Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.07.2011, 20:54:36
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Icoana care s-a pictat singura

In timpul ridicarii Manastirii romanesti Prodromu , de pe Muntele Athos ( 1852-1866 ) , parintele staret Nifon era preocupat de " dobandirea unei sfinte icoane a Maicii Domnului care sa fie spre mangaierea confratimei si a vizitatorilor , totodata protectoare si de grija purtatoare acestei sfinte noi Monastiri ".
Chiar daca a vorbit cu multi pictori de pe Athos , parintele nu a gasit nici unul atat de iscusit incat sa-si asume aceasta responsabilitate . Intamplarea a facut , insa , ca parintele Nifon sa vina cu treburi in Romania , la Iasi . Aici l-a cunoscut pe un anume Iordache Nicolau , zugrav evlavios , dar cu mainile cam tremurande de batranete . El s-a invoit ca , ajutat de post si rugaciune , sa picteze o icoana a Maicii Domnului, cu Pruncul in brate . Dupa cateva zile de osteneala , a terminat de zugravit vesmintele si celelalte parti ale icoanei , lasand la urma Sfintele Fete . Cand s-a apucat si de reprezentarea chipurilor , insa lucrurile s-au complicat . Oricat se straduia , nu reusea sa le zugraveasca bine .Azi asa , maine la fel , pana cand pictorul s-a mahnit peste masura si a cazut in pacatul deznadejdii . In loc sa-i iasa mai bine , Sfintele fete parca se schimonoseau si mai tare . Ca si cand Dumnezeu si Maica Domnului n-ar fi vrut ca noul lacas , Prodromu , sa aiba un dar si o mangaiere duhovniceasca.
Dupa cateva zile si nopti de rugaciuni , s-a intamplat minunea . Intr-o dimineata , in timp ce lua panza de pe icoana , pentru o ultima incercare , pictorul a cazut in genunchi , proslavind pe Maica Domnului . Chipurile pentru care se chinuise atata amar de vreme erau indreptate , luminoase , pline de har dumnezeiesc . Icoana se pictase singura peste noapte !
Attached Images
File Type: jpg PRODROMU MAICA DOMNULUIimages.jpg (14,9 KB, 6 views)
Vechi 03.08.2011, 22:21:16
Ana-Maria N's Avatar
Ana-Maria N Ana-Maria N is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Suflete al meu, pentru ce zaci in lene si fara de grija? De ce nu porti grija de relele ce ai facut in aceasta viata? Sileste-te si te indrepteaza pana nu-ti inchide Domnul usa. Alearga la Nascatoarea de Dumnezeu, cazi inaintea ei si striga: Preacurata Stapana, nadejdea deznadajduitilor, mantuieste-ma pe mine, cel ce mult am gresit!
Vechi 04.08.2011, 15:37:16
Adriana Cluj
Guest

Implicit Cat este de buna Maica Domnului!

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Sa multumim Domnului ca suntem Ortodocsi si putem sa o cinstim asa cum trebuie ! Sunt convins ca si pe voi Preasfanta Fecioara va ajuta necontenit pe drumul greu si ingust al Pocaintei , si sincer va spun ca nu stiu ce am fi facut daca ea nu ne-ar fi mijlocitoare directa in fata lui Dumnezeu !
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=11434

De cate ori m-a ajutat! Totdeauna a randuit lucrurile, mai bine de atat nu se putea! Iar cand am mers sa-i multumesc, indatorata, nepriceputa si sovaielnica, Maicuta mi-a mai facut un dar! Si ce dar!

Slava tie Maicuta noastra!
Reply With Quote
Vechi 04.08.2011, 20:46:44
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul

De cate ori m-a ajutat! Totdeauna a randuit lucrurile, mai bine de atat nu se putea! Iar cand am mers sa-i multumesc, indatorata, nepriceputa si sovaielnica, Maicuta mi-a mai facut un dar! Si ce dar!

