Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.10.2008, 18:42:37
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]Domnule maraiann/vasinec, eu am răspuns frânturilor de versete și versetelor scoase din context pe care le-ati oferit ca să vă susțineți erezia adventistă. Pentru că niciodată nu ați adus un argument concret în favoarea inexistenței conștiente a sufletului după moarte și în favoarea inexistenței Iadului, așa cum susține secta din care faceți parte, o să reiau mai jos argumentele biblice ale Bisericii în favoarea existenței sufletului după moarte. Aceste versete nu le-ați comentat niciodată, nici dumneavoastră, nici alți pastori din secta adventistă.[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. [/SIZE]
[SIZE=3]Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe”[/SIZE]
[SIZE=3]Apoi în aceași carte Biblică și referindu-se la același episod Sf. Petruface precizarea :[/SIZE]
[SIZE=3]1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]4 Regi 13.21 (sau 2 Imp.13.21-biblia sectantilor) “Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei.CĂZÂND ACELA, S-A ATINS DE OASELE LUI ELISEI ȘI A ÎNVIAT ȘI S-A SCULAT PE PICIOARELE SALE”. [/SIZE]
[SIZE=3]Puteau oasele unui om decedat să facă minuni dacă sufletul acelui sfânt nu mai exista nici el?[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]De asemenea nu ați dat niciodată nici un răspuns plauzibil nici la citatele:[/SIZE]
[SIZE=3]Marcu 9.43-48 „Și de te smintește mâna ta, tai-o că mai bine îți este să intri ciung în viață, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins. UNDEVIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE Și de te smintește ochiul tău, scoate-l, că mai bine îți este ție cu un singur ochi în împărăția lui Dumnezeu, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE.” [/SIZE]
[SIZE=3]Despre ce foc care nu se stinge și despre ce vierme e vorba aici, dacă voi adventiștii negați existența Iadului?[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]Să ne oprim și la citatul din Apocalipsa 20.7-10 :[/SIZE]
[SIZE=3]„Și către sfârșitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui, Și va ieși să amăgească neamurile, care sunt în cele patru unghiuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, și să le adune la război; iar numărul lor este ca nisipul mării. Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, ȘI VOR FI CHINUIȚI ACOLO ÎN VECII VECILOR”. [/SIZE]
[SIZE=3]Aici Biblia susține clar existența veșnică a sufletelor și existența Iadului, referindu-se la pedeapsa antihriștilor și a celorlalți oameni amăgiți de diavol. Sunt curios să văd cum vei ocoli răspunsul la problema asta![/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]Să ne oprim și la definiția pe care o dă însăși Mântuitorul termenului de Înviere:[/SIZE]
[SIZE=3]Ioan 5.28-29 “vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui. Și vor ieși, CEI CE AU FĂCUT LUCRURI BUNE SPRE ÎNVIEREA VIEȚII ȘI CEI CE AU FĂCUT CELE RELE SPRE ÎNVIEREA OSÂNDIRII”.[/SIZE]
[SIZE=3]Acesta e un alt citat pe care adventiștii îl ocolesc, pentru că argumentează existența Iadului.[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]Să ne referim și la Schimbarea la Față a Domnului: [/SIZE]
[SIZE=3]Luca 9. 28-31“luând cu Sine pe Petru și pe Ioan și pe Iacov, S-a suit pe munte ca să Se roage. Și pe când se ruga El, chipul feței Sale s-a făcut altul și îmbrăcămintea Lui albă strălucind.ȘI IATĂ DOI BĂRBAȚI VORBEAU CU EL, CARE ERAU MOISE ȘI ILIE Și care, arătându-se întru slavă, vorbeau despre sfârșitul Lui”[/SIZE]
[SIZE=3]Evangheliile arată că Hristos a vorbit cu două personae care trăiseră demult. Ilie s-a înălțat la cer, dar Moise era mort. (Deut 24.5 “Și a murit Moise, robul lui Dumnezeu, acolo, în pământul Moabului, după Cuvântul Domnului”) Cu cine a vorbit Hristos acolo la Schimbarea la față, dacă sufletul lui Moise nu mai exista conștient?[/SIZE]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black]Apoi, in epistola catre Evrei 12 ;22 "Ne-am apropiat de muntele Sion si cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc si de zeci de mii de ingeri in adunare sarbatoreasca si de BISERICA CELOR INTAI NASCUTI care sunt injscrisi in ceruri si de DUHURILE DREPTILOR CELOR DESAVARSITI si de Iisus Mijlocitorul Noului testament"
se vede clar din acest pasaj in primul rand, timpul trecut "ne-am apropiat de Muntele Sion, deci nu ne v-om apropia intr-o epoca viitoare, si duhurile dreptilor celor desavarsiti care-l lauda pe Dumnezeu, deci e clar ca cineva intr-o stare de inconstienta nici nu poate avea inca aceste calitati de dasavarsiti ci le-ar primi atunci cand ar invia la a doua venire, si nici nu-l pot lauda pe Dumnezeu
[/COLOR]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]Domnule vasinec/maraiann, nu am mai adus argumentul Pildei săracului Lazăr de la Luca 16, pentru că acolo ați venit cu niște comentarii de tot hazul, ba încă ați avut curajul să spuneți că nicăieri în Biblie nu se mai vorbește despre persoane decedate care vorbesc sau fac acțiuni. Mai am și alte citate, dar aștept să văd ce spun adventiștii despre astea pe care vi le-am dat. Dacă ocoliți răspunsurile, o să le reiau la nesfârșit.[/SIZE]
Vechi 16.10.2008, 09:59:56
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul

