![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unele lucruri le spui bine, pedepsele cu moartea erau date pentru ca asa era mentalitatea atunci, erau ingaduite. La fel cum poligamia nu e normala, dar era ingaduita (tolerata) la Patriarhi sau altii din Vechiul Testament, pentru ca asa era mentalitatea lor atunci si probabil o schimbare drastica i-ar fi facut mai rau desfranati. In rest nu scrie ce spui despre Sfantul Dimitrie. Parerea mea, sper ca te ajuta cu ceva, exista cadere de dreapta si de stanga. E posibil unii sa creada ca au ajuns la mari masuri citind doar despre sfinti, sa creada ca au ajuns deja ca ei. Dar daca vorbesc ca ei nu inseamna ca au si sfintenia lor. Pe langa smerenie e si smerenia doar inchipuita, omul crede ca e smerit, dar crede asta din mandrie. Daca cineva spuen tot timpul ca e pacatos ori a ajuns la fel ca sfintii, ori crede ca a ajuns si e de fapt un fel de mandrie, de a atrage atentia ca e smerit. |
|
||||
|
||||
![]()
Sunt curioasa ce ar trebui sa faca o femeie fecioara, cuminte, cand un barbat navaleste peste ea si vrea sa o necinsteasca?! Cum ar fi crestinesc sa procedeze?
a) Sa se apere cum poate, cu rugaciunea si fizic b) Sa nu faca nimic c) Sa faca in asa fel incat sa il determine pe barbat sa o omoare Evident cazul este luat ipotetic, dar s-au intamplat cazuri. Dar daca e luata roaba de pagani, de mahomedani ? Sa mearga cu ei, sa fuga sau sa se omoare?
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
DA! Frate "patrie și credință", sunt mulți, foarte mulți, enorm de mulți, frați creștini, care NU au înțeles Adevărul ! Nu L-au înțeles deci pe Hristos. Nu înțeleg credința. Și mai grav, nici nu vor să înțeleagă și să cunoască. Și cumplit de grav, cînd vrea cineva să îi ajute, prima dată cu vorba bună, apoi cu mustrare, sar în sus, tot ei, cei aflați în greșeală și întuneric și necredință și nu vor să se îndrepte, frații creștini. Nu vor și pace bună. Poftim! Dacă mă vezi mîndru, roagă-te pentru mine. Roagă pe Domnul Milostiv pentru mine și să ne dea tuturor smerenia și pacea și blîndețea Sa preadulce. Să învățăm de la El, că e blînd și smerit cu inima. Da, există dovezi, ți-am arătat că se sfătuiau înainte să aplice Levitic 20, cum au cerut și sfatul Mîntuitorului, cu desfrînata. Și mai sunt o grămadă de dovezi Scripturistice, dar acolo îți dai tu silința și osteneala, dragul meu. Ți-am dat undița, mai departe descurcă-te și pescuiește-ți pestele. Da, Moise nu a apucat să intre în Canaan și Israel s-a apucat să ucidă, de aceea s-au depărtat de Dumnezeu prin necredința lor și prin închinarea la alți dumnezei luați din vecini, moabiți și alții, și pentru depărtarea lor, au alungat mila lui Dumnezeu și au ajuns 400 de ani robi în babilon. Da, lapidarea avea loc, ca și în Noul Testament, cînd l-au ucis cu pietre pe Sfîntul Arhidiacon Ștefan. Cu ce a greșit, Sfîntul Ștefan? Dar ei, în nebunia minții lor, depărtați fiind de Dumnezeu, încălcau porunca să nu ucizi, de aceea au și pierdut Ierusalimul, imperiul roman le desființează țara, și rămîn fără țară pînă în 1956. Învățătorii care au ucis preoții lui Baal, au greșit și ei, din nou. Dacă îți amintești, preoții lui Baal, cînd au văzut că Dumnezeul lui Israel este Cel adevărat, i s-au închinat Lui. Dar tot au fost uciși. E greșit. Au greșit. Ca în nenumărate cazuri. S-au depărtat de Dumnezeu. E greșit să ucidem. Oare atît de orbi să fim? Nu cred. Refuz să cred. Mai departe. Da? Păi ia amintește-ți cum era numit Hristos? Rabi. Învățătorule. Deci Hristos Însuși era rabin, considerat, prooroc, Fiul lui David. Și dacă pe El l-au întrebat, înseamnă că și pînă la El, au întrebat de fiecare dată cînd era vreo delapidare. E