Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.08.2011, 20:48:15
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
ce este acea o carturie?
carturie = cărțurie = cărticică

Aparent este o carticica despre viata mult trudnica si nefericita, ca sa zic asa, a unui om , nascut in ,,zodia" patimitorilor pt. Hristos, dar care are in ea multe si puternice, graitoare , pilde .
Desi lectura este simpla , este de o frumusete deosebita !
O recomand cu caldura tuturor celor care ajung la ispita vicleanului, asa incit isi doresc cu infocare ceva ,,deosebit" pt. ei , crezindu-se pe ei deosebiti, si nu pot birui aceasta ispita, fara ca macar ei sa stie aceasta !

Cu aceste cuvinte nu doresc sa jignesc pe nimeni , starea pe care am amintit-o mai sus fiind una prin care aproape trecem cu totii, ci doresc sa propun o lectura frunoasa si totodata un ajutor duhovnicesc pt. a depasi stari de care de multe ori nici macar nu ne dam seama .
Daca am fost inteles cum ca as epata , va rog sa ma iertati , nu acesta a fost gindul meu !

Last edited by zaharia_2009; 27.08.2011 at 20:58:43.
Reply With Quote
Vechi 27.08.2011, 21:09:38
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
carturie = cărțurie = cărticică

Aparent este o carticica despre viata mult trudnica si nefericita, ca sa zic asa, a unui om , nascut in ,,zodia" patimitorilor pt. Hristos, dar care are in ea multe si puternice, graitoare , pilde .
Desi lectura este simpla , este de o frumusete deosebita !
Eu am citit cartulia mai demult, mi-a imprumutat-o Strajerul, dar marturisesc nu am inteles de ce a acceptat Antonel acel compromis, acea farsa, o casatorie, chiar si alba, care nu avea nici o valoare in ochii lui Dumnezeu, din moment ce el a depus votul calugariei? Nu putea sa traiasca asa, calugareste, in haine mirenesti, fara a trece prin facultatea de Teologie? A fost mult prea credul. Nu am inteles daca femeia aceea era plina de fariseism de la bun inceput sau daca a cedat ispitei, pe parcurs. Practic, ea fusese tratata ca un instrument si daca ar fi fost un om vertical si cu capul pe umeri, nu ar fi trebuit sa accepte o casatorie alba si o cruce pe care nu ar fi putut sa o duca.
Vechi 27.08.2011, 20:48:20
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
ce este acea o carturie?
Cred ca a dorit sa scrie cărțulie.
Vechi 27.08.2011, 22:09:34
viviana's Avatar
viviana viviana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2007
Locație: undeva...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
De cite ori aud asemenea povesti si pareri , cum ca cineva isi doreste un partener induhovnicit si cu viata crestina cit mai autentica si nu unul de acesta ... plin de tot felul de pacate , tot de atitea ori recomand sa se citeasca cu luare aminte lucrarea ,,ANTONEL" a lui Vasile Marcu si sa se vada acolo ce lucrare teribila ii poate ticlui diavolul unui asemenea om (de regula femeie, ca si in povestea recomandata) care de multe ori nici nu stie ce cere de la Dumnezeu si nici nu -si cunoaste cu adevarat tipul de viata , cit de induhovnicita este .
Fara a intelege ca aceasta este un afront sau vreun raspuns in virful limbii va recomand ca inainte de orice sa va cumparati carturia, sa o lecturati cu multa luare aminte (inca se mai gaseste la orice pangar de carte religioasa) si abia apoi sa va deschideti sufletul cu o cerere sau cu o dorinta catre Dumnezeu .
Este desigur o propunere ... dar daca nu doriti puteti fi si fara !
Buna seara , detin aceasta carte pe care am citit-o cu multa dragoste...si stiu despre femeia care s-a casatorit cu bietul Antonel , femeie ce parea ,,induhovnicita,, dar care s-a dovedit a fi tocmai invers....sa nu ma intelegeti gresit dar am intalnit si o persoana care plangea cand vorbea de Dumnezeu si avea in biblioteca o carte cu dedicatie de la marele Parinte Cleopa Ilie, si toate Filocaliile, dar nu avea dragoste in suflet traia in desfranare si nu participa la Sfanta Liturghie...Problema este aceea ca te lupti sa schimbi pe cineva care de fapt nu doreste sa se schimbe(in sensul cunoasterii divine), sta asa conform principiului fals ,,Eu am credinta mea,,...Dar cu toate acestea nu deznadajduies pentru ac ceea ce nu este cu putinta la oameni este cu putinta la Dumnezeu, si Faca-se Voia Ta Doamne, nu a mea! Da-mi ceea ce imi este de folos! Doamne Ajuta!
[SIZE=3]"Dragostea adevarata se aseamana cu flacara unei lumanari. Oricate alte lumanari s-ar aprinde din ea, flacara primeia ramane intreaga si nu se micsoreaza deloc. Si, fiecare noua lumanare, are aceeasi flacara ca si precedentele...,,[/SIZE]
Reply With Quote
Vechi 12.02.2012, 17:40:57
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mia Mia Vezi mesajul
Fetele cuminti nu mai sunt la moda?
Ei, daca acum nu sunt la moda, din cauza diverselor nebunii si importuri, in curand vine vremea sa fie iar ""la moda""! De la sine va veni aceasta!
Reply With Quote
Vechi 12.02.2012, 18:12:09
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Ei, daca acum nu sunt la moda, din cauza diverselor nebunii si importuri, in curand vine vremea sa fie iar ""la moda""! De la sine va veni aceasta!
Nu nu o sa vina. E parerea mea, dar sunt convins de asta. Dar pana la urma ce ne intereseaza pe noi care e moda? Fiecare are drumul lui: cei care sunt in trend si in pas cu moda au drumul lor spre iad, cei care cauta sa faca voia lui Dumnezeu se straduiesc sa mearga spre Rai. Nimeni nu le garanteaza, dar macar ei au busola si au o destinatie fixata.
Vechi 06.03.2012, 21:33:36
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Citat:
Atunci cum ramane cu baietii care isi doresc sa intemeieze totusi o familie crestina in adevaratul sens al cuvantului? sau nu mai exista baieti care vor fete cuminti...refuz sa cred asta; voi,cei mai cu experienta de viata ce credeti?
Cine se aseamana, se aduna. Exista,baieti care vor fete cuminti. Doar trebuie sa ai rabdare pana gasesti unul si bun. :)
Vechi 07.04.2012, 16:25:33
Nicador's Avatar
Nicador Nicador is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.01.2011
Implicit