[SIZE=3]Aici este vorba de starea de moarte a simțămintelor de apropiere de Dumnezeu, moarte a stării de credință, nu de moarte a sufletului cum susțin adventiștii. Sensul în care e folosit cuvântul moarte in citatele care le-ai dat este folosit și de Hristos: [/SIZE]
[SIZE=3]Mat.8.21 “Un altul dintre ucenici I-a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să mă duc și să îngrop pe tatăl meu. Iar Iisus i-a zis: Vino după Mine și LASĂ MORȚII SĂ-ȘI ÎNGROAPE MORȚII LOR.”[/SIZE]
[SIZE=3]Și de Pavel la 1 Tim.5.5-6 “Cea cu adevărat văduvă și rămasă singură are nădejdea în Dumnezeu și stăruiește în cereri și în rugăciuni, noaptea și ziua. Iar cea care trăiește în desfătări, DESI E VIE, E MOARTA.”[/SIZE]
[SIZE=3]Este vorba aici de persoane care viețuiesc, dar dacă nu au credință sunt ca și moarte, acesta este sensul pe care il are cuvântul “moarte” și în versetele pe care l-ai înșiruit domnule vasinec, nu acela că sufletul omului moare odată cu trupul său cum susțin adventistii tăi.[/SIZE]
Acesta este raspunsul dvs. la cele 14 versete referitoare la starea omului in moarte (adica, intre momentul mortii si al invierii). Este singurul raspuns pe care ati putut sa mi-l dati dupa mai multe insistente. Eu sunt foarte multumit de el.

Fiti si dvs. multumit de raspunsurile (nenumarate) pe care le-am dat eu la postarile dvs. Altele raspunsuri nu va mai dau. Nu vreau sa intru in jocul dvs. lipsit de onestitate, de a umple paginile acestui forum pentru a-l face greu de urmarit pentru cititori. Daca veniti cu ceva nou, va voi raspunde. Dar, n-am nici o nadejde la asa ceva, din partea dvs.
Vechi 16.10.2008, 10:08:48
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Acesta este raspunsul dvs. la cele 14 versete referitoare la starea omului in moarte (adica, intre momentul mortii si al invierii). Este singurul raspuns pe care ati putut sa mi-l dati dupa mai multe insistente. Eu sunt foarte multumit de el.

Fiti si dvs. multumit de raspunsurile (nenumarate) pe care le-am dat eu la postarile dvs. Altele raspunsuri nu va mai dau. Nu vreau sa intru in jocul dvs. lipsit de onestitate, de a umple paginile acestui forum pentru a-l face greu de urmarit pentru cititori. Daca veniti cu ceva nou, va voi raspunde. Dar, n-am nici o nadejde la asa ceva, din partea dvs.