firesc. Nu-mi amintesc acum să-ți mai dau versete, dar unu e de ajuns, cred. E ca și cum în cazul botezului, la sectari, în întuneric luptă împotriva Adevărului, împotriva lui Hristos, cînd însă spune clar: "s-a botezat el și toată casa lui", Corneliu, acolo nu erau copii? Sfînta Tradiție. La Faptele Apostolilor 2, 38-41, s-au botezat peste 3000 de suflete, acolo nu erau copii? La Faptele Ap. 16, 27-33, a botezat întreaga casă a temnicerului, acolo nu erau copii? La 1 Corinteni 1, 16, s-a botezat întreagă casă a lui Ștefana, acolo nu erau copii? La F.A. 16, 14-15 întreaga familie a Lidiei, acolo nu erau copii? Sau la Faptele A. la 8, 5-16, au botezat în Samaria, o întreagă comunitate, acolo nu erau copii? La fel și aici, întrebînd pe Iisus, e firesc că întrebau pe înțelepții lor, proorocii. Unii dădeau voie la delapidare. Dar greșeau. Hristos arată clar, că greșeau. OMULE ! NU sunt ai tăi, sunt ai lui Dumnezeu. NU ești responsabil pentru ei. EȘTI responsabil pentru mîntuirea sufletului tău și a sufletelor lor, în mai mică măsură. De asta ești tu responsabil. Soluțiile biblice sunt: te supui stăpînirii sau fugi. Atît. Învață Biblia la lașitate? Din punct de vedere lumeasc. Dar cine se face prietenul lumii, se face vrăjmaș lui Dumnezeu, spune Scriptura. Din punct de vedere Dumnezeiesc, fuga e împlinirea cuvîntului lui Dumnezeu. Slavă Domnului. Postul 69 al meu, în acest topic, găsești citate ale Sfinților Părinți. În engleză. Da la pagina de wikipedia a războiului just, care arată clar împotrivirea Bisericii lui Hristos, la orice ucidere a unui alt om. Bucurii. |
|
||||
|
||||
![]()
Poate ar fi bine sa facem o diferenta intre a fi atact tu, ca persoana si a fi atacata familia ta sau natia ta. Nu crestineste deloc sa stai sa te uiti cum aproapele tau, neamul tau, e macelarit de navalitori, eventual sa fugi si sa te ascunzi.
Sunt curioasa. Daca nu e crestineste sa iti aperi pamantul si neamul, este cresinteste sa saluti Tricolorul si sa canti imnul national? Din moment ce neamul si pamantul nu inseamna nimic... (ne mantuim impreuna si pierim singuri)
|
|||
|
|||
![]()
La problema aceasta părintele Steinhardt avea următorul răspuns:
Ai dreptul (și datoria?) să rabzi răul care ți se face ție, dar ești dator să nu rabzi răul care i se face altuia. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cătăline frate iubite. Greșești. Din nou. Nu-i de mirare. Dar ești drăguț în lupta ta. Să te ferești de habotnicie. Cere Domnului virtutea discernămăntului. Așa să-ți ajute Dumnezeu. Nenorocitul de mine, eu nu învăț învățătura mea. Ci a Domnului Dumnezeului nostru Iisus Hristos, împreună slăvit cu Tatăl și cu Duhul Sfînt. Dumnezeu. Treimea. Iubirea. În Rai intră doar cei ce au primit în primul rînd botezul, spui tu, și încă Botezul în Sfînta Biserică? Greșit ! Dovedit. Tîlharul de pe cruce, avea botezul? Nu. Și Hristos deschide Raiul cu el. Era atunci înființată Sfînta Biserică Creștină? Nu. Ăsta e exemplul cel mai viu. Ar trebui să-ți ajungă, Cătăline. Dar îți mai dau. Cain și Abel. O avut Abel botezul? Nu. Era cu Dumnezeu? Da. Dar îți mai dau. Toți cei din vechiul testament, ține minte toți, care au ajuns la Dumnezeu, și nu sunt puțini, sunt menționați în Biblie, ajungînd la Dumnezeu, s-au mîntuit. Ăsta e războiul nevăzut, vezi Cătăline? Ești înfrînt. Nu tu ca om, ci păcatul tău. Biserica nu osîndește pe homosexuali ca oameni, ci păcatele lor. Dorește-ți înțelepciunea cu smerenie, cu Iubire, și ea va veni la tine. Domnul Dumnezeu îți va da înțelepciune. Ăsta e războiul ce trebuie să îl purtăm noi, creștinii. Întru cuvînt. Împotriva cui? Spune Scriptura: "nu este împotriva trupului și a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății." Efeseni 