Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.06.2011, 14:39:40
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Sfantul Pavel spune "Profetiile sa nu le dispretuiti!"
Parintele Arsenie Boca a fost un mare duhovnic si vazator cu duhul.
Nu are rost sa vorbim despre minunile lui ,dar ca preot si duhovnic sfatuitor trebuie sa avem incredere in sfaturile lui.
Acum nu e musai sa vii in tara pentru ca se va intampla ceea ce a profetit dumnealui (eu am incredere in ce a spus)
Dar acest neam se va pierde daca ascultam conducatorii care tot indeamna tineretul sa plece.
Trebuie sa ne gandim sa traim crestineste in tara care ne-a fost data cu toate incercarile si ispitele pe care le avem la servici ,in lume ,etc.
Daca noi incercam sa fim mai buni si cei din jur se vor schimba.
Cred ca asta s-a spus de nenumarate ori aici ,ma repet dar e necesar sa amintesc acest lucru in context.
Anita, draga, fiecaruia ii oranduie Domnul calea. De aceea o sfatuiam pe tanara Laura sa se roaga ca sa afle in sufletul ei ce are de facut. Cat despre profetii si alte aspecte , sa nu ne pripim.

Nu conducatorii indeamna tineretul sa plece, ci pleaca singuri pentru ca nu sunt valorizati in tara. De ce ar trebui un tanar capabil care s-a caznit sa invete o meserie sa plateasca imposibila coruptie din tara ca sa i se acorde un drept pe care deja l-a castigat prin munca cinstita si sustinuta? Personal, de aceea am plecat. M-au sufocat coruptia si sefii incompetenti care nu vanau decat sa scoata beneficii materiale. Nu raspundeai "prezent" cerintelor lor subliminale, se straduiau sa te elimine.
Vechi 20.06.2011, 14:40:12
Adriana Cluj
Guest

Implicit Nu asemenea cuvinte despre parintele Arsenie Boca

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul

Iar cuvintele parintelui Arsenie Boca nu sunt un etalon, nu exprima adevarul pur si incontestabil asa cum este Cuvantul Sfant al Mantuitorului. Pur si simplu il consider un preot ca toti ceilalti si atat.
Vino la mormantul Parintelui si apoi o sa vezi ce fel de om a fost! Acolo vei gasi oameni care si in ziua de azi il cauta; ii cauta, cer si primesc ajutorul.
Daca nu te deranjeaza, te rog citeste saraca si nevrednica mea marturie despre dansul:

