![]() |
![]() |
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Sigur,BC nu va canoniza un baptist. Dar nu pentru ca nu a murit o moarte de martir, ci pentru ca nu a fost catolic. Ceea ce nu inseamna ca marturia lui este mai putin importanta pentru crestinism in general, iar felul in care va fi primita marturia lor in Cer nu tine de ce scrie pe certificatul de botez. Citat:
Evident ca nu le recunosc meritele celor care, cu buna stiinta, sunt in schisma si erezie, sau celor care cu buna stiinta promoveaza dezbinarea si ura intre crestini. Citat:
Cu o limba liturgica comuna care sa asigure catolicitatea. Citat:
In situatiile in care se savarseste o singura Liturghie (Pasti, Craciun) iar congregatia este multietnica, se foloseste de multe ori latina. Ei, dar problema este ca ei sunt ortodoxia. Cel putin din punctul lor de vedere. Dar de ce sa va cred pe dumneavoastra si nu pe ei ? Pe de alta parte, interesati-va cate alte biserici sau patriarhate sunt in continuare in comuniune euharistica cu ei. Veti ramane surprins. Last edited by Erethorn; 04.05.2011 at 19:00:07. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A doua la mana, catolicismul in occident de la o vreme este mai degraba decadent spre absent, in ciuda numeroaselor concesiuni pe care le-a facut pentru a face credinta "accesibila" consumismului occidental. Ma bucur oricum ca nu le-a facut pe toate care putea sa le faca si a fost presat sa le faca. Citat:
Ati trece la protestanti, ca dupa colegul Erethorn au acelasi Hristos, aceeasi Evanghelie, martiri si probabil si aceeasi euharistie.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Daca" nu reprezinta un argument, mai ales cand este contrazis de realitate. Cand Noesisaa sau Nutucutu vorbesc despre lipsa euharistiei ortodoxe, ele exprima o realitate. Cand dumneavoastra vorbiti despre lipa euharistiei catolice, exprimati o ipoteza. Last edited by Erethorn; 04.05.2011 at 19:11:12. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Nu as intra niciodata intr-o adunare protestanta acum, cind stiu ceva mai multe lucruri despre ei. Daca Isus a spus "Acesta e Trupul Meu" iar ei rastalmacesc aceste cuvinte simple, nu am de ce sa ascult "adevarul" lor. Deci, daca nu am biserica catolica intru intr-una ortodoxa. Daca nu am ortodoxa, stau acasa si citesc Biblia. Last edited by nutucutu; 04.05.2011 at 19:28:45. |
|
||||||||||
|
||||||||||
![]()
Vedem imediat cat de bine este.
Citat:
Ia sa vedem ce le spune lor "duhul sfant" si sa-mi spuneti in care dintre afirmatii va recunoasteti din moment ce spuneti ca aveti acelasi dumnezeu si aceeasi evanghelie: 1. Nu exista Sfinte Taine, sunt o inventie catolica, inclusiv Euharistia 2. Nu exista preotia speciala, doar preotia universala 3. Papa e o inventie omeneasca din dorinta de putere si control 4. Nu exista biserica centralizata care va este atata draga, biserica este multimea credinciosilor care isi numesc dumnezeul lor "Hristos", restul detaliilor nu sunt atat de semnificative 5. Credinciosul nu trebuie sa asculte decat de ce zice vocea din capul lui, el este automat si neconditionat condus de Dumnezeu in intelegerea reperului absolut care este Biblia si numai Biblia. 6. sa mai continui? Da, asa sa intelegeti. Si sa-i invidiati, in masura in care se poate invidia crestineste, pe cei care isi dau viata pentru numele Mantuitorului. Citat:
Citat:
Istoric vorbind, unul din motivele care a nascut protestantismul a fost antipatia fata de papalitate si pretentia acestei institutii de a controla tot ce misca nu doar religios cat si politic. La ora actuala, in ceea ce ii priveste pe protestanti, antipatia a ramas. Nu cunosc vreo unul la care "duhul sfant" ala personal de care face caz sa-i fi spus ca si romano-catolicului ca in duh si adevar Papa este loctiitorul lui Hristos pe Pamant. Citat:
Citat:
Citat:
Scuze, dar nu vad logica. Citat:
Interesant. Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca da,atunci sa inteleg ca afitmatiile tale,cum ca unde locuiesti NU poate fi vorba de BISERICA ORTODOXA SAU DUHOVNIC,sunt caracteristice catolicilor,sau sa imi fie cu iertare,sa le iau tot ca pe o cadere a ta ,caci din cate stiu eu la ROTTERDAM exista o BISERICA ORTODOXA ROMANA,DECI AFIRMATIA TA ESTE FALSA.