Unele din raspunsuri, se gasesc chiar in paginile anterioare (pag.13 si 14). Altele se gasesc, in mod repetat, tot in paginile acestui topic. Plus, ca s-a mai raspuns la aceste intrebari si pe alte topicuri si tot la postarile d-lui Ovidiu (ex:"Despre baptisti, penticostali, adventisti").
Vechi 16.10.2008, 17:56:37
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

[SIZE=3]
Citat:
În prealabil postat de vasinec
1. Cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine; si cine Te va lauda in locuinta mortilor? (Psalmul 6:5)
2. "Ce vei castiga daca-mi versi sangele, si ma pogori in groapa? Poate sa Te laude tarana? Poate ea sa vesteasca credinciosia Ta"?(Psalmul 30:9)
3. Oare pentru morti faci Tu minuni? Sau se scoala mortii sa Te laude? Se vorbeste de bunatatea Ta, in mormant si de credinciosia Ta, in adanc? Sunt cunoscute minunile Tale in intunerec si dreptatea Ta in tara uitarii?(Psalmul 88:10-12)
4. Nu mortii lauda pe Domnul si nici vreunul din cei ce se pogoara in locul tacerii.(Psalmul 115:17)
5. Cei vii, macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic.(Eclesiastul 9:5)
6. Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta! Caci, in locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune. (Eclesiastl 9:10)
7. Totus Tu esti Tatal nostru! Caci AVRAM NU NE CUNOASTE, si Israel nu stie cine suntem. (Isaia 63: 16). (AVRAM NU NE CUNOASTE - a se revedea pilda bogatului nemilostiv din Luca 16).
8. Caci nu locuinta mortilor Te lauda, nu moartea Te mareste; si cei ce s-au pogorat in groapa nu mai nadajduiesc nimic. (Isaia 38:18)
9. Dar omul cand moare, ramane intins; omul cand isi da sufletul, unde mai este?(Iov 14:10).
10. Pana nu se intoarce tarana in pamant, CUM A FOST, si pana nu se intoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat. (Eclesiastul 12:7) - Moartea descrisa ca fiind procesul invers creatiei. Era cineva constient inainte de a fi creat?
11. David a adormit cu parintii lui, si a fost ingropat in cetatea lui David (1 Imparati 2:10)
12. Caci David nu s-a suit la ceruri (Faptele apostolilor 2:34)- spune apostolul Petru.
13. IAR TU, DU-TE, PANA VA VENI SFARSITUL; TU TE VEI ODIHNI, SI TE VEI SCULA IARASI ODATA IN PARTEA TA DE MOSTENIRE, LA SFARSITUL ZILELOR"(Daniel 12:13)
14. Apoi a ingenuncheat si a strigat cu glas tare: "Doamne, nu le tinea in seama pacatul acesta"! Si dupa aceste vorbe, a adormit. (faptele apostolior cap 7:60 - moartea diaconului Stefan).
[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]Domnule Vasinec, unde scrie aici că odată cu moartea omului, sufletul încetează să mai existe conștient? Într-un verset asuncat de tine scrie că își „dă sufletul” locuțiune egală cu verbul „a muri”, „a deceda”, nu are înțelesul de a anula existența sufletului după moarte. Iar în versetul în care scrie că: „in locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune”, este vorba de moartea fizică a trupului și a simțămintelor sale, nu de dispariția totală a sufletului.[/SIZE]
[SIZE=3]În jumătățile de versete pe care le-ai dat este vorba de starea de moarte a simțămintelor de apropiere de Dumnezeu, moarte a stării de credință, nu de moarte a sufletului cum susțin adventiștii. Sensul în care e folosit cuvântul moarte in citatele care le-ai dat este folosit și de Hristos:
Mat.8.21 “Un altul dintre ucenici I-a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să mă duc și să îngrop pe tatăl meu. Iar Iisus i-a zis: Vino după Mine și LASĂ MORȚII SĂ-ȘI ÎNGROAPE MORȚII LOR.”
Și de Pavel la 1 Tim.5.5-6 “Cea cu adevărat văduvă și rămasă singură are nădejdea în Dumnezeu și stăruiește în cereri și în rugăciuni, noaptea și ziua. Iar cea care trăiește în desfătări, DESI E VIE, E MOARTA.”
Este vorba aici de persoane care viețuiesc, dar dacă nu au credință sunt ca și moarte, acesta este sensul pe care il are cuvântul “moarte” și în versetele pe care l-ai înșiruit domnule vasinec, nu acela că sufletul omului moare odată cu trupul său cum susțin adventistii tăi.
[/SIZE][SIZE=3] [/SIZE]
Vechi 16.10.2008, 18:02:55
ovidiu-s's Avatar
Senior Member

