Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.01.2011, 11:50:40
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Si daca una din "caramizi" s-a mai lovit pe drumul vietii de mandrie, ura, si de altele, sau fiind nefolosite s-a depus praful pe ele, sau fiind folosite la cladirea zidului dintre noi si aproapele au fost vopsite necorespunzator, mai poti sa te duci la Dumnezeu cu marfa neconforma?? :)
Pai noi nu trebuie sa lucram la perfecionarea caramizior? Cade vopseaua.
- perfectionarea ratiunii
- perfectionarea afectivitatii (mandrie, ura, si de altele)
- perfectionarea vointei (lene, etc)

Nu vad alte lucruri de perfectionat. Trebuiesc astea 3 impinse la maxim spre partea pozitiva si jocul e facut :) Nu e chiar atat de greu daca ratiunea ne ghideaza iar vointa ne impinge spre Dumnezeu.
Vechi 31.01.2011, 11:56:23
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tangun Vezi mesajul
Dupa moarte tot ce ramane este constiinta.Constiinta nu poate fi largita decat pe pamant.
Fi mai explicit. Termenul "constiinta" este prea generic. Te referi la faptul ca ramane doar "constienta de sine"? Fara ratiune?
Vechi 31.01.2011, 11:59:25
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pippo_ Vezi mesajul
Pai noi nu trebuie sa lucram la perfecionarea caramizior? Cade vopseaua.
- perfectionarea ratiunii
- perfectionarea afectivitatii (mandrie, ura, si de altele)
- perfectionarea vointei (lene, etc)

Nu vad alte lucruri de perfectionat. Trebuiesc astea 3 impinse la maxim spre partea pozitiva si jocul e facut :) Nu e chiar atat de greu daca ratiunea ne ghideaza iar vointa ne impinge spre Dumnezeu.
Asta spuneam si eu prin curatirea sufletului... dar pana la curatire cum domnule sa ne ghidam dupa o ratiune imperfecta? (nu zic sa n-o folosim, am zis "sa ne ghidam" adica sa o consideram etalon)
Vechi 31.01.2011, 12:04:17
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Asta spuneam si eu prin curatirea sufletului... dar pana la curatire cum domnule sa ne ghidam dupa o ratiune imperfecta? (nu zic sa n-o folosim, am zis "sa ne ghidam" adica sa o consideram etalon)
Offf. Este doar o iluzie imperfectiunea ratiunii. Ratiunea este perfecta. Dar materia cu care lucreaza este necioplita. Si se poate ciopli, dar noi nu stim cum, si nu ne trece prin cap, tocmai pentru ca este necioplit :) O sa-ti explic pe topicul pe care o sa-l deschid. Observ ca este necesara explicatia. Multi oameni cred ca noi de fapt suntem niste limitati mental si nu-i nimic de facut. (inclusiv Einstein credea acelasi lucru). Este o mare EROARE.
Vechi 31.01.2011, 12:17:24
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
Offf. Este doar o iluzie imperfectiunea ratiunii. Ratiunea este perfecta. Dar materia cu care lucreaza este necioplita. Si se poate ciopli, dar noi nu stim cum, si nu ne trece prin cap, tocmai pentru ca este necioplit :) O sa-ti explic pe topicul pe care o sa-l deschid. Observ ca este necesara explicatia. Multi oameni cred ca noi de fapt suntem niste limitati mental si nu-i nimic de facut. (inclusiv Einstein credea acelasi lucru). Este o mare EROARE.
Zici ca ratiunea este perfecta... inseamna ca te pot intreba si care e diferenta intre fisiunea si fuziunea nucleara si care sunt mecanismele acestora? Evident ca sunt oameni care nu stiu daca nu studiaza fenomenul, asa este in orice domeniu! Trebuie sa te perfectionezi in directia respectiva! Asta au facut Sfintii de la ei avem dogmele si invataturile in ce priveste credinta!
Mai, nu stiu de unde ai vazut partea cu limitarea... eu nu spun limitat, ci spuneam nelucrat! Evident ca este ceva de facut si tocmai spuneam si ce: curatirea sufletului! Materia nu este necioplita ci este doar o ingradire, o restrictie, o bariera care poate fi depasita. Si se pare ca stim si cum, devreme ce multi Sfinti au reusit deja.
Vechi 31.01.2011, 12:31:33
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Zici ca ratiunea este perfecta... inseamna ca te pot intreba si care e diferenta intre fisiunea si fuziunea nucleara si care sunt mecanismele acestora? Evident ca sunt oameni care nu stiu daca nu studiaza fenomenul, asa este in orice domeniu! Trebuie sa te perfectionezi in directia respectiva! Asta au facut Sfintii de la ei avem dogmele si invataturile in ce priveste credinta!
Mai, nu stiu de unde ai vazut partea cu limitarea... eu nu spun limitat, ci spuneam nelucrat! Evident ca este ceva de facut si tocmai spuneam si ce: curatirea sufletului! Materia nu este necioplita ci este doar o ingradire, o restrictie, o bariera care poate fi depasita. Si se pare ca stim si cum, devreme ce multi Sfinti au reusit deja.
A lucra ratiunea nu inseamna a acumula multe cunostinte, ci a slefui mecanismul gandirii pe care il comada ratiunea. Imi pare rau, este un lucru mult prea complex pentru a putea fi descris in doua cuvinte.
Vechi 31.01.2011, 12:35:16
Tangun Tangun is offline
Banned

