![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
nu mai pune intrebari copilaresti,citeste bine si nu ne mai fa de rusine.
|
|
||||
|
||||
![]()
Voi cei ce stai impotriva invataturii ortodoxe, "rataciti nestiind scripturile si nici puterea lui Dumnezeu" (Matei 22,19).
Sfanta Scriptura este foarte clara, sufletul Domnului nostru Iisus Hristos s-a coborat in iad atunci cand a murit pe cruce. Psalmisul si Sfantul Petru arata fara echivoc aceasta! „Doamne, scos-ai din iad sufletul meu, mântuitu-m-ai de cei ce se coboară în groapa.” Psalmul 29,3. “Dar Dumnezeu va izbăvi sufletul meu din mana iadului, când mă va apuca.” Psalmul 48,16. "Văzut-am mai înainte pe Domnul înaintea mea pururea, ca de-a dreapta mea este ca să nu mă clatin. Pentru aceasta s-a veselit inima mea și s-a bucurat limba mea, dar încă și trupul meu va sălășlui intru nădejde. Că nu vei lăsa sufletul meu in iad, nici nu vei da pe cel cuvios al Tău să vadă stricăciunea. Cunoscute mi-ai făcut caile vieții; umplea-mă-vei de veselie cu fata Ta, și la dreapta Ta de frumuseți veșnice mă vei sătura " Psalmul 15,8-11. “Căci David zice despre El: ‘Totdeauna am văzut pe Domnul înaintea mea, căci El este de-a dreapta mea, ca sa nu mă clatin. De aceea s-a bucurat inima mea și s-a veselit limba mea; chiar și trupul meu se va odihni intru nădejde. Căci nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel sfânt al Tău să vadă stricăciune. Făcutu-mi-ai cunoscute caile vieții; cu înfățișarea Ta mă vei umple de bucurie’. Bărbați frați, cuvine-se a vorbi cu îndrăznire către voi despre strămoșul David, ca a murit și s-a îngropat, iar mormântul lui este la noi, până în ziua aceasta. Deci el, fiind prooroc și știind ca Dumnezeu i S-a jurat cu jurământ să așeze pe tronu-i din rodul coapselor lui, mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: ca n-a fost lăsat în iad sufletul Lui și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea. Dumnezeu a înviat pe Acest Iisus, Căruia noi toți suntem martori. Deci, înălțându-Se prin dreapta lui Dumnezeu și primind de la Tatăl făgăduința Duhului Sfânt, L-a revărsat pe Acesta, cum vedeți și auziți voi. Căci David nu s-a suit la ceruri, dar el a zis: ‘Zis-a Domnul Domnului meu: șezi de-a dreapta Mea, până ce voi pune pe vrăjmașii Tai așternut picioarelor Tale’." Faptele Apostolilor 2,25-35 |
|
|||
|
|||
![]()
Am citit destul de bine si nu apare nicaieri in enumerarea respectiva.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu spune clar Biblia, Cuvantul Lui Dumezeu ca Hristos s-a coborat la iad (cu sufletul) si de acolo a slobozit pe cei drepti (unii dintre acestia au inviat cu trupul exact in acel moment)? "Iar Iisus, strigând iarăși cu glas mare, Și-a dat duhul. .... Mormintele s-au deschis și multe trupuri ale sfinților adormiți s-au sculat. Și ieșind din morminte, după învierea Lui, au intrat în cetatea sfântă și s-au arătat multora." Matei 27,50-53. Voi cei ce stai impotriva invataturii