6, 12. Și nu te las, îți mai dau. Mai departe. Păgînii, ateii, necredincioșii, hindușii, musulmanii, budiștii, ereticii, apostații, după mintea ta, iubite frate, merg în iad toți? Toți? Săracul de tine. Greșit. Din nou. Dovedit. Uite ce spune Sfîntul Apostol Pavel la Romani: "Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceștia, neavând lege, își sunt loruși lege" (2, 14) E clar ? Te-ai lămurit, dragul meu ? Of, cîți sunt ca tine. Și ca să nu dăm pricină de ispitire vrăjmașilor demoni, să mă acuzi de sectarism, smintind pe aceștia mai mici, nu scoatem din context, ci ca să îți arăt că Adevărul vorbesc și pe Hristos mărturisesc și tu greșești, și ca să te smerești, ca să te pocăiești de păcatul tău de pînă acum, al necredinței, cu rugăciunile Preacuratei Născătoare, îți dau tot contextul și cu explicațiile Înalt Preasfințitului Bartolomeu Anania: Romani 2, 11: "Căci nu este părtinire la Dumnezeu!" Bartolomeu Anania amintește: "Dumnezeu este al tuturor; este viața tuturor celor ce voiesc; este mântuirea tuturor; al celor ce cred și al celor ce nu cred; al celor drepți și al celor nedrepți; al celor cinstitori de Dumnezeu și necinstitori; al celor nepătimași și pătimași; al călugărilor și al mirenilor; al înțelepților și al celor neînvățați; al celor sănătoși și al celor bolnavi; al tinerilor și vârstnicilor" (Sfîntul Ioan Scărarul, Filocalia IX) Romania 2, 12: "Câți, deci, fără lege, au păcătuit, fără lege vor și pieri; iar câți au păcătuit în lege, prin lege vor fi judecați." Bartolomeu Anania tîlcuiește: "Păgânii, deși nu au fost învredniciți de o revelație specială, vor fi judecați după conștiința lor, glasul lui Dumnezeu din om, care-l aprobă pentru fapta cea bună și-l condamnă pentru cea rea." Romani 2, 13: "Fiindcă nu cei ce aud legea sunt drepți la Dumnezeu, ci cei ce împlinesc legea vor fi îndreptați." Bartolomeu Anania tîlcuiește: "este vorba de cei ce împlinesc legea duhovnicească. Cuvântul străbate până în adâncul sufletului lor, datorită faptului că e curat, cum afirmă Sf. Maxim Mărturisitorul. Nu putem sta cu superficialitate înaintea lui Dumnezeu, și nici să ne manifestăm ca niște "căldicei" (conform Apocalipsa 1, 3) Apocalipsa 1, 3 este valabilă și la cei ce spun că este bună calea de mijloc. Greșit. Nu este bună. Romani 2, 14: "Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceștia, neavând lege, își sunt loruși lege". Bartolomeu Anania tîlcuiește: "Nu există în lume om fără lege dumnezeiască". Legea și glasul conștiinței, de care vorbește tot în context. Romani 2, 15: "Ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conștiinței lor și prin judecățile lor, care îi învinovățesc sau îi și apără," Bartolomeu Anania tîlcuiește: În absența unei legi elaborate, legea morală - înscrisă ontologic în conștiința omului - poate constitui prin ea însăși un criteriu al discernământului. Conștiința este acea făclie a Domnului, care n-a încetat nici în lumea păgână să răspândească lumina ei mântuitoare". Cred că s-a înțeles destul de clar pentru toată lumea că și PĂGÎNII, ATEII, HINDUȘII, BUDIȘTI, GNOSTICII, MUSULMANII, ERETICII, APOSTAȚII, se pot mîntui. Cum? "Din fire făcînd ale legii", spune Scriptura. Nu e părerea mea. E clar ? Măi e clar ? A-ți înțeles ? Alte neclarități, ce mai aveți ? Cu smerenie, dragii mei. Ce a făcut din fire ale legii, tîlharul de pe cruce? S-a căit, s-a pocăit. E limpede ? Ce botez primesc cei ce sunt uciși? Botezul sîngelui, spun Sfinții Părinți. Botezul suferinței. Și dacă "din fire au făcut ale legii" cum Spune Scriptura, SE VOR MÎNTUI. LIE, s-a mîntuit. Pentru că a fost ucis. E botezul sîngelui și al suferinței. La fel cu toți