sint fericiti, sau te complaci sa faci parte dintre miliardele de oameni nefericiti? Daca unul dintre voi are un servici stressant, sau munceste anormal de mult, sa isi schimbe serviciul! Lucrurile astea fac rau unui cuplu. Care este atmosfera din casa voastra? Exista intelegere, sau sint certuri permanente? Certurile nu fac bine vietii sexuale. Daca va certati, exista tensiuni, etc - atunci trebuie sa rezolvati intii problema asta. Il critici sau il cicalesti exagerat? Atitudinea exagerat de critica nu face bine nimanui. In afara de sex, alte nemultumiri sau suparari aveti? Nemultumirile in alte privinte pot sa se traduca prin lipsa de sex. Zilele trecute ati incercat sa faceti ceva si nu a iesit bine. Cind incerci ceva si nu iese bine, ai putea sa incerci altceva - sa incercati altfel - pina cind gasiti un mod care va place la amindoi! Fericirea este totusi o pasare rara. Si pentru acele miliarde de oameni care sint fericiti, de fapt fericirea este o stare care vine si pleaca, creste si descreste. Atunci cind apare, trebuie sa fim recunoscatori. Poate ca nu esti multumita de viata ta sexuala. Ce zici - puteti ca pentru 5 minute, sa faceti ceva frumos impreuna, in privinta asta? Puteti sa incercati sa gasiti ceva care va place la amindoi? Poate ca gasiti o mingiiere mai intima, un sarut, o imbratisare, un zimbet, un gest, o vorba de apreciere - care sa va placa la amindoi! Propuneti-va sa aveti in fiecare zi 2-3 astfel de momente de cite 5 minute. Cind ati gasit ceva ce va place, faceti lucrul ala o vreme.. dupa care gasiti altul, si altul, si altul, si altul! Fa in asa fel incit fiecare gest pe care-l faci in privinta asta sa fie placut si pentru tine, si pentru el. De ambele parti trebuie sa existe placere, pentru fiecare gest, altfel mai bine nu-l faceti. Spuneti-va zilnic ce va place unul la altul. Incercati sa va spuneti in fiecare zi cite o vorba buna. Incearca sa ii arati in fiecare zi ca il iubesti si il apreciezi (bineinteles, numai daca e adevarat in momentul ala - minciuna nu ajuta nimanui). Incearca sa variezi modul in care faci asta. Incearca sa nu te mai gindesti cum sa-l faci sa faca sex cu tine, sau cum sa-l faci sa te placa. In loc de asta, gindeste-te ce anume iti place la el. E ok si daca iti place, fara sa existe vreun motiv, sau daca nu stii foarte clar ce iti place. Da-i de inteles ca il placi. Spune-i asta. Cind mincati impreuna, priveste-l cu drag. Incearca des sa-l atragi sa faca sex cu tine, in moduri diferite, DAR nu te frustra daca nu reusesti, sau daca nu iese bine. Daca nu iese bine, mai incercati. Asta e foarte greu - sa nu te frustrezi, sa nu te superi si sa nu ii reprosezi cind ceva nu merge bine, ci sa incerci in continuare. Frustrarea si reprosurile NU sint deloc atragatoare. Cind vei reusi sa treci peste esecuri fara sa te frustrezi sau sa te superi, ai rezolvat o mare parte din problema. Incearca sa exprimi ce simti pentru el. El e frumos? Iti place? Iti place cum se comporta in anumite situatii? Spune-i! Lauda-l! Ai spus ca el nu vrea sa renunte la patimile lui. Care sint patimile lui? |
|
|||
|
|||
![]()
eu stiam ca rufele murdare se spala in familie, nu pe un forum de internet.
in plus, un pic de bun simt si o minima pudoare cred ca n-ar strica. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mirelat, ceea ce i-ai scris tu lui Cris m-a mahnit.
