Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.05.2010, 18:52:39
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Acu, pe mine una nu ma deranjeaza ca n-au voie femeile la Muntele Athos. Estev manastire de barbati si de ce nu.
Dar zi-ne si noua, care 'sfinti parinti' au zis asta si unde? E prima data cand aud asa ceva.
De altfel parca s-a intamplat sa intre femei imbracate in barbati pe acolo.
Si by the way, mi se pare ca esti femeie (sau ma insel?)? Deci de ce nu taci si tu in Biserica? ;-)
De fapt mi se pare ca suntem pe forum aici.. Propui sa fie interzis femeilor sa intre - a, nu, sa vorbeasca,pardon, de intrat pot intra, citi si aproba. 'Bravo bobocule, ca matale mai rar cineva!'
Vezi, ti-a raspuns si "o taranca" la postarea ta.
Uite, in clipa asta nu stiu exact, dar sa stii ca am sa caut si am sa-ti dau trimiterea exacta, cine a facut aceasta prorocie. E prima data cand auzi asa ceva? Dar oare cunosti toate prorociile care s-au facut?
Uite, iti recomand o carte, STARETII DESPRE VREMURILE DIN URMA. Vei gasi acolo multe prorocii si multe lucruri bune, care te vor ajuta sa intelegi mai bine vremurile pe care le traim.
Daca e vorba de bascalie, cred ca putem gasi destule locuri. Eu spuneam serios. Si bascalia de fapt cui se adre3seaza? Mie sau cuvantului apostolului? Fii mai atenta...
Vechi 25.05.2010, 20:40:38
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de o_tzaranca Vezi mesajul
a murit la scurt timp.
Dra nu a venit sfarsitul lumii, asta era ideea.
Vechi 25.05.2010, 20:42:40
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mishi55 Vezi mesajul
Vezi, ti-a raspuns si "o taranca" la postarea ta.
Uite, in clipa asta nu stiu exact, dar sa stii ca am sa caut si am sa-ti dau trimiterea exacta, cine a facut aceasta prorocie. E prima data cand auzi asa ceva? Dar oare cunosti toate prorociile care s-au facut?
Uite, iti recomand o carte, STARETII DESPRE VREMURILE DIN URMA. Vei gasi acolo multe prorocii si multe lucruri bune, care te vor ajuta sa intelegi mai bine vremurile pe care le traim.
Daca e vorba de bascalie, cred ca putem gasi destule locuri. Eu spuneam serios. Si bascalia de fapt cui se adre3seaza? Mie sau cuvantului apostolului? Fii mai atenta...
Te rog sa ma ierti, nu am vrut sa-mi bat joc nici de tine nici de sf. Pavel dar mi s-a parut nelalocul lui acest citat.
Cum spuneam nu am nimic impotriva interdictiei femeilor de a intra in Athos. Ce ma deranjeaza este ca se exagereaza si se face ceva hipermistic din asta cand de fapt cred ca este o interdictie cu substrat moral-ascetic.
Vechi 25.05.2010, 21:05:09
mishi55's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Te rog sa ma ierti, nu am vrut sa-mi bat joc nici de tine nici de sf. Pavel dar mi s-a parut nelalocul lui acest citat.
Cum spuneam nu am nimic impotriva interdictiei femeilor de a intra in Athos. Ce ma deranjeaza este ca se exagereaza si se face ceva hipermistic din asta cand de fapt cred ca este o interdictie cu substrat moral-ascetic.
Mie mi s-a parut chiar la locul lui acest citat, adica exact pe threadul unde li se pare unora ca femeilor li se incalca nu stiu ce drepturi. Si am adus aminte cuvantul apostolului. Pentru ca biserica este si trebuie sa fie acum asa cum a fost la inceputul veacurilor. Exact asta a fost intentia mea, si, repet, aici era locul acestui citat. Se gaseste cate una care sa creada ca sta la coada la miruit asa cum sta la coada la branza, si chiar i s-ar parea normal ca un barbat sa-i dea intaietate. Si mai sunt si alte anomalii, alte concepte nelalocul lor.
Sunt unii care vor cu orice chip sa strice randuiala bisericii, cu concepte moderne, lumesti.
Iar chestia asta cu drepturile femeilor, de a face si de a drege, de a intra si de a nu intra, in Athos sau in altar, ... Ba chiar s-a mai gasit cineva care sa spuna ca femeile ar trebui sa aiba dreptul sa si slujeasca, de ce nu? Deci, problema se pune intr-un mod care, daca nu ar fi caraghios, ar fi de-a dreptul tragic - da, tragic, prin lipsa de evlavie, prin necunoasterea cuvantului lui Dumnezeu, prin dorinta de a fi mai cu mot chiar si in biserica...
"se face ceva hipermistic"... Crezi tu ca Sfantul Munte este gradina Maicii Domnului? Crezi tu ca Maica Domnului este cea care a cerut aceste randuieli, in gradina ei? Daca nu crezi, atunci ai o problema. Iar daca crezi, remarcile acelea sunt cel putin deplasate. Chiar poti numi voia Maicii Domnului "o interdictie cu substrat moral-ascetic"?
Iar iti spun: fii mai atenta...
Vechi 25.05.2010, 23:39:17
Miha-anca
Guest

