![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
In timpul ridicarii Manastirii romanesti Prodromu , de pe Muntele Athos ( 1852-1866 ) , parintele staret Nifon era preocupat de " dobandirea unei sfinte icoane a Maicii Domnului care sa fie spre mangaierea confratimei si a vizitatorilor , totodata protectoare si de grija purtatoare acestei sfinte noi Monastiri ".
Chiar daca a vorbit cu multi pictori de pe Athos , parintele nu a gasit nici unul atat de iscusit incat sa-si asume aceasta responsabilitate . Intamplarea a facut , insa , ca parintele Nifon sa vina cu treburi in Romania , la Iasi . Aici l-a cunoscut pe un anume Iordache Nicolau , zugrav evlavios , dar cu mainile cam tremurande de batranete . El s-a invoit ca , ajutat de post si rugaciune , sa picteze o icoana a Maicii Domnului, cu Pruncul in brate . Dupa cateva zile de osteneala , a terminat de zugravit vesmintele si celelalte parti ale icoanei , lasand la urma Sfintele Fete . Cand s-a apucat si de reprezentarea chipurilor , insa lucrurile s-au complicat . Oricat se straduia , nu reusea sa le zugraveasca bine .Azi asa , maine la fel , pana cand pictorul s-a mahnit peste masura si a cazut in pacatul deznadejdii . In loc sa-i iasa mai bine , Sfintele fete parca se schimonoseau si mai tare . Ca si cand Dumnezeu si Maica Domnului n-ar fi vrut ca noul lacas , Prodromu , sa aiba un dar si o mangaiere duhovniceasca. Dupa cateva zile si nopti de rugaciuni , s-a intamplat minunea . Intr-o dimineata , in timp ce lua panza de pe icoana , pentru o ultima incercare , pictorul a cazut in genunchi , proslavind pe Maica Domnului . Chipurile pentru care se chinuise atata amar de vreme erau indreptate , luminoase , pline de har dumnezeiesc . Icoana se pictase singura peste noapte !
|
||||
|
||||
![]()
Suflete al meu, pentru ce zaci in lene si fara de grija? De ce nu porti grija de relele ce ai facut in aceasta viata? Sileste-te si te indrepteaza pana nu-ti inchide Domnul usa. Alearga la Nascatoarea de Dumnezeu, cazi inaintea ei si striga: Preacurata Stapana, nadejdea deznadajduitilor, mantuieste-ma pe mine, cel ce mult am gresit!
'Fara Duhul Sfant, omul nu e decat lut si pacat.'(Sf Siluan Athonitul) 'Domnul stie ca suferi, dar iubirea Lui straluceste peste tine asa cum soarele straluceste peste lume. Nu te teme! E spre binele tau.'(Sf Siluan Athonitul) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De cate ori m-a ajutat! Totdeauna a randuit lucrurile, mai bine de atat nu se putea! Iar cand am mers sa-i multumesc, indatorata, nepriceputa si sovaielnica, Maicuta mi-a mai facut un dar! Si ce dar! Slava tie Maicuta noastra! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Post binecuvantat ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cel mai socant exemplu, nu stiu ce alt cuvant sa folosesc, este atunci cand mergeam pe strada suparata-putin spus, nu vedeam pe unde merg-dupa ce am reusit sa supar un personaj important, cu multa putere si influenta. N-am facut 50 de metri si Dumnezeu mi-a aratat ajutorul! Tot acolo am povestit. Nici azi nu inteleg pe deplin cum de s-au randuit atat de bine lucrurile! Atata pot sa zic: toate s-au randuit. Nimeni n-ar fi putut mai bine de atat. Maicuta, ajutatoarea celor necajiti, a randuit tot! Post binecuvantat si tie Cristi! |
|
||||
|
||||
![]()
Multumim si dam Slava Bunului Dumnezeu , pentru ca am trecut cu bine aceste zile de Post , si sa preamarim pe Preaiubita Lui Maica , Preasfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu .
" Ca sa te marim / Se cuvine , Nascatoare , Doamna / Ca prin ale tale rugi sa ne acoperim ? Pentru adormirea ta cea sfanta acum . / Toti cei credinciosi / Ai curatei Maice Fecioare / Adormirea-ti cantand , zicem : bucura-te , / Solitoarea noastra calda-a tuturor ; / Primeste-acum / De petrece cantari , Fecioara , / Maica a tot Imparatului Dumnezeu / Si trimite pace credinciosilor . . . "
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Oricum , cea mai frumoasa icoana din casa omului , este Preasfanta Fecioara cu Pruncul . Este fara de asemanare !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
PreaSfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi! |
|
||||
|
||||
![]()
Parintele Papacioc despre Maica Domnului:
http://www.youtube.com/watch?v=6Rv14urzfEQ
|
||||
|
||||
![]()
"Tu,care ai nascut Lumina cea adevarata,lumineaza-mi ochii cei intelegatori ai inimii;
Ceea ce ai nascut Izvorul Nemuririi,inviaza-ma pe mine,cel omorat de pacate!"
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cu ajutorul nostru, un copil ar putea sa-si implineasca un vis | N.Priceputu | Umanitare | 60 | 29.10.2016 00:53:16 |
Drumul Crucii, Calea Pocaintei, nevointele duhovnicesti. | alexmatei | Spiritualitatea ortodoxa | 0 | 16.03.2012 20:22:04 |
Si ei au nevoie de ajutorul nostru.... | silvia55 | Umanitare | 0 | 08.09.2011 00:30:10 |
Un copil curajos are nevoie de ajutorul nostru | E_my | Umanitare | 27 | 05.01.2011 20:54:54 |
un preot are nevoie de ajutorul nostru | cristy | Umanitare | 3 | 15.10.2009 11:36:32 |
|