Luand in considerare faptul ca OLANDA este o tara unde duhurile necurate sunt la ele acasa,si nu cred ca un om ar putea sa stea drept acolo mai ales fara indrumarile si rugaciunile unui duhovnic,nu ma mira faptul ca esti pe cale sa faci cea mai mare greseala din viata ta. Inca o intrebare,daca tot ai deschis topicul,poti sa imi spui daca sti ceva despre biserica old catolica din Olanda,care dupa cum ii suna numele cred ca(nu sunt sigur) sa rupt din BISERICA ROMANO CATOLICA?
Caci trei sunt care marturisesc in cer:Tatal,Cuvantul si Sfantul Duh,si Acestia trei UNA sunt.http://www.youtube.com/watch?v=eAQhw...eature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=7ERVv...eature=related |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ceea ce pare la suprafata vorbe grele, pe dinauntru e altceva. Dar daca nu discernem, intr-adevar avem o problema. Ortodocsii adevarati se cam ambaleaza si dau cu bata peste mana cand vad pe vreunii ca vor sa bea otrava desi pe sticla scrie „apa minerala”. Desigur, unii ii vor taxa ca lovesc cu bata, nicidecum nu vor multumi ca li s-a aratat pericolul. De aceea unii ortodocsi sunt perceputi brutali, duri si caustici. Prieten e cel care il trage de maneca pe altul (chiar si brutal) cand il vede pe marginea prapastiei pe care o ignora. Dupa ce s-a depasit faza critica si dura de pe marginea prapastiei, isi va arata si latura blanda de ortodox. Desigur, nelasandu-l sa se imbete cu apa chioara. Deocamdata e setat pe „ Achtung! Achtung!” Apropo de „chemati si alesi”, sunt destui care cauta chiar asiduu, exemplare critice gen AlinB care, fara sa-ti incalce libertatea, nu te lasa sa te imbeti cu apa rece si sa te auto-amagesti cu autosugestii. Unii chiar l-ar angaja. AlinB face treaba asta pe gratis, pe consumul lui nervos si tot el si-o ia in freza, cum se zice! Noroc ca are perseverenta de Don Quijote in lupta cu morile de vant. Evident, fiecare percepe critica fie constructiv, fie destructiv. Depinde de acuitatea/somnolenta constiintei si de ce anume vrei: fie sa-ti vezi erorile pe care le sfidezi inconstient, fie sa ramai in continuare adormit in autosuficienta. Doar cei nemultumiti de propria constiinta auto-critica, doar cei constienti ce mare pericol e sa ne auto-sabotam singuri, singurei vor avea urechile desfundate la critica dureroasa. Hristos Domnul sa ne destupe la minte pe toti si sa ne desfunde urechile. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iata ce zice Sfantul Ioan Damaschinul despre asceza ca se vede de aci: "Dacă ramânem în starea naturală suntem în virtute; dacă ne abatem de la starea naturală, adică de la virtute, și venim la cea contra naturii, ajungem în viciu. Pocăința este întoarcerea, prin asceză si osteneli, de la starea cea contra naturii la starea naturală și de la diavol la Dumnezeu." Si mai jos,ca sa fie oleaca mai clar: "Iar asceza și ostenelile acesteia n-au fost născocite pentru a dobândi virtutea, adusă din afară, ci pentru a da la o parte viciul străin si contra firii, după cum si rugina nu este ceva firesc, ci ceva care se depune din pricina neglijenței; prin muncă, însă, o îndepărtăm si dăm la iveală strălucirea