![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
cei care nu vor sa incerce macar sa se ating de un moaste,sau sa ia la Taina Impartasaniei dupa Spovedaniei,e un om las si fara credinta atat,dar daca ai pe cineva care e bolnav adu la langa racla acelui Sfant moaste sal vindece,si sa vedeti ce se intampla, sa va atingeti,daca nu sunteti fara credinta,cu Biblie,cu Biblie dar tot fara credinta ramaneti daca nu incercati.Incearca numai,dar sa nu incepi sa comentezi acum,numai sa vezi cum tia vindecat pe cineva care e bolnav.Un om care are incredere in Domnul Dumnezeu asa si moaste prin harul Sau.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur Last edited by vidoveczandrei; 13.07.2010 at 17:55:17. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
1.Sfântul Prooroc Ilie „a forțat mâna” Domnului Dumnezeu când s-a rugat și apoi „s-a pogorât foc de la Domnul și a mistuit arderea de tot și lemnele și pietrele și țărâna și a mistuit și toată apa care era în șanț”. Iar la vremea jertfei de seară, s-a apropiat Ilie proorocul și a strigat la cer și a zis: "Doamne Dumnezeul lui Avraam, al lui Isaac și al lui Israel! Auzi-mă Doamne, auzi-mă acum cu foc, ca să cunoască astăzi poporul acesta că Tu singur ești Dumnezeu în Israel și că eu sunt slujitorul Tău. Auzi-mă, Doamne, auzi-mă, ca să cunoască poporul acesta că Tu Doamne ești Dumnezeu și că Tu le întorci inima la Tine! și s-a pogorât foc de la Domnul și a mistuit arderea de tot și lemnele și pietrele și țărâna și a mistuit și toată apa care era în șanț. Și tot poporul, când a văzut aceasta, a căzut cu fața la pământ și a zis: "Domnul este Dumnezeu, Domnul este Dumnezeu!”(Cartea a treia a Regilor, XVIII, 36-39. Ceea ce este o dovadă că Dumnezeu ascultă rugăciunile credincioșilor săi și le îndeplinește potrivit credincioșeniei acestora. 2.ÍDOL, idoli, s.m. Divinitate păgână; (concr.) chip, figură, statuie reprezentând o asemenea divinitate și constituind, în religiile politeiste, obiecte de cult religios. Fig. Ființă sau lucru care reprezintă obiectul unui cult sau al unei mari iubiri. – Din sl. idolŭ. Icoană = s. v. imagine, înfățișare, reprezentare, viziune Oare e același lucru? 3.O „agendă a rugăciunii”? Pe când un proces verbal al momentelor de rugăciune, pe când o dare de seamă și un bilanț contabil al rugăciunii și un exercițiu financiar al anului finaciar de rugăciune, dragul meu frate rătăcit? Știm amândoi că neoprotestanții sunt extrem de toleranți cu privire la formele de exprimare ale credinței (propovăduire, muzică, fotografii cu automobile, tineri frumoși pe Biblii etc.)! Rugăciunea, dragul meu frate rătăcit, este o stare de legătură (comuniune) permanentă cu Sfânta Treime, e aceea comuniune de dragoste care nu-ți permite să aduci acuzații pentru lucruri care nu le-au făcut ceilalți. Nu mi-aduc aminte să vă fi spus în oricare loc sau dezbatere a acestui forum cuvintele pe care dvs. mi le puneți în gură: „înjurături și blesteme” (iar cei ce neglijează această disciplină spirituală tot la fel se comportă în discuții: înjurând și blestemând "sectanții"...) Și rugăciunea e permanentă și chiar în aceste momente nu uit să spun (ca de fiecare dată când discut despre aceste lucruri): "Doamne Iisuse Hristoase miluiește-ne și ne mântuiește pe noi păcătoșii". Doamne Iisuse Hristoase ferește-ne de sminteală.