Cris a venit spre noi, spre crestini, cu sufletul deschis spre a gasi in noi un ajutor, un sprijin pt problemele ei si, poate, putina dragoste si intelegere din partea noastra. Intr-un cuvant, spre a gasi in noi acel "aproapele" de care vorbeste Mantuitorul Iar noi, ortodocsii, asa ii raspundem? Aceasta este dragostea noastra pt aproapele - o mustrare?! Pe mine m-a impresionat ca fiind un mare adevar, ceea ce ne povatuieste parintele Paisie Aghioritul despre ce inseamna dragostea adevarata a crestinilor fata de aproapele; cum ar trebui sa ne purtam cu semenii nostrii aflati in nevoie si neputinta si ce ar trebui sa simtim, fata de ei. Iti recomand sa citesti aceste cuvinte ale parintelui Paisie Aghioritul, pt ca sint convins ca pe toti ne imbogatesc sufleteste. [quote] Intr-o zi a venit la Coliba un copil indracit impreuna cu tatal sau. In acel moment a venit si un cunoscut de-al meu, iar eu l-am luat pe tatal copilului deoparte ca sa-i spun cateva lucruri, caci din cauza lui se indracise copilul. Bietul de el era intr-o stare jalnica. Ditamai flacaul si-i curgeau mucii… Cand cunoscutul meu l-a vazut, s-a apropiat de el, si-a scos batista, i-a sters nasul si a bagat-o iarasi in buzunar. Si-a scos apoi crucea de aur de la gat si a pus-o la gatul copilului. Dar nu lucrul acesta era atat de important, cat sa fi vazut cu cata dragoste, cu cata afectiune a sters nasul copilului - de-ati fi vazut in ce hal era! Am ramas impresionat. L-a durut pentru el ca pentru un frate. Daca nu-l simtea ca pe un frate, ar fi facut aceasta? Daca il iubesti pe celalalt ca pe un frate, ii stergi nasul cu propria batista si o pui iarasi in buzunar! Dar daca nu-l simti ca pe un frate, este ca un corp strain: putin sa te atinga, imediat sari in sus; putin scuipat sa cada pe tine, te duci repede sa te speli. |
|
|||
|
|||
![]()
Iar daca parintele Paisie, un om sfant, ne povatuieste sa ne purtam asa, cu o astfel de dragoste, chiar si fata de un om indracit, oricat de respingator ar fi, apoi cu atat mai mult ar trebui sa ne purtam cu dragoste si intelegere, nu cu mustrare, fata de un om care nu este nici indracit, nici respingator, ci doar ne cere ajutorul.
|
|
||||
|
||||
![]()
[quote=adam000]Mirelat, ceea ce i-ai scris tu lui Cris m-a mahnit.
Cris a venit spre noi, spre crestini, cu sufletul deschis spre a gasi in noi un ajutor, un sprijin pt problemele ei si, poate, putina dragoste si intelegere din partea noastra. Intr-un cuvant, spre a gasi in noi acel "aproapele" de care vorbeste Mantuitorul Iar noi, ortodocsii, asa ii raspundem? Aceasta este dragostea noastra pt aproapele - o mustrare?! Pe mine m-a impresionat ca fiind un mare adevar, ceea ce ne povatuieste parintele Paisie Aghioritul despre ce inseamna dragostea adevarata a crestinilor fata de aproapele; cum ar trebui sa ne purtam cu semenii nostrii aflati in nevoie si neputinta si ce ar trebui sa simtim, fata de ei. Iti recomand sa citesti aceste cuvinte ale parintelui Paisie Aghioritul, pt ca sint convins ca pe toti ne imbogatesc sufleteste. Citat:
Intr-adevar, extrem de frumoase cuvintele parintelui Paisie, iata aici un alt citat din trimiterea facuta de Adam: " Dragoste inseamna sa asculti cu durere mahnirea celuilalt. Dragoste inseamna si o privire indurerata si un cuvant pe care il vei spune cu durere celuilalt, cand el se confrunta cu o greutate. Dragoste inseamna sa participi la durerea lui, sa-l odihnesti in necazul lui. Dragoste inseamna sa rabzi un cuvant greu pe care ti-l va spune. Toate acestea ajuta mai mult decat cuvintele multe si decat manifestarile exterioare. Cand suferi launtric pentru celalalt, Dumnezeu il incredinteaza launtric de dragostea ta si atunci el o simte chiar si fara manifestari exterioare. Tot asa se intampla si cand nu se exteriorizeaza rautatea pe care o avem inlauntrul nostru; si in acest caz celalalt tot o simte. Vezi, si diavolul, cand se arata ca un "inger de lumina", aduce tulburare, pe cand Ingerul adevarat aduce o bucurie negraita" |
|
|||
|
|||
![]()
Draga Cris,
Problema ta poate fi rezolvata in mai multe feluri, in functie de planurile pe care le are Dumnezeu cu voi si in functie de deschiderea ta spre a urma o cale sau alta. Despre calea larga a divortului te-au sfatuit altii si se pare ca nu esti de acord. De aceea, imi permit sa-ti vorbesc despre cazuri de casatorii fara sex despre care am auzit stand langa un mare duhovnic. Despre acest parinte am scris la rubrica ,,Mari duhovnici'. La Sfintia sa veneau oameni cu diverse probleme, femei care aveau soti paralizati, fete si baieti care voiau sa se casatoreasca etc. Unele situatii erau rezolvate, altele erau rezolvate doar partial. M-a impresionat o femeie cam de 40 de ani care avea un sot paralizat. In urma rugaciunilor parintelui , situatia acestuia s-a ameliorat mult, dar n-a mai devenit barbatul de altadata, capabil de placeri lumesti. Aceasta femeie, rugandu-se sa i se rezolve situatia, s-a schimbat foarte mult si a ales calea cea stramta a urcusului duhovnicesc prin nevointe. A inceput sa posteasca luni, miercuri, vineri - post fara ulei si chiar post negru. A inceput sa se roage dimineata, seara si la miezul noptii si sa spuna Rugaciunea lui Iisus. A devenit o pustnica in mijlocul multimii. Nici nu se mai gandeste la sex. Si nu se considera deloc nefericita, caci exista si o alta fericire pe care Dumnezeu o trimite in dar celor care procedeaza astfel. Iar sotul ei a devenit mai credincios ca ea. Are mai mult timp pentru rugaciune si pentru citit carti si-l valorifica exclusiv duhovniceste. Si mai cunosc astfel de cazuri, caci sfintii au spus ca vor exista in vremurile din urma pustnici si in mijlocul multimii. |
|
|||
|
|||
![]()
Imi cer scuze daca am lezat unele sensibilitati pe aici, dar incercam sa-i raspund lui Tucson. Pe de alta parte, nu toata lumea traieste intr-o bula de aur, ci dimpotriva, majoritatea oamenilor au probleme, care adesea se reflecta pe plan sexual. Ca sa vorbim statistic, se stie ca o femeie din 6 este violata sau agresata sexual, iar cel putin 15% din aceste femei sunt de fapt fete de pana la 12 ani. Multi agresori sunt chiar preoti, rude sau cunostinte. (http://www.rainn.org/get-information/statistics/sexual-assault-victims) Ceea ce inseamna ca foarte multi oameni au probleme,si ca acestea le afecteaza viata intima. Sexualitatea este la fel de complicata ca si personalitatea umana, iar normele sociale sau morale o fac si mai complicata.
