Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.09.2009, 21:43:42
elenavioletacocos's Avatar
elenavioletacocos elenavioletacocos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

"Citat:
În prealabil postat de condor
Vorbiti despre sabatul pe care l-a tinut si Cel care s-a nascut printre evrei: Domnul Iisus Hristos. Tot Domnul Iisus Hristos este si Domn al sabatului (sambetei- in unele traduceri ortodoxe).

Stiti care este singura zi a saptamanii binecuvantata si sfintita de Dumnezeu? Ziua a saptea. Iar Domnul Iisus Hristos nu a schimbat aceasta zi. Putea sa o faca. Mantuitorul a mai stat printre noi, inca 40 de zile de la inviere. Dar nu a schimbat ceea ce insusi Dumnezeu a poruncit si a scris pe table de piatra.

Referitor la porunci: dvs. spuneati, intr-o postare anterioara, ca vreti sa tineti cele 10 Porunci (se intelege ca este inclusa si porunca a patra referitoare la ziua de odihna inchinata Domnului). Intrebarea este, cum vreti sa le tineti? Asa cum le-a lasat Dumnezeu? Sau, aveti "o teorie personala" (este exprimarea dvs), referitor la felul cum trebuiesc pazite cele 10 Porunci?

pot sa va pun si eu o intrebare si sa primesc un raspuns sincer : cu cat sunteti platit ca sa intrati pe forum ortodox ,ca sa atrageti oamenii in ceea ce voi credeti a fi adevarul ? am mai citit si eu asa ,informativ,pe forum adventist etc ,si acolo domnule nu era nici un ortodox ,care sa ii convinga ca el detine adevarul,ma rog religia lui ! sincer acum ma gandesc asa ...ce cautati aici ,la noi cei care nu stim sa bombardam cu citate din biblie,noi cei care suntem niste pacatosi ,care bem etc .ce vreti de la noi?
primul fara de pacat sa arunce cu piatra ! tare rau imi pare ca nu stiu eu sa va raspund cu citate biblice ..dar intr-o zi ...cu soare ...
acum va las ,am pierdut azi destul timp pe net ...am ceva mai important de facut : sa ma rog lui Doamne si la Maica Domnului sa il lumineze pe sotul meu ,si cred din tot sufletul ca D-zeu imi va asculta rugaciunile si sotul meu se va boteza curand ...apoi va veni cununia religioasa ...si abia atunci va veni si copilasul mult asteptat !
concluzie : D-zeu ma iubeste ! ne iubeste ! iar eu raman in credinta mea ,pana cand voi inchide ochii! Amin ! Doamne ajuta! sa te lumineze D-zeu ,caci esti in mare intuneric ! cum zicea cineva : cu biblia in mana ,citind in fiecare zi ,poti fi cel mai mare pacatos ! "

domnule condor nu mi-ati raspuns la intrebare ! cu cat va plateste predicatorul adventist sa tineti predicile pe net ,pe site-uri ortodoxe ?
33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi.
www.bajotierra.ro
Vechi 28.09.2009, 22:12:20
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elenavioletacocos Vezi mesajul

domnule condor nu mi-ati raspuns la intrebare ! cu cat va plateste predicatorul adventist sa tineti predicile pe net ,pe site-uri ortodoxe ?
Tineti neaparat sa fiti caraghioasa punand astfel de intrebari. Va supararti daca nu va raspund?
Vechi 28.09.2009, 22:16:42
condor
Guest

Implicit

Citat:
domnule condor nu mi-ati raspuns la intrebare !
Va pusesem si eu o intrebare, inaintea dvs.

Stiti care este singura zi din saptamana binecuvanta si sfintita de Dumnezeu?
Vechi 29.09.2009, 13:01:20
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de condor Vezi mesajul

Saptamana ca o zi shi ziua ca o saptamana in care ai sa constatzi inainte de culcare mereu ca in loc s-o sfintzeshti prin post, ascultare, rugaciune, lucru... defapt ai stat mai mult pe tronul de aur al ispistetzitului accelerabil incornitzel in cele ascunse, fiushorul celor 10 regi sau adormitorul nascocitor de false minuni shi scamatorii din patuitucul plin de matase shi moliciuni al seductivitazii hipnotice, murdare shi jegxy... necedand niciodata 'lupta' prozelita, dar niciodata exact ca un b-erou, necedand in fatza Adavarului pe Cale ca sa ajungi shi tu candva la Viatza, dar n-ai cedat nu aparand Adevarul, cirta, iota aia mititica shi draga shi nevinovata pe care o traieshti shi o faci mereu in taina ci n-ai cedat din pura cerbicie a maniei elegante-elevante venite din propria socoteala greshita cum ca ai fi un osebit, un vrednic... un istetz... deci nici vorba de dragoste in faptele tale, in ascultare ci mult hău, iar haul asta vine din obijnuintza pacatuirii... obijnuintza de a pofti sa mintzi pentru slava de la oameni... ca iata ca nu mai vrei sa recunoshti nici ceea ce citeshti...

poi nu v-am zis sa cititzi sfarshitul celor 4 evanghelii? shi atunci o sa constatatzi singuri sper cu ajutor de sus, care este Ziua aia Binecuvantata shi de catre Cine anume a fost Binecuvantata... shi cum se tzine ea shi cum s-a format... ca pe alea vechi le-a plinit Dumnezeu caci a plinit Legea shi proorocii... deci nu numai Duminica

'de sambata seara de la apusul soarelui pana luni dimineatza la rasaritul soarelui' (CLD)

se tzine porunca cea noua ci in fiecare ceas, caci nu shtim nici ceasul shi nici jumatatea de clipa pe sfert cand vine Stapanul acasa...

