Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.10.2012, 22:40:50
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
S-ar putea să fie chiar invers, tu să exagerezi. Care mai e rostul împreunării în cazul sarcinii?
Unirea dintre soti. Exprimarea dragostei si in aacest plan.

Last edited by Fani71; 24.10.2012 at 23:52:22.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2012, 22:53:13
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Daca ii tine si nu cad in alta extrema, de ce nu?

Doar urmeaz cuvintelor Sf. Ap. Pavel, care la o adica s-ar putea aplica si in casnicie:

""Bine ar fi ca barbatul sa nu se atinga de femeie si nici femeia de barbat"

Insa cred ca majoritatea celor care propovaduiesc aceasta cale, nici macar nu sunt casatoriti, si isi imagineaza ca oarecum, le-ar fi foarte usor sa daca asta desi cine stie ce patimi duc cu ei, chiar in prezent..
daca toti oamenii ar urma cuvintele apostolului Pavel (citate mai sus) unde ar ajunge omenirea?
ps: cu ultima parte a mesajului tau sunt de acord
Reply With Quote
Vechi 24.10.2012, 23:07:31
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Unirea dintre soti. Exprimarea dragostei.
Oare exprimarea dragostei se materializează doar prin împreunare? Și care e rodul dragostei dintre soți, dacă copilul e deja zămislit?

Exprimarea iubirii nu se face numai prin sex, iar cei care se limitează numai la asta nu știu ce înseamnă dragostea sufletească. Mai mult, când e vorba de sarcină, sănatatea fizică și sufletească a copilului este mult mai importantă decât placerile carnale ale soților.
Poți face o gramadă de lucruri frumoase fară împreunare, un fel de retrăire a primelor întâlniri, o reconectare sufletească care poate nu mai este așa vizibilă.

ps: ți-aș scrie poziția unor părinți care sunt de o altă părere decât a ta.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2012, 23:54:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
daca toti oamenii ar urma cuvintele apostolului Pavel (citate mai sus) unde ar ajunge omenirea?
ps: cu ultima parte a mesajului tau sunt de acord
E ca si cand te-ai intreba ce s-ar intampla daca toti am fi crestini.
E imposibil.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2012, 23:57:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Cred ca, in afara de ceea ce am zis despre problema contraceptiei, abstinenta in cadru unul cuplu trebuie sa fie dupa cuvintele sfatului Pavel. Este buna in anumite limite din aceleasi motive ca si postul: pentru a ii ajuta pe cei doi sa se detaseze, sa nu devina 'inrobiti'. Dar nu trebuie exagerata. Dupa parerea mea, perioadele prea lungi cum ar fi alaptarea si toata sarcina (din principiu) sau 'interzicerea' in cazul celor care nu ai pot avea copii sunt exagerari de tip criptoplatonic.
Si cu asta, eu cred ca am zis tot ce am avut eu de zis in legatura cu acest subiect. Daca nu m-oi simti foarte provocata, nu cred sa mai scriu aici.
De sambata incolo o sa fac 'abstinenta' de forum pentru o vreme, oricum.
Nu poti sti cat de atasat esti de fapt de un lucru atat timp cat nu iti lipseste.
Daca faci abstinenta un an si nici macar nu observi lucrul asta, atunci da, esti un om liber.
Si iti garantez ca anul ala se prelungeste de la sine, in conditiile in care apar alte satisfactii duhovnicesti si sigur vor apare, pentru ca un astfel de an nu poate fi atins decat in doua feluri: prin frigidititate (nu stiu care ar fi termenul la barbati) sau o traire duhovniceasca deosebita.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 00:00:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Evident ca a devenit din ce in ce mai deranjanta tinand cont de anumite manifestari ostentative ale user-ului... si pentru ca manifestarile personale inadecvate trebuie combatute eficient devine necesara si "normalizarea" tuturor semnaturilor.
Eu iti spun ca pana nu ai pus tu semnatura ta, pe a lui nici nu am observat-o.
Si in continuare, nu stiu cum se face doar a ta iese in evidenta.
Poate ca ai mai multe postari, poate pentru ca are o grafica atat de neinspirata..

Nu stiu daca si altii gandesc la fel, dar am zis sa o spun, poate te ajuta sa iei o hotarare (buna).

