![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prin postarea ta te pozitionezi CENTRAL precum Rambo in mijlocul inamicilor si raspunzi fiecaruia dupa faptele si vorbele lui. ASTA CAM MIROASE A ATITUDINE CENTRAL-SECTARA!! PREA LA STII TU PE TOATE, PREA VREI CU TOT DINADINSUL SA INVETI PE ALTII!! Nu miroase a bine! P.S. Si nu mai posta "postate" asa lungi, ca nu ti le citeste nimeni!
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" Last edited by Illuminatu; 27.02.2014 at 17:38:41. |
|
|||
|
|||
![]()
E bine că nu le citește nimeni.
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Frate drag Illuminatu (care înseamnă îndumnezeit, deși știm amîndoi că nu ești), nu urmăresc să le citească cineva. Urmăresc să-mi fac datoria de creștin. Să ajut, să sprijin, să mărturisesc, și altele cu mila Domnului. Tu consideră-mă cum vrei și cum poți, nu te judec, lui Hristos Dumnezeu vei da socoteală pentru orice cuvînt -cum spune Scriptura- nu mie. Cum voi da și eu socoteală. Și sfinților ce ne vor judeca pe toți. Numai te rog să fi atent la ce vorbești în general, despre Adevăr și Biserică. Că în rest eu știu că sunt un gunoi ordinar de om, leneș și pătimaș împuțit, și mă duc direct în fundul iadului, cînd Hristos mă va strivi ca o beșică de puroi și duhoare ce sunt, pentru că pururea nu voi fi nevrednic și nepregătit și haina sufletului meu mereu va fi murdară, și nu voi putea intra la nunta Mirelui Ceresc și voi fi legat de mîini și de picioare și aruncat în întunericul cel mai din afară, cum spune Scriptura. Deci, tu consideră-mă cum vrei, că numai adevărul spui. Dar în alte părți, cînd vorbești despre erezii, dragul meu, ia aminte, că dracu nu stă, caută ca un leu să înghită, de este cu putință și pe cei aleși, spune Scriptura. Cine sunt cei aleși? Creștinii sunt cei aleși (ortodocși, desigur, că restul sunt eretici) Ne alegem noi singuri, să urmăm lui Hristos întro mai mică sau mai mare măsură. Și să nu stăm în erezii. Domnul vrea ca toți oamenii de pe pămînt să fim aleși, dar vezi tu, că ei, minunații de ei, nu vor. Multe de spus, dar mai multe de pus în viața noastră și de trăit. Deci ia aminte dragul meu, să fi cu trezvie în ce spui. Mai ales dacă spui despre Adevăr și Biserică. Să fi cu iubire și discernămînt ! Și multă rugăciune. Și vei birui în Hristos stăpîniile întunericului, împotriva cărora luptăm mereu, cum spune la Efeseni 6, 12. Te îmbrățișesz cu drag. În duh. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 27.02.2014 at 19:13:07. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Si eu citesc si imi sunt de folos!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spune-mi, te rog, ce am spus gresit "despre Adevar si Biserica" de a trebuit sa ma atentionezi?
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se pare ca trebuie intr-adevar sa-mi justific pseudonimul: am ales acest pseudonim (Illuminatu', si nu Illuminatul) tocmai in scop autoironic. Adica sunt atat de iluminat incat nu stiu sa scriu corect in romaneste. Si am scris pseudonimul cu doi de "l", asemenea celor din "Illuminati". De ce? Pentru ca, in general, gandurile mele sunt mult prea rationale pentru a face teologie. Acum intelegi de ce mi-am ales acest nick-name? (Na, ca am vorbit despre mine mult prea mult, dar a fost necesara justificarea.)
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Îți spun, sigur că da. Uite pentru acest cuvînt al tău, te-am atenționat, cu dragoste, nădăjduiesc, să ai grijă ce spui despre Adevăr și despre Biserică: Citat:
Bucurii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Știu, scumpul meu frățior, că nu te consideri îndumnezeit, dar mai știu că tu nu știai că iluminat înseamnă îndumnezeit, pînă nu ți-am spus eu asta mai sus. Dacă nu e așa, contrazice-mă te rog. Dar știm amîndoi că așa e. Deci am spus de iluminat că înseamnă îndumnezeit, pentru că tu nu știai asta, ca să-ți îmbogățesc cultura generală și să ne smernim, sau să ne amintim măcar amîndoi de smerenie, spunînd cu nu ești îndumnezeit. Și nici eu desigur. Și scris cu doi -l-, illuminaty (în engleză) tot îndumnezeit înseamnă, și probabil, în batjocură, mișcarea iluministă, a luat numele. Înțelegi ? Nu am avut nici o umbră de ironie sau asemenea pentru frăția ta. Vezi acum, frățior, cum ți-ai făcut singur păcat și mai judecat că am săvîrșit o răutate? Ai fost ispitit de acest gînd, și în loc să te ridici împotriva gîndului de la puterile întunericului, cu rugăciunie, ai căzut în el. Dar spovedindu-l, nu-l vei mai avea. Dumnezeu să-ți ajute și să ne ajute. În rest, alte justificări ale tale, sunt ispitit să cred diverse, dar nu te judec pentru că vreau să te iubesc în Hristos. Și să ne mîntuim împreună. Iartă-mă. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 27.02.2014 at 21:03:02. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cine are ochi pentru citit sigur a inteles ce fel de om e! Omul are darul ticluirii cuvintelor, dar cuvintele i-o cam iau inainte. P.S. Iluminarea este a 2-a treapta, abia a 3-a este indumnezeirea. Ai citit ceva din filocalii?
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" Last edited by Illuminatu; 27.02.2014 at 21:09:28. |
|