Data înregistrării: 28.01.2011
Implicit

Citat:
Fi mai explicit. Termenul "constiinta" este prea generic. Te referi la faptul ca ramane doar "constienta de sine"? Fara ratiune?
Constiinta despre care zic ca ramane dupa moarte nu se refera la constienta materiala care exista aici(a fi constient de sine), nu.In componenta omului intra constientul dar si subconstientul. Constiinta care ramane dupa moarte este Supraconstiinta, Scanteia Divina.

Personal consider ca ratiunea e materiala, iar dupa moarte materia se pierde, deci si ratiunea, dar prin viata de aici, ratiunea ajuta la perfectionarea si armonia materiei cu non-materia deci e foarte importanta.
Dupa moarte nu se pierde individualitatea...cat de amara e viata celor care cred ca dupa moarte ne pierdem individualitatea! Entitatea ta intrupata, chiar de trece printr-o serie intreaga de transformari,prin mai multe vieti, nu-si pierde nimic din caracterul sau unic.
Fiecare entitate va trebui in final sa se descopere ca o simfonie perfecta ce nu seamana cu nici o alta simfonie.

Citat:
Multi oameni cred ca noi de fapt suntem niste limitati mental si nu-i nimic de facut. (inclusiv Einstein credea acelasi lucru). Este o mare EROARE.
Absolut adevarat, noi suntem perfect construiti dar nu ne cunoastem inca si suntem neslefuiti.

Last edited by Tangun; 31.01.2011 at 12:46:55.
Vechi 31.01.2011, 12:56:39
Tangun Tangun is offline
Banned

Data înregistrării: 28.01.2011
Implicit

Cand ma refer la mai multe vieti ma refer la principiul reincarnarii care a fost amintit in scrierile celebrului teolog Origene, care a trait in secolul IV, in a carui vasta opera e explicat, sustinut si exemplificat cu texte din cartile originale ale Bibliei, tot ceea ce se poate cunoaste despre acest subiect.Origene a fost sanctificat si ulterior anatemizat de Biserica crestina.
Biblia, in varianta sa originala, continea numeroase referiri la reincarnare, considerand-o ca pe ceva firesc.

