Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2016, 06:29:52
Misuar Misuar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Mie, unuia, nu mi-a picat fisa unde spune Domnul ca fara Botez. Presupunand ca nu as fi primit Botezul, dar as crede in Isus, m-as stradui sa Il urmez, L-as iubi ca pe un Domn si Dumnezeu, atunci as cere sa primesc Botezul cat mai repede.

Biblia este foarte limpede. Nasterea din apa si din Duh inseamna Botezul.

Sunt multe versete din Biblie care sustin necesitatea Botezului. Ca sa nu mai vorbesc de Sfintii Parinti. Negand caracterul salvific al Botezului va asemanati nici macar cu protestantii, ci cu neoprotestantii. Va plasati in afara oricarei Biserici Apostolice, fiindca nu aceasta este invatatura apostolica. Negand caracterul salvific al Botezului negati propriul dv Crez. Adica negati Simbolul Credintei. Sau, ce alt inteles au, dupa dv, cuvintele "Cred intr-un Botez spre iertarea pacatelor" ? Putem sa ne mantuim avand pacate ? Si ce altceva decat nastere din apa si din Duh ar putea fi Botezul, din moment ce prin el se iarta pacatele, dupa cum spunem si (ar trebui sa si) credem ? Oare ar putea apa singura sa ierte pacatele ? Dar "cati in Cristos v-ati botezat, in Cristos v-ati imbracat ?" (Galateni 3:27) ce inseamna, dupa parerea dv ? Cititi, eventual tot contextul. Cititi tot capitolul 3 din Galateni si spuneti-mi ce sens dati versetului 3:27.
Spune foarte clar acolo ca cele 2 porunci sunt suficiete. Daca in alte locuri din Evanghelie se contrazice ce se spune aici, adaugandu-se noi "cerinte", atunci fiecare sa judece pentru sine ce inseamna asta.

Si negand existenta damnarii eterne, unde ma plasez? Eventual, in afara oricarei biserici, de orice tip.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2016, 06:32:01
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Așa cum și ești. Cel puțin aparent, nu văd să scrie ceva-n profil.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2016, 06:34:14
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Putem sa ne mantuim avand pacate ?
Da! Da! Da! De o mie de ori: Da!
Reply With Quote
Vechi 20.01.2016, 06:35:16
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Misuar Vezi mesajul
Spune foarte clar acolo ca cele 2 porunci sunt suficiete. Daca in alte locuri din Evanghelie se contrazice ce se spune aici, adaugandu-se noi "cerinte", atunci fiecare sa judece pentru sine ce inseamna asta.

Si negand existenta damnarii eterne, unde ma plasez? Eventual, in afara oricarei biserici, de orice tip.
Scumpi, nu vrei niste iarba?
Te pup dulce. Pupic!
Reply With Quote
Vechi 20.01.2016, 09:19:29
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Spune foarte clar acolo ca cele 2 porunci sunt suficiete.
Da' peste partea, anterioară celor amintite de tine, cu "legea nouă" de ce sări?
Reply With Quote
Vechi 20.01.2016, 09:28:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Daa.. si in alta parte zice:
25. ... Învățătorule, ce să fac ca să moștenesc viața de veci?
27. Iar el, răspunzând, a zis: Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta și din tot sufletul tău și din toată puterea ta și din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuți.
28. Iar El i-a zis: Drept ai răspuns, fă aceasta și vei trăi.

Deci astea 2 sunt suficiente ( fara botez ). In plus, e discutabil daca "a te naste din apa si Duh" inseamna botez ortodox ( sau orice alt botez ).
Yes, problema este ca nu poti sa le implinesti daca nu faci tot "canonul". De la botez incolo.

A, ca tu crezi in capul tau ca le implinesti, e partea a doua. De la lipsa de repere se trage.
Vechi 20.01.2016, 10:08:31
Misuar Misuar is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Yes, problema este ca nu poti sa le implinesti daca nu faci tot "canonul". De la botez incolo.

A, ca tu crezi in capul tau ca le implinesti, e partea a doua. De la lipsa de repere se trage.
Cele doua porunci sunt clare. Daca spui ca ceea ce s-a spus acolo e partial adevarat, sau incomplet, e treaba ta. Daca exista doua explicatii diferite la aceeasi problema, atunci da, o voi alege pe cea mai logica. Fiecare cu alegerile lui. Stai linistit, ca cu "apostrofarile" tale nu ma vei convinge de altceva.

Ideea ca Dumnezeu il trimite pe om, gol de orice cunostinta, il supune la testul alegerii / gasirii credintei adevarate, iar daca a ales altceva ( repet, nimeni nu alege falsul ca obiectiv ) este trimis la "chinuri vesnice" mi se pare cel mai improbabil scenariu, un scenariu foare trist.
Totusi, vedem ca existenta este plina de frumusete: natura, relatiile interumane, sentimentele. Nu se potrivesc deloc cele doua.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2016, 10:37:49
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

TU știi că exist VT și NT?
Și că cel ce se crede/vrea/e creștin e sub legea Noului Testament?

Sigur că știi, dar ori o faci pe niznaiu', ori...
Reply With Quote
Vechi 20.01.2016, 10:56:21
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Singura credinta adevarata si mantuitoare este cea ortodoxa, asa cum este ea aratata in Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie, si asa cum a fost lasata ea de Sfintii Parinti.
Noi (pentru a ne mantui) trebuie sa o pastram neschimbata, indiferent ce ar spune unul si altul si indiferent de curentele si duhul acestor vremi!

Ca din punct de vedere social si al traiului in lume putem convietui pasnic si cu cei de alte religii sau atei este adevarat (daca e de alta religie sau ateu nu inseamna ca trebuie sa-i luam capul, si nu am nici o problema in a socializa- a merge la o petrecere, a dansa o hora sau o sarba, la un meci de fotbal, la o tabla sau la un sprit la restaurant cu un om , chiar daca are alta religie sau este ateu) este adevarat, insa când vine vorba de pastrarea credintei ortodoxe trebuie sa fim fermi.

Din punct de vedere social-uman si moral, si un om de alta religie sau chiar ateu se poate comporta bine si civilizat in societate si in lume, poate fi un bun cetatean, poate fi un bun patriot si roman, poate practica cu pricepere si talent o anumita meserie, poate fi un om vesel si sociabil, insa nicioadata un om care nu este ortodox, se va putea mantui!
Ca la sfarsitul vietii pamantesti sa ne putem mantui si sa ajungem in Rai, trebuie neaparat sa pastram credinta ortodoxa!

Last edited by Florinvs; 20.01.2016 at 10:59:24.
Reply With Quote
Vechi 20.01.2016, 10:56:33
Misuar Misuar is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
TU știi că exist VT și NT?
Și că cel ce se crede/vrea/e creștin e sub legea Noului Testament?

Sigur că știi, dar ori o faci pe niznaiu', ori...
Cei vrei sa spui?
Nu despre asta vorbim, my friend?
Reply With Quote
Răspunde