ortodoxe, "rataciti nestiind scripturile si nici puterea lui Dumnezeu" (Matei 22,19). Sfanta Scriptura este foarte clara, sufletul Domnului nostru Iisus Hristos s-a coborat in iad atunci cand a murit pe cruce. Psalmistul si Sfantul Petru arata fara echivoc aceasta! „Doamne, scos-ai din iad sufletul meu, mântuitu-m-ai de cei ce se coboară în groapa.” Psalmul 29,3. “Dar Dumnezeu va izbăvi sufletul meu din mana iadului, când mă va apuca.” Psalmul 48,16. "Văzut-am mai înainte pe Domnul înaintea mea pururea, ca de-a dreapta mea este ca să nu mă clatin. Pentru aceasta s-a veselit inima mea și s-a bucurat limba mea, dar încă și trupul meu va sălășlui intru nădejde. Că nu vei lăsa sufletul meu in iad, nici nu vei da pe cel cuvios al Tău să vadă stricăciunea . Cunoscute mi-ai făcut caile vieții; umplea-mă-vei de veselie cu fata Ta, și la dreapta Ta de frumuseți veșnice mă vei sătura " Psalmul 15,8-11. “Căci David zice despre El: ‘Totdeauna am văzut pe Domnul înaintea mea, căci El este de-a dreapta mea, ca sa nu mă clatin. De aceea s-a bucurat inima mea și s-a veselit limba mea; chiar și trupul meu se va odihni intru nădejde. Căci nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel sfânt al Tău să vadă stricăciune. Făcutu-mi-ai cunoscute caile vieții; cu înfățișarea Ta mă vei umple de bucurie’. Bărbați frați, cuvine-se a vorbi cu îndrăznire către voi despre strămoșul David, ca a murit și s-a îngropat, iar mormântul lui este la noi, până în ziua aceasta. Deci el, fiind prooroc și știind ca Dumnezeu i S-a jurat cu jurământ să așeze pe tronu-i din rodul coapselor lui, mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: ca n-a fost lăsat în iad sufletul Lui și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea. Dumnezeu a înviat pe Acest Iisus, Căruia noi toți suntem martori. Deci, înălțându-Se prin dreapta lui Dumnezeu și primind de la Tatăl făgăduința Duhului Sfânt, L-a revărsat pe Acesta, cum vedeți și auziți voi. Căci David nu s-a suit la ceruri, dar el a zis: ‘Zis-a Domnul Domnului meu: șezi de-a dreapta Mea, până ce voi pune pe vrăjmașii Tai așternut picioarelor Tale’." Faptele Apostolilor 2,25-35 Last edited by Eugen7; 08.07.2010 at 13:52:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Nu s-a coborât nici un suflet în nici un iad. Termenul grecesc [hades] desemnează "locuința morților", groapa, mormântul; iar nu Hadesul păgând, Infernul, în care Charon căra sufletele morților peste apa Styxului. Teoria păgână a nemuririi sufletului s-a împletit atât de strâns cu creștinismul încât nu mai faceți deosebire între mitologia crecească și antropologia biblică. Nu e de mirare că tradiția cere să se pună un ort ("a dat ortul popii") în gura mortului pentru trecerea dincolo (exact așa făceau grecii păgâni ca taxă pentru barcagiul Charon). |
|
||||
|
||||
![]()
Sa ascultam de voi sau de Sfanta Scriptura? Nu scrie clar si Psalmistul si Sfantul Petru ca sufletul lui Hristos s-a pogorat in IAD?
