Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.12.2010, 18:57:26
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Pai iar continuam Traditia:))...cu fundul in doua luntrii, azi cu unul miine cu altul?:))
..sau esti sceptic sau nu esti!
Nu cred ca exista cineva care sa se incadreze doar intr-o categorie.Daca vrei contrazice-ma?Dar nu cred ca e posibil.
Vechi 30.12.2010, 00:09:00
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Nu cred ca exista cineva care sa se incadreze doar intr-o categorie.Daca vrei contrazice-ma?Dar nu cred ca e posibil.
Un contraexemplu umbla pe internet acu' ceva vreme. Practic, exista 10 categorii de oameni, cei care inteleg sistemul binar si cei care nu-l inteleg. Deci poti fi intr-o singura categorie.
Cuma revenind la religie, cum poti si si ateu si credincios? Ma refer constient. Inconstient voi cica sunteti crestini dar deveniti atei daca situatia o cere. Se intampla si invers ce-i drept.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2010, 00:40:22
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Ai vorbit ca un adevarat sceptic.
Așa cum îți spune și Seraphim, scepticismul e bun, dar nu mereu. Scepticismul, ca și altceva, poate deveni un idol, o idee fixă care nu te mai lasă să vezi lucrurile corect.
Vechi 30.12.2010, 02:28:31
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Așa cum îți spune și Seraphim, scepticismul e bun, dar nu mereu. Scepticismul, ca și altceva, poate deveni un idol, o idee fixă care nu te mai lasă să vezi lucrurile corect.
Ideea fixa nu are legatura cu scepticismul si (si sora lui cea mare) pragmatismul.
Faptul ca cineva devinde extrem de sceptic printr-o idee fixa deja tine de altceva nu de SIMPLA si CLARA dorinta de a cerceta, verifica si confirma ceva prin repetitia "minunii"..evident fara obsesii si dorinta de razbunare pe cineva sau pe o ideologie!
Reply With Quote
Vechi 30.12.2010, 18:55:03
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Un contraexemplu umbla pe internet acu' ceva vreme. Practic, exista 10 categorii de oameni, cei care inteleg sistemul binar si cei care nu-l inteleg. Deci poti fi intr-o singura categorie.
Cuma revenind la religie, cum poti si si ateu si credincios? Ma refer constient. Inconstient voi cica sunteti crestini dar deveniti atei daca situatia o cere. Se intampla si invers ce-i drept.
Ai zis ceva adevar acolo,dar daca tu crezi in toate, ai o problema,adica creci in Dumnezeu,dar crezi si in Budha,sau Zeus etc.Eu unul in privinta asta sunt sceptic.Sper ca m-ai inteles.
Vechi 30.12.2010, 19:45:51
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,seraphim7

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Ai zis ceva adevar acolo,dar daca tu crezi in toate, ai o problema,adica creci in Dumnezeu,dar crezi si in Budha,sau Zeus etc.Eu unul in privinta asta sunt sceptic.Sper ca m-ai inteles.
da,nu ai posibilitate sa slujesti la doi stapani sau sa stai cu fundul in doua barci.cale de mijloc nu exista,parerea me.
Vechi 31.12.2010, 11:14:54
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Inconstient voi cica sunteti crestini dar deveniti atei daca situatia o cere. Se intampla si invers ce-i drept.
Sunt oameni și oameni, unii sunt dispuși să-și dea și viața pentru credință, alții aleg să-și practice credința în ascuns, ca să n-aibă probleme, iar alții cum ai spus și tu, devin atei dacă situația o cere.
Reply With Quote
Vechi 31.12.2010, 11:57:25
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit ? ? ? . . .

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Sunt oameni și oameni, unii sunt dispuși să-și dea și viața pentru credință, alții aleg să-și practice credința în ascuns, ca să n-aibă probleme, iar alții cum ai spus și tu, devin atei dacă situația o cere.
Cum adică :dacă situația o cere ? ? ? ? ? ? Credința a ajuns un joc de-a alba neagra , uite popa nu e popa . . . ?
Vechi 31.12.2010, 12:17:47
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Cum adică :dacă situația o cere ? ? ? ? ? ? Credința a ajuns un joc de-a alba neagra , uite popa nu e popa . . . ?
Nu știu exact la ce situație se refera ai2, dar comunismul poate fi o astfel de situație. Atunci s-au remarcat cele 3 categorii susmenționate.
Reply With Quote
Vechi 31.12.2010, 12:56:55
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Nu știu exact la ce situație se refera ai2, dar comunismul poate fi o astfel de situație. Atunci s-au remarcat cele 3 categorii susmenționate.
Cel ce se leapada de Hristos in situatii limita , e tradare , semn de lasitate , ori , ori , atat si nimic mai mult ! Avem libertatea de a alege ! Hristos nu da buzna peste noi , ne asteapta cu rabdare , dar nu da buzna , iar alegerea este numai a noastra , caci multi sunt chemati , dar putini sunt alesi ! Doamne ajuta !+
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Astrologia adevar sau minciuna? Templier Knight Generalitati 5 15.01.2011 09:16:01
Astrologia, idolatrie, vrajitorie Vladimir-Adrian Vrajitoria 0 24.04.2010 14:24:19