Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.04.2010, 12:13:00
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Atunci unde e sacrificiul?
Sa nu-mi spui ca in suferinta indurata pe timpul cit era om, ca n-a trait toate suferintele pe care le infrunta omul pe Pamint
Viata pe pamant nu este neaparat suferinta, ci bucurie. Faptul ca are si partea ei de suferinta, nu inseamna ca viata pe pamant este suferinta... Suferinta apare pentru ca ne indepartam de Dumnezeu. Viata este darul cel mai de pret primit de la Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 12:18:57
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Atunci unde e sacrificiul?
Sa nu-mi spui ca in suferinta indurata pe timpul cit era om, ca n-a trait toate suferintele pe care le infrunta omul pe Pamint
Problema suferintei de pe Golgota m-a interesat si pe mine. Am aflat ca nu chinul fizic a fost greu de indurat, ci constientizarea tuturor ororilor lumii in timpul celor sase ore cat a stat pe Cruce. El a trait atunci la propriu moartea fiecarui om de pe planeta asta de la Adam pana la ultimul care se va naste candva. A constientizat toate pacatele lumii, tot raul a fost trecut prin sufletul Lui de Om. Poate si frica resimtita de cei din Iad... De unde si groaza omeneasca urmata de invocarea catre Dumnezeu-Tatal pe care o cunosti.

Asta a fost adevaratul sens al Jertfei de bunavoie (Ioan 10, 17-18): omorarea mortii spre invierea vietii. Noi prin botez murim pacatului impreuna cu Hristos ca sa inviem dupa aceea si sa traim o viata in bine, asa cum a gandit-o Ratiunea care este Hristos.

Ioan 10
17. Pentru aceasta Mă iubește Tatăl, fiindcă Eu Îmi pun sufletul, ca iarăși să-l iau.
18. Nimeni nu-l ia de la Mine, ci Eu de la Mine Însumi îl pun. Putere am Eu ca să-l pun și putere am iarăși ca să-l iau. Această poruncă am primit-o de la Tatăl Meu.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 12:19:15
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
Si ca sa il si impresioneze i-a spus S A C R I F I C I U.
Repet, sint de acord cu versiunea metaforica a exemplului propriu. Nu inteleg totusi care era sacrificiul
Cand iubesti pe cineva desi acesta face ceva ce te deranjeza, din iubire il rabzi si mai mult te straduiesti sa repari greseala lui. Pentru mine asta e un sacrificiu - pentru ca treci pe locul doi dorintele tale, si incerci sa-l intelegi pe cel drag si dorintele lui chiar daca acestea nu sunt cele bune.

Citat:
Era absolut necesar sa iarda ceva, pentru ca asta e definitia sacrificiului, daca punem de o parte (si ai pus-o) ipoteza zeului razbunator si dornic de sacrificii inutile.
Nu stiu de unde ai dedus in postarile mele "ipoteza zeului razbunator si dornic de sacrifcii inutile". Daca te referi la treaba cu animalul... am sa-ti raspund la fel ca intr-un alt mesaj: atat il ducea pe om capul in VT, asta o considera el multumire ca Dumnezeu i-a dat tot ceea ce are. De asta a si venit Dumnezeu pe pamant in persoana lui Iisus Hristos ca sa-i arate omului ca nici de jertfirea animalului nu este nevoie ci de asemanarea omului cu Dumnezeu.

Citat:
Nu pierd nimic dar nici nu pretind ca ma sacrific pentru el in acest fel
Frum din partea ta! Dumnezeu nu a pretins ca se sacrifica, ci noi vedem asta ca pe un sacrificiu.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 12:44:18
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Ma refer la natura egoista a omului care vrea totul pentru satisfacerea nevoilor lui, in detrimentul altor fiinte vii. Egoismul care face rau. Ratiunea, ca si dragostea sunt atribute de pret primite de la Dumnezeu prin care omul poate fi dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Dar trebuie sa existe un echilibru intre cele doua. In esenta, toata biblia ar putea fi rezumata astfel: ce tie nu-ti place, altuia nu-i face, iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti si iubeste-L pe Dumnezeu cu toata fiinta ta.
Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Depinde ce intelegi prin EGO. Din cate stiu eu EGO inseamna EUL fiecaruia, personalitatea... nu trebuie sa renunti la EU ci sa-l folosesti asa cum trebuie. EUL dauneaza doar cand alimenteaza egoismul, cand pui EU in fata tuturor lucrurilor: EU sunt cel mai important... etc etc... si culminand cu: EU sunt Dumnezeu(creatia vrea sa ia locul Creatorului)!
Egoismul e cel rau, deci?
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 12:47:38
Senior Member

Implicit

Citat:
da, asta vroiam sa zic, din egoism vin faptele rele.
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 12:49:54
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
Stiu ca nu vrei sa spui ca egoismul e bun..... Da, e rau!
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 13:08:14
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Viata pe pamant nu este neaparat suferinta, ci bucurie. Faptul ca are si partea ei de suferinta, nu inseamna ca viata pe pamant este suferinta... Suferinta apare pentru ca ne indepartam de Dumnezeu. Viata este darul cel mai de pret primit de la Dumnezeu.
Nu este neaparat suferinta dar o implica si pe aceasta, in diverse grade.
Exista mult mai putina suferinta in lume, deci de apropiem
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 13:11:26
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Stiu ca nu vrei sa spui ca egoismul e bun..... Da, e rau!
Dar altruismul pur e bun?
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 13:16:56
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar altruismul pur e bun?
ar fi bun, daca n-ar exista speculanti care profita...
Reply With Quote
Vechi 27.04.2010, 13:17:13
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Problema suferintei de pe Golgota m-a interesat si pe mine. Am aflat ca nu chinul fizic a fost greu de indurat, ci constientizarea tuturor ororilor lumii in timpul celor sase ore cat a stat pe Cruce. El a trait atunci la propriu moartea fiecarui om de pe planeta asta de la Adam pana la ultimul care se va naste candva. A constientizat toate pacatele lumii, tot raul a fost trecut prin sufletul Lui de Om. Poate si frica resimtita de cei din Iad... De unde si groaza omeneasca urmata de invocarea catre Dumnezeu-Tatal pe care o cunosti.

Asta a fost adevaratul sens al Jertfei de bunavoie (Ioan 10, 17-18): omorarea mortii spre invierea vietii. Noi prin botez murim pacatului impreuna cu Hristos ca sa inviem dupa aceea si sa traim o viata in bine, asa cum a gandit-o Ratiunea care este Hristos.

Ioan 10
17. Pentru aceasta Mă iubește Tatăl, fiindcă Eu Îmi pun sufletul, ca iarăși să-l iau.
18. Nimeni nu-l ia de la Mine, ci Eu de la Mine Însumi îl pun. Putere am Eu ca să-l pun și putere am iarăși ca să-l iau. Această poruncă am primit-o de la Tatăl Meu.
Daca era om, atunci nu poate face ceva ce nu poate face un om
Sigur ca exista multi oameni ce indura chinuri fizice mult mai mari decit cele ale rastingnirii.
Sa inteleg ca in calitate de Dzeu nu putea sa constientizeze raul? Sau habar nu avea ce se intimpla in iad sau ce se intimpla cu un parinte ce isi vede copilul murind de o boala necrutatoare?
Reply With Quote
Răspunde