Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Impartasania (Taina Euharistiei)
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.09.2008, 16:27:57
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariaC
[b]nu m-am mai impartasit de 6 ani, am sufletul plin de pacate, nu stiu cum s afac sa ajung la impartasanie
Maria, cauta-ti un Duhovnic mai intelegator care sa nu te opreasca cu lunile sau cu anii cum o fac multi.

TU AI NEVOIE DE VINDECARE si ACCES la TAINELE VINDECATOARE IMEDIAT, nu peste 10 ani!

...dupa care tine aproape de biserica! si NU MAI PACATUI! si o sa fie bine

...insa grabeste-te!
Reply With Quote
Vechi 15.09.2008, 17:45:38
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Nu vad legatura cu Taina Euharistiei...
Reply With Quote
Vechi 15.09.2008, 23:52:58
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de s_snape
Citat:
În prealabil postat de Saurian
Citat:
În prealabil postat de costel
Am citit in scrierile parintelui Antonie al Surojului ca "de fiecare data cand ne impartasim, daca vom continua sa savarsim faptele intunericului, il obligam pe Hristos, in mod despotic, chinuitor, sa mearga pe aceeasi cale pe care a fost purtat in cumplitele zile ale rastignirii Sale, spre patimire si ocara". Aceste randuri scot in evidenta ca prin impartasire Hristos se uneste cu fiecare din noi. Dar cu unii nu merge mai departe de momentul rastignirii. Si asta nu pentru ca El nu-Si doreste sau pentru ca nu ar avea putere, ci pentru ca omul strapunge si acum trupul Sau cu piroane.
cam dure cuvintele astea nu crezi???? acum zau nu stiu cine ar indrazni sa se impartaseasca dar luam lucrurile in felul asta. cine e vrednic? parerea mea: ce spune duhovnicul.;)
Eu nu sunt vrednica nici sa intru in biserica...Si nici nu intru.
Trebuie sa intelegem ca Biserica prin Sfintele ei Taine este ca o scaldatoare Vitezda. Hristos ne spune ca numai cei bolnavi au trebuita de doctor si ca nu a venit in aceasta lumea pentru cei drepti. Daca citim cu atentie Evangheliile cred ca observam acest optimism al tamaduirii si sfintirii firii umane. Sa nu uitam "ca numai ceea ce este asumat poate fi vindecat" (Sf Atanasie). Nu ne putem tamadui doar prin meditatie- gandindu-ne la Hristos, ci unindu-ne real cu El prin Taine.
Reply With Quote
Vechi 23.09.2008, 07:48:00
alynnna alynnna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2007
Implicit

"N-are atata importanta cat de des se impărtaseste cineva, ci mai cu seama felul in care se pregateste pe sine pentru aceasta, si cat de mult Il pastreaza inlauntrul sau pe Hristos dupa aceea. Daca ar fi fost sa se sfinteasca omul asa, pur si simplu, atunci toti preotii care se impartasesc an cursul saptamanii si an fiecare duminica ar fi deja sfinti!". (Cuv. Paisie)
Reply With Quote
Vechi 24.09.2008, 22:27:39
NiCcoleta NiCcoleta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2006
Locație: Iasi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de s_snape
Citat:
În prealabil postat de eclat_de_lune
Putini sunt vrednici, sora mea, dar intram pentru ca nu e dupa faptele noastre, ci dupa mila și iubirea lui Dumnezeu. si intram cu smerenie. Dumnezeu ne asteapta pe toti cu bratele deschise.eu spun sa intrii.
Nu de asta nu intru eu in biserica, nu intru pentru ca imi merge mult mai bine asa, fara sa ma duc la biserica....
Daca ai stii cata bucurie gasesti in biserica...la Sf.Liturghie....la Vecernie...la Utrenie....eu niciodata n-am gasit atata bucurie ca in Biserica....du-te si ai sa vezi!!....bucuria din Biserica e bucuria care niciodata nu se sfarseste,care niciodata "nu cade"
Reply With Quote
Vechi 25.09.2008, 21:34:36
dorinastoica14
Guest

