Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.05.2009, 10:05:07
Litanu Litanu is offline
Banned

Data înregistrării: 10.07.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul

Dragă Litanu (uite vezi că sunt aproape tandru cu tine), ai primit cumva la adventiștii tăi darul deosebirii duhurilor?
Nu adventistii ci Sfanta Scriptura ne invata sa facem deosebire, simplu, dupa roade, intre ceea ce este al firii pamantesit si ceea ce este rod al Duhului Sfant:

"Si faptele firii pamantesti sunt cunoscute si sunt acestea: preacurvia, curvia, necurartia, desfranarea, inchinarea la idoli, vrajitoria, vrajbile, certurile, zavistiile, maniile, neintelegerile, desbinarile, certurile de partide, pizmele, uciderile, betiile, imbuibarile, si alte lucruri asemanatoare cu acestea... Cei ce fac astfel de lucruri nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu (indiferent de confesiunea religioasa din care fac parte - paranteza imi apartine)"(Galateni 5:19-21)

"Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor."(Galateni 5:22.23)

Nu este nevoie sa ne judecam unii pe altii. Ar fi mai bine ca "fiecare sa se cerceteze pe sine insus"(1 Corinteni 11:28), in lumina Cuvantului lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 12:12:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de 57Li Vezi mesajul
Imi permit sa raspund din perspectiva unui baptist , deci neoprotestant convertit la ortodoxie in urma cu 9 ani.

Liderii, conducatorii , ideologii neoprotestanti sunt respectati si adorati de comunitati la fel ca si apostolii si chiar se socotesc urmasii fideli ai acestora prin citirea epistolelor si invataturilor noutestamentare si incercarea de aplicare intocmai in adunarile lor. Se studiaza asiduu si Vechiul Testament in paralel cu N.T si se diseca amanuntit toate scrierile biblice. Interesul si costiinciozitatea studierii acestora sunt infinit de scrupuloase, fiind socotite ca esentiale pentru mantuirea sufletului si necesare pentru combaterea altor invataturi.Pana aici este in regula, pentru ca nici un cuvant nu se va intoarce fara sa aduca rod, dar marea inselare pentru omul nestiutor este interpretarea pe care acesti lideri o dau Sfintelor Scripturi. Lingvistii stiu si stim si noi ce mult conteaza chiar si o virgula si un accent pentru a schimba complet sensul si semnificatia frazei, ce sa mai vorbim de 'traduceri' identic naturale. Si pentru ca manipularea sa fie completa si-au facut un scop in sine de a 'indoctrina' orice membru ca ortodocsii ( in Romania ) si catolicii sunt cei mai mari rataciti si idolatrii si FOOARTE PERICULOSI, inchinatori si slujitori la draci. Asa ca puteti sa trageti si singuri concluziile cum ,dupa aderarea la secte a unor oameni, acestia isi schimba total atitudinea fata de cei din jur.Li se innoculeaza o psihoza in masa legat de Biserica traditionala ca, niciodata, sa nu cumva sa doreasca sa se mai intoarca. Se cauta versete atat din NT cat si din VT, se fac niste analogii cu totul si cu totul puerile, care bineinteles ca 'tineau' la niste bieti oameni analfabeti . Acum vad ca tin si la cei 'scolati', dar complet in afara de teologie, de scrierile filocalice,fara o cultura a Duhului.

Cat despre Sfanta Impartasanie cu Trupul si Sangele Domnului, au cel putin aici bunul simt sa le explice adeptilor ca este doar un simbol. Au ,intr-adevar , cam o data pe luna o zi in care se impart bucatele mici de paine si un paharel minuscul de vin la fiecare dupa ce se roaga pentru binecuvantarea acestora, ca o aducere aminte a jertfei Domnului.Dar si aici intervine atacul asupra ortodoxiei ! Ridiculizand, batjocorind si defaimand credinta ca prin puterea si lucrarea Duhului Sfant si prin rugaciunile preotului sfintit painea si vinul sufera vreo trasformare reala.Lor li se innoculeaza ca toate acestea sunt doar minciuni si inselatorii.
Si eu aveam aceeasi parere si cand am inceput sa studiez ortodoxia ca sa o pot combate pentru a-mi atrage sotul la neoprotestanti am spus:" Ei asta chiar este cea mai mare 'gogorita' pe care ortodocsii astia redusi mintali o pot sustine.
Dupa ce Duhul Sfant a inceput sa-mi lumineze mintea prin scrierile filocalice,dupa minunile pe care le-am trait si de care ma temeam ca sunt de la cel rau, dupa ce tot esafodajul meu construi cu grija a inceput sa se clatine, cand inca nu stiam cu certitudine ce sa aleg ce credeti ca m-a convins ca sunt pe o cale rea, cum credeti ca a sunat chemarea cereasca?
"Veniti la Mine toti cei truditi si impovarati, toti cei flamanzi si insetati "Caci cine nu mananca Trupul Meu si nu bea Sangele Meu nu are parte cu Mine" Atunci am inteles foarte clar acest cuvan pe care-l citisem de mii de ori ,dar care atunci, in acel contest, in acea nevoie sufleteasca s-a dovedit raspunsul pe care-l asteptam. Da, era cuvantul scris pe paginile Sf. Scripturi, dar curat si degrevat de interpretarea defaimatoare si mincinoasa.Da, era chemarea la Sfanta si adevarata impartasire cu trupul si sangele Domnului si am simtit real ca eu, pana atunci, nu am avut parte de asa ceva, deci nu puteam sa am nicidecum siguranta mantuirii sufletului, indiferent de sperantele mincinoase pe care mi le dadeau acei lideri la fel de inselati ca si mine in asteptari.