La conciliul de la Constantinopol, din anul 553, imparatul Justinian, pentru a satisface dorinta de sanctificare a sotiei sale Teodora, a impus clerului sa cenzureze din Sfanta Scriptura orice referire la reincarnare.Imparateasa Teodora, care in tinerete profesase meseria de curtezana si acumulase o karma ce trebuia ispasita, a dorit sa elimine conceptul de reincarnare pentru a putea fi sanctificata.
Desi cenzura aplicata asupra variantei initiale a cartilor Bibliei a continuat, totusi mai exista si in varianta actuala, cea aprobata de Sfantul Sinod al B.O.R., referiri la acest concept.Pentru exemplificare citam pasajul: " Si Ioan, care de fapt era Ilie, dar ei nu l-au cunoscut" cu referire la SF. Ioan Botezatorul.

sursa Astrologie Karmica A. Nicolici
Vechi 31.01.2011, 14:26:11
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

Citat:
Cand ma refer la mai multe vieti ma refer la principiul reincarnarii care a fost amintit in scrierile celebrului teolog Origene, care a trait in secolul IV, in a carui vasta opera e explicat, sustinut si exemplificat cu texte din cartile originale ale Bibliei, tot ceea ce se poate cunoaste despre acest subiect.Origene a fost sanctificat si ulterior anatemizat de Biserica crestina.
Biblia, in varianta sa originala, continea numeroase referiri la reincarnare, considerand-o ca pe ceva firesc.

La conciliul de la Constantinopol, din anul 553, imparatul Justinian, pentru a satisface dorinta de sanctificare a sotiei sale Teodora, a impus clerului sa cenzureze din Sfanta Scriptura orice referire la reincarnare.Imparateasa Teodora, care in tinerete profesase meseria de curtezana si acumulase o karma ce trebuia ispasita, a dorit sa elimine conceptul de reincarnare pentru a putea fi sanctificata.
Desi cenzura aplicata asupra variantei initiale a cartilor Bibliei a continuat, totusi mai exista si in varianta actuala, cea aprobata de Sfantul Sinod al B.O.R., referiri la acest concept.Pentru exemplificare citam pasajul: " Si Ioan, care de fapt era Ilie, dar ei nu l-au cunoscut" cu referire la SF. Ioan Botezatorul.

Dragule Tangun....s-ar putea sa te linseze acum unii...Despre scoaterea si modelarea Bibliei de Sf imparati se stie...dar ....e subiect tabu...Sa nu tulburam spiritele....E mai intelept...Doamne ajuta !
Vechi 31.01.2011, 14:44:40
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
Origene a fost sanctificat si ulterior anatemizat de Biserica crestina.Pentru exemplificare citam pasajul: " Si Ioan, care de fapt era Ilie, dar ei nu l-au cunoscut" cu referire la SF. Ioan Botezatorul.

Am selectat doua aspecte hazlii pentru inceput.Mai sunt si altele dar sa le luam metodic.Cand si de cine a fost Origen ,,sanctificat"? Unde este acel pasaj in Biblie referitor la Ioan?Daca sferodoctul in cauza(baiatu cu astrologia)se refera la Evanghelia dupa Ioan,capitolul 1,este exact invers:,,Și ei l-au întrebat: Dar cine ești? Ești Ilie? Zis-a el: Nu sunt. Ești tu Proorocul? Și a răspuns: Nu."

Unde scrie mincinosilor ca Ioan era Ilie?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iubirea de aproape-Iubirea de vrajmasi OvidiuO Pocainta 76 19.04.2013 20:51:24
Dogma Democratiei si Dogma Statului Paternal Mihnea Dragomir Dogmatica 71 17.02.2013 19:45:07
Sfantul Andrei, zi libera legal costel Stiri, actualitati, anunturi 0 07.06.2011 11:37:45
Episcopul Padovese decapitat la comanda divinitatii . cocacoc Generalitati 28 10.06.2010 16:34:22
Rugaciunea libera Florin-Ionut Rugaciuni 26 30.11.2009 20:04:41