Implicit

[SIZE=3][COLOR=#993300]Domnule maraiann/vasinec, eu am răspuns frânturilor de versete și versetelor scoase din context pe care le-ati oferit ca să vă susțineți erezia adventistă. Pentru că niciodată nu ați adus un argument concret în favoarea inexistenței conștiente a sufletului după moarte și în favoarea inexistenței Iadului, așa cum susține secta din care faceți parte, o să reiau mai jos argumentele biblice ale Bisericii în favoarea existenței sufletului după moarte. Aceste versete nu le-ați comentat niciodată, nici dumneavoastră, nici alți pastori din secta adventistă.[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=#993300][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=#993300]1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. [/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe”[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Apoi în aceași carte Biblică și referindu-se la același episod Sf. Petruface precizarea :[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=#993300][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=#993300]4 Regi 13.21 (sau 2 Imp.13.21-biblia sectantilor) “Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei.CĂZÂND ACELA, S-A ATINS DE OASELE LUI ELISEI ȘI A ÎNVIAT ȘI S-A SCULAT PE PICIOARELE SALE”. [/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Puteau oasele unui om decedat să facă minuni dacă sufletul acelui sfânt nu mai exista nici el?[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=#993300][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=#993300]De asemenea nu ați dat niciodată nici un răspuns plauzibil nici la citatele:[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Marcu 9.43-48 „Și de te smintește mâna ta, tai-o că mai bine îți este să intri ciung în viață, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins. UNDEVIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE Și de te smintește ochiul tău, scoate-l, că mai bine îți este ție cu un singur ochi în împărăția lui Dumnezeu, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE.” [/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Despre ce foc care nu se stinge și despre ce vierme e vorba aici, dacă voi adventiștii negați existența Iadului?[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=#993300][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Să ne oprim și la citatul din Apocalipsa 20.7-10 :[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]„Și către sfârșitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui, Și va ieși să amăgească neamurile, care sunt în cele patru unghiuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, și să le adune la război; iar numărul lor este ca nisipul mării. Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, ȘI VOR FI CHINUIȚI ACOLO ÎN VECII VECILOR”. [/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Aici Biblia susține clar existența veșnică a sufletelor și existența Iadului, referindu-se la pedeapsa antihriștilor și a celorlalți oameni amăgiți de diavol. Sunt curios să văd cum vei ocoli răspunsul la problema asta![/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=#993300][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Să ne oprim și la definiția pe care o dă însăși Mântuitorul termenului de Înviere:[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Ioan 5.28-29 “vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui. Și vor ieși, CEI CE AU FĂCUT LUCRURI BUNE SPRE ÎNVIEREA VIEȚII ȘI CEI CE AU FĂCUT CELE RELE SPRE ÎNVIEREA OSÂNDIRII”.[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Acesta e un alt citat pe care adventiștii îl ocolesc, pentru că argumentează existența Iadului.[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=#993300][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Să ne referim și la Schimbarea la Față a Domnului: [/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Luca 9. 28-31“luând cu Sine pe Petru și pe Ioan și pe Iacov, S-a suit pe munte ca să Se roage. Și pe când se ruga El, chipul feței Sale s-a făcut altul și îmbrăcămintea Lui albă strălucind.ȘI IATĂ DOI BĂRBAȚI VORBEAU CU EL, CARE ERAU MOISE ȘI ILIE Și care, arătându-se întru slavă, vorbeau despre sfârșitul Lui”[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Evangheliile arată că Hristos a vorbit cu două personae care trăiseră demult. Ilie s-a înălțat la cer, dar Moise era mort. (Deut 24.5 “Și a murit Moise, robul lui Dumnezeu, acolo, în pământul Moabului, după Cuvântul Domnului”) Cu cine a vorbit Hristos acolo la Schimbarea la față, dacă sufletul lui Moise nu mai exista conștient?[/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=#993300][/COLOR]
[COLOR=#993300]Apoi, in epistola catre Evrei 12 ;22 "Ne-am apropiat de muntele Sion si cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc si de zeci de mii de ingeri in adunare sarbatoreasca si de BISERICA CELOR INTAI NASCUTI care sunt injscrisi in ceruri si de DUHURILE DREPTILOR CELOR DESAVARSITI si de Iisus Mijlocitorul Noului testament"[/COLOR]
[COLOR=#993300]se vede clar din acest pasaj in primul rand, timpul trecut "ne-am apropiat de Muntele Sion, deci nu ne v-om apropia intr-o epoca viitoare, si duhurile dreptilor celor desavarsiti care-l lauda pe Dumnezeu, deci e clar ca cineva intr-o stare de inconstienta nici nu poate avea inca aceste calitati de dasavarsiti ci le-ar primi atunci cand ar invia la a doua venire, si nici nu-l pot lauda pe Dumnezeu[/COLOR]
[COLOR=#993300][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=#993300]Domnule vasinec/maraiann, nu am mai adus argumentul Pildei săracului Lazăr de la Luca 16, în care se vorbește limpede de existența Iadului și a sufletelor după moarte, pentru că acolo ați venit cu niște comentarii de tot hazul, ba încă ați avut curajul să spuneți că nicăieri în Biblie nu se mai vorbește despre persoane decedate care vorbesc sau fac acțiuni. Mai am și alte citate, dar aștept să văd ce spui dumneata și liderii sectei dumitale despre acestea pe care vi le-am dat. Dacă ocoliți răspunsurile, o să le reiau la nesfârșit. [/COLOR][COLOR=#993300][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=#993300][SIZE=3] [/SIZE][/COLOR]
Vechi 16.10.2008, 18:06:35
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

