![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Anca, un raspuns la intebarea ta.
Eu mi-am dorit copii bineinteles. Nu i-am primit si de aceea ma gandesc ca poate as putea face mai multe in biserica. Si ca mine or mai fi femei care nu au copii, care nu se pot marita. Stiu eu? Poate ca Dumnezeu o avea alte planuri cu noi? Nu intotdeauna Dumnezeu tine la aceste roluri. Ai fi zis in acelasi fel cum gandesc multi, ca n-ar trebui sa existe femei calugarite, ci ar trebui ca ele sa faca copii si numai barbatii sa se calugareasca. Dar se poate pune problema si invers: rolul barbatului, inca din antichitate este sa intretina familia, sa munceasca, sa aduca ceva acasa, deci muncile mai grele, de forta. Munca in biserica ar trebui atunci sa fie a femeii, mai curata, mai usoara, fara riscuri pentru sanatate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De altfel este gresit sa spunem ca se jertfeste 'pruncul', painea cand o pregateste preotul la proscomidie se numeste 'mielul', aluzie la miuelul lui Dumnezeu care a luat asupra lui pacatul lumii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De altfel orice slujire pe care o facem dezinteresat este o slujire liturgica. Stiu ca este o problema la biserica ta, si nu ai fost lasata sa faci ceea ce vroiai, dar daca cauti, si doresti sa slujesti, Dumnezeu iti va da pana la urma posibilitatea sa slujesti. Este sigur! Deja, faptul ca te documentezi, iti pui intrebari si citesti, este baza unei viitoare slujiri.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceilalti calugari, cand au aflat despre aceasta, l-au chemat la o Sfanta Liturghie in timpul careia s-au rugat cu totii sa-i arate Dumnezeu adevarul, ca sa-i alunge gandurile necredintei. Dupa ecfonis, fratele acesta a marturisit celorlalti urmatoarele: "Cand diaconul s-a suit in amvon ca sa citeasca Evanghelia am vazut cum s-a deschis cupola bisericii. Dupa rugaciunea proscomidiei am vazut cum cerurile s-au deschis si foc a coborat asupra Sfintelor Daruri. Dupa aceea s-a aratat multime de ingeri si intre ei un copil. Impreuna cu ei au coborat alte doua persoane de o frumusete nedescrisa. Dupa aceea ingerii au stat in jurul Sfintei Mese iar Pruncul s-a asezat deasupra ei". "Cand s-au apropiat preotii sa taie painea, am vazut acele doua persoane luand pruncul de maini si de picioare si cu un cutit il taiau turnand sangele lui in potir. In continuare au taiat Trupul lui in parti mici, pe care le-au asezat desupra bucatilor de paine. Atunci, imediat, painile s-au transformat si acestea in carne. La "cu frica..." fratilor, care se apropiau li se dadeau bucati de carne si nu am putut sa ma impartasesc. Atunci am simtit o voce soptindu-mi la ureche: - Omule, de ce nu te impartasesti? Nu ti se ofera exact ceea ce ai cerut? - Fie-ti mila de mine, Doamne! Nu ma pot impartasi cu carne! - Afla deci ca deca omul ar fi putut sa se impartaseasca atunci cu carne, in Sfantul Potir ar fi existat carne asa cum ai vazut tu. Insa pentru ca nu poate sa manance carne, Dumnezeu a ingaduit painile proscomidiei. Daca ai crezut ca aceasta paine sfintita este chiar trupul lui Hristos, impartaseste-te cu ceea ce ai in mana! - Cred, Doamne! am raspuns atunci ingrozit. Imediat carnea pe care o tinea sa facut iar paine. Am multumit lui Dumnezu si m-am impartasit. Dupa ce s-a terminat Sfanta Impartasanie, am vazut cum s-a deschis cupola bisericii si puterile ingeresti s-au ridicat la cer. (din Minuni si descoperiri din timpul Sfintei Liturghii, pg. 38-39) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De aceea ti-a dat Dumnezeu ochi , nu sa-i inchizi si sa citesti din memorie, ca un papagal, ci sa privesti si sa te informezi pe viu PRIN CUNOASTERE DIRECTA!. Tie ti-ar conveni sa-ti raspunda preotul tau vehement : CIteste femeie din carti si uite-te la filme, lasa-ma tu pe MINE si ce fac eu acolo! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai cred ca nu se contrazice ce am spus eu cu ce ai spus tu...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Tonul vehement" se refera la o situatie reala, sau e doar o supozitie? Cunoasterea directa nu ne e data noua, si asta ar trebuie sa intelegem cu totii, pana nu avem Duhul Sfant Care sa ne deschida ochii ca sa vedem. Am amintit de cartea " Minuni din timpul Sfintei Liturghii". Aceste minuni sunt percepute in doua situatii de preot, nu de mirean: daca preotul este deosebit de evlavios, sau daca se indoieste ca painea si vinul se transforma in Trupul si Sangele Domnului. Nu scrie insa de mireni, carora sa li se arate asa minune. In ceea ce ma priveste, preotul a raspuns in timpul agapei la toate intrebarile pe care i le-am adresat, ceea ce cred ca face orice preot. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu i s-a aratat nevinovatia, ci i s-a aratat calugarului, care se indoia de jertfa, ca se sacrifica Pruncul, si ca ceea ce primim la Impartasanie este chiar Trupul si Sangele Domnului, nu doar un simbol.
|
|
|||
|
|||
![]()
Anca, tu incurci lucrurile un pic. Nu a negat nimeni aici ca ceea ce primim la impartasanie este chiar trupul si sangele lui Hristos. Nu a zis nimeni ca este doar un simbol. Eu vorbeam de expresia 'se sacrifica pruncul' care mi se pare gresita daca e luata ad literam, pt ca Hristos a fost rastignit pe cruce si a inviat la varsta atura, or noi primim la imparytasanie trupul Lui inviat.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul care nu ajuta la nimic | Delalucaci | Postul | 28 | 10.11.2014 08:56:28 |
OAIA RATACITA - Cum putem ajuta un om care si-a pierdut credinta? | maria32 | Generalitati | 5 | 01.02.2013 11:31:53 |
un sectant care se rusineaza in fata preotul in legatura cu Taina Botezului | vidoveczandrei | Secte si culte | 861 | 29.08.2011 19:03:25 |
Preotul care calca pe locurile bolnave | cozia | Preotul | 29 | 28.10.2009 14:56:51 |
Daca puteti ajuta...un om care are nevoie de ajutor... | pacatoasa | Umanitare | 0 | 13.10.2009 20:01:26 |
|