Am postat pe un forum ortodox pt ca stiu ca multe dintre aceste complexe sexuale se datoreaza influentei religioase, a unei pudicitati arbitrar impuse care apoi se defuleaza prin fel de fel de deviatii comportamentale. Dupa cum spuneam, am incercat si alte forumuri, mai laice, dar acolo majoritatea oamenilor nu au problema religiozitatii, deci nu prea ajung sa intalnesc cazuri asemanatoare cu ale noastre. Este ceea ce se intampla si cu psihologii occidentali, care nu intalnesc prea des cazuri de oameni in viata carora elementul religios sa joace un rol oarecare. In plus, ei nu vor sa recunoasca ca societatea occidentala este disfunctionala, ci o considera perfecta. Asta ca sa raspund la intrebarea de ce am postat pe acest forum... |
|
|||
|
|||
![]()
Adame, tu daca ai fi sotul acestei doamne ti-ar place daca relatia voastra si problemele tale personale s-ar discuta la modul acesta pe un forum?
am sa citesc ce mi-ai recomandat, multumesc. |
|
|||
|
|||
![]()
Am citit cu mahnire povestea ta, cris22, si imi imaginez ca nu este de loc placuta.
Nu as vrea sa iti dau sfaturi, nici nu as fi in stare. Insa,de vreme ce nu ai accepta varianta divortului, deci voind sa ramai alaturi de el, poate ar fi bine sa "profiti " de situatie, chemandu-l in ajutor pe Domnul nostru Iisus Hristos si pe Maica Domnului, asa cum scria si antoniap. cautandu-L si cerandu-I ajutorul, cu staruinta si credinta, nu numai ca itivei alina suferinta(imi inchipui ce greu e sa fii respins) dar vei castiga mult pentru sufletul tau, si sotul tau isi va deschide inima. inteleg ca il iubesti, de aceea ai vrea sa il si ajuti. atunci roaga-te sa isi deschida inima si sa nu staruie in patimile lui, sa scape de ele. Dumnezeu stie calea spre aceasta. poate nu ar fi rau sa vedeti un psihiatru, dar nu oricare...in orice caz nu stu cat sunt de buni. dar nu un psiholog sau sexolog. exista terapii analitice, in care medicul dicuta si incearca sa inteleaga pacientul si sa ii explice de ce are aceste tairi, aceasta ajutandu-l sa le depaseasca. dar repet, nu stiu cat de competenti sunt medicii psihiatri in acest domeniu (trebuie diploma speciala pentru aceste terapii). sotul au are anumite probleme psihice, imi imaginez ca si lui ii e greu. ar fi bine sa mearga si el la duhovnic, sa incerce sa si le depaseasca. poate ar trebui sa puneti amandoi accentul pe asta, ca el sa scape de aceste pacate, si apoi si cealalta problema se va rezolva. cel mai sigur tratament ramane increderea in ajutorul lui Dumnezeu. increde-te in El, rugandu-te mult si cu staruinta si incredere, postind si rabdand. dupa parerea mea, esti curajoasa ca nu vrei sa divortezi.fa mai mult, atunci.fii alaturi de sotul tau, si increde-te in Bunul Dumnezeu. sper sa iti ajute cat mai curand! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sexul fara casatorie | filipstefan | Intrebari utilizatori | 1 | 19.08.2011 22:13:55 |
O lume fara Dumnezeu si fara suflet | alicette | Intrebari utilizatori | 1 | 01.04.2011 23:38:40 |
romania,tara fara fara reactie | iulyaan | Generalitati | 78 | 24.01.2011 10:02:13 |
12 fara 5.... | eodor nastasa | Generalitati | 8 | 13.07.2010 15:02:37 |
fara casa, dar nu fara credinta! | mirelat | Stiri, actualitati, anunturi | 5 | 07.08.2008 21:07:42 |
|