Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.05.2010, 13:54:01
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Religia: Ortodox
Implicit "Cararea Imparatiei" de pr. Arsenie Boca

"Iată cum puiul de drac al iubirii de sine, făcându-se bărbat și ajutat prin vedenii mincinoase de tatăl său, tatăl minciunii, strâmbă mintea bietului om, încât i se va părea păcatul virtute dumnezeiască. Ba încă omorând pe cei ce nu cred în el, i se va părea că face slujbă lui Dumnezeu (Dumnezeu care l-a înșelat pe el).

Când stai de vorbă cu câte unul din aceștia, te uimește convingerea și siguranța lui, uneori și legătura cu judecată a cuvintelor lui, și nu poți prinde repede că stai de vorbă cu un înșelat și un sărit la minte. Asta, până nu-i afli prima spărtură a minții, de la care apoi, toate meșteșugurile vicleanului trebuie să-ți dea arama pe față. Trebuie să-i prinzi momeala pe care a înghițit-o și care, cel mai adesea, e căderea la laudă cu care tatăl minciunii și-a amăgit pruncul iubirii de sine, pe care l-a clocit cu atâta osârdie cel amăgit la minte. Biserica înșiră printre păcatele minții și prejudecățile.

O mărturie din Scriptură a celor zise ne va dumeri mai bine. Era pe vremea proorocilor mincinoși din zilele lui Ilie și a regelui Ahav. Proorocul Ilie vestise regelui mustrarea lui Dumnezeu, necazurile și moartea ce-l va ajunge în zilele urmașilor săi (3 Regi 22).

Duhul care a ieșit și-a stat înaintea feței Domnului și s-a făcut duh mincinos în gura proorocilor, căruia i-a zis Domnul: "Du-te și fă cum ai zis", e același care a cerut de la Dumnezeu să cerce pe Iov (Iov 1).

Cu îngăduirea lui Dumnezeu, Satana îi cerne pe oameni, și-i culege pe toți cei ce umblă în lumea aceasta după plăceri, chiar duhovnicești, numai să-i prindă, că încă nu s-au lepădat desăvârșit de iubirea de sine și de orice spurcăciune a vieții, după atâta și atâta propovedanie a Bisericii. Căci patima aceasta face pe om să cadă, lovit de săgețile laudei, și să se trezească cu mintea înșelată și sărită din socoteala smereniei.

Că iată, pe cei ce n-aveau curăția vieții - lingăii de la curtea regelui Ahav - i-a dat înșelăciunii desăvârșite a regelui minciunii, și sfatul lor era minciună și ispită regelui iubitor de slavă deșartă, ispită în care trebuia să cadă și regele, ascultătorul lor, pentru păcatele sale.

Ca și înșelații aceia care l-au pălmuit pe adevăratul prooroc al lui Dumnezeu, așa și proorocii mincinoși din zilele noastre sunt de o îndrăzneală nemaipomenită, și pălmuiesc smerenia, dându-se pe ei de ceva mare: "Ilie", "Ioan", "Hristos", "Fiul Omului", "Dreptul Judecător", și așa mai departe. Pretind ascultare de la oameni pentru că Dumnezeu i-a trimis să spună la lume . . . lucruri de care îți țiuie urechile auzindu-i, și-ți îngheață inima.

Pe semnele următoare se pot cunoaște că nu mai sunt întregi la minte:

1. Se dau pe sine ceva mare, cum s-au dat altfel toți ereticii vremurilor, pe care i-a afurisit Biserica prin sfintele soboare.

2. Cad la laudă, având o smerenie mincinoasă.

3. Se țin pe sine mai presus de Scriptură (unul chiar mi-a rupt-o), mai presus de Biserică și sfinți.

4. Mor după a fi ascultați și crezuți de oameni.

5. Fierb de mânie când nu sunt luați în serios.

6. Adesea au "grăire în duh", cu "duhul" care-i poartă și-i învață.

7. Nu vor nici în ruptul capului să-și controleze prin preoți cele auzite de la "duhul" lor.

8. Câte unii, cu toate acestea, arată o evlavie neobișnuită: mărturisind pe Hristos, pe Maica Domnului, făcându-și și Sfânta Cruce, bătând metanii, sărutând icoane, ba și Sfânta Împărtășanie luînd-o și jurându-se că sunt oamenii lui Dumnezeu, iar ei sunt înșelați.

9. Fac pe proorocii și împrăștie spaimă între oameni. Multe proorocii li se împlinesc, dar multe nu. Asta atârnă de puterea de străvedere a "duhului" care le spune ce le spune, ca unul ce n-are învelitoarea trupului, și de aceea prinde cu oarecare vreme înainte, cele ce le apropie Dumnezeu de oameni. Dar asta nu e proorocie.