"Am aflat despre Parintele Arsenie Boca acum cativa ani, destul de tarziu. Am fost atat de suparata ca nu am stiut ca a existat un astfel de om atata cat mai traia inca......
Nu stiam ca Prislopul este undeva pe langa Valea Jiului, ma gandeam ca e undeva in munti pe langa Valea Oltului, iar eu am trecut ani in sir pe acolo pe Valea Oltului si imi faceam mustrari de constiinta: cum de am trecut pe langa el de atatea ori si nu am stiut ca exista.... poate fiica mea....poate altfel era....poate...
Eram suparata tare.
Citind cartile despre dansul mi-am dat seama ca manastirea unde a vietuit si este inmormantat parintele este de fapt pe celalalt defileu, pe Valea Jiului. Oricum tot necajita eram.
Imi doream sa ajung si eu acolo, macar acum, chiar daca acum nu se mai putea indrepta, schimba nimic legat de fiica mea.
In acelasi timp, citind despre cum ii primea pe unii iar pe altii nu, ma gandeam oare pe mine ma va primi? socotindu-ma nevrednica si pacatoasa (comparandu-ma cu fagarasenii aceia carora le-a marcat viata si familiile pe mai multe generatii si care l-au urmat peste tot locul pe unde a fost fortat sa stea parintele, nu ieseam deloc bine... eram la capatul randului rau de tot...)
Stand in fotoliu, seara, citind si vorbind in gand: oare pe mine ma primeste? aproape milogindu-ma am auzit in .. nu stiu unde.. in cap? aievea? In casa? habar n-am unde am auzit: te primesc, tu, te primesc! O voce puternica, hotarata, exact asa cum era descrisa vocea Parintelui in carte. Imi zicea cu ingaduinta, parca ar fi zis: ce sa ma fac cu tine, hai si tu acuma! M-am speriat atat de rau incat am fugit in bucatarie. Am revenit in camera. Nu stiam ce sa cred. Ma uitam cam speriata prin camera.
Nu dupa multa vreme a venit la usa o femeie. Marturisesc ca nu imi plac tiganii aceia care vin la usa si cer bani si care nu vor altceva decat bani, daca le dai altceva le gasesti mai apoi aruncate pe langa bloc, lucru care ma supara tare rau. Femeia asta insa a zis: dati-mi ceva de mancare, am cinci-sase copii (nu mai stiu exact cat a zis) si figura ei arata altfel decat a celorlalti cersetori. Ca norocu’ ca aveam in frigider destule, tocmai primisem si eu de la altii pachet de Craciun. I-am facut si ei parte si i-am dat cu inima deschisa, gandindu-ma la copiii ei. Si mai aveam niste haine bune care nu-mi mai veneau si le pregatisem pentru cand se va ivi o ocazie sa le duc undeva...numai bune de copilasii ei. Am pomenit acest episod pentru ca si cu alta ocazie cand am mai mers la Parintele, s-a intamplat la fel. Inainte de a merge a venit cineva la usa sa ceara ceva, dar parca nu era un cersetor obisnuit. Asta am dedus-o ulterior, pe moment nu m-am gandit la acest aspect.
Am reusit sa ajung si eu la parastasul parintelui. Stand in curte si vazand multimea de oameni, ma uitam la ei, multi se cunosteau dupa port ca sunt munteni. Imi ziceam ca precis se gasesc printre ei destui care l-au cunoscut pe parintele... Mi-as fi dorit sa schimb doua vorbe cu unul din acestia, sa stiu care din ei l-a cunsocut...Era ca si cum l-as fi vazut si eu aievea pe parintele, prin transmitere, nu stiu cum, parca l-as fi atins putin si eu, sau as fi fost si eu atinsa de parintele... dar nu indrazneam sa zic catre nimeni nimic. Cum s-ar fi uita oamenii aceia la mine? Probabil ca m-ar fi socotit cam dusa daca le ziceam ce-mi trecea prin minte.
In sfarsit, s-a terminat parastasul si a venit vremea de plecare spre casa. Am intrat in biserica sa ne inchinam.
In biserica mare inghesuiala, mare invalmaseala, nu prea se cuvenea cum se ingramadeau oamenii acolo. Ii zic fetei care era vecina mea de scaun in autocar: “hai sa nu ne inghesuim, lasa-i sa iasa si cand o fi mai liber megrem si noi. Macar in biserica sa mergem ca oamenii.” In spatele meu o femeie micuta, cu fata luminoasa, cu bucurie in privire, imbracata in straie de munteana imi zice: “bine ziceti doamna. Stiti eu l-am cunoscut pe parintele, eu sunt din Fagaras, cum iti zicea asa gaseai acasa, a fost prooroc parintele...”. Eu am ramas muta. A mai zis femeia ceva dar nu am auzit din cauza invalmaselii si-a uimirii mele. Dar continuam sa fiu muta de uimire. Am ajuns sa ne inchinam, acolo am pierdut-o pe femeie, totul s-a petrecut foarte repede, nu am apucat sa zic nimic si nici nu eram in stare sa zic ceva. Ce sa mai zic? Parintele imi auzise gandul si mi-a dat in dar ceea ce-mi dorisem desi sunt atat de nevrednica! Ce daruri mari trebuie sa primeasca cei vrednici, daca eu, asta nevrednica si pacatoasa mai mult decat toti, am primit in dar ce mi-am dorit!
Mergem apoi spre iesirea din curtea manastirii si aud un glas pe care-l recunosc: era femeia din Fagaras, care ma vede si ea si-mi spune: ne grabim ca avem de mers pe jos pana la tren (adica la Calan) si din Fagaras iar avem de mers pe jos pana acasa (in munte). Va dati seama cat l-au pretuit pe Parintele? Care din noi ar merge pe jos o jumate de zi pana la tren? Noi nu mai stim sa umblam de parca nu am mai avea picioare, ci roti! De acasa si pana la Mall trebuie sa mergem cu masina, chiar daca sunt si autobuze, pe jos nici nu se pune problema! Vai de capul nostru!
Multumesc Parintelui Arsenie pentru ingaduinta si dar! "