Nu spune clar Scriptura ca Moise este invitat in trup? Nu spune clar Scriptura ca Hristos a scos din iad pe cei drepti si pe multi i-a inviat in trup, chiar atunci la Invierea Sa? Nu spune clar Scriptura ca "Dumnezeu este Dumnezeul viilor nu al mortilor"? Voi ce ce Spuneati "Sola Scriptura" nu ati adus nici un argumnet din Sfanta Scriptura care sa arate ca Hristos nu s-a coborat la iad cu sufletul... dovada ca "rataciti nestiind scripturile"(Matei 22,19). Nu spune clar Biblia, Cuvantul Lui Dumezeu ca Hristos s-a coborat la iad (cu sufletul) si de acolo a slobozit pe cei drepti (unii dintre acestia au inviat cu trupul exact in acel moment)? "Iar Iisus, strigând iarăși cu glas mare, Și-a dat duhul. .... Mormintele s-au deschis și multe trupuri ale sfinților adormiți s-au sculat. Și ieșind din morminte, după învierea Lui, au intrat în cetatea sfântă și s-au arătat multora." Matei 27,50-53. Voi cei ce stai impotriva invataturii ortodoxe, "rataciti nestiind scripturile si nici puterea lui Dumnezeu" (Matei 22,19). Sfanta Scriptura este foarte clara, sufletul Domnului nostru Iisus Hristos s-a coborat in iad atunci cand a murit pe cruce. Psalmistul si Sfantul Petru arata fara echivoc aceasta! „Doamne, scos-ai din IAD SUFLETUL meu, mântuitu-m-ai de cei ce se coboară în groapa.” Psalmul 29,3. “Dar Dumnezeu va izbăvi SUFLETUL meu din mana IADULUI, când mă va apuca.” Psalmul 48,16. "Văzut-am mai înainte pe Domnul înaintea mea pururea, ca de-a dreapta mea este ca să nu mă clatin. Pentru aceasta s-a veselit inima mea și s-a bucurat limba mea, dar încă și trupul meu va sălășlui intru nădejde. Că nu vei lăsa SUFLETUL meu in IAD nici nu vei da pe cel cuvios al Tău să vadă stricăciunea . Cunoscute mi-ai făcut caile vieții; umplea-mă-vei de veselie cu fata Ta, și la dreapta Ta de frumuseți veșnice mă vei sătura " Psalmul 15,8-11. “Căci David zice despre El: ‘Totdeauna am văzut pe Domnul înaintea mea, căci El este de-a dreapta mea, ca sa nu mă clatin. De aceea s-a bucurat inima mea și s-a veselit limba mea; chiar și trupul meu se va odihni intru nădejde. Căci nu vei lăsa sufletul meu în iad, nici nu vei da pe cel sfânt al Tău să vadă stricăciune. Făcutu-mi-ai cunoscute caile vieții; cu înfățișarea Ta mă vei umple de bucurie’. Bărbați frați, cuvine-se a vorbi cu îndrăznire către voi despre strămoșul David, ca a murit și s-a îngropat, iar mormântul lui este la noi, până în ziua aceasta. Deci el, fiind prooroc și știind ca Dumnezeu i S-a jurat cu jurământ să așeze pe tronu-i din rodul coapselor lui, mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: ca n-a fost lăsat în IAD SUFLETUL Lui și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea. Dumnezeu a înviat pe Acest Iisus, Căruia noi toți suntem martori. Deci, înălțându-Se prin dreapta lui Dumnezeu și primind de la Tatăl făgăduința Duhului Sfânt, L-a revărsat pe Acesta, cum vedeți și auziți voi. Căci David nu s-a suit la ceruri, dar el a zis: ‘Zis-a Domnul Domnului meu: șezi de-a dreapta Mea, până ce voi pune pe vrăjmașii Tai așternut picioarelor Tale’." Faptele Apostolilor 2,25-35 Last edited by Eugen7; 08.07.2010 at 14:41:24. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este inviat în trup*. Da, asta spunem și noi (punct comun). Citat:
Citat:
Tu poți face vreo diferență între limbajul figurativ și cel direct? IADUL are mână? Mda, probabil are și coadă, copite și coarne... Termenul folosit de psalmist este sheol și reprezintă locuința morților, groapa, mormântul nu vreun loc mitic unde tartorul Infernului ține înlănțuite sufletele morților. David nici măcar nu murise, ci fusese vindecat de Dumnezeu, fusese "pe pragul mormântului". Citește te rog și versetul anterior (Ps. 29,2), nu mai scoate din joben versete rupte din context pentru a demonstra fantasmagorii! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
citește Iuda 1.9.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|