Frumoase cuvintele tale , draga Adriana , precum si povestioara ta pe care , spre rusinea mea , acum o citesc datorita link-ulu postat . Coincidenta sau nu , chiar in urma cu cateva minute am postat pe blog despre icoana facatoare de minuni de la Biserica Olari din Bucuresti , unde o femeie foarte credincioasa a fost vindecata de cancer la san dupa post negru si rugaciuni catre Maica Domnului
Post binecuvantat
Vechi 05.08.2011, 09:25:53
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
Frumoase cuvintele tale , draga Adriana , precum si povestioara ta pe care , spre rusinea mea , acum o citesc datorita link-ulu postat . Coincidenta sau nu , chiar in urma cu cateva minute am postat pe blog despre icoana facatoare de minuni de la Biserica Olari din Bucuresti , unde o femeie foarte credincioasa a fost vindecata de cancer la san dupa post negru si rugaciuni catre Maica Domnului
Post binecuvantat
Si asta e doar o farama din ceea ce avem parte! Doar ca nu suntem in stare sa vedem, si de cele mai multe ori nu marturisim cat de mult primim. Asa nevrednici si pacatosi cum suntem nu ne lasa la greu Maicuta!

Cel mai socant exemplu, nu stiu ce alt cuvant sa folosesc, este atunci cand mergeam pe strada suparata-putin spus, nu vedeam pe unde merg-dupa ce am reusit sa supar un personaj important, cu multa putere si influenta. N-am facut 50 de metri si Dumnezeu mi-a aratat ajutorul! Tot acolo am povestit. Nici azi nu inteleg pe deplin cum de s-au randuit atat de bine lucrurile! Atata pot sa zic: toate s-au randuit. Nimeni n-ar fi putut mai bine de atat. Maicuta, ajutatoarea celor necajiti, a randuit tot!
Post binecuvantat si tie Cristi!
Reply With Quote
Vechi 14.08.2011, 22:53:46
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Multumim si dam Slava Bunului Dumnezeu , pentru ca am trecut cu bine aceste zile de Post , si sa preamarim pe Preaiubita Lui Maica , Preasfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu .
" Ca sa te marim / Se cuvine , Nascatoare , Doamna / Ca prin ale tale rugi sa ne acoperim ? Pentru adormirea ta cea sfanta acum . / Toti cei credinciosi / Ai curatei Maice Fecioare / Adormirea-ti cantand , zicem : bucura-te , / Solitoarea noastra calda-a tuturor ; / Primeste-acum / De petrece cantari , Fecioara , / Maica a tot Imparatului Dumnezeu / Si trimite pace credinciosilor . . . "
Vechi 08.09.2011, 21:30:28
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Smile

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul

Azi am praznuit Nasterea ei , o nastere Binecuvantata pentru toti , caci bine a mai oranduit Dumnezeu lumea asta , dar noi mult prea putin am constientizat asta .
Oricum , cea mai frumoasa icoana din casa omului , este Preasfanta Fecioara cu Pruncul . Este fara de asemanare !
Attached Images
File Type: jpg SFANTA MARIA-xgftzt.jpg (90,0 KB, 3 views)
Vechi 08.09.2011, 23:30:17
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Azi am praznuit Nasterea ei , o nastere Binecuvantata pentru toti , caci bine a mai oranduit Dumnezeu lumea asta , dar noi mult prea putin am constientizat asta .
Oricum , cea mai frumoasa icoana din casa omului , este Preasfanta Fecioara cu Pruncul . Este fara de asemanare !
subscriu intru totul prietene. S-ai dam lauda Imparatesei cerului si a Pamantului.
PreaSfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ne pe noi!
Reply With Quote
Vechi 08.09.2011, 23:59:12
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Parintele Papacioc despre Maica Domnului:
http://www.youtube.com/watch?v=6Rv14urzfEQ
Vechi 09.09.2011, 07:42:13
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

"Tu,care ai nascut Lumina cea adevarata,lumineaza-mi ochii cei intelegatori ai inimii;
Ceea ce ai nascut Izvorul Nemuririi,inviaza-ma pe mine,cel omorat de pacate!"
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cu ajutorul nostru, un copil ar putea sa-si implineasca un vis N.Priceputu Umanitare 60 29.10.2016 00:53:16
Drumul Crucii, Calea Pocaintei, nevointele duhovnicesti. alexmatei Spiritualitatea ortodoxa 0 16.03.2012 20:22:04
Si ei au nevoie de ajutorul nostru.... silvia55 Umanitare 0 08.09.2011 00:30:10
Un copil curajos are nevoie de ajutorul nostru E_my Umanitare 27 05.01.2011 20:54:54
un preot are nevoie de ajutorul nostru cristy Umanitare 3 15.10.2009 11:36:32