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...t=11434&page=2
Vechi 20.06.2011, 14:44:04
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Vino la mormantul Parintelui si apoi o sa vezi ce fel de om a fost!
Am fost de cateva ori, am vazut, dar am ramas doar cu imaginea unui mormant in care odihneste un preot pe care unii il considera sfant. Atat!
Vechi 20.06.2011, 14:44:17
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Nu te lua dupa cei ce sunt in strainatate ca tine si-ti spun sa nu te intorci. Nu vor sa-i lase nici pe altii sa revina ! Au ei acest vierme in inima, care nu-i lasa sa fie cel putin indiferenti. Nu suporta gandul ca unii se intorc si ei nu ! Invidia , bat-o vina !
As putea sa spun si eu invers:

Nu te lua dupa cei ce sunt in Romania si-ti spun sa te intorci. Nu vor sa-i lase nici pe altii sa o duca mai bine ! Au ei acest vierme in inima, care nu-i lasa sa fie fericiti daca nu moare si capra vecinului. Nu suporta gandul ca unii o duc bine si ei nu ! Invidia , bat-o vina !
Vechi 20.06.2011, 14:48:05
Adriana Cluj
Guest

Implicit Atunci ce sa mai spun?

Citat:
Am fost de cateva ori, am vazut, dar am ramas doar cu imaginea unui mormant in care odihneste un preot pe care unii il considera sfant. Atat!
Atunci vino, pana mai sunt intre noi, si convinge-te ca mai exista si altii asemenea Parintelui Arsenie Boca, aici, la noi: Parintele Iustin Parvu, Parintele Serafim Badila, Parintele Arsenie Papacioc, spre marea noastra binecuvantare.
Nu as vrea sa te supar, dar nu sunt potrivite asemenea cuvinte pentru oamenii alesi de Dumnezeu. Intreaba-i pe "fagarasenii" lui, adica ai parintelui Arsenie Boca despre dansul, sau citeste cartile cu marturii despre dansul, culese din Fagaras.
Sa revenim la subiect. Ce sa faca fetita asta? ca uite a derapat discutia si ea ramane nedumerita.
Ce ii spune inima, ce ii spune ratiunea, ce ii spune lumea?

Last edited by Adriana Cluj; 20.06.2011 at 14:54:00.
Vechi 20.06.2011, 14:53:24
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Atunci vino, pana mai sunt intre noi, si convinge-te ca mai exista si altii asemenea Parintelui Arsenie Boca, aici, la noi: Parintele Iustin Parvu, Parintele Serafim Badila, Parintele Arsenie Papacioc, spre marea noastra binecuvantare.

Adriana, draga, in discutie era parintele Arsenie Boca. Sigur ca toti preotii au la un moment dat un mormant, ca noi toti , de altfel.

Cat despre preotii de care ai amintit in postul tau, nu intrau in discutie alaturi de parintele Arsenie Boca. Ei chiar sunt diferiti. LUMINA sa ne dea Dumnezeu!
Vechi 20.06.2011, 15:06:31
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Anita, draga, fiecaruia ii oranduie Domnul calea. De aceea o sfatuiam pe tanara Laura sa se roaga ca sa afle in sufletul ei ce are de facut. Cat despre profetii si alte aspecte , sa nu ne pripim.

