![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
“Manipularea constienta si inteligenta a opiniilor si obiceiurilor organizate ale maselor reprezinta un element important intr-o societate democratica. Cei care manipuleaza acest mecanism nevazut al societatii formeaza un guvern invizibil care constituie adevarata putere conducatoare a tarii noastre” (Edward Bernays, Propaganda 1928)
|
|
|||
|
|||
![]()
DA, reveniti, va rog, la topic!
|
|
|||
|
|||
![]()
Adică la un monolog?
|
|
|||
|
|||
![]()
Manipularea este o realitate in toata lumea larga...
Oare nu ati observat cat de mult se manipuleaza masele si in Romania? Sau nu considerati ca este necesar a gasi o cale de a ne sustrage acestei manipulari? Intram intr-un magazin; ofertele ne iau cu asalt. Proprietarii magazinelor stiu ca omul actioneaza din impuls; de aceeea si expun cele mai ieftine produse la intrarea in magazin. Ce e de facut, avand in vedere ca banii nu prea ajung? O posibila solutie: lista de cumparaturi. A te tine strict la lista de cumparaturi, fara a pune in cos si alte produse, te ajuta sa scapi de sub influenta acestui gen de manipulare. Am dat doar un exemplu. Poate aveti si voi alte idei, mai ales in ceea ce priveste manipularea psihologica. |
|
|||
|
|||
![]()
Unul dintre viitorii candidati la Presedintie, este Miron Cozma. Aflandu-se intre doua perioada de detentie, a dat un interviu la un post TV, in care se lauda cu abilitatile sale in materie de manipulare a maselor. Cu aceasta ocazie a afirmat ca el stapaneste tehnica manipularii maselor, dar nu cea obisnuita, probabil cunoscuta de multa lume, ci o tehnica speciala (i-a spus numele, dar nu l-am retinut).
Dupa douazeci si de ani ne vom confrunta cu candidatura acestui domn, a carui miscare a fost infranta la Costesti, dar care afirma acum, ca de fapt el este cel agresat. Se pare ca un tribunal i-a dat castig de cauza in acest sens. Ganditi-va la cata manipulare este in Romania si cati manipulatori asteapta sa le vina randul, sa-si exercite abilitatile. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În 21 ianuarie 1999 la Costești, Miron Cosma și minerii lui au umilit forțele de ordine ale Ministerului de Interne trimise să-i oprească din marșul spre București. Victoria lui Cosma a fost urmată de pacea de la Cozia și încetarea crizei. Abia cu o lună mai târziu, în 17 februarie 1999, la a doua tentativă de asalt asupra Bucureștiului, Miron Cosma și ortacii lui au fost învinși de trupele MI la Stoenești, județul Olt. http://ro.wikipedia.org/wiki/Mineria..._ianuarie_1999 http://ro.wikipedia.org/wiki/Mineria...februarie_1999
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 08.02.2013 at 22:21:27. |
|
|||
|
|||
![]()
Și unde e manipularea? Eu nu o văd. Cine te obligă să ”muști” prețurile mici? Așa cum vezi lucrurile ar însemna că orice ne încojoară e manipulare. Interesand mod de gândire, într-adevăr unul ”ortodox autentic”.
|
|
|||
|
|||
![]()
Te-am prins, astăzi nu ai deschis Radio Erevan.
Last edited by ovidiu b.; 08.02.2013 at 22:31:23. |
|
|||
|
|||
![]()
Astăzi Radio Erevan a transmis tăcere....
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar despre faptul ca Miron Cozma vrea sa candideze, ce spui? Simplul fapt, ca vrea sa se foloseasca de inaltele sale abilitatile de manipulator, mie mi se pare sub orice critica. Nu zic, ca ar avea vreo sansa, dar cine stie?!? Vom vedea ce sustinere are. |
|