![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Sa-i daruim din saracia noastra doua feluri de ofrande:
|
|||
|
|||
![]()
Saracu, bietu Dumnezeu...
Noroc ca (prin ce taina) m-am inventat ... eu! P.S. Frate Mihnea, vorbisi serios?...... (tare ma tem, ca da...) Last edited by cezar_ioan; 02.02.2013 at 01:09:15. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Amandoi stim ca este o aberatie sa spunem ca Atotputernicul duce lipsa de ceva, sau ca are vreo neputinta. Dar in acelasti timp stim ca Atotuputernicul este Tatal indurarilor si Dumnezeul milelor celor bogate. A spune despre Dumnezeu ca s-ar simti singur fara mine, doar pentru ca isi iubeste oaia cea pierduta si sufera atat de mult dupa ratacirea ei, este un pic exagerat. Nu are cum sa se simta singur Cel ce are alte 99 de oi in turma. Dar pentru ca vrea ca turma sa fie intreaga, pentru aceasta este dispus sa lase in staul cele 99 de oi si sa caute oia ce pierduta. Putem spune ca sufera, in taina, dupa ratacirea mea. Putem spune ca sufera separat pentru fiecare dintre noi cei cazuti si lepadati, ca si cum ar avea miliarde de inimi. Dar in acelasi timp se bucura impreuna cu sfintii si cu cei cei au ramas credinciosi si ascultatori fata de El, chiar si in ceasul ispitei: "Sa stam bine, sa stam cu frica!" Daca ai incercat sa spui altceva decat cele expuse de mine, te rog sa ma lamuresti! Cuvintele sunt neputincioase sa transmita tot ceea ce noi simtim; cu atat mai mult sunt neputincioase sa-L descrie pe Dumnezeu. Probabil ca de aici au fost toate dezbinarile si ratacirile ce s-au petrecut de-a lungul istoriei. Acelasi cuvant, de multe ori trezeste un ecou diferit in inimile a doi oameni diferiti. |
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca acestea tin pana la urma tot de IUBIRE !
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Frumos subiect!..unele post-uri, raspuns la intrebarea de mai sus, sunt deosebite. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un exemplu simpu: Eu am un fiu pe care eu l=am nascut, l-am crescut, i-am dat toate cele. Nu l-am nascut ca sa-mi aduca vreun folos ci ca sa-l iubesc. Si il iubesc nespus. Totusi acest copil se departeaza de mine, fuge de acasa departe. Ce doresc eu acum? Sa vina acasa! De ce? pentru ca-l vad suferind, il vad lipsit de caldura caminului, il vad slab si ranit de straini. Il vreau la mine pentru el pt binele lui. Il vreu cu mine pt ca in el curege sangele meu, e din mine rupt si ranile lui ma dor si pe mine. Tot ce am facut, casa, confortul casei mele vreau sa i le dau lui. |
|
|||
|
|||
![]()
Si asa cum Domnul are mereu rabdare cu noi, asa veti face si dvs. ca mama: veti avea rabdare si veti fi pregatita sa il primiti cand se va intoarce, cu bucurie si daruri asa cum a fost primit acasa Fiul Risipitor.
Dumnezeu sa va ocroteasca fiul iar dvs. sa va dea dragostea care pe toate le rabda, pe toate le nadajduieste, pe toate le spera... Maicuta Domnului sa va ocroteasca! AMIN+ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Va multumesc! Sporeste-ne doamne rabdarea, nadejdea si dragostea! In predica de astazi, printre multe cuvinte de folos, parintele nostru zicea ca in sufletul fiecaruia din noi este un Zaheu. Indemnul lui era sa-l descatusam ca sa dobandim iubirea si dreptatea. Apoi ne-a vorbit de Ingeul lui Michelangelo... Poate ca si in sufletul fiului meu sta incatusat un Inger si cu ajutorul Domnului voi sculpta sufletul lui pana va iesi Ingerul la iveala. "Am vazut ingerul in piatra si am sculptat pana l-am eliberat". Michelangelo |
|
|||
|
|||
![]()
Toti copii rebeli, ajunsi parinti, isi inteleg parintii. Din pacate nu toti ajung sa-L inteleaga pe Dumnezeu, desi sunt aproape, cum bine zici...
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cum putem ajuta pe cineva sa-L gaseasca pe Dumnezeu? | eulaura | Generalitati | 25 | 27.06.2013 15:36:21 |
Cum ii putem ajuta pe atei sa-L gaseasca pe Dumnezeu? | laurastifter | Generalitati | 47 | 09.02.2013 05:22:11 |
Cum putem ii mai putem ajuta pe cei dragi care s-au stins? | alex190 | Spiritualitatea ortodoxa | 14 | 12.09.2012 21:24:24 |
Cum putem sa ne mantuim ? | gabi3010 | Intrebari utilizatori | 13 | 04.03.2011 21:35:01 |
cum putem stii care este voia lui Dumnezeu? | skicolour | Intrebari utilizatori | 13 | 18.01.2011 14:12:28 |
|