Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.07.2011, 10:35:57
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul

Ce ai de facut pentru a sti daca episcopul tau te indruma bine?
Sa cunosti Biblia + Sfanta Traditie.

Ce trebuie sa faci cand episcopul nu te mai indruma bine ci te trage in erezie?
Sa te departezi de el. Bine.
Cine e autoritatea? Scripturile. NU ierarhul eretic.

Ca la protestanti...Sau gresesc?...
Bineinteles ca gresiti. Dupa aceiasi logica a actionat si diavolul cind a ispitit-o pe Eva. Esenta e aceiasi: nu asculta.Din cauza ca vei cunoaste, a spus diavolul atunci, din cauza ca s-ar putea ca... spun sectantii acum. Sfinta Scriptura nu se interpreteaza dupa bunul plac al fiecaruia, spune sfintul apostol Petru. Sfinta Scriptura se interpreteaza dupa bunul plac al fiecaruia, spun cei din secte. De unde pot eu sa-mi dau seama ca episcopul greseste sau nu? SIngura solutie pentru crestinul simplu este sa asculte si sa se roage in permanenta pentru preoti, episcopi si Biserica pentru ca in toate sa fie preamarit Domnul.
Vechi 29.07.2011, 14:15:11
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Apoi numarul credinciosilor nu conteaza ci cat de crestini sunt ei. Numerele date de protestant sunt cred false...Apoi protestantii nu au o religie clara ci o religie amestecata de idei total diferite intre ele. Succesul protestant se bazeaza pe reclame si actualizarea (schimbarea)permanenta a ideilor crestine.
Vechi 29.07.2011, 16:27:36
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Singura solutie pentru crestinul simplu este sa asculte si sa se roage in permanenta pentru preoti, episcopi si Biserica pentru ca in toate sa fie preamarit Domnul.
Amin, Domnul sa fie laudat!
Asa sa faceti tot mereu.

Dar sunteti sigura ca nu postat doar de dragul de a va contrazice cu cineva?
Ideea era ce faci dumneata daca duhovnicul dumitale cade in erezie. Cum a cazut un calugar numit Martin Luther...

Din ce ai spus mai sus dumneata faci doua lucruri:
- te rogi
- asculti

Ati ascultat. Deja sunteti protestanta...felicitari!
Vechi 29.07.2011, 17:47:28
Senior Member

Implicit

Citat:
Amin, Domnul sa fie laudat!
Asa sa faceti tot mereu.

Dar sunteti sigura ca nu postat doar de dragul de a va contrazice cu cineva?
Ideea era ce faci dumneata daca duhovnicul dumitale cade in erezie. Cum a cazut un calugar numit Martin Luther...

Din ce ai spus mai sus dumneata faci doua lucruri:
- te rogi
- asculti
Am inteles ideea. Daca duhovnicul meu cade in erezie, Biserica va incerca sa-l aduca pe calea cea dreapta sau il va excomunica. Pentru ca si preotul, la rindul lui, asculta mai departe. Deci nu am de ce sa-mi fac griji; fac parte din Biserica, iar Domnul nostru Isus Cristos ne-a promis ca portile iadului nu o vor birui. Atita timp cit sint in Biserica sint la loc sigur, chiar daca preotul meu cade in erezie.
Citat:
Ati ascultat. Deja sunteti protestanta...felicitari!
spuneti dumneavoastra....; "protestant" si "a protesta" au radacina comuna. Eu credeam ca protestantii tocmai de aia se numesc asa: pentru ca au in gena dorinta de protest. Nu le convine nimic, doresc sa fie "altfel". Ei "asculta", chipurile, numai de Duhul Sfint; mereu au ceva de spus, de adaugat, de completat, de facut mai bine decit ceilalti. Daca cumva sint "protestanta" ma voi ruga sa ma indrept.
Vechi 29.07.2011, 19:14:28
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu
Am inteles ideea.
E bine si mai tarziu.

Eu insa am inceput discutia cu un ortodox nu cu dumneavoastra.
Cum e la catolici pentru mine e mai clar. La ei autoritatea superioara este magisteriul viu al Bisericii nu Scripturile. Si Papa e infailibil ex cathedra. „Daca Biserica spune ca negrul este alb eu asa cred.”

