Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.09.2012, 09:21:24
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de corneliuson Vezi mesajul
Adventistii inteleg porunca a patra (referitoare la pazirea zilei a saptea - singura zi a saptamanii, binecuvantata si sfintita de Dumnezeu) asa cum le-a explicat-o Domnul sambetei si incearca sa o tina la fel ca El.
O buna parte din viata am trait-o pe vremea lui Ceausescu. La scoala am invatat ca poporul roman e drept, cinstit, viteaz, tara e curata etc. Invatam ca oamenii din societatea capitalista sunt asupriti si sunt un fel de sclavi. Eu chiar credeam toate astea. Imi amintesc ca prin 1994 am iesit prima data din tara. Am aterizat in Austria iar acolo nu puteam sa-mi cred ochilor. Nu vedeam si nu simteam nici un asuprit, oamenii erau foarte binevoitori si tara era curata.

Eu fusesem indoctrinata sa cred altceva si chiar credeam. La fel se intimpla si cu dumneavoastra. Repetati fraze identice cu ale colegului osutafaraunu, fara nici un fel de modificare. Secta dumneavoastra nu-si permite sa va lase libertatea sa fiti originali si creativi pentru ca asta inseamna sigur ca va pierde un "zeciuitor". Dumneavoastra sunteti trasi la indigo. Toti spuneti aceleasi vorbe lipsite de continut si dupa ce le repetati de cateva sute de ori, cativa ani buni, ajungeti sa credeti ca minciunile adventiste ar fi adevar.
Reply With Quote
Vechi 29.09.2012, 13:25:26
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Lasa ca o inteleg foarte bine cei care o incalca in mod voit si vor sa-i ilumineze si pe altii.

Adventistii inteleg porunca a patra (referitoare la pazirea zilei a saptea - singura zi a saptamanii, binecuvantata si sfintita de Dumnezeu) asa cum le-a explicat-o Domnul sambetei si incearca sa o tina la fel ca El.
vasinec, vreau si eu un verset in care Dumnezeu a poruncit oamenilor de dinante de Moise sa pazeasca sabatul. Dar vreau unul care sa arate acest lucru negru pe alb.
p.s. sper sa poti raspunde pana ti se va bana din nou contul.
Reply With Quote
Vechi 29.09.2012, 16:09:28
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Lasa ca o inteleg foarte bine cei care o incalca in mod voit si vor sa-i ilumineze si pe altii.

Alooo! Corneliu-san! Ati batut covoarele in Sfanta zi de Duminica la adunarea voastra?

Cum sfintesti tu ziua de odihna?
Nici tu nu stii macar cum o sfintesti!

In VT sfintirea unui obiect, sfintirea in general se facea in urma unei jertfe. Si se facea cu sangele animalului jertfit.
La voi cu ce se sfinteste ziua de odihna? Cum ai tu convingerea ca dupa apusul soarelui ai sfintit ziua de odihna sau nu ai sfintit-o?

Ti-ai pus vreodata intrebarea asta?
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 29.09.2012, 17:08:30
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
99 raspunsul tau e plin de supozitii.
Răspunsul meu e plin de argumente logice bazate chiar pe vorbele lui Dumnezeu [despre Avraam]! Și nu ți-am adus decât un singur verset biblic, nu 19! Nu mi-ai răspuns nici măcar la acesta. Repet: În ce constau

1. poruncile,
  2. povețele,
  3. îndreptările și
  4. legile lui Dumnezeu?

conform Facerea 26,5. Îți poți argumenta răspunsul cu versete din versiunea ortodoxă, din Septuaginta, ori chiar originalul ebraic, după cum dorești...
Reply With Quote
Vechi 29.09.2012, 17:22:23
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
pe bune? Cine calca porunca 4 in picioare?
Cei care o calcă efectiv. Iar cei ce nu se mărginesc a o călca, ci îi și învață pe oameni s-o calce, vor fi numiți prea mici pentru a intra în Împărăția Cerurilor (Matei 5,19). Că o calci, e treaba ta, dar că-i mai și înveți pe oameni că nu mai e valabilă și poți s-o ignori, resposabilitatea călcării de Lege se multiplică funcție de mărimea auditoriului.

Citat:
Daca sambata era atat de importanta cu siguranta Hristos ne-ar fi atentionat sa o respectam asa cum a facut cu cinstirea parintilor, iubirea lui Dumnezeu, grija fata de aproapele, dar NU a facut-o
La fel cum nu ne-a "avertizat" cu privire la confecționarea de imagini și închinarea la ele... Oare acesta e motivul și "justificarea" pentru care bisericile istorice au o asemenea închinare ne-în-duh și ne-în-adevăr? Oare ce poruncă din Lege urmează a mai fi călcată programatic? La ce să ne mai așteptăm? Probabil la "lepădarea de credință" pe românește și άποστσία (apostazie) pe grecește, așa cum stă scris la 2 Tes. 2,3. Căci Apostazie este termenul ce definește cel mai corect starea creștinilor nominali înainte de revenirea lui Hristos.

Citat:
te incurci in versete. Hristos a spus ca nu a venit sa strice LEGEA, ci sa o implineasca si NU DECALOGUL
Păi cine se "încurcă" aici? Citește încă o dată contextul (Mat.5) și vei vedea că Hristos Se referă la Decalog (dând și câteva exemple din el), iar nu la legea talionului. Căci e evident că nu despre legea talionului spune că nu va trece chiar de va trece cerul și pământul. Legea talionului a trecut... și încă de multișor... Decalogul în schimb a rămas!