4. Ca noi, cei ce suntem in cortul acesta, suspinam ingreuiati, de vreme ce dorim sa nu ne scoatem haina noastra, ci sa ne imbracam cu cealalta pe deasupra, ca ceea ce este muritor sa fie inghitit de viata.
5. Iar Cel ce ne-a facut spre aceasta este Dumnezeu, Care ne-a dat noua arvuna Duhului.
6. Indraznind deci totdeauna si stiind ca, petrecand in trup, suntem departe de Domnul,
7. Caci umblam prin credinta, nu prin vedere,
8. Avem incredere si voim mai bine sa plecam din trup si sa petrecem la Domnul.
9. De aceea ne si straduim ca, fie ca petrecem in trup, fie ca plecam din el, sa fim bineplacuti Lui. (II Corinteni 5, 4-9)
21. Caci pentru mine viata este Hristos si moartea un castig.
22. Daca insa a vietui in trup inseamna a da roada lucrului meu, nu stiu ce voi alege.
23. Sunt strans din doua parti: doresc sa ma despart de trup si sa fiu impreuna cu Hristos, si aceasta e cu mult mai bine;
24. Dar este mai de folos pentru voi sa zabovesc in trup.
(Filipeni 1,21-24)

Cum e posibil ,,sa doresc sa ma despart de trup si sa fiu impreuna cu Hristos, si aceasta e cu mult mai bine.,, si sa fiu intr-o stare de adormire dupa cum ziceti voi Poti sa fii adormit si sa petreci cu Domnul intr-o stare de inconstienta? Textul e clar:,,voim mai bine sa plecam din trup si sa petrecem la Domnul.,,

