Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.01.2018, 11:40:54
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
exista si un mod urat de a a duce recunostinta lui Dumnezeu?
Da. Vezi rugaciunea vamesului si a fariseului. Fariseul multumea intr-un mod urat.
Dar e irelevant in discutia privitoare la vorbirea in alte limbi.

On-topic e faptul ca, prin rugaciunea in duhul, poti aduce lui Dumnezeu multumiri, intr-un mod neasemuit de frumos.
Dupa cum spune Biblia ortodoxa catre cel care se roaga in alte limbi: "tu, într-adevăr, mulțumești bine"

"Kallos eucharesteis" este expresia in greaca.

Kalos este un cuvat des folosit in NT (in jur de o suta de ori) iar termenul similar in romaneste este "atractiv".
In greaca clasica, este unul dintre cele mai nobile cuvinte, care mereu isi pastreaza savoarea, oricand este folosit.
Oriunde se gaseste cuvantul Kallos, exista ideea de frumusete abstracta, de caracter atragator, de gratie, de ceva ce incanta inima si privirea.

Eucharesteis este un termen mai rar in NT, folosit de aproximativ cincisprezece ori. "A aduce multumire" este sensul cuvantului. A fi plin de recunostinta. In Biserica, eucharesteis a ajuns sa fie numita chiar Cina Domnului, prefacerea painii si a rodului vitei in trupul si sangele lui Isus Hristos. Pentru ca, atunci cand Mantuitorul a instituit masa Domnului, inainte de a impartasi ucenicilor trupul si sangele Sau, a multumit (euharsteis) lui Dumnezeu.

Rugaciunea in limbi este o "buna multumire", "kallos eucharesteis" catre Dumnezeu.
Asta spune Apostolul Pavel in 1 Cor. 14:17

Last edited by Penticostalul Traditional; 16.01.2018 at 13:08:09.
Vechi 16.01.2018, 13:58:16
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Am observat ca citesti Biblia.
In ce limba crezi ca se ruga Pavel conform marturisirii lui: "eu vorbesc in alte limbi mai mult decat voi toti!"?
In ce limba se rugau crestinii din Corint? In ce limba s-au rugat ucenicii lui Ioan Botezatorul in Efes? In ce limba s-au rugat romanii din casa lui Corneliu din Cezareea, atunci cand au fost botezati cu Duhul Sfant si au vorbit in alte limbi?
Ce spune Biblia?
pai sa vedem:
"Și când a sosit ziua Cincizecimii, erau toți împreună în același loc.
Și din cer, fără de veste, s-a făcut un vuiet, ca de suflare de vânt ce vine repede, și a umplut toată casa unde ședeau ei.
Și li s-au arătat, împărțite, limbi ca de foc și au șezut pe fiecare dintre ei.
Și s-au umplut toți de Duhul Sfânt și au început să vorbească în alte limbi, precum le dădea lor Duhul a grăi.
Și erau în Ierusalim locuitori iudei, bărbați cucernici, din toate neamurile care sunt sub cer.
Și iscându-se vuietul acela, s-a adunat mulțimea și s-a tulburat, căci fiecare îi auzea pe ei vorbind în limba sa.
Și erau uimiți toți și se minunau zicând: Iată, nu sunt aceștia care vorbesc toți galileieni?
Și cum auzim noi fiecare limba noastră, în care ne-am născut?
Parți și mezi și elamiți și cei ce locuiesc în Mesopotamia, în Iudeea și în Capadocia, în Pont și în Asia,
În Frigia și în Pamfilia, în Egipt și în părțile Libiei cea de lângă Cirene, și romani în treacăt, iudei și prozeliți,
Cretani și arabi, îi auzim pe ei vorbind în limbile noastre despre faptele minunate ale lui Dumnezeu!
Și toți erau uimiți și nu se dumireau, zicând unul către altul: Ce va să fie aceasta?"
(Fapte 2:1-12)
Dupa cum vezi apostolii vorbeau in limbile altor popoare, si nu in limbi speciale, divine, etc.
Vechi 16.01.2018, 17:08:14
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Dupa cum vezi apostolii vorbeau in limbile altor popoare, si nu in limbi speciale, divine, etc.
Si nu e minunat?