Citat:
cel pe care il tot trambitezi pe aici, inclusiv porunca 4.
Prietene, nu eu îl trâmbițez, ci Dumnezeu Însuși. Citește Ieșirea 19 și vezi acolo trâmbiță, tunete și fulgere la proclamarea Decalogului! La fel va fi și la revenirea lui Hristos: trâmbița va suna cu putere, munții și dealurile se vor urni din loc, neLegiuiții implorând să-i acopere de Fața Dreptului Judecător. Atunci se va vedea cine e chemat mare în Împărăția Lui și cine va fi numit prea mic spre a intra acolo...

Citat:
Daca e asa voi de ce NU aplicati OCHI PENTRU OCHI SI DINTE PENTRU DINTE pentru ca si indrumarea acesta face parte din LEGE, legea pe care Hristos nu a venit sa o strice?
Legea aceasta n-a făcut niciodată parte din Decalog, ori din învățătura lui Hristos. El nu ne-a învățat să scoatem ochi pentru ochi, ci să-L iubim pe Dumnezeu (porunca I, II, III și IV) și să-l iubim pe aproapele nostru (porunca V, VI, VII, VIII, IX și X) chiar dușman de ar fi (ăl de ne scoate ochiul).

Citat:
speculatie adventista. UNDE SCRIE in VT ca Avraam ar fi pazit vreun sabath? Chiar daca a pazit niste porunci NU scrie NICAIERI ca printre ele sa-ar fi aflat o porunca cu privire la vre-o zi de odihna
"Speculația" aceasta e scrisă negru pe alb în Cuântul lui Dumnezeu, citând chiar vorbele lui Dumnezeu! Te între și pe tine:
La ce anume Se referă Dumnezeu când zice (Facerea 26,5):
  1. poruncile,
  2. povețele,
  3. îndreptările și
  4. legile lui Dumnezeu?
Citat:
asta NU e un raspuns! Cum adica ne-a oferit noua oamenilor un model? Ce, Dumnezeu nu face NIMIC in ziua de sabath si i-a o pauza, cum facem noi oamenii? Asta e MODELUL divin? Poate la voi la adventisti...
Ei uite că n-a făcut nimic în primul sabat al planetei noastre! Adică ceva a făcut totuși: a binecuvântat, a sfințit și S-a odihnit în ziua aceea. Face parte din lucrarea Creației ce o vrea sărbătorită prin Porunca [a IV-a] din Decalog. Nu e acesta un model demn de urmat? Probabil că nu din p.d.v. ortodox... În loc de a celebra Creația făurită de Domnul, e mai bine a celebra moartea adusă de Diavol. Curată bătaie de joc, să faci din sâmbătă o zi a morților!
Reply With Quote
Vechi 29.09.2012, 17:27:49
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
19 versete , dar niciunul valid... pentru ca toate erau explicate dupa placul tau.
Asa ca , nu mai aiuri lumea degeaba !
Prietene, nu erau explicate, erau explicite. Toate versetele vorbesc direct despre un suflet care moare. Ce mai tura-vura?
Reply With Quote
Vechi 29.09.2012, 17:30:40
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu Vezi mesajul
Pentru osutafaraunu:
Cum de l-a acceptat Dumnezeu pe sutasul Corneliu sa devina crestin daca nu ii plac soldatii care omoara, avand in vedere ca nu era medic ci facea parte din armata obisnuita (care mai si omoara).
N-aș crede că după încreștinarea lui a mai ucis pe cineva. Dumneata ai putea crede așa ceva? În plus, mi se pare că a fost sanctificat de către Biserica Ortodoxă... Un sfânt mai ucide?!
Reply With Quote
Vechi 29.09.2012, 19:24:39
NeInocentiu's Avatar
NeInocentiu NeInocentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Implicit

De ce vasinec este banat imediat cum apare iar osutafaraunu nu a mai fost banat de peste un an ? Oare din cauza amenintarii cu bantuiri virtuale ?
Reply With Quote
Vechi 29.09.2012, 21:09:22
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Repetati fraze identice cu ale colegului osutafaraunu, fara nici un fel de modificare.
Știți care e explicația? Sunt cuvintele Scripturii!

"Și Dumnezeu a binecuvântat ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că în ea s-a odihnit de la toată lucrarea pe care a creat-o atunci când a făcut-o." (Geneza 2,3 - versiunea catolică)

Citat:
Secta dumneavoastra nu-si permite sa va lase libertatea sa fiti originali si creativi
Nici nu ne dorim să avem "originalitatea" și "creativitatea" prințului întunericului - cel care a creat o "altă Evanghelie". Ne mulțumim cu Cuvântul lui Dumnezeu... știți... Sola Scriptura...

Pe de altă parte, e caraghios de ciudățică remarca dumneavoastră. Gândiți pentru câteva clipe câtă libertate în exprimarea creativității se găsește în dogmele seculare ale Bisericii Catolice?

Citat:
Dumneavoastra sunteti trasi la indigo. Toti spuneti aceleasi vorbe lipsite de continut si dupa ce le repetati de cateva sute de ori, cativa ani buni
Aidoma, meditați puțintel la vorbele repetate de miliarde de ori, cîteva secole bune... Ave Maria și alte poezii în proză
Reply With Quote
Vechi 29.09.2012, 21:18:17
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
vasinec, vreau si eu un verset in care Dumnezeu a poruncit oamenilor de dinante de Moise sa pazeasca sabatul. Dar vreau unul care sa arate acest lucru negru pe alb.
p.s. sper sa poti raspunde pana ti se va bana din nou contul.
Ai sperat degeaba... n-a mai reușit! Cenzura, bată-o vina!

Însă dacă tot suntem "trași la indigo" pot bănui ce-ți va răspunde... și tu la fel... Exact! ... ceva legat de un verset înainte ori după ... cine vrei tu la alegere în care Dumnezeu a poruncit sfințirea, binecuvântarea și păzirea duminicii... Încerci?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32