naturală a fierului." E destul de inteles ca Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu mostenea urmarile pacatului,iar nu pacatul originar, in sensul ca avea trupul coruptibil,cand s-a nascut,ca avea nevoie de mancare si apa,etc. Dar ce s-a intamplat mai apoi in templu cu Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu nu se mai stie. Cert este ca iudeii tineau fecioare la templu,ca sa se gaseasca una fara de pacat din care sa se intrupeze Dumnezeu Cuvantul,ca stiau proorocia. Nu "pacatul originar" nu te lasa sa intri in Rai ci Satana si ceilalti draci ca doar zice la Sfanta Scriptura " și a pus heruvimi și sabie de flacără vâlvâitoare, să păzească drumul către pomul vieții." Adica Dumnezeu a ingaduit lui Satana si celorlalti draci sa nu mai lase pe oameni sa mearga la Rai. Si Sfantul Atanasie cel Mare zice ca Dumnezeu Iisus Hristos a curatat vazduhul de rautatea dracilor. In acele 3 zile cat a fost adormit (mort). S-a si pogorat la Iad cu sufletul Dumnezeu Iisus Hristos in acele 3 zile si a propovaduit celor de acolo.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
IUNIE 2011 Joi, 2, orele 15:00' (Înălțarea Domnului) Luni, 13, orele 11:00' (Rusaliile - Sf. Treime) orele 15:00' (Concert de muzică clasică) Vineri, 24, orele 18:00' (Nașterea Sf. Ioan Botezătorul) orele 12:00'-16:00' (Spovedanii) Miercuri, 29, orele 18:00' (Sf. Apostoli Petru și Pavel) Nici macar o data duminica. Daca ma spovedesc vineri dupa-amiaza, cand ma impartasesc? Ca nu este Sf. Liturghie pana miercuri...si poate miercuri la ora 18 trebuie sa fiu in alta parte...Nu mananc nimic pana la ora 18? Sau cum functioneaza treaba? Apoi mai este frumosul mesaj pe udneva pe site unde scrie ca preotul nu ofera nici un fel de servicii religioase (sfintiri, nunti, botezuri, spovedanie...) celor care nu sunt membri cotizanti ai parohiei, cu plata la zi. Hmmmm, deci trebuie sa platesti ca sa ti se ierte pacatele? Hmmmm. Parca si BO spunea ca e universala si pentru toata lumea...nu un club exclusivist. Sigur, probabil ca exagerez, nici nu am intrebat cum este. Probabil ca preotul o sa iti asculte spovedania si fara sa se uite in lista de membri si caietul de cont. Dar din nou, NU din aceasta cauza se intampla conversia mea. Am fost in conditii si mai "vitrege." Citat:
Nu stiu nimic despre vechii catolici in afara de ce e pe wikipedia. Nu ma intereseaza...
|
|||
|
|||
![]()
Nu am cum sa nu ma intreb, oare pe un forum catolic, daca un catolic anunta ca trece la ortodocsi, tot acelasi tip de reactii se starneau? De aversiune generala ( cu cateva exceptii), mai mult sau mai putin exprimata, fata de persoana care a dezertat?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 | myself00 | Generalitati | 1 | 03.01.2013 21:37:21 |
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 59 | 27.11.2012 12:25:23 |
Viteza forumului | sophia | Reguli generale de utilizare a forumului | 4 | 02.08.2012 14:03:02 |
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. | Eugen7 | Teologie si Stiinta | 15 | 09.01.2011 17:42:36 |
Trapeza - locul unde hrana devine rugaciune | adrian35 | Intrebari utilizatori | 8 | 07.05.2010 18:36:35 |
|