Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Mari Duhovnici si predicile lor

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.11.2008, 15:22:08
eduardd
Guest

Implicit

[COLOR=Red]"na si tie"...[/COLOR]

Cand am venit prima data in Sihastria stiam f.putine lucruri despre credinta ortodoxa. Stiam insa 2 lucruri elementare. Ca femeie e bine sa intri cu capul acoperit si ca e bine sa ceri binecuvantare de la parintii batrani. Astefl am asistat la prima Liturghie. Mi-a ramas in inima parintele ce slujea. La sfarsit am vrut sa cer binecuvantare dar femeia pe care o intrebasem imi raspunde: la care dintre ei?? Asa am descoperit ca erau 3.. Pr.Iacov, Pr. Simeon si Pr Ioanichie. Am sarit inaintea pr Ioanichie dar el a refuzat sa am binecuvinteze. Vazand-ma mahnita un calugar imi spune, Nu te necaji dar stii..parintele cu greu da binecuvantarea sa ..o da numai aceluia ce merita. Plangand am inteles ca mai aveam multtt de lucru la inima mea. Alta data cand am venit in Sihastie stateam langa coloana din mijlocul bisericii, renuntasem....nu mai cutezam a cere blagoslovenie..insa! Vad cum parintele se apropie de mine , se apleaca si spune zambind [COLOR=Red]“na si tie”[/COLOR]…si imi pune mana pe crestetul capului a binecuvantare.. Am inteles!! In sfarsit am inteles , el parintele era barometrul meu. Stiam ca trebuia sa mai lucrez la suflet..Invatasem ca nu trebuie sa ma intristez sau nu..ci sa invat cum trebuie sa primesc pe Domnul din…binecuvantari….
(Natalia)
Din cartea parintelui “In memoriam” parintele Ioanichie Balan
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ioanichie cel Nou de la Muscel (Argeș) studentu Generalitati 1 28.09.2009 15:58:31
Pr. Proclu de la Mitocu Balan? BogdanF Generalitati 4 04.05.2008 23:30:55
Cum se ajunge la Pr. Proclu de la Mitocu Balan? BogdanF Generalitati 4 19.02.2008 14:18:54
Remember Pr. Ioanichie Balan jenica Generalitati 25 16.01.2008 17:10:49
Pr Ioanichie Andreos Stiri, actualitati, anunturi 0 01.12.2007 22:37:03