10. În numele "dumnezeului" lor, sunt în stare să omoare un om, întemeindu-se pe Scriptură, că și Avraam a fost în stare de-o atare ascultare, iar Fines a și făcut aceasta și i s-a socotit aceasta râvnă pentru Dumnezeul său (Numerii 25, 7-13). Cu amăgirea ascultării până la ucidere de om, a cercat vrăjmașul pe mulți, în toate vremurile, chiar și pe pustnici (de cum pe oamenii lumii). Teroriști ai sufletelor simple.

11. Sar de la un lucru la altul și leagă lucruri fără nici o legătură. Tălmăcesc greșit, strâmbă adevărul și propovăduiesc din Scripturi, mai mult pe ei înșiși decât pe Dumnezeu, mergând grăbit spre cea din urmă sfărâmare și sărire a minții.

12. În preajma lor simți tulburare și primejdie. Nu-i blândețe pe chipul lor. Nu-i ocărâm ci ne păzim, și învățăm și pe alții să se păzească și ne înfricoșăm cât de groaznic și-au tăiat mintea în Scripturi (2 Petru 1, 20)."
Vechi 19.05.2010, 14:54:58
gibilan
Guest

Implicit andrusca draga

te rog nu iti mai consuma combustibilul cu sectari oare nu vezi ca in opinia lor tot ce postam noi nu face bine la fateta lor care o vor lustruita si aranjata numai buna de inghitit de catre cei neintemeiati in credinta in scopul ingrosari turmei lor cea fara sorti de izbinda.mesteri in rasucitea vorbelor[cinta si descinta]spre a lor pierzare si a celor ce le tin trena.povestirile adevarate din viata noastra sunt tratate ca bancuri sau glume.eu sunt un tip care scriu intr-un mod satiric dar asta nu inseamna ca eu scriu neadevaruri DUMNEZEU ATOTTIITORUL mi-e martor la ceia ce spun ,acestea fac parte din istoria vieti mele si mult am patimit din cauza lor,prinzindu-i cu ocaua mica de nenumarate ori si nerecunoscind ca,si acestia de pe forum,sunt creati dupa aceia-si matrice si poate nu pot mai mult decit sa contrazica iaras si iaras si iaras.la un moment dat al vieti mele am realizat ca nu se poate omul intelege cu ei datorita duhului care ii insoteste ii mai intep ii mai las dar ceia ce vreau sa realizez eu este informarea celor de pe forum cite am patit eu cu acesti indivizi .povestirile mele in virtutea inertiei vor continua din doua motive informarea si desconspirarea activitatilor lor ascunse si neserioase mai tot timpul.ai vazut vrio-data sa pice cu mine de acord s-au au avut curajul si raspunderea sa recunoasca ceva care ii descalifica pe uni din personajele mele care sunt vii si vegeteaza sub acelas steag cu ei
Vechi 19.05.2010, 15:26:08
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gibilan Vezi mesajul
nu vreau polemici cu femei fiindc-a nu vad a fi normal
.
Chiar va rog sa nu intrati in polemici cu mine. Nu e normal sa vorbim civilizat si sa nu ne mai cautam paie in ochi? Cea mai mare prezenta a dvs este pe topicurile cu penticostali si va straduiti din rasputeri sa scoateti informatii cat mai siropoase despre ei. De ce oare? De ce nu sunteti un ortodox cuminte si la locul lui? Daca nu erau penticostalii pe forum de cine va mai luati? Nu mai sunt topicuri interesante decat cele care ii barfesc pe penticostali? V-ar placea sa incepem si noi sa ii barfim pe ortodocsi? Sau credeti ca nu am avea cu ce?
Propun totusi putina decenta...doar sunteti om in varsta...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 19.05.2010, 16:20:38
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Mai zi de penticostali gibilan, scoate toate mizeriile lor la iveala...

Doriana nu-ti convine iesi... aici e forum ortodox...
Vechi 19.05.2010, 16:28:26
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
E nu am nimic impotriva, nu am nimic de ascuns si ma descurc . Dar sa nu aiba nimeni pretentia sa atace si sa fie ignorat.
In ce priveste mizeriile, e bine sa-ti faci griji de ale tale. Deja ti le-ai expus din plin la tine acasa, pe un forum ortodox. Pe un alt forum nu ai rezista nici cinci minute inainte de a te face de rusine.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 19.05.2010, 16:41:41
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul

Bine că ne-ai luminat prietene, deci rostul unui forum ortodox este de a scoate la iveală mizerii...
Mai lăsați oameni buni mizeriile și ajungeți la o concluzie că după 1200 de postări ar cam fi cazul.
Vechi 19.05.2010, 18:38:23
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Cat despre Vasalie, pe bune daca nu am mai citit postari de ale lui, si la orice era spus negativ despre NP... comenta intr-o parere, iar la final adauga placa: "Ai scris numai minciuni, nimic din ce ai scris nu e adevarat"...adica ce mai vrei?
Neo-protestantii au bubele lor. Cand s-a scris despre acestea, nu am avut nimic de comentat in contradictoriu. Dar, cred ca nu gresesc cu nimic atunci cand combat multimea de minciuni care se spun.