La ortodocsi e insa mai complex putin. Voiam sa aud opinia unui ortodox, nu a dumneavoastra.
Neaguu insa, dupa ce m-a facut eretic, s-a pitit ca melcul in iarba deasa...

Dar daca tot va mananca degetele:
Citat:
Daca duhovnicul meu cade in erezie, Biserica va incerca sa-l aduca pe calea cea dreapta sau il va excomunica.
Ce parere aveti despre preotii catolici din reinnoirea carismatica?
Acele sute de preoti care vorbesc in limbi dar n-au fost excomunicati? Sunt ei in erezie sau sunt OK?
Daca duhovnicul dumneavoastra trece de partea miscarii carismatice mai faceti ascultare de el?

Last edited by penticostalul; 29.07.2011 at 20:41:44.
Vechi 29.07.2011, 20:41:09
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Apoi numarul credinciosilor nu conteaza ci cat de crestini sunt ei. Numerele date de protestant sunt cred false...Apoi protestantii nu au o religie clara ci o religie amestecata de idei total diferite intre ele. Succesul protestant se bazeaza pe reclame si actualizarea (schimbarea)permanenta a ideilor crestine.
Intr-un fel e bine ca nu sint fixe pentru ca cele eronate se pot corecta.
Vechi 29.07.2011, 21:00:39
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar daca tot va mananca degetele:
Ce parere aveti despre preotii catolici din reinnoirea carismatica?
Acele sute de preoti care vorbesc in limbi dar n-au fost excomunicati? Sunt ei in erezie sau sunt OK?
Daca duhovnicul dumneavoastra trece de partea miscarii carismatice mai faceti ascultare de el?
Nu stiu cine sint preotii din miscarea carismatica si nici nu am auzit de ei. Daca duhovnicul meu ar face parte din aceasta miscare, iar miscarea ar fi recunoscuta de Biserica, as asculta in continuare de el. Daca Biserica ar excomunica acel preot sau pe cei care fac parte din acea miscare, mi-as gasi un alt duhovnic.
Vechi 29.07.2011, 21:23:11
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Si daca se dovedeste ca tot sinodul este eretic cine il mai excomunica?
Vechi 29.07.2011, 21:55:49
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Nu stiu cine sint preotii din miscarea carismatica si nici nu am auzit de ei.
In lume, unul din zece catolici este carismatic dar dumneavostra nu ati auzit de preotii carismatici...
Va recomand sa va studiati propria credinta si abia apoi sa vorbiti despre ce se intampla la protestanti.

Pentru ca sunt mai milos din fire va dau eu un link catre un preot catolic carismatic: http://www.catholica.ro/2011/02/03/p...i-in-teologie/
Vechi 29.07.2011, 22:41:13
Senior Member

Implicit

Citat:
In lume, unul din zece catolici este carismatic dar dumneavostra nu ati auzit de preotii carismatici...
In satul meu nu am auzit de nici un carismatic; or fi mai multi in alte parti, de aveti asa o pondere clara a carismaticilor;
Citat:
Va recomand sa va studiati propria credinta si abia apoi sa vorbiti despre ce se intampla la protestanti.
Probabil ca am atins puncte sensibile de vreme ce va simititi lezat. Nu a fost in intentia mea sa va lezez; am avut doar intentia sa va arat ca gresiti.
Citat:
Pentru ca sunt mai milos din fire va dau eu un link catre un preot catolic carismatic: http://www.catholica.ro/2011/02/03/p...i-in-teologie/
Din link-ul pe care mi l-ati dat am sesizat ca acest "carismatic" nu are nici o legatura cu adevarurile de credinta. Unul e blind, altul se jertfeste pentru aproapele, altul se roaga in minastire sau acasa, altul e carismatic. Daca Dumnezeu ar fi vrut ca eu sa urmez aceasta cale, a carismaticilor, mi-ar fi scos in cale oamenii care sa ma indrume. Cum nu mi i-a scos, nu-mi bat capul cu ce nu ma priveste.

Pina la urma, ce urmariti sa demonstrati sau sa-mi aratati cu acesti carismatici?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38