![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
spune=dezacord...deci scuze!,am vrut a scrie;"spun"....cai sunt doi,doi ochisori.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
sub o falsa smerenie, judeci si dai sfaturi, acuzi si blasfemiezi. de ce nu pui tu inceput bun si mai judeci inainte de a vorbi? nu de alta, dar mai sint si incepatori pe aici care chiar ar lua de bune aiurelile tale. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
...ce aberant sa ma corectezi si nici macar tu sa nu stii sa ma ironizezi fara gresala. ce cauta egalul ala acolo? :)), stiu ca vrea sa para intentinat dar nu este ;) offf spune = dezacord??? vai de capu meu.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ce era ideea aia cu 144.000? du-te si invata pe Sfintii Parinti cum era cu cei 144... prea multi destepti in secolul nostru. in legatura cu smerenia, era o povestioara din pateric, dar nu meriti sa o vezi . probabil ai critica-o si pe Sfanta de acolo ca e nebuna, ca se prefacea..si alte prostii. eu nu am cautat sa par smerit. nu am zis niciunde ca as fii smerit. deci nu am cum sa fiu fals. prost pot fii prin gresala dar fals nu pot fii. dar vezi tu, critica ta excesiva n-are rabdare pt lucruri dastea marunte, lucrurile marunte sunt pt oameni marunti, iar tu andrei esti un om mare, mare de tot. |
|
|||
|
|||
![]()
Hello!Podolski,incearca sa ie-i mainile de pe ochi macar o clipa si vezi ca,de fapt,pe mine m-am corectat si nu pe tine.Pe tine chiar te-am apreciat si mi-a placut cugetarea ta de final.
Si nu e vai de capul ta,ci de-al meu,fiindca am pus egalul chiar intentionat,iar greselile,cei care ma cunosc stiu ca eu le fac...cu duiumul. Iar acum stau si ma intreb,unde este subiectul de smerenie?Cred ca in orice exprimare care ne poate defini,gasim dovezi de smerenie sau de mandrie. Anyway!Numai bine!,Podolski.Si crede-ma,absolut nimic nu am scris cu ironie,ci cu prietenie...vaga prietenie virtuala. |
|
||||
|
||||
![]()
Stima de sine este una,mandria este alta.A fi smerit inseamna a asculta de Dumnezeu."Cel ce se va smeri,se va inalta si cel ce se va inalta se va smeri"Sfanta Scriptura este plina de exemple de smerenie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca aici, in lume, sunt mandru, nu voi fi smerit nici de as fugi in pustie.
Smerenia nu tine atat de locul in care ne aflam, cat de inima noastra, de dorinta noastra de a implini cuvantul lui Dumnezeu. Nu decat monahilor le cere Dumnezeu sa-L urmeze. Nu trebuie sa intram in monahism pentru a vietui crestineste, pentru a fi buni, smeriti, blanzi, milostivi, curati cu inima, sau, pe scurt, pentru a fi oameni. Spune Sfantul Ioan Scararul: "Am auzit pe unii care petrec in lume cu nepasare, zicand catre mine: Cum putem noi, cei ce vietuim impreuna cu sotiile (sau cu sotii) noastre, sa petrecem viata calugareasca? Acelora le-am raspuns: Toate lucrurile bune pe care le puteti face, faceti-le: nu defaimati pe nimenea, nu furati de la nimeni, nu mintiti fata de nimeni, nu va inaltati fata de nimeni, nu urati pe nimeni, nu va despartiti de adunarile de la slujbele din biserica, patimiti impreuna cu cei lipsiti, nu pricinuiti nimanui sminteala; de accea ce a al altuia sa nu va apropiati; indestulati-va cu ceea ce va pregatesc femeile voastre. De veti face asa, nu veti fi departe de Imparatia cerurilor". |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De la lume adunate, si-napoi la lume date... | ucenic | Generalitati | 27 | 28.06.2012 22:50:26 |
Iesiti din lume! | florin.oltean75 | Generalitati | 27 | 23.11.2011 22:44:02 |
O lume mai buna | alexdu | Generalitati | 17 | 19.01.2011 16:25:31 |
Despre lume si lepadarea de lume | buiacu gabriel | Intrebari utilizatori | 12 | 10.08.2010 11:27:11 |
|