Si unde mai pui ca nu ai zis nimic nici despre apostolul Pavel, nici despre sutasul roman Corneliu, nici despre ucenicii lui Ioan si nici despre credinciosii din Corint. Si toti acesti se rugau si ei in alte limbi. La fel ca apostolii. Si ca cei mai multi credinciosi ai Bisericii Primare. Si ca milioane de credinciosi, astazi.
Pentru ca Duhul Sfant are aceeasi putere. Fiindca e Dumnezeu.
Vechi 16.01.2018, 17:12:44
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Pe apă mai mergeți?
Vechi 16.01.2018, 18:58:02
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Am intrat în vorbă cu Penti și știu foarte bine ce vorbesc. Dovadă Penti și Dragoș au înțeles despre ce e vorba.
Nu, nu stii despre ce vorbesti. Nu stii ce sustin penticostalii, despre faptul ca vorbirea in limbi ar fi rugaciune, nu stii ce sustin ortodocsii (si celelalte culte). Daca tu sustii ce spune parintele Zaharou acolo inseamna ca sustii invatatura si explicatiile penticostale, plus ca ar fi primit unii din afara Bisericii harisma vorbirii in limbi. Doar penticostalul te sustine, banuiesc ca Dragos doar a comentat mesajul, nu crede ca vesticii au primit darul vorbirii in limbi. Din cate stiu Dragos nu are conceptii ecumeniste.
Citat:
Ha, ha zise ecumenistul forumului! La stuf și cu Părintele Zaharia!
Ecumenismul este o erezie de tip protestant. Nu, nu sunt ecumenist, este o minciuna.
Vechi 16.01.2018, 18:59:52
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Am dat ceea ce trebuie văzut și ceea ce Pr. Zaharia a subliniat. Se pare că nu și pentru cei cu o gândire îngustă și rigidă.

Last edited by simpllu; 16.01.2018 at 19:27:51.
Vechi 16.01.2018, 19:01:03
Senior Member

Implicit

Citat:
Ia să vedem unde/când a spus exact așa?
Si tu vrei sa caute altii pentru tine, ca tu esti lenes?
Vechi 16.01.2018, 19:02:36
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Ai sau nu ai dovada? Când faci o afimație trebuie să o și susții.
Vechi 16.01.2018, 19:21:53
Senior Member

Implicit

Citat:
Am dat ceea ce trebuie văzut și ceea ce Pr. Zaharia a subliniat. Se pare că nu și pentru cei cu o gândure îngustă și rigidă.
Eu ma pregateam sa raspund la "esti prost ca noaptea", dar vad ca ai modificat mesajul. E ciudat si amuzant sa spuna asta unul care a dovedit si dovedeste si acum ca nu poate intelege o fraza in romaneste. Sau ai preluat de la neoprotestanti strategia sa rastalmacesti ce scrie si sa interpretezi numai cum iti convine tie. Ambele variante (singurele) nu sunt flatante. Scrie clar acolo ce spune parintele, ca vesticii au reprimit darul vorbirii in limbi. Iar ceea ce descrie acolo e invatatura penticostala despre vorbirea in limbi, faptul ca vorbirea in limbi ar fi foat doar rugaciune. Citeste ce spun susrele ortodoxe inainte sa acuzi de prostii pe altii. Informeaza-te. Si nu-mi mai arunca aiurelile alea pe care le spune orice ecumenist, cu gandirea ingusta si rigida. Asta e un fel de invatatura centrala a ecumenismului, ca invatatura lor inseamna deschidere a mintii, in contrast cu rigiditatea si ingustimea mintii a celor ce nu impartasesc acele conceptii.
Vechi 16.01.2018, 19:43:03
Senior Member

Implicit

Citat:
Ai sau nu ai dovada? Când faci o afimație trebuie să o și susții.
Lenesule, eu vrei sa caut pentru tine, ca tu sa ai timp sa jignesti. Citatul este cu zeloti, nu fanatici: "Parintele Zaharia spunea ca: “Exista unii zeloti care se impotrivesc participarii Bisericii in miscarea ecumenica. Acestia incurca lucrarea arhiereilor (romani-n.n.) de a marturisi ortodoxia. Zelotismul acesta nu e placut in fata lui Dumnezeu ca vine din mandrie”."
De acum o sa incerc sa limitez cat mai mult cu putinta dialogul cu tine. Cand nu intelegeai textele era ceva, dar daca devii sia gresiv si jignesti e deja prea mult ca sa nu regret ca pierd timp pretios vorbind cu tine.

Last edited by catalin2; 16.01.2018 at 20:51:44.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10