Daca Sfantul Pavel si Biserica primara ar fi inteles textul si moartea dupa cum gresit interpretati voi, mesajul acestor texte ar fi ca Pavel s-a saturat de slujirea sa si ar fi mai bine pentru el sa petreaca intr-o stare de inconstienta decat sa se ocupe de cei pe care Hristos i-A trimis sa-i pastoreasca. A obosit Pavel sau s-a plictisit de ei de vrea sa doarma somnul mortii si impreuna cu Hristos? Te pomenesti ca spui ca si Hristos e intr-o stare de amortire.
Vechi 16.10.2008, 18:39:57
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
"SUFLETUL CARE PACATUIESTE ACELA VA MURI "(Ezechiel 18:20)

sa dam intregul context
"Dar veți zice: Pentru ce fiul să nu poarte nedreptatea tatălui său? Pentru că iul a făcut ceea ce era drept și legiuit și toate legile Mele le-a ținut și le-a împlinit; de aceea va trăi. Sufletul care păcătuiește va muri. Fiul nu va purta nedreptatea tatălui, și tatăl" Iezechel 18; 19-20)

Vedem aici ca nu este vorba nici de moartea nici de viata fizica, cel ce implineste poruncile ni se spune ca va trai, dar la ce fel de viata se refera? la viata biologica? nu ci la viata duhovniceasca , pt ca daca respecti poruncile nu inseamna ca nu vei mai muri cu moartea fizica ci ca vei trai alaturi de Dumnezeu, vei trai viata duhovniceasca, la fel si versu care spune ca sufletul care v-a pacatui v-a muri, adica va muri fata de Dumnezeu, se v-a despartii de Dumnezeu, o moarte nu fizica ci spirituala, la fel ca atunci cand Domnul ii spune lui Adam "In ziua in care vei manca din pomul oprit, vei muri" dar nu se referea la o moarte biologica ci la una spirituala, la fel e si cu acest vreset, este evident ca cel care pacatuieste este mort, despartit de Dumnezeu, este mort spiritual si duhovniceste, Dupa cum am mai spus, Dumnezeu a facut lucrurile prin cuvant, omul l-a plamadit din lut, dar omul mai are ceva, ceva din Dumnezeu, ceva ce Dumnezeu n-a mai dat nimanui si la nimic altceva decat omului si anume suflare din suflarea Lui, suflare de viata, aceasta suflare de viata este spirituala si nu poate muri nu poate fi supusa mortii materiale , biologice, pt ca este de natura spirituala si atunci cand trupul moare, sufletul se intoarce la Dumnezeu dupa cum spune si Scriptura " Și ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat. (Ecleziastul 12;7) pentru cine vrea sa inteleaga, e clar ca lumina
Vechi 17.10.2008, 10:53:19
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
sa dam intregul context
"Dar veți zice: Pentru ce fiul să nu poarte nedreptatea tatălui său? Pentru că iul a făcut ceea ce era drept și legiuit și toate legile Mele le-a ținut și le-a împlinit; de aceea va trăi. Sufletul care păcătuiește va muri. Fiul nu va purta nedreptatea tatălui, și tatăl" Iezechel 18; 19-20)