Problema este la cei ca tine. Incercati sa nu mai mintiti (sau, macar mintiti mai putin - este un pas inainte).
Vechi 19.05.2010, 18:53:35
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

http://saraca.orthodoxphotos.com/bib...arismatica.htm

Daca trece vreun ortodox pe topicul asta, va gasi articolul ca fiind foarte interesant :)
NP nu vor da doi bani pe el.
Vechi 19.05.2010, 19:59:53
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul

Daca trece vreun ortodox pe topicul asta, va gasi articolul ca fiind foarte interesant :)
Fara cuvinte...deci practic ei isi provoaca vorbirea in limbi, iar pastorii incurajeaza aceste initiative!

"Departe de a fi dăruite liber și spontan, fără amestecul omului - așa cum s-ar cuveni unor adevărate daruri ale lui Dumnezeu -, vorbirea în limbi poate fi provocată, având prin urmare un caracter previzibil, de o anumită tehnică a "rugăciunii" concentrate în grup, însoțită de cântări protestante, care creează o atmosferă psihică foarte sugestivă ("Vine! El vine! "), care culminează cu o "punere a mâinilor", și care alteori nu constă decât din purul efort fizic de a repeta la nesfârșit anumite cuvinte (Koch, p. 24), sau chiar sunete dezarticulate.

O persoană a recunoscut că, asemenea multor altora, după ce a vorbit în limbi, "rosteam adesea silabe fără sens în efortul de a-mi provoca fluxul rugăciunii în limbi" (Sherill, p. 127); eforturi care, departe de a fi descurajate, sunt recomandate cu zel de către penticostali. "A scoate sunete pe gură nu înseamnă, desigur, "a vorbi în limbi", dar acest gest poate constitui un act onest de credință, pe care Duhul Sfânt îl va onora dăruindu-i acelei persoane puterea de a vorbi într-o altă limbă" (Harper, p. 11).

Un alt pastor protestant spune: "Se pare că greutatea inițială de a vorbi în limbi nu este altceva decât conștiința că tu ești acela care trebuie "să vorbească" în continuare, cu orice preț... Primele silabe și cuvinte pot să-ți sune ciudat la ureche. Ele pot fi rostite cu greutate sau pot fi chiar nearticulate. E posibil să crezi chiar că le inventezi. Dar în măsura în care vorbești fără oprire si cu credință... Duhul va alcătui pentru tine o limbă de rugăciune și de laudă (Christenson, p. 130).

Un "teolog" iezuit ne povestește cum a pus el în practică aceste sfaturi: "După micul dejun am simțit că ceva mă trage aproape irezistibil către capela unde m-am așezat să mă rog. Luându-mă după descrierea lui Jim, despre cum a primit el darul limbilor, am început să rostesc încet, numai pentru mine: "La, la, la, la". Spre marea mea uluire a urmat o mișcare rapidă a limbii și buzelor însoțită de un sentiment extraordinar de devoțiune interioară" (Gelpi, p. 1)."
Vechi 19.05.2010, 23:04:06
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul

Sincer, e cam lungut.

Ce mi s-a parut mai important in el este faptul ca tipul recunoaste posibilitatea vorbirii in limbi ca dar al Duhului Sfant.
Doar ca mai apoi, dupa cum era si previzibil, adauga, : ”darurile Duhului Sfânt se sălășluiesc doar în creștinii ortodocși

Totusi Jane, eu am o multumire sufleteasca:

1. La inceputul topicului toata lumea zicea ca astazi vorbesc in limbi doar penticostalii si vrajitorii.

2. Mai tarziu, cu greu, ati recunoscut ca mai vorbesc in limbi si dintre catolici si baptisti si...cam cam din toate confesiunile crestine .

3. Dupa lupte seculare, ziceti ca, da, vorbesc in limbi si ortodocsii.

4. Ca mai apoi, in cele din urma sa spuneti: DOAR ortodocsii vorbesc in limbi.

Acum, pentru a mai echilibra totusi putin balanta si pentru a spune adevarul: nu doar ortodocsii vorbesc in limbi, mai sunt si alti crestini care au primit acest dar.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10