turcii care au fost uciși de Sfîntul Ștefan cel Mare, s-au mîntuit. TOȚI oamenii de pe pămînt care au fost uciși vreodată de un alt om, prin orice circumstanțe, s-au mîntuit. Amin zic vouă. Adică așa să fie. Că cine se mîntuiește pînă la urmă, Dumnezeu știe și nu noi. Conform învățăturii creștinești, SE mîntuiesc, prin botezul sîngelui lor. Dobîndesc chiar în acea secundă iertare de toate păcatele lor, prin sîngele lor, spune Sfîntul Nicolae Velimirovici (care e și în poza mea de avatar, că îl iubesc tare mult) Zice Sfîntul Nicolae că Raiul lor, al păgînilor și altora ce nu sunt creștini, va fi diferit de raiul creștinilor. Anume, ei vor avea doar o stare de bine, de liniște, liniștire, de odihnă. Ăsta va fi Raiul lor. Pe cînd creștinii, vor vedea pe Dumnezeu, vor vorbi cu el, cu Treimea, precum Adam și Eva în Rai, li se vor descoperi toate tainele universului, toate comorile, cum se alcătuiește materia, aurul, diamantele, hrana, grîul, strugurii, li se vor descoperi mulțime de taine, încît veșnicia va fi o pururea bucurie în Hristos Iisus. Noi creștinii, vom putea urca pe treptele adorării lui Dumnezeu, îi vom putea cînta slavă, ode, imne de laudă, de slavă, ne vom putea ruga Lui precum Sfinții în ceruri. Negrăit... Negrăit... "Ceea ce ochii nu au văzut și la care mintea omului nu s-a suit", spune Scriptura. Te iubesc în Domnul, frate Cătălin. Să nu mai greșești. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 21.06.2013 at 16:01:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Tora, adica cele cinci carti care formeaza Pentateuhul lui Moise, parte integranta a Vechiului Testament, aminteste de omorarea prin lapidare. Potrivit sentintelor din Tora, lapidarea este pedeapsa cuvenita pentru o serie de faradelegi de neiertat: atingerea de Munte Sinai ((Iesire 19, 10-13); incalcarea sambetei (Numeri 15, 32-36); practicarea spiritismului sau a vrajitoriei (Levitic 20, 2-27); hulirea numelui lui Dumnezeu (Levitic 24, 10-16); inchinarea la idoli (Deuteronom 17, 2-7); indemnarea altuia spre a sluji idolilor (Deuteronom 13, 7-12); adulterul (Deuteronom 22, 22-24); neascultarea de parinti (Deuteronom 21, 18-21)." Mai mult, Moise personal isi ia sarcina pedepsirii poporului pentru inchinarea la idoli: 22. Iar Aaron a răspuns lui Moise: "Să nu se aprindă mânia domnului meu! Tu știi pe poporul acesta că e răzvrătitor. 23. Căci ei mi-au zis: Fă-ne dumnezei, care să meargă înaintea noastră, căci cu omul acesta, cu Moise, care ne-a scos din țara Egiptului, nu știm ce s-a întâmplat. 24. Atunci eu le-am zis: Cine are aur să-l scoată. Și ei l-au scos și mi l-au dat mie și eu l-am aruncat în foc și a ieșit acest vițel". 25. Moise, văzând că poporul acesta e neînfrânat, căci Aaron îngăduise să ajungă neînfrânat și de râs înaintea dușmanilor lui, 26. A stat la intrarea taberei și a zis: "Cine este pentru Domnul să vină la mine!" Și s-au adunat la el toți fiii lui Levi. 27. Iar Moise le-a zis: "Așa zice Domnul Dumnezeul lui Israel: Să-și încingă fiecare din voi sabia sa la șold și străbătând tabăra de la o intrare până la cealaltă, înainte și înapoi, să ucidă fiecare pe fratele său, pe prietenul său și pe aproapele său". 28. Și au făcut fiii lui Levi după cuvântul lui Moise. În ziua aceea au căzut din popor ca la trei mii de oameni. Iesirea cap. 32