Last edited by AlinB; 25.10.2012 at 00:02:35.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 00:00:48
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Oare exprimarea dragostei se materializează doar prin împreunare? Și care e rodul dragostei dintre soți, dacă copilul e deja zămislit?

Exprimarea iubirii nu se face numai prin sex, iar cei care se limitează numai la asta nu știu ce înseamnă dragostea sufletească. Mai mult, când e vorba de sarcină, sănatatea fizică și sufletească a copilului este mult mai importantă decât placerile carnale ale soților.
Poți face o gramadă de lucruri frumoase fară împreunare, un fel de retrăire a primelor întâlniri, o reconectare sufletească care poate nu mai este așa vizibilă.

ps: ți-aș scrie poziția unor părinți care sunt de o altă părere decât a ta.
Nu am zis ca dragostea se exprima numai asa, ci si asa.
Daca cei doi se iubesc, este firesc sa vrea sa isi exprime dragostea si in acest fel. Desigur, in timpul sarcinii se poate ca femeia sa nu aiba dorinta sau sa aiba probleme de sanatate, asta e altceva.
Stiu parerea p. Arsenie Boca si teoriile lui despre asta pe care le consider pseudostiintifice...
Vechi 25.10.2012, 00:05:31
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu poti sti cat de atasat esti de fapt de un lucru atat timp cat nu iti lipseste.
Daca faci abstinenta un an si nici macar nu observi lucrul asta, atunci da, esti un om liber.
Si iti garantez ca anul ala se prelungeste de la sine, in conditiile in care apar alte satisfactii duhovnicesti si sigur vor apare, pentru ca un astfel de an nu poate fi atins decat in doua feluri: prin frigidititate (nu stiu care ar fi termenul la barbati) sau o traire duhovniceasca deosebita.
Mult succes la cununia alba! ;-)
Totusi, sf Pavel si dupa el sf Ioan Gura de aur sfatuiesc cuplul sa nu prelungeasca prea mult abstinenta.
Daca aplici argumentul tau si la post, cel mai bine ar fi sa mancam fasole si la Inviere.
Vechi 25.10.2012, 00:12:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu am zis ca dragostea se exprima numai asa, ci si asa.
Daca cei doi se iubesc, este firesc sa vrea sa isi exprime dragostea si in acest fel. Desigur, in timpul sarcinii se poate ca femeia sa nu aiba dorinta sau sa aiba probleme de sanatate, asta e altceva.
Stiu parerea p. Arsenie Boca si teoriile lui despre asta pe care le consider pseudostiintifice...
Aici sunt doua aspecte diferite.
Unirea conjugala (fizica), naturala atat timp cat urmeaza scopul ei care nasterea de prunci, si unirea conjugala care prin diverse alte lucruri implicate urmareste strict placerea si evitare nasterii de prunci.

Prima este fara doar si poate binecuvantata si fara nici o umbra de pacat.
A doua in schimb...

Am vazut ca se obisnuieste sa se aduca in discutie cazul infertilitatii pentru a justifica sexul cu contraceptie - ei bine, infertilitatea nu este niciodata un diagnostic cert si definitiv (exemple destule) asadar oamenii sunt datori sa incerce.
Reply With Quote
Vechi 25.10.2012, 00:17:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Mult succes la cununia alba! ;-)
Totusi, sf Pavel si dupa el sf Ioan Gura de aur sfatuiesc cuplul sa nu prelungeasca prea mult abstinenta.
Hm, tu care chemai la intelegeri profunde si interpretari, sa te opresti la cateva cuvinte?

Recomandarea este avuta in vederea a nu fi ca o nevointa peste puteri.
Dar daca le sta in putere si chiar NU vor sau chiar nu mai simt chemare sa faca lucrul asta, de ce ar trebui sa-l faca in continuare?

Citat:
Daca aplici argumentul tau si la post, cel mai bine ar fi sa mancam fasole si la Inviere.
Uite ca in manastirile unde nu se maninca carne, nu se maninca nici de Inviere.
Si cei care aleg regim vegan, nu maninca "de frupt" nici dupa Inviere.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Cine da lui isi da, cine face lui isi face spre_rasarit Generalitati 0 11.10.2011 13:18:21
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? Mihai36 Generalitati 14 28.07.2011 19:42:24
Educație sexuală în școli iar Iustin32 Generalitati 21 28.09.2009 21:30:02