![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai bine expune directiile contraceptiei ortodoxe, vedem pe urma cum le motivam ![]() Sau o poti face in paralel.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ei bine, in ortodoxie exista principii si nu directive si legi. La noi nu exista nici magisteriu care sa hotarasca toate amanuntele vietii crestine a fiecaruia fara drept de apel. Daca am timp, o sa mai scriu maine despre asta. De fapt, cu o discutie de acest gen am inceput participarea mea la acest forum. Cine vrea poate sa caute la primele mesaje...
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca sunt niste directive destul de clare care rezulta din respectivele principii doar ca ne e cam jena sa vorbim de ele..
Si nu din pudicitate, ci din cauza ca e cam greu sa ni le asumam, preferam sa bagam capul in nisip. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
-nu este de precizie. Așa cum am arătat, metoda simptotermică are o precizie de 96 %, aproape similară cu a steriletului (98-99 %), prezervativului (98 %) și net superioară spermicidelor (80 %) -nu consta nici în caracterul natural vs artificial, deoarece există metode "naturale" instrinsec rele, așa cum este coitus interruptus. ci constă în nondisocierea în cadrul unui act matrimonial între plăcere și deschiderea față de viață. De exemplu, dacă eu în seara asta am un act sexual în care folosesc prezervativul, se cheamă că am disociat în seara asta plăcerea de deschiderea față de viață. Prin urmare, mâine am să fiu în stare căzută. Dacă, dimpotrivă, în seara asta nu voi avea nici un act sexual, în schimb mâine voi avea un act sexual normal și fără prezervativ, atunci nu voi fi în stare căzută nici astăzi (fiind abstinent), nici mâine ori poimâine (având un act sexual normal). Acum este mai limpede ?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 10.05.2010 at 02:18:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fani, chiar asa sa fie, cum scrie in articol: "Nu trebuie sa uitam ca demonii traiesc in abstinenta..."? Adica ei doar ispitesc, fara a simti ei insisi ispita? Din cate imi amintesc sa fi citit, acestia, dupa ce au cazut din cer, au fost cuceritit de frumusetea pamantencelor si au facut copii cu ele, rezultand gigantii. Asa e? Imi pare rau sa-ti spun, dar pe mine nu m-a convins articolul de pe acel blog. Si apoi sa nu uitam ca curvia se face in cadrul familiei, iar precurvia in afara ei. As zice sa nu ne consideram sfinti, fara sa fim. Sa nu uitam nici faptul ca Dumnezeu are íntelegere pentru tineretea noastra. Spune acest lucru intr-unul din psalmi. Dar cu toate astea, vom plati ceea ce ne luam de la viata... |
|
|||
|
|||
![]()
Draga Fani, te rog nu te mai enerva. Tu te afli intr-o perioada binecuvantata, in care in curand vei da nastere unui copilas.
Sa dea Domnul sa fie sanatos; iar tie, nastere usoara iti doresc. ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Spritu' si mantuirea.
Drogu' si mantuirea. Tutunu' si mantuirea. ... Palavrageala si mantuirea. ... Noi si mantuirea ? si, intr-un final, Mantuirea si...mantuirea ?... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Durerea cea mai mare este că le știm, le conștientizăm , dar nu le punem în aplicare, și mult mai grav mai toate le facem cu bună ștință , cu un cinism greu de descris în cuvinte. Suntem experți în a ne tăia craca de sub picior . . . !
|
|||
|
|||
![]()
Ai văzut conferința lui Dan Puric,unde se făcea distincție între umor și bășcălie? Tu unde te situezi?că eu personal nu îmi dau seama ce vrei să spui în postările tale...
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Sexul fara casatorie | filipstefan | Intrebari utilizatori | 1 | 19.08.2011 22:13:55 |
Sexul dupa casatorie | Florin-Ionut | Generalitati | 85 | 01.08.2008 14:43:05 |
|