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 21.06.2013 at 15:48:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, măi Cătăline. Dar după ce Dumnezeu a mistui cu ardere de tot, jertfa lui Ilie, dacă îți amintești, preoții demonului baal, au recunoscut pe Dumnezeu ca Dumnezeu adevărat. S-au căit. Dar Ilie tot i-a ucis. A greșit. Conform poruncii decalogului: să nu ucizi. Ba da, dragul meu, scrie ce spun despre Sfîntul Mucenic Dimitrie, că a greșit dînd binecuvîntare pentru ucidere și a greșit Sfîntul Mucenic Nestor, dînd binecuvîntare pentru ucidere. A greșit și Ilie că a ucis. Spui că nu scrie niciunde. La Ilie, scrie doar în Decalog, să nu ucizi. Dar la Dimitrie și Nestor, spune chiar și Mîntuitorul să ne iubim dușmanii. Aia ce e ? Cuvinte în vînt, ale Domnului ? Ia seama și nu îți îndreptăți păcatul. Bucurii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E un exemplu în Viețile Sfinților, a unei Sfinte Mucenice, nu mai știu care, îmi scapă numele ei, să mă ierte Sfînta. Îți redau viața ei pe scurt: au aflat că e creștină, au venit la ea acasă și i-au spus că o vor duce la o casă de toleranță, să devină desfrînată, asta e porunca mai marelui, că era foarte frumoasă. Ea a zis: bine, vin indată. Așteptați-mă afară, pînă mă voi schimba de haine și îmi voi lua cîteva merinde cu mine. Ei au ieșit, ea a mers pe acoperișul casei, a legat o funie și s-a spînzurat, aruncîndu-se de pe casă, cu funia pusă. E unul din foarte puținele cazuri, cînd sinuciderea e dezlegată ca fiind bună, conform Scripturii, să nu ne facem mădularele noastre mădulare ale desfrînării. Iar pentru că ea nu putea fugi, nu avea unde, și ar fi prinso, a ales moartea. Bucurii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ne mîntuim împreună și pierim singuri? Greșit. A mai spus asta și un frate Evio nu-știu-cum, parcă tot aici în topic, i-am dat răspuns. Caută răspunsul. Nu e nicio diferență. Cînd ești atacat tu, sau familia ta, sau alți oameni de pe pămînt, oriunde ar fi ei, în austria, argentina, romînia sau orice țară, NU TREBUIE să ucidem pe nimeni, conform învățăturii Mîntuitorului. Poate să fie măcelărit orice om, să nu ne fie frică, și SĂ NU UCIDEM PE NIMENI, am spus deja versetul de cei ce ne ucid trupul. Și am spus deja și despre familie, și despre țară. Aici spui bine, slavă Domnului. Să fugim. E una din soluțiile biblice. Sau să ne supunem stăpînirii. Nu să ucidem pe nimeni. Da, este creștinește să saluți tricolorul, dă cezarului, ce-i al cezarului, dar nu cu punerea mîinii la frunte, ca în armată, ca să nu ne supunem practicilor păgîne, anume păgînii, cei ce sunt gata să ucidă alți oameni, la niște ordine a unui om, lăsînd Cuvîntul lui Dumnezeu, de izbeliște, ci salutăm tricolorul cu rugăciune, și să nu punem "a fi romîni", în fața și înaintea de "a fi creștini". NU, Imnul național al Romîniei, NU este creștinește să fie cîntat de creștini, că îndeamnă și instigă la crimă, la uciderea aproapelui și a dușmanilor, lucru ce e împotriva învățăturii creștine, și are chiar blesteme în imnul național, împotriva învățăturii creștine de a binecuvînta pe cei ce ne blestemă. Și cînd blestemăm, nu putem sluji și lui Dumnezeu și lui mamona, nu putem bea și din paharul Domnului și din paharul dracilor, spune Scriptura. Și multe alte cuvinte, are imnul național, împotriva Scripturii lui Dumnezeu. Ne place sau nu, ăsta e Adevărul. Bucurii. P.S.: Aline, frate, pentru tine, am vorbit exact degeaba. Continui să-ți întărești cerbicele capului tău, împotriva Mielului. Dacă nu te vei căi de păcatul tău, va zdrobi Domnul cerbicele capul tău de piatra cea din capul unghiului. Dumnezeu să te miluiască. Bucurii. P.S.2: Frate N.Priceputu, toate ca toate, spune ce dorești, punele cum dorești, dar nu ieși din poruncile Scripturii, ca să-ți fie ție bine și să moștenești Cerurile. Să nu ne permitem să alterăm Adevărul Dumnezeiesc, să fim păgîni cu faptele și creștini cu numele. Să nu fie. Ci să fim lumini între oameni și sarea pămîntului. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 21.06.2013 at 16:48:33. |
|