![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
cum iti dai tu seama ca ai ajuns la sfintenie? sau ca esti pe drumul sfinteniei
|
|
||||
|
||||
![]()
starea de sfintenie a fiecaruia este cunoscuta doar de DUMNEZEU si el ne va daruii mantuirea.noi ar trebuii sa lucram smerenia,dragostea,intelegerea etc.
|
|
||||
|
||||
![]()
pocaiti-va ca s-a apropiat imparatia cerurilor! a spus SF IOAN BOTEZATORUL. de ce nu a spus sa ne sfintim? SA LUCRAM POCAINTA SI NU mandria
|
|
||||
|
||||
![]()
pocainta se lucreaza si sfintenia se daruieste
|
|
|||
|
|||
![]()
Last edited by Nenumitul; 18.11.2011 at 12:58:47. |
|
|||
|
|||
![]()
Last edited by Nenumitul; 18.11.2011 at 12:59:07. |
|
||||
|
||||
![]()
adevarat! dar fara pocainta nu ai cum sa ajungi la sfintenie.noi nu ne putem da seama de sfintenie nimeni nu poate spune ca a atins acest inalt nivel.
|
|
|||
|
|||
![]()
,,Scopul vietuirii crestine este dobandirea Duhului Sfant.'' - spunea Sfantul Serafim de Sarov. Iar noi, daca suntem atenti la cuvintele rugaciunii urmatoare, tot pentru asta ne rugam:
Imparate ceresc Imparate ceresc, mangaietorule Duhul adevarului care pretutindenea esti Si toate le implinesti, Vistier al bunatatilor si datatorule de viata Vino si te salasluieste intru noi Si ne curateste pe noi de toata intinaciunea Si mantuieste-ne bunule sufletele noastre. Amin! Adica ii cerem Duhului adevarului sa se salasluiasca in noi, sa ne curateasca si sa ne mantuiasca sufletele. Cu cat suntem mai curati sufleteste, prin spovedanie si pocainta, cu atat mai mult putem intelege tainele dumnezeiesti. Iar Dumnezeu in sufletele curate isi face salas, sfintindu-le si indumnezeindu-le. Nu e o rusine sa spun ca vreau sa ma sfintesc. E ca si cum as spune ca doresc o comoara de mare pret. Nu am bani, dar pot sa fac rate, pot sa-mi iau doua servicii si pana la urma o cumpar. Daca nu-mi doresc sa-mi ierte Dumnezeu pacatele, atunci ce mai pot sa-mi doresc? Iar daca mi le iarta si ma face sa simt intr-un fel, mai mult sau mai putin, iubirea Sa, atunci unde e greseala? Nu e bine sa ne numim sfinti pe noi insine, sub nicio forma, cu asta sunt de acord. De ce? Pentru ca in clipa urmatoare Dumnezeu poate ingadui, din cauza mandriei noastre, sa cadem intr-o mare ispita, sa facem un pacat mare si astfel sa fim nevoiti sa ne smerim de nevoie, daca de bunavoie n-am fost in stare. Sfinti si sfintenie in ortodoxie Duminica tanarului bogat: CUM FUGIM DE HRISTOS? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta o spune Insusi Dumnezeu.. |
|
|||
|
|||
![]()
”Sfintii sunt oamenii care au trait si traiesc dupa legea Domnului. Cuvantul “sfant”, inseamna nepamantesc, adica ceea ce este creat si curatit de Dumnezeu prin harul iubirii Sale. Dupa cum floarea creste din tarina pamantului prin vreji si frunze, tot asa si sfintenia odrasleste prin tarina pamanteasca si vrejul faptelor omenesti. Sfintenia se capata prin credinta curata si devotamentul implinirii legii Domnului. In general se numeste sfant orice om care traieste o viata curata si cand este judecat prin spovedanie, se gaseste vrednic de impartasanie: “Sa luam aminte, sfintele se dau numai celor sfinti”
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfintii Apostoli nu sunt nu numiti de neam iudeu,conform Sfintei Scripturi | mihailt | Generalitati | 13 | 02.03.2012 12:27:45 |
Cine sunt Sfintii Parinti? | LaPetiteMoc | Sfinti Parinti (Patrologie) | 30 | 21.09.2011 22:48:29 |
Sfintii ortodocsi si sfintii catolici. | voxdei55 | Generalitati | 8 | 04.12.2010 22:48:51 |
Cine sunt Sfintii Parinti? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 37 | 25.11.2010 11:21:04 |
sfintii cei noi sunt catolici sau protestanti? | grecu | Biserica Romano-Catolica | 21 | 21.07.2009 04:02:01 |
|