Last edited by vsovi; 29.09.2009 at 15:02:51.
Vechi 29.09.2009, 17:43:45
Senior Member

Implicit

Citat:

da ,duminica ! caci Hristos a inviat a treia zi dupa scripturi,a treia zi fiind duminica !
dar d-voastra nu mi-ati raspuns ,ceea ce imi confirma banuielile ! multumesc ,ca sunt "caraghioasa " ! cred ca nu stii cu ce se "mananca" SINCERITATEA !
33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi.
www.bajotierra.ro
Vechi 29.09.2009, 18:47:44
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Citat:
da ,duminica ! caci Hristos a inviat a treia zi dupa scripturi,a treia zi fiind duminica !
Răspuns greșit! Aveți dreptul să consultați un prieten (Cuvântul lui Dumnezeu):

"Și a binecuvântat Dumnezeu ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că într-însa S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut și le-a pus în rânduială." (Facerea 2,3)
Vechi 29.09.2009, 18:54:02
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Răspuns greșit! Aveți dreptul să consultați un prieten (Cuvântul lui Dumnezeu):

"Și a binecuvântat Dumnezeu ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că într-însa S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut și le-a pus în rânduială." (Facerea 2,3)
din putina Biblie pe care o stiu ,facerea face parte din Vechiul Testament ,iar noi nu suntem evrei .Hristos a murit pentru noi in Noul Testament ,si a inviat treia zi ,duminica ,de aceea noi crestinii ortodoxi ,avem obligatia morala de a tine duminica ,zi sfanta !
fratele nostru condor nu a dat nici un raspuns ...insa si tacerea este un RASPUNS ! eram doar curioasa cati bani isi face unul ce incearca sa atraga in *groapa* suflet dupa suflet !
www.bajotierra.ro
Vechi 29.09.2009, 19:21:51
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

elena draga
lasa-i pe ashtia ca itzi strecoara in suflet pofta contrazicerii pana in panzele albe ca se vede ca n-ai cu cine, argumentele lor sunt 'sfinte' iar ale celorlaltzi le evita cu dibacie de parca nici nu le-au auzit ca sa le dea de gandit, ci mereu le repeta doar pe ale lor ca sa ajungi sa te indoieshti caci tu ai impresia ca argumentele tale nu sunt valabile, caci dumneata eshti cinstita shi crezi ca ei sunt sinceri, ca ei daca chiar ar avea aplecare spre Adevar ar citi sfarshitul celor 4 evanghelii pana ar pricepe cine a intemeiat sfanta Duminica... dar ei nu mai pot din pricina ispistetzimii accelerante care ii trage mereu acolo unde ar vrea ei ca sa ne traga shi pe noi cel rau... la contraziceri... dar in sufletul tau sa nu lashi niciodata dupa ei caci Adevarul este Hristos shi Biserica din loc in loc a lui Hristos... din sfintzi.

Last edited by vsovi; 29.09.2009 at 19:28:55.
Vechi 29.09.2009, 19:28:01
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
din putina Biblie pe care o stiu ,facerea face parte din Vechiul Testament ,iar noi nu suntem evrei .
Știți puțină, Domnul să vă ajute să vă luați timp să studiați mai mult! Veți afla că Domnul Hristos a citat numai din Vechiul Testament, și când a spus "Cercetați Scripturile", ținea în mână doar Vechiul Testament. Bineînțeles, noi creștinii avem harul de a putea cerceta și Noul Testament. Cercetați-l și nu veți găsi nici un loc unde să se spună că duminica este binecuvântată, sfințită și poruncită ca zi de odihnă.

Citat:
fratele nostru condor nu a dat nici un raspuns ...insa si tacerea este un RASPUNS ! eram doar curioasa cati bani isi face unul ce incearca sa atraga in *groapa* suflet dupa suflet !
Bineînțeles că nu v-a răspuns. Dvs v-ați simți jignită să vă acuze cineva de acele lucruri. Știți, noi nu suntem partid politic să fim remunerați pentru activitatea de propaganda :)
Vechi 29.09.2009, 22:16:51
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Știți puțină, Domnul să vă ajute să vă luați timp să studiați mai mult! Veți afla că Domnul Hristos a citat numai din Vechiul Testament, și când a spus "Cercetați Scripturile", ținea în mână doar Vechiul Testament. Bineînțeles, noi creștinii avem harul de a putea cerceta și Noul Testament. Cercetați-l și nu veți găsi nici un loc unde să se spună că duminica este binecuvântată, sfințită și poruncită ca zi de odihnă.

Bineînțeles că nu v-a răspuns. Dvs v-ați simți jignită să vă acuze cineva de acele lucruri. Știți, noi nu suntem partid politic să fim remunerați pentru activitatea de propaganda :)
vsovi ma amuza cum incearca ei sa ne corupa

tricesimusquintus nu sunteti partid politic ? eu zic ca da ! pai eu nu ma bag pe site-uri adv sau alte cele sa atrag persoanele in credinta mea ,eu imi vad de treaba mea ,incerc sa fiu mai buna ,sa citesc Biblia ,sa ajut etc voi ce faceti ? si normal ca e platit sa faca propaganda pe site-uri ortodoxe ,altfel ar fi raspuns simplu: nu sunt platit,o fac ca asa vreau eu !
si tu ai fost acolo cand Hristos tinea VT in mana ? hai sa fim seriosi !
www.bajotierra.ro

Last edited by elenavioletacocos; 29.09.2009 at 22:19:17.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12