Implicit

Fani, din cate am citit, nu Sfintii Parinti, ci Maica Domnului a cerut ca femeile sa nu aiba acces in Muntele Athos. Si nu a spus doar odata, ci in mod repetat.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 00:33:59
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Fani, din cate am citit, nu Sfintii Parinti, ci Maica Domnului a cerut ca femeile sa nu aiba acces in Muntele Athos. Si nu a spus doar odata, ci in mod repetat.
Bine, a cerut Maica Domnului. Dar de ce a cerut?
In fine, recunosc, nu am studiat subiectul si nici nu prea ma preocupa. Asa ca ma retrag din discutia asta.
Vechi 26.05.2010, 10:47:57
mishi55's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Bine, a cerut Maica Domnului. Dar de ce a cerut?
In fine, recunosc, nu am studiat subiectul si nici nu prea ma preocupa. Asa ca ma retrag din discutia asta.
Crezi oare ca avem noi caderea sa cerem socoteala Maicii Domnului? sa o intrebam noi pe Maica Domnului de ce a cerut ceea ce a cerut? Fara indoiala, nu din vreun capriciu, nu pentru vreun motiv marunt, nu pentru a crea un regulament, o litera moarta a legii. Maica Domunuli, cand a cerut asta, a cerut-o pentru ca asa trebuia sa fie. Fara indoiala, intelegerea si priceperea ei sunt mult deasupra intelegerii, priceperii noastre. Poate, daca ne vom ruga cu smerenie, ni se va da. Dar crezi ca este neaparat necesar sa aflam? Oare daca vom afla, va creste credinta noastra? Sunt lucruri mai importante pentru care trebuie sa ne rugam. Iar curiozitatea de dragul curiozitatii, iscodirea cu tot dinadinsul si despicarea firului in patru si in alte patru si asa mai departe nu este tocmai ceva crestinesc.
Sa ne ajute Domnul sa ne ridicam din toate caderile!
Vechi 26.05.2010, 11:53:11
caliyo caliyo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2009
Implicit

Citat:
Crezi oare ca avem noi caderea sa cerem socoteala Maicii Domnului? sa o intrebam noi pe Maica Domnului de ce a cerut ceea ce a cerut?
Fani nu cerea nici o socoteala. Pur si simplu a pus o intrebare.A recunoscut ca nu e informata suficient. Nu e normal sa puna intrebari, sa se informeze? Ce facem? Ne luam dupa dictonul( neortodox) : ,,Crede si nu cercetaŽŽ?
Reply With Quote
Vechi 26.05.2010, 12:04:51
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Crezi oare ca avem noi caderea sa cerem socoteala Maicii Domnului? sa o intrebam noi pe Maica Domnului de ce a cerut ceea ce a cerut? Fara indoiala, nu din vreun capriciu, nu pentru vreun motiv marunt, nu pentru a crea un regulament, o litera moarta a legii. Maica Domunuli, cand a cerut asta, a cerut-o pentru ca asa trebuia sa fie. Fara indoiala, intelegerea si priceperea ei sunt mult deasupra intelegerii, priceperii noastre. Poate, daca ne vom ruga cu smerenie, ni se va da. Dar crezi ca este neaparat necesar sa aflam? Oare daca vom afla, va creste credinta noastra? Sunt lucruri mai importante pentru care trebuie sa ne rugam. Iar curiozitatea de dragul curiozitatii, iscodirea cu tot dinadinsul si despicarea firului in patru si in alte patru si asa mai departe nu este tocmai ceva crestinesc.
Sa ne ajute Domnul sa ne ridicam din toate caderile!
Eu am spus ca nu ma opun faptului ca nu pot merge femeile acolo.
De ce cer socoteala? Nu cer nimic. Ma bucur daca le foloseste barbatilor care se duc acolo. La cate manastiri unde as putea eu merge raman, mi-ar ajunge o viata.
Tocmai ca mi se pare indecent sa se faca atata caz, daca Maica Domnului a dat semne iun directia asta, sa tot vanturam aceasta interdictie pe sub nasul oamenilor.
Vechi 26.05.2010, 14:25:37
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Tocmai ca mi se pare indecent sa se faca atata caz, daca Maica Domnului a dat semne iun directia asta, sa tot vanturam aceasta interdictie pe sub nasul oamenilor.
Daca ai observat, tocmai cei, care nu sunt de acord cu ea, o "vantura".
Pentru ceilalti e un lucru acceptat.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Femeia daca este murdara sa nu intre in biserica? clementia Generalitati 74 27.06.2011 00:16:30
femeia in biserica-intrebare copilu Reguli in Biserica 8 25.09.2010 17:37:49
De ce poarta femeia batic in biserica? ortodoxie Intrebari utilizatori 3 28.06.2010 09:42:33
de ce Biserica nu face mai mult? anamariaplop2000 Despre Biserica Ortodoxa in general 14 18.05.2010 18:07:25
Femeia in biserica iosif Reguli in Biserica 73 02.11.2009 05:44:25