„Dacă zice cineva: iubesc pe Dumnezeu, iar pe fratele său îl urăște, mincinos este!... Căci dragostea de Dumnezeu aceasta este: să păzim poruncile Lui...” (Sfântul Apostol Ioan) Last edited by CalmDown; 13.07.2010 at 18:25:56. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dovezi frate ca restul cite leai spus pina acum sint abureli Citat:
oricum voi vedeti numai pe dos si ce va convine,numai faptul ca Dumnezeu a vrut sa-l cinsteasca pe prooroc si dupa moarte prin ramasitele lui pamintesti nu vreti sa vedeti si faptul ca Dumnezeu a binevoit sa lucreze prin ramasitele celui care i a fost bine-placut in viata tot nu vreti sa vedeti,de ce ?pt ca va contrazice minciuno-doctrina voastra. de aia voi nu-mi inspirati incredere,pt ca nu aveti raspunsuri convingatoare si pt ca sa iesiti din impas rastalmaciti... -logic ,cum sa putut atunci se poate si acum primi ajutor prin ramasitele unui bine placut a Lui Dumnezeu ,chiar dupa moartea fizica;sint prea multe minuni facute la moastele sfintilor ca sa mai poata fi pusa la indoiala aceasta credinta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Dacă tot suntem la capitolul "întrebări prostești", de ce nu ne-am închina și la oasele de măgar că doar Dumnezeu a făcut o minune nemaiîntâlnită în istoria Universului: un măgar (măgărița lui Valaam) să vorbească. Învieri s-au mai făcut, dar măgari să vorbească nu s-a mai auzit! Uite așa arată unicul "argument" biblic al moaștelor... Minuni de felul acesta face și diavolul (mă refer la "minunile" de astăzi, nu la episodul cu Elisei) și chiar mai multe. |
|
|||
|
|||
![]()
dragul meu frate rătăcit, TRICESIMUSQUINTUS
Minunile lui Dumnezeu sunt prin oameni și pentru oameni: „Și tot sufletul era cuprins de teamă, căci multe minuni și semne se făceau în Ierusalim prin apostoli, și mare frică îi stăpânea pe toți.” (Faptele Apostolilor, II, 43) Ba mai mult, Dumnezeu folosește adeseori mijloacele fizice (materiale) (omul e făcut din țărănă și Eva din coasta sa) ale acestei lumi pentru a „opera minuni”, cum spuneți: „Acestea zicând, a scuipat jos și a făcut tină din scuipat, și a uns cu tină ochii orbului.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, IX, 6) Și dacă Iisus Hristos „a scuipat jos și a făcut tină din scuipat" pentru vindecarea orbului, nu credeți că, cu atât mai mult, ar putea folosi rămășițele umane pentru înfăptuirea minunilor Sale și vindecarea oamenilor? Fiindcă moaștele, dragul meu frate rătăcit, tot tină = țărână înseamnă și „Atunci, luând Domnul Dumnezeu țărână din pământ, a făcut pe om și a suflat în fața lui suflare de viață și s-a făcut omul ființă vie.” (Facerea, II, 7) Cine suntem să judecăm mijloacele prin care Dumnezeu alege să facă minuni? Iar cadavrele, dragul meu frate rătăcit, sunt doar „corpuri, trupuri neînsuflețite, ale unui om sau ale unui animal mort”, iar MOÁȘTE s.f. pl. (În religia creștină) Rămășițele mumificate din corpul unei persoane considerată sfântă; p. ext. veșmânt, parte de veșmânt sau orice alt obiect care a aparținut unei astfel de persoane (și căreia i se atribuie puteri supranaturale) [DEX, 1998] Cât despre icoane (Icoană = s. v. imagine, înfățișare, reprezentare, viziune - Dicționar de sinonime, Mircea și Luiza Seche, Editura Litera Internațional, 2002), omul însuși este o icoană a Dumnezeului nostru: „Și a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul și după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peștii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietățile ce se târăsc pe pământ și tot pământul!” (Facerea, I, 26) și „Adam a trăit două sute treizeci de ani și atunci i s-a născut un fiu după asemănarea sa și, după chipul său și i-a pus numele Set.” (Facerea, V, 3) Și noi, fiind "asemănarea și chipul" = imaginea, înfățișarea, reprezentarea = icoanele Dumnezeului nostru Cel în Treime Slăvit, nu sărutăm icoane când sărutăm fruntea copiilor noștri? Iar imaginea, înfățișarea, reprezentarea, icoana Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos este cu atât mai scumpă creștinului ce se află pe calea desăvârșirii și a mântuirii sale. P.S.: Despre icoane și moaște, s-ar putea vorbi destule, dar dacă doriți să aflați mai multe (și sunteți sincer în demersul dvs.) aveți la îndemână internetul, dar și pe credincioșii Bisericii Ortodoxe, care nu-și pun atâtea probleme de cinstirea icoanelor și a moaștelor (le respectă și atât). Dar acestea sunt valabile doar dacă doriți cu adevărat să vă lămuriți și nu doar să discutați în contradictoriu și să furați din timpul de rugăciune al altora! Citat:
1.Sfântul Prooroc Ilie „a forțat mâna” Domnului Dumnezeu când s-a rugat și apoi „s-a pogorât foc de la Domnul și a mistuit arderea de tot și lemnele și pietrele și țărâna și a mistuit și toată apa care era în șanț”. Iar la vremea jertfei de seară, s-a apropiat Ilie proorocul și a strigat la cer și a zis: "Doamne Dumnezeul lui Avraam, al lui Isaac și al lui Israel! Auzi-mă Doamne, auzi-mă acum cu foc, ca să cunoască astăzi poporul acesta că Tu singur ești Dumnezeu în Israel și că eu sunt slujitorul Tău. Auzi-mă, Doamne, auzi-mă, ca să cunoască poporul acesta că Tu Doamne ești Dumnezeu și că Tu le întorci inima la Tine! și s-a pogorât foc de la Domnul și a mistuit arderea de tot și lemnele și pietrele și țărâna și a mistuit și toată apa care era în șanț. Și tot poporul, când a văzut aceasta, a căzut cu fața la pământ și a zis: "Domnul este Dumnezeu, Domnul este Dumnezeu!”(Cartea a treia a Regilor, XVIII, 36-39.) Ceea ce este o dovadă că Dumnezeu ascultă rugăciunile credincioșilor săi și le îndeplinește potrivit credincioșeniei acestora. 2.ÍDOL, idoli, s.m. Divinitate păgână; (concr.) chip, figură, statuie reprezentând o asemenea divinitate și constituind, în religiile politeiste, obiecte de cult religios. Fig. Ființă sau lucru care reprezintă obiectul unui cult sau al unei mari iubiri. – Din sl. idolŭ. Icoană = s. v. imagine, înfățișare, reprezentare, viziune Oare e același lucru? 3.O „agendă a rugăciunii”? Pe când un proces verbal al momentelor de rugăciune, pe când o dare de seamă și un bilanț contabil al rugăciunii și un exercițiu financiar al anului finaciar de rugăciune, dragul meu frate rătăcit? Știm amândoi că neoprotestanții sunt extrem de toleranți cu privire la formele de exprimare ale credinței (propovăduire, muzică, fotografii cu automobile, tineri frumoși pe Biblii etc.)! Rugăciunea, dragul meu frate rătăcit, este o stare de legătură (comuniune) permanentă cu Sfânta Treime, e aceea comuniune de dragoste care nu-ți permite să aduci acuzații pentru lucruri care nu le-au făcut ceilalți. Nu mi-aduc aminte să vă fi spus în oricare loc sau dezbatere a acestui forum cuvintele pe care dvs. mi le puneți în gură: „înjurături și blesteme” (iar cei ce neglijează această disciplină spirituală tot la fel se comportă în discuții: înjurând și blestemând "sectanții"...) P.S. 1. Nu am o agendă a rugăciunii, am o rânduială fiindcă rugăciunea pentru mine ca, de altminteri, pentru orice ortodox care își respectă credința, e permanentă, e o stare de-a fi tot timpul întru Hristos, dragul meu frate rătăcit. Mă întreb: e chiar așa greu de înțeles faptul că rugăciunea e interioară (e glasul sufletului nostru ridicat spre Cer) și nu exterioară, tremurândă, afectată, ba chiar urlată? 2. Dumnezeu contabilizează, probabil, dar sigur că nu după agenda rugăciunii, bilanțul contabil al rugăciunii și exercițiul financiar al anului finaciar de rugăciune al preacredinciosului neoprotestant! 3. Nu mă simt lezat!
„Dacă zice cineva: iubesc pe Dumnezeu, iar pe fratele său îl urăște, mincinos este!... Căci dragostea de Dumnezeu aceasta este: să păzim poruncile Lui...” (Sfântul Apostol Ioan) Last edited by CalmDown; 13.07.2010 at 19:29:57. |
|
||||
|
||||
![]()
da,eu cred 100% ca moastele acelor Sfinti near vindeca,dar daca vrei sa dovedesti cu Biblia mai bine ai merge si teai uita cu ochii tai cum se vindeca un om de atingere lor,sunt multe marturisi despre oameni care au fost vindecati.Si in Traditia Ortodoxa se spun ca sar fi vindecat oameni de acele Sfinte moaste.Fara sa vedeti nu aveti dovezi ca ar fi doar asa cadavre simple,daca nu te aproprii de una dintre Biserici care au in orasul care stai.O da moastele a unor Sfinti se afla si in Biserica Sofia din Turcia.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta nici atat, evreii se spalau pe maini mai des decat oricare alt popor de frica sa nu se intineze trecand chiar pe langa un om viu, dar de alta nationalitate, bineinteles. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se pare că ai greșit adresa de pe plic ![]() Citat:
Nota Bene. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|