![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si negand existenta damnarii eterne, unde ma plasez? Eventual, in afara oricarei biserici, de orice tip. |
|
||||
|
||||
![]()
Așa cum și ești. Cel puțin aparent, nu văd să scrie ceva-n profil.
|
|||
|
|||
![]()
Da! Da! Da! De o mie de ori: Da!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te pup dulce. Pupic! |
|
||||
|
||||
![]()
Da' peste partea, anterioară celor amintite de tine, cu "legea nouă" de ce sări?
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A, ca tu crezi in capul tau ca le implinesti, e partea a doua. De la lipsa de repere se trage.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ideea ca Dumnezeu il trimite pe om, gol de orice cunostinta, il supune la testul alegerii / gasirii credintei adevarate, iar daca a ales altceva ( repet, nimeni nu alege falsul ca obiectiv ) este trimis la "chinuri vesnice" mi se pare cel mai improbabil scenariu, un scenariu foare trist. Totusi, vedem ca existenta este plina de frumusete: natura, relatiile interumane, sentimentele. Nu se potrivesc deloc cele doua. |
|
||||
|
||||
![]()
TU știi că exist VT și NT?
Și că cel ce se crede/vrea/e creștin e sub legea Noului Testament? Sigur că știi, dar ori o faci pe niznaiu', ori...
|
|||
|
|||
![]()
Singura credinta adevarata si mantuitoare este cea ortodoxa, asa cum este ea aratata in Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie, si asa cum a fost lasata ea de Sfintii Parinti.
Noi (pentru a ne mantui) trebuie sa o pastram neschimbata, indiferent ce ar spune unul si altul si indiferent de curentele si duhul acestor vremi! Ca din punct de vedere social si al traiului in lume putem convietui pasnic si cu cei de alte religii sau atei este adevarat (daca e de alta religie sau ateu nu inseamna ca trebuie sa-i luam capul, si nu am nici o problema in a socializa- a merge la o petrecere, a dansa o hora sau o sarba, la un meci de fotbal, la o tabla sau la un sprit la restaurant cu un om , chiar daca are alta religie sau este ateu) este adevarat, insa când vine vorba de pastrarea credintei ortodoxe trebuie sa fim fermi. Din punct de vedere social-uman si moral, si un om de alta religie sau chiar ateu se poate comporta bine si civilizat in societate si in lume, poate fi un bun cetatean, poate fi un bun patriot si roman, poate practica cu pricepere si talent o anumita meserie, poate fi un om vesel si sociabil, insa nicioadata un om care nu este ortodox, se va putea mantui! Ca la sfarsitul vietii pamantesti sa ne putem mantui si sa ajungem in Rai, trebuie neaparat sa pastram credinta ortodoxa! Last edited by Florinvs; 20.01.2016 at 10:59:24. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu despre asta vorbim, my friend? |
|