![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Uite, in clipa asta nu stiu exact, dar sa stii ca am sa caut si am sa-ti dau trimiterea exacta, cine a facut aceasta prorocie. E prima data cand auzi asa ceva? Dar oare cunosti toate prorociile care s-au facut? Uite, iti recomand o carte, STARETII DESPRE VREMURILE DIN URMA. Vei gasi acolo multe prorocii si multe lucruri bune, care te vor ajuta sa intelegi mai bine vremurile pe care le traim. Daca e vorba de bascalie, cred ca putem gasi destule locuri. Eu spuneam serios. Si bascalia de fapt cui se adre3seaza? Mie sau cuvantului apostolului? Fii mai atenta...
|
|||
|
|||
![]()
Dra nu a venit sfarsitul lumii, asta era ideea.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum spuneam nu am nimic impotriva interdictiei femeilor de a intra in Athos. Ce ma deranjeaza este ca se exagereaza si se face ceva hipermistic din asta cand de fapt cred ca este o interdictie cu substrat moral-ascetic.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt unii care vor cu orice chip sa strice randuiala bisericii, cu concepte moderne, lumesti. Iar chestia asta cu drepturile femeilor, de a face si de a drege, de a intra si de a nu intra, in Athos sau in altar, ... Ba chiar s-a mai gasit cineva care sa spuna ca femeile ar trebui sa aiba dreptul sa si slujeasca, de ce nu? Deci, problema se pune intr-un mod care, daca nu ar fi caraghios, ar fi de-a dreptul tragic - da, tragic, prin lipsa de evlavie, prin necunoasterea cuvantului lui Dumnezeu, prin dorinta de a fi mai cu mot chiar si in biserica... "se face ceva hipermistic"... Crezi tu ca Sfantul Munte este gradina Maicii Domnului? Crezi tu ca Maica Domnului este cea care a cerut aceste randuieli, in gradina ei? Daca nu crezi, atunci ai o problema. Iar daca crezi, remarcile acelea sunt cel putin deplasate. Chiar poti numi voia Maicii Domnului "o interdictie cu substrat moral-ascetic"? Iar iti spun: fii mai atenta...
|
|||
|
|||
![]()
Fani, din cate am citit, nu Sfintii Parinti, ci Maica Domnului a cerut ca femeile sa nu aiba acces in Muntele Athos. Si nu a spus doar odata, ci in mod repetat.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In fine, recunosc, nu am studiat subiectul si nici nu prea ma preocupa. Asa ca ma retrag din discutia asta.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa ne ajute Domnul sa ne ridicam din toate caderile!
|
|||
|
|||
![]()
Fani nu cerea nici o socoteala. Pur si simplu a pus o intrebare.A recunoscut ca nu e informata suficient. Nu e normal sa puna intrebari, sa se informeze? Ce facem? Ne luam dupa dictonul( neortodox) : ,,Crede si nu cercetaŽŽ?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce cer socoteala? Nu cer nimic. Ma bucur daca le foloseste barbatilor care se duc acolo. La cate manastiri unde as putea eu merge raman, mi-ar ajunge o viata. Tocmai ca mi se pare indecent sa se faca atata caz, daca Maica Domnului a dat semne iun directia asta, sa tot vanturam aceasta interdictie pe sub nasul oamenilor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru ceilalti e un lucru acceptat. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Femeia daca este murdara sa nu intre in biserica? | clementia | Generalitati | 74 | 27.06.2011 00:16:30 |
femeia in biserica-intrebare | copilu | Reguli in Biserica | 8 | 25.09.2010 17:37:49 |
De ce poarta femeia batic in biserica? | ortodoxie | Intrebari utilizatori | 3 | 28.06.2010 09:42:33 |
de ce Biserica nu face mai mult? | anamariaplop2000 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 18.05.2010 18:07:25 |
Femeia in biserica | iosif | Reguli in Biserica | 73 | 02.11.2009 05:44:25 |
|