Vedem aici ca nu este vorba nici de moartea nici de viata fizica, cel ce implineste poruncile ni se spune ca va trai, dar la ce fel de viata se refera? la viata biologica? nu ci la viata duhovniceasca , pt ca daca respecti poruncile nu inseamna ca nu vei mai muri cu moartea fizica ci ca vei trai alaturi de Dumnezeu, vei trai viata duhovniceasca, la fel si versu care spune ca sufletul care v-a pacatui v-a muri, adica va muri fata de Dumnezeu, se v-a despartii de Dumnezeu, o moarte nu fizica ci spirituala, la fel ca atunci cand Domnul ii spune lui Adam "In ziua in care vei manca din pomul oprit, vei muri" dar nu se referea la o moarte biologica ci la una spirituala, la fel e si cu acest vreset, este evident ca cel care pacatuieste este mort, despartit de Dumnezeu, este mort spiritual si duhovniceste, Dupa cum am mai spus, Dumnezeu a facut lucrurile prin cuvant, omul l-a plamadit din lut, dar omul mai are ceva, ceva din Dumnezeu, ceva ce Dumnezeu n-a mai dat nimanui si la nimic altceva decat omului si anume suflare din suflarea Lui, suflare de viata, aceasta suflare de viata este spirituala si nu poate muri nu poate fi supusa mortii materiale , biologice, pt ca este de natura spirituala si atunci cand trupul moare, sufletul se intoarce la Dumnezeu dupa cum spune si Scriptura " Și ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat. (Ecleziastul 12;7) pentru cine vrea sa inteleaga, e clar ca lumina
"Sufletul care pacatuieste va muri"(Ezechiel 20:18). Eu am inteles altceva, din acest verset, pus in context. Stim ca in Sfanta Scriptura, expresia "suflet" semnifica si fiinta umana in intregime. In Facerea cap. 2:7, ni se spune ca Dumnezeu l-a facut pe om din tarana si i-a suflat in nari suflare de viata. "SI OMUL S-A FACUT ASTFEL UN SUFLET VIU". Deci, "suflet" inseamna fiinta umana in intregime. La fel se intelege si daca citim verstele din Ezechiel 18:19-20. Se spune despre suflet ca va muri. Ca apoi sa se se vorbeasca despre anumite persoane in intregul lor: tatal, fiul (nu despre sufletul tatalui sau sufletul fiului). Deci, mai pe limba noastra putem traduce versetul din Ezechiel 18:20, in felul urmator: CINE PACATUIESTE ACELA VA MURI (cu totul, nu numai trup sau numai suflet).

Referitor la constienta in timpul mortii: stim ca au avut loc invieri si in timpul cat a fost pe pamant Domnul Iisus Hristos si dupa moartea, invierea si inaltarea Sa la cer. De ce, niciunul din acesti inviati, nu ne-a spus nimic despre ceea ce au vazut ei in moarte? Pentru ca nu au vazut si nu au stiut absolut nimic (asa spune si Sfanta Scriptura). Un mort, ca sa devina constient, trebuie sa fie mai intai inviat de Dumnezeu.
Vechi 17.10.2008, 11:22:56
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
4. Ca noi, cei ce suntem in cortul acesta, suspinam ingreuiati, de vreme ce dorim sa nu ne scoatem haina noastra, ci sa ne imbracam cu cealalta pe deasupra, ca ceea ce este muritor sa fie inghitit de viata.
5. Iar Cel ce ne-a facut spre aceasta este Dumnezeu, Care ne-a dat noua arvuna Duhului.
6. Indraznind deci totdeauna si stiind ca, petrecand in trup, suntem departe de Domnul,
7. Caci umblam prin credinta, nu prin vedere,
8. Avem incredere si voim mai bine sa plecam din trup si sa petrecem la Domnul.
9. De aceea ne si straduim ca, fie ca petrecem in trup, fie ca plecam din el, sa fim bineplacuti Lui. (II Corinteni 5, 4-9)
21. Caci pentru mine viata este Hristos si moartea un castig.
22. Daca insa a vietui in trup inseamna a da roada lucrului meu, nu stiu ce voi alege.
23. Sunt strans din doua parti: doresc sa ma despart de trup si sa fiu impreuna cu Hristos, si aceasta e cu mult mai bine;
24. Dar este mai de folos pentru voi sa zabovesc in trup. (Filipeni 1,21-24)

Cum e posibil ,,sa doresc sa ma despart de trup si sa fiu impreuna cu Hristos, si aceasta e cu mult mai bine.,, si sa fiu intr-o stare de adormire dupa cum ziceti voi Poti sa fii adormit si sa petreci cu Domnul intr-o stare de inconstienta? Textul e clar:,,voim mai bine sa plecam din trup si sa petrecem la Domnul.,,