Ganditi-va doar la ispitirea Domnului ! Chiar cu cuvantul scris a indraznit cel rau sa vina la insusi Fiul Lui Dumnezeu, dar denaturat nu prin slova ci prin interpretare. Exact prin aceleasi metode pot fi si acum manipulati bietii oameni fara o baza si o protectie reala.
De ce nu ii lasati pe ei sa raspunda?
Ar fi fost interesant de vazut care e parerea dumnealor, ca pe a ortodocsilor despre ei cred ca o stim..
Reply With Quote
Vechi 31.07.2009, 16:33:00
catalinsarbu catalinsarbu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 31.07.2009
Angry

sunteti nebuni oameni buni,de cand pana cand aceste dezbateri inutile,sunt crestin ortodox si al meu gand mergand catre sutele de milioane nu 15-20 mil in lume ca acesti adventisti,ma face sa cred cu tarie ca nebunia acestor oameni de a crede in altceva decat adevaratele scrieri,este un act de dementa transpus prin cuvintele celor slabi si far de credinta c adopta ineptiile lor.nu sunteti nici musulmani nici evrei sunteti asa zisi crestini,dumnezeu iti da posibilitatea de a alege in viata sa traiesti conform dorintei,conform credintei,sa alegi ceea ce tu crezi cu desavarsire corect si care iti da implinire sufleteasca.voi care habar nu aveti sa cinstiti spiritul uman prin ceea ce este el cu adevarat,o faptura insignifianta neinsemnata in acest univers,voi habar nu aveti sa traiti bucuria nasterii,a nuntiriima mortii.credeti in c????in c creeti voi,dak nu in iubirea orbeasca c o avem toti in interior pt dumnezeu,indiferent de cuvinte,indolenta,cruzime,fericire,tristete,marsav ie,orice,prin ele ne identificam ca oameni si tot prin ele gasim calea iubirii pt cel ce dincolo de intelesul nostru.parerea mea,adventistii,luterani,anglicani,baptisti,protes tanti,etc,sunteti nijte secte deplorabile,care habar nu au de adevarata credinta aceea fiind iubirea lui dumnezeu prin tine,nu prin constrangerea esentei tale de om....
Reply With Quote
Vechi 31.07.2009, 23:15:32
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Dumnezeu să-ți dea pace în suflet și să te elibereze de stres.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2009, 14:07:13
petrescu_25 petrescu_25 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Smile Petrescu

Am o intrebare pentru tine, legea(cele 10 porunci) cand a fost data in Vechiul Testament(Exod 20) sau in Noul Testament? si daca raspunsul tau este in Vechiul intrebarea mea este se mai pastreaza si in Noul?
Si o a doua intrebare pastele care se serba in vechime (Exod 12.) cum, de ce si spre cine arata el? Cat timp sa serbat si dc sa inlocuit cu Sfanta Cina Luca 22:15)? Astea sunt doar doua din multele intrebari care ti le vei pune si vei afla raspunsul citind toata Scriptura, Dumnezeu nu a dat Noul Sau Vechiul a fost impartita in Noul legamant si Vechiul tocmai ca sa intelegi ca de la Venirea Fiului sa trecut de la vechiul paste cu miel si azimi la Sfanta Cina care se ia pentru a ne readuce aminte de Mortea si Invierea si pentru a nu pierde din insemnatatea si importanta rastignirii! Te iubesc
Reply With Quote
Vechi 09.11.2009, 17:53:44
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de petrescu_25 Vezi mesajul
Am o intrebare , legea(cele 10 porunci) cand a fost data in Vechiul Testament(Exod 20) sau in Noul Testament? si daca raspunsul tau este in Vechiul intrebarea mea este se mai pastreaza si in Noul?
- Cele 10 Porunci au fost date in perioada vechitestamentara;
- nu tot ce este scris in Vechiul Testament se desfiinteaza; (ex: nu poti desfiinta ceea ce Dumnezeu a infiintat cand inca nu intrase pacatul in lume: odihna de ziua a saptea si casatoria).
- nu isi mai au rostul simbolurile din Vechiul Testament care aratau catre Domnul Iisus Hristos si lucrarea Sa de Mantuire . Ex: In Sfanta Scriptura gasim cuvantul "desfiintat" atunci cand este vorba de preotia pamanteasca (Evrei cap. 7-9) si despre jertfe(Evrei cap. 10).
- nu-si mai au rostul sarbatorule si sabatele ceremoniale care, de asemenea, prefigurau, lucrarea de mantuire a Domnului Iisus Hristos (vezi Coloseni 2:17- "care sunt umbra lucrurilor viitoare dar trupul este a lui Hristos");
- cele 10 Porunci nu au fost desfiintate; nu aveau nici o legatura cu lucrarea de mantuire a Domnului Iisus Hristos. La pazirea acestor porunci ne indeamna si ortodoxia.