Citat:
Discutam zilele trecute cu cativa cunoscuti despre fetele zilelor noastre si am realizat ca eu sunt putin in urma cu "evolutia fetelor" ; cativa dintre partenerii de dialog mi-au adus o gramada de argumente ca fetele cuminti nu mai sunt la moda; fata zilelor noastre trebuie sa arate bine in primul rand, sa conduca o masina, sa iasa la bere/pe stadion si sa stie sa invarta mintea baietilor, nu mai conteaza partea spirituala in secolul acesta- chiar asa o fi? fetele cuminti sunt plicticoase si nu mai sunt la moda? atunci cum ramane cu baietii care isi doresc sa intemeieze totusi o familie crestina in adevaratul sens al cuvantului? sau nu mai exista baieti care vor fete cuminti...refuz sa cred asta; voi,cei mai cu experienta de viata ce credeti?
Eu cred ca legaturile stabile pot fi legate doar intre oameni cuminti.
Ca'i atat de trist sa vezi ce ieftin se vand unii
Trag numai pentru ei si fac ce vor
Demoni, manglitori ma tenteaza sa raman un carnivor
Dar raze de adevar mangaietor de la Mantuitor
Au ajuns la inima mea cu mult inaintea lor!
Reply With Quote
Vechi 08.11.2012, 15:58:34
Andreea2012
Guest

Implicit

Citat:
cativa dintre partenerii de dialog mi-au adus o gramada de argumente ca fetele cuminti nu mai sunt la moda;
Sigur ca exista si fete cuminti. Dupa cum a spus si AlinB depinde dupa care moda te dai, moda oamenilor sau a lui Dumnezeu!?

Last edited by Andreea2012; 08.11.2012 at 16:01:18.
Reply With Quote
Vechi 08.11.2012, 16:19:49
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
Discutam zilele trecute cu cativa cunoscuti despre fetele zilelor noastre si am realizat ca eu sunt putin in urma cu "evolutia fetelor" ; cativa dintre partenerii de dialog mi-au adus o gramada de argumente ca fetele cuminti nu mai sunt la moda; fata zilelor noastre trebuie sa arate bine in primul rand, sa conduca o masina, sa iasa la bere/pe stadion si sa stie sa invarta mintea baietilor, nu mai conteaza partea spirituala in secolul acesta- chiar asa o fi? fetele cuminti sunt plicticoase si nu mai sunt la moda? atunci cum ramane cu baietii care isi doresc sa intemeieze totusi o familie crestina in adevaratul sens al cuvantului? sau nu mai exista baieti care vor fete cuminti...refuz sa cred asta; voi,cei mai cu experienta de viata ce credeti?
Depinde ce intelege fiecare prin "fete cuminti"!

Fetele responsabile, ambitioase, cu caracter puternic si cu anumite principii (nu neaparat religioase ci principii ce tin de bunul simt si respect de sine) vor fi intotdeauna apreciate de barbati pe masura (am intalnit o asfel de fata!)!

Daca consideri "fata cuminte" o fata mototoala si usor de dominat... nu stiu daca are vreo cautare pe "piata matrimoniala serioasa"! Imi plac fetele care stiu sa-si poarte singure de grija!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mai este martisorul la moda? alexdu Generalitati 14 29.08.2015 08:53:45
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Dragobetele saruta fetele shakalu1 Intrebari utilizatori 0 25.02.2010 18:02:17
Care va fi moda de anul acesta? Anca-Miha Generalitati 55 01.02.2009 07:11:19