Daca Sfantul Pavel si Biserica primara ar fi inteles textul si moartea dupa cum gresit interpretati voi, mesajul acestor texte ar fi ca Pavel s-a saturat de slujirea sa si ar fi mai bine pentru el sa petreaca intr-o stare de inconstienta decat sa se ocupe de cei pe care Hristos i-A trimis sa-i pastoreasca. A obosit Pavel sau s-a plictisit de ei de vrea sa doarma somnul mortii si impreuna cu Hristos? Te pomenesti ca spui ca si Hristos e intr-o stare de amortire.
Apostolul Pavel era un asteptator al revenirii Domnului Iisus Hristos. El stia bine ca cele descrise in versetele postate de dvs. se vor implini la revenirea Domnului. Sfantul Apostol avea un defect, era adventist. Nadajduia ca Domnul va veni cat mai repede, chiar in timpul vietii sale.Iata ce spune Apostol Pavel:
"Iata va spun o taina: nu vom adormi cu toti dar toti vom fi schimbati, intr-o clipa, intr-o clipeala din ochi, la cea din urma trambita. Trambita va suna, mortii vor invia (mortii, nu trupurile mortilor) nesupusi putrezirii si noi vom fi schimbati. Caci trebuie ca trupul acesta supus putrezirii sa se imbrace in neputrezire si trupul acesta muritor sa se imbrace in nemurire. "(1 Corinteni 15:51-53)
"Iata in adevar, ce va spunem, prin Cuvantul Domnului: noi cei vii, care vom ramanea pana la venirea Domnului (nadejdea ca va fi in viata la venirea Domnului), nu vom lua-o inaintea celor adormiti. .. Intai vor invia cei morti in Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; SI ASTFEL VOM FI TOTDEAUNA CU DOMNUL. (1 Tesaloniceni 4:15-17).

VOM FI CU DOMNUL INCEPAND CU MOMENTUL REVENIRII SALE SI A INVIERII MORTILOR. MOARTEA inseamna incheierii socotelilor cu viata aceasta. INVIEREA inseamna inceputul vietii cu Domnul. Intre aceste doua evenimente, pentru noi, nu exista nimic (spune limpede Sfanta Scriptura).
Vechi 17.10.2008, 11:27:09
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Apostolul Pavel era un asteptator al revenirii Domnului Iisus Hristos. El stia bine ca cele descrise in versetele postate de dvs. se vor implini la revenirea Domnului. Sfantul Apostol avea un defect, era adventist. Nadajduia ca Domnul va veni cat mai repede, chiar in timpul vietii sale.Iata ce spune Apostol Pavel:
"Iata va spun o taina: nu vom adormi cu toti dar toti vom fi schimbati, intr-o clipa, intr-o clipeala din ochi, la cea din urma trambita. Trambita va suna, mortii vor invia (mortii, nu trupurile mortilor) nesupusi putrezirii si noi vom fi schimbati. Caci trebuie ca trupul acesta supus putrezirii sa se imbrace in neputrezire si trupul acesta muritor sa se imbrace in nemurire. "(1 Corinteni 15:51-53)
"Iata in adevar, ce va spunem, prin Cuvantul Domnului: noi cei vii, care vom ramanea pana la venirea Domnului (nadejdea ca va fi in viata la venirea Domnului), nu vom lua-o inaintea celor adormiti. .. Intai vor invia cei morti in Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; SI ASTFEL VOM FI TOTDEAUNA CU DOMNUL. (1 Tesaloniceni 4:15-17).

VOM FI CU DOMNUL INCEPAND CU MOMENTUL REVENIRII SALE SI A INVIERII MORTILOR. MOARTEA inseamna incheierii socotelilor cu viata aceasta. INVIEREA inseamna inceputul vietii cu Domnul. Intre aceste doua evenimente, pentru noi, nu exista nimic (spune limpede Sfanta Scriptura).
Ai fi uimit sa afli ce spun persoanele care au fost in moarte clinica si si-au revenit. Cunosc o astfel de persoana. Daca pana a intra in moarte clinica era o persoana cu o viata nu tocmai placuta lui Dumnezeu, acum s-a schimbat radical. Primul lucru pe care l-a cerut cand s-a trezit a fost sa i se aduca un preot sa se spovedeasca.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17