Nu conducatorii indeamna tineretul sa plece, ci pleaca singuri pentru ca nu sunt valorizati in tara. De ce ar trebui un tanar capabil care s-a caznit sa invete o meserie sa plateasca imposibila coruptie din tara ca sa i se acorde un drept pe care deja l-a castigat prin munca cinstita si sustinuta? Personal, de aceea am plecat. M-au sufocat coruptia si sefii incompetenti care nu vanau decat sa scoata beneficii materiale. Nu raspundeai "prezent" cerintelor lor subliminale, se straduiau sa te elimine.
Daca il ai pe Dumnezeu treci si peste astea.
Nu esti singura care a trecut prin asemenea experiente.
Parintele Arsenie Papacioc spunea ca marea greseala a crestinului este ca fuge de cruce.
Asa cum prezinti tu situatia este vorba de aspectul material sau profesional care are legatura mai putina cu mantuirea.
La felul cum se traieste in occident un tanar plecat in afara care nu e suficient de avansat duhovniceste poate sa se piarda pentru ca nu are suficienta sustinere duhovniceasca ,nu isi poate incarca bateriile la o slujba ,sfanta Liturghie.
Vechi 20.06.2011, 15:08:39
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Adriana, draga, in discutie era parintele Arsenie Boca. Sigur ca toti preotii au la un moment dat un mormant, ca noi toti , de altfel.

Cat despre preotii de care ai amintit in postul tau, nu intrau in discutie alaturi de parintele Arsenie Boca. Ei chiar sunt diferiti. LUMINA sa ne dea Dumnezeu!
Parintele s-ar bucura sa auda ce spui acum ,in marea lui smerenie nu suporta sa fie laudat.
Du-te la Draganescu si vezi picturile si iti vei da seama ca parintele nu a fost un preot obisnuit .
Vechi 20.06.2011, 15:15:33
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Daca il ai pe Dumnezeu treci si peste astea.
Nu esti singura care a trecut prin asemenea experiente.
Parintele Arsenie Papacioc spunea ca marea greseala a crestinului este ca fuge de cruce.
Asa cum prezinti tu situatia este vorba de aspectul material sau profesional care are legatura mai putina cu mantuirea.
La felul cum se traieste in occident un tanar plecat in afara care nu e suficient de avansat duhovniceste poate sa se piarda pentru ca nu are suficienta sustinere duhovniceasca ,nu isi poate incarca bateriile la o slujba ,sfanta Liturghie.
N-am spus ca sunt singura, Anita! Se pare ca altul era subiectul discutiei acestui topic. Raspundeti-i Laurei, mai bine! Ce este gresit in sfatul meu? In rest , nu ma poate nimeni obliga sa admir vorbele unui preot pe care nu-l simt. Nici nu ma intreb de ce BOR nu l-a canonizat. Pentru mine este limpede.

..............
cat priveste sublinierea din textul tau, iar ai inteles gresit. NU materialul, ci demnitatea umana, singuratatea aceea coplesitoare a omului intre semenii lui.

Last edited by LapetiteMoc; 20.06.2011 at 15:19:42.
Vechi 20.06.2011, 15:22:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
As putea sa spun si eu invers:

Nu te lua dupa cei ce sunt in Romania si-ti spun sa te intorci. Nu vor sa-i lase nici pe altii sa o duca mai bine ! Au ei acest vierme in inima, care nu-i lasa sa fie fericiti daca nu moare si capra vecinului. Nu suporta gandul ca unii o duc bine si ei nu ! Invidia , bat-o vina !
Sper ca doar "ai putea", nu esti genul care ar gandi macar asa..
Sper..

Desi am vazut ca parca parca ai fi genul de roman cu o parere f. buna despre el si f. proasta despre toti ceilalti.
Si asta n-are nici o legatura cu nationalismul sau patriotismul. E in primul rand o problema spirituala.

Last edited by AlinB; 20.06.2011 at 15:24:58.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
canon, sfatuiti-ma, va rog... tibimarin Intrebari utilizatori 21 16.03.2012 23:13:02
Ce ma sfatuiti? Darkanian Generalitati 8 26.07.2010 21:31:06
sfatuiti-ne va rugam anamaria90 Generalitati 7 30.10.2008 14:10:40
vreau sa infintez manastire - vreau informatii co rusu Stiri, actualitati, anunturi 0 26.06.2008 13:04:07