![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
poate aveti BUNUL SIMT sa va informati si din scrierile noastre, proprii... nu numai din cartile lupilor care sunt pline de minciuna si ura impotriva noastra.
sora ispita_ta, oare aceste cuvinte ale cui sunt? nu ale fratiei tale? ia citeste oleaca mai in jos, cu cateva pagini, ca tot ei ti-am raspuns la aceste cuvinte... |
|
|||
|
|||
![]()
Anatema o da Sinodul, ai face mai bine sa nu repeti, numai Sinodul are puterea sa ingroape "oile ratacite" sub blestemul anatemei, nu tu. Sau daca vrei sa ai parte de pacate impotriva Duhului Sfant, numai problema ta este.
Si, cu cele 9 Biserici Autocefale, e drept, m-am cam grabit citand din memorie: era vorba numai de 9 participanti, dintre care 6 episcopi, un arhimandrit, doi laici. Biserici Autocefale pe nou: BOR, BOB [Bulgaria], BOG [Grecia], Patriarhia Ecumenica de la Constantinopol si, cam atatea... Din cate observi, am incetat cu rautatile la adresa BOSVR, desi nu-s 100% de acord cu ceea ce fac clericii ei din afara Sinodului: anatemizeaza si afurisesc cu atata lejeritate, ca si cum acestea doua n-ar fi [color=red]BLESTEME[/color] si le-ar putea pronunta orisicine: clerici nesinodali si mireni. Asta este extremism la adresa "oilor ratacite" [si ma refer la mirenii nou-calendaristi, nu la unii precum Patriarhul BOR, Daniel Ciobotea, mitropolitul Corneanu [adica, cel ce are coarne, ca sa mai descretesc atmosfera incordata rau de tot..., episcopul Drincec & Co de eretici la varf din BOR], pe care cu dreapta invatatura + duhul bunatatii i-ati putea atrage cu mult mai usor la DREAPTA CREDINTA. ANATEMELE si AFURISENIILE VOASTRE indeparteaza de BOSVR tot mai multi potentiali credinciosi ce v-ar fi adoptat altfel cu draga inima invatatura... Doamne ajuta! Razvan P.S. Spuneai ca vei reveni cu mai multe amanunte despre ereticul Patriarh de Constantinopol Meletie Metaxasios, in timpul caruia s-a "indreptat" Calendarul Ortodox. Te astept cu drag si fara dusmanie. Poate chiar imi dai voie sa te imbratisez...crestineste vorbind. |
|
|||
|
|||
![]()
O singura data pe an pot da anatemei clericii nesinodali pe eretici si schismatici, in Duminica Anatemelor, atat numai, oricum, numai pentru clerici e valabil, nu si pentru mireni, altfel blestemul anatemei devine hula impotriva Duhului Sfant cata vreme nu-l spovedesc parintelui-duhovnic, iar canoanele pentru blesteme nu sunt tocmai usor de suportat, reprezinta ceva ca un medicament tare care il cam nauceste pe penitentul cu pricina. Daca ar fi sa ne supunem Canoanelor Sfintei Biserici numai in litera lor...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Iubite frate intru Hristos geo.nektarios,
Patriarhiile Bisericilor Ortodoxe Autocefale mentionate de fratia ta au participat la Congresul Ortodox de la Constantinopol din 1923. Nu toate au adoptat noul calendar ortodox, precizand ca vor trece la acela doar cand vor fi pregatite. Ce am enumerat in postarea anterioara au fost doar Bisericile Ortodoxe Autocefale care dupa stiinta mea profana au adoptat efectiv noul calendar. Daca mai sunt si Alte Biserici Ortodoxe Autocefale ce au adoptat stilul nou, care nu sunt mentionate in lista anterioara [una este Biserica Ortodoxa a Finlandei], te rog sa ma corectezi si sa faci adaugirile necesare. Te rog sa ma ierti frate Geo si roaga-te Domnului si pentru mine,pacatosul! Razvan Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() cand este "Duminica Anatemelor"? ok, o sa am grija pe viitor cum ma exprim... intentia mea a fost de a reproduce ceea ce a spus Sf Ap, dar cu alte cuvinte, mai pe scurt... el spunea sa nu primim invataturi straine, chiar de ni le-ar vesti un inger din Cer, dandu-le anatema... deci a dat anatemei toate inovatiile... dar hai sa incheiem subiectul asta. mi-ai spus de patriarhul Meletie si ma bucur ca esti interesat... macar stiu ca nu le postez degeaba. ![]() in momentul acela n-am mai avut timp. postez si eu cand apuc. imediat incept prin a cita cateva paragrafe din revista Catacombele Ortodoxiei... pe care nu m-ar mira sa le respingi pt ca, normal, revista e "stilista"... dar absolut toate afirmatiile pe care le vei gasi au un temei, au o sursa... acestea le poti verifica la sursele indicate in josul paginii. |
|
|||
|
|||
![]()
masonul Alexander J. Zervoudakis a alcatuit o biografie detaliata a patriarhului Meletie, de 25 de pagini, in care, printre altele, nota:
,,Când am plecat l-am salutat așa cum un mason salută alt mason. El a zâmbit și mi-a spus: «Văd că mă înțelegi». " "[SIZE=2]Meletie a făcut cunoștință cu masonii prima oară când a fost la Constantinopol (1906). El s-a întâlnit cu ei, impresionându-i cu spiritul său critic și sincer și cu opiniile și cunoștințele sale despre diferite chestiuni enciclopedice, generale, bisericești și religioase. Ei au fost interesați să afle ce fel de om era Meletie și ce făcuse el până atunci. Ceea ce au aflat i-a îndemnat să-i propună, într-un mod iscusit, în timpul celei de-a doua șederi a lui la Constantinopol, să devină mason.[/SIZE] [SIZE=2]Se pare că, în aceste circumstanțe, masonii, membri ai Asociației Politice Grecești din Constantinopol, cu care Meletie se consulta în acea vreme în problema arzătoare a ortodocșilor vorbitori de limbă arabă (1908), au acționat într-un asemenea mod încât să determine spiritul curios și întreprinzător al lui Meletie – care auzise până atunci multe despre masoni în Cipru și în alte părți – să ceară colegilor săi, pe care îi respecta, să-i dea informații despre masonerie și, după ce i-a ascultat, să se hotărască, cu binecunoscuta sa impetuozitate și hotărâre, să urmeze exemplul multor episcopi englezi și de altă naționalitate și să caute să învețe despre și să fie inițiat în tainele ascunse ale masoneriei.[/SIZE] <SPAN><FONT size=2>Apoi, acești masoni l-au dus în Loja ,,Armonia”, nr. 44 (7), din Constantinopol, care adunase în rândurile ei elita societății grecești din acel oraș – cei mai talentați greci din Constantinopol din domeniul literaturii, științei și puterii laice. Această lojă, într-un fel sau altul, datorită membrilor ei, care se regăseau în fiecare organizație socială, etnică sau de alt gen, exercitau o influență considerabilă asupra vieții grecești. Ei au cerut marelui maestru de atunci al Greciei permisiunea de a-l iniția pe Meletie și, când au primit-o, [COLOR=darkred]el a primit lumina masoneriei, la începutul anului 1909[/COLOR]." |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
biserica ortodoxa de stil vechi | silviu.pintilie | Secte si culte | 6 | 12.11.2010 14:03:30 |
BISERICA ORTODOXA RUSA DE RIT VECHI | Nosam | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 30 | 27.02.2008 14:30:37 |
Biserica Ortodoxa de Rasarit( Stil vechi) | teogtf | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 43 | 06.11.2006 10:37:07 |
|