![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1."Cine va crede si se va boteza se va mantui" ca si caz ideal, cerinta standard. 2.Ca se poate ca sa te botezi si sa nu crezi "dar cine nu va crede se va osandi". 3.Tot prin aceeasi afirmatie "dar cine nu va crede se va osandi" arata ca este posibil sa nu te botezi si sa crezi si sa fii mantuit. Cerinta de baza este credinta si ascultarea poruncilor(botez) , dar accentul se pune pe credinta si delimitarea se face prin credinta.Cea mai esentiala cerinta este credinta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
PS1 "Apa magica"? A n-a postare cind luati in deridere rinduiala lasata de Dumnezeu. PS2 Avind in vedere ca aveti o credinta de forma si nu de fond, ritualul botezului la dumneavoastra fiind doar forma, normal ca nu puteti intelege semnificatia botezului care inseamna mult mai mult decit o baie in care e implicat un om cu dorinte de mai bine. Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar canonul I al sf. Vasile cel Mare e si mai clar, e canon oficial al BO. Dar despre aceste lucruri am scris tot timpul de cand am intrat pe forum, m-am plictisit si eu sa le tot repet. Uite am facut si un topic special: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=12560 Teoria ramificarii harului e o teorie ecumenista de provenienta protestanta. Aceasta spune ca harul se ramifica in toate cultele (sau in mai multe). Noi spunem intotdeauna Crezul impotriva acestor teorii: "Cred intru Una, Sfanta, Sobornieasca si Apostoleasca Biserica". Despre existenta harului si minunilor in BC am scris chiar si pe forumul catolic (dau link-ul asta pentru ca e o analiza mai completa): http://www.forum-catolic.cnet.ro/vie...locatia#p57096 Interesant e ca desi unii ortodocsi au idei ecumensite acestea nu se regasesc niciunde, sunt doar cateva pareri razlete ale unor preoti, chiar ierarhi si parintele Teofil. In rest peste tot putem citi doar conceptia Bisericii dintotdeauna. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
29. Iar el, cerând lumină, s-a repezit înăuntru și, tremurând de spaimă, a căzut înaintea lui Pavel și a lui Sila; 30. Și scoțându-i afară (după ce pe ceilalți i-a zăvorât la loc), le-a zis: Domnilor, ce trebuie să fac ca să mă mântuiesc? 31. Iar ei au zis: Crede în Domnul Iisus și te vei mântui tu și casa ta. 32. Și i-au grăit lui cuvântul lui Dumnezeu și tuturor celor din casa lui. 33. Și el, luându-i la sine, în acel ceas al nopții, a spălat rănile lor și s-a botezat el și toți ai lui îndată. Last edited by ovidiu b.; 27.10.2011 at 20:44:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Bine doamnă, puneți căruța înaintea boilor și vedeți ce va ieși! Citat:
Vă rog nu mai veniți cu exemplul acesta (era să zic stupid), că iar ajungem la concluzia "apei magice"... Apa botezului nu este un antibiotic. |
|
|||
|
|||
![]()
și nici dumneavoastră din ce v-am postat punctual. Ori ați făcut abstracție de cele trei puncte, fiind prea evidente...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Cum a grăit Cuvântul lui Dumnezeu bebelușilor din casa lui, și cum au înțeles ei această predică? 2. Cum s-au botezat acei bebluși (că nu scrie că au fost botezați)? 3. În versetul următor omis de dumneavoastră: 34. Și ducându-i în casă, a pus masa și s-a veselit cu toată casa, crezând în Dumnezeu. cum au putut acei bebeluși să se veselească și mai ales cum au crezut în Dumnezeu? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
eu ortodoxa,el baptist | anamnaz | Alte Religii | 62 | 25.04.2016 22:56:31 |
Cultul penticostal | rafael12345 | Intrebari utilizatori | 46 | 23.01.2014 10:07:13 |
Toaca in cultul crestin | costel | Generalitati | 8 | 05.07.2012 17:01:05 |
Cum intelegeti cultul ortodox ? | STEPHAN | Spiritualitatea ortodoxa | 10 | 11.06.2012 17:13:39 |
Muzica in cultul Bisericii | Alexandru | Muzica Bisericeasca | 14 | 28.02.2007 18:13:44 |
|