Citat:
Si o a doua intrebare pastele care se serba in vechime (Exod 12.) cum, de ce si spre cine arata el?
Pastele simboliza eliberarea din robia egipteana, sub acoperirea unei jertfe. Aceasta arata spre eliberarea din robia pacatului, adusa prin jertfa Matuitorului.

Citat:
Cat timp sa serbat si dc sa inlocuit cu Sfanta Cina Luca 22:15)?
A fost serbat pana la Sfanta Cina, instituita de Domnul Iisus Hristos. "Pastele" era chiar Domnul Iisus Hristos, care S-a jertfit pentru noi. "Hristos, Pastele noastre, a fost jertfit." (1 Corinteni 5:7)

Citat:
Astea sunt doar doua din multele intrebari care ti le vei pune si vei afla raspunsul citind toata Scriptura, Dumnezeu nu a dat Noul Sau Vechiul a fost impartita in Noul legamant si Vechiul tocmai ca sa intelegi ca de la Venirea Fiului sa trecut de la vechiul paste cu miel si azimi la Sfanta Cina care se ia pentru a ne readuce aminte de Mortea si Invierea si pentru a nu pierde din insemnatatea si importanta rastignirii!
Sfanta Cina se ia pentru a ne readuce aminte de Moartea (nu si de Invierea) Domnului Iisus Hristos. "Pentru ca oridecate ori mancati din painea aceasta si beti din paharul acesta, vestiti moartea Domnului, pana va veni El."(1 Corinteni 11:26). Cat despre Inviere... aceasta este nadejdea noastra de zi cu zi (cu conditia sa acceptam ca suntem muritori si avem nevoie de inviere). Sfantul Apostol Pavel ne arata foarte frumos care este insemnatatea invieri (1 Corinteni cap. 15)

Incercarea de a taia bucati din Sfanta Scriptura este paguboasa pentru invatatura si viata noastra de credinta mantuitoare.
Reply With Quote
Vechi 19.11.2009, 16:29:36
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

In legatura cu Sfanta Euharistie,in care nu cred ne-ortodocsii,dovezi stiintifice:
http://www.youtube.com/watch?v=HbcL4mkNfzM
Reply With Quote
Vechi 20.11.2009, 01:56:59
Maranatha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
In legatura cu Sfanta Euharistie,in care nu cred ne-ortodocsii,dovezi stiintifice:
http://www.youtube.com/watch?v=HbcL4mkNfzM
Credinta in Dumnezeu nu se demonstreaza stiintific ,ci face descoperire a lucrarii Lui in viata ta.
Altfel nu mai e credinta ,daca ai ceva demonstrat,ci doar o certitudine.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2009, 09:36:45
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Maranatha Vezi mesajul
Credinta in Dumnezeu nu se demonstreaza stiintific ,ci face descoperire a lucrarii Lui in viata ta.
Asta va invatat pe voi la adunare...ca n-aveti ce sa demonstrati . O credinta goala si seaca ce se rezuma doar la a zice "Doamne, Doamne" nu are ce sa demonstreze lumii.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2009, 13:54:52
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Maranatha Vezi mesajul
Noi credem si fara demonstratie,dar cum voi spuneti ca e doar simbol,au venit si dovezile ca Iisus sa va arate ca este adevarat.De ce spui ca nu prin demonstratie,daca am auzit de la un protestant si ca nu crede ca Sfantul Mormant e chiar cel de la Ierusalim,cand plang icoanele spuneti ca nu credeti.Mi se pare ca voi sunteti cei rationali.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50