Implicit

Tocmai am citit un articol cind am intrat pe portal intitulat "O sminteala nu chiar inofensiva" despre acei care se tem sa se impartaseasca din aceiasi lingurita considerind-o "contagioasa" !!!!!
Este cea mai mare prostie pe care am putut-o auzi.
Nu am auzit de cineva sa se fi imbolnavit din aceasta cauza.
Daca ne punem asemenea probleme inseamna ca nu credem in tainele bisericii si atunci ce rost mai are sa ne impartasim?
Reply With Quote
Vechi 28.09.2008, 14:56:35
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Dorina, apar deviatii de acest gen atunci cand suntem departe de Hristos. El a vindecat orbi, schiopi, ... a biruit moartea, si eu ma tem daca cel din fata mea, atunci cand se impartaseste, este sanatos sau nu. Ca si cand luam cu acea lingurinta hrana supusa stricaciunii. Cat de straini suntem de aceste cuvinte:

Multumesc Tie, Doamne, Dumnezeul meu, ca nu m-ai lepadat pe mine pacatosul, ci partas a fi Sfintelor Tale Taine m-ai invrednicit. Multumesc Tie ca pe mine, nevrednicul, a ma impartasi cu preacuratele Tale daruri m-ai invrednicit. Ci, Stapane, iubitorule de oameni, Care pentru noi ai murit si ai inviat si ai daruit noua acceste infricosatoare si de viata facatoare Taine, spre binefacerea si sfintirea sufletelor si a trupurilor noastre, da sa-mi fie si mie acestea spre tamaduirea sufletului si a trupului, spre izgonirea a tot potrivnicul, spre luminarea ochilor inimii mele, spre impacarea sufletestilor mele puteri, spre credinta neinfruntata, spre dragoste nefatarnica, spre desavarsirea intelepciunii, spre paza poruncilor Tale, spre adaogirea dumnezeiescului Tau har si dobandirea imparatiei Tale. Ca intru sfintenia Ta cu acestea fiind pazit, sa pomenesc harul Tau pururea si sa nu mai viez mie, ci Tie, Stapanului si Binefacatorului nostru. Si asa, iesind dintru aceasta viata intru nadejdea vietii celei vesnice, sa ajung la odihna cea de-a pururea, unde este glasul cel neincetat al celor ce Te lauda si dulceata cea fara de sfarsit a celor ce vad frumusetea cea nespusa a fetei Tale. Ca Tu esti dorirea cea adevarata si veselia cea nespusa a celor ce Te iubesc, Hristoase, Dumnezeul nostru, si pe Tine Te lauda toata faptura in veci. Amin.
Reply With Quote
Vechi 26.11.2008, 11:43:20
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Eu as zice: din contra, sa va temeti sa va impartasiti, ca este vorba despre ce mai infricosata taina dintre toate! Insa asta doar daca nu ati lepadat pacatele si nu v-ati luptat destul cu patimile. Daca nu ati luat hotararea tare de a va pocai la modul cel mai serios! Spovedania iarta pacatele, insa cum vei fi vrednic sa te apropii de Trup si Sange daca imediat vei reveni la viata dinainte? Caci atunci sufletul se va inegri si cuminecarea va fi spre osanda, nu spre sfintire...

Eu cred ca asta e conditia pentru a fi cat de cat vrednic de impartasanie: pocainta autentica. Dar asta o va decide preotul, functie de cat de bine te cunoaste, nu?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 26.11.2008, 12:30:16
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Smile

si eu ma impartasesc...din pacate cam rar...de Craciun, de pasti....cred ca ar trebui mai des....dar cateodata e asa full...oricum la 2 luni cam...ma spovedesc...
Reply With Quote
Vechi 26.11.2008, 13:28:14
camivero19 camivero19 is offline
Member

Data înregistrării: 26.08.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
maria, cauta-ti un duhovnic mai intelegator care sa nu te opreasca cu lunile sau cu anii cum o fac multi.
Reply With Quote
Răspunde