Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.11.2010, 00:05:55
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de joseph_ben_iacob Vezi mesajul
De unde stii tu ca la noi nu e nimic?de cand si pana cand credinta se bazeaza pe minuni?.
De ce contrazici Biblia, mai NP...
Matei 17, 20. Iar Iisus le-a răspuns: Pentru puțina voastră credință. Căci adevărat grăiesc vouă: Dacă veți avea credință în voi cât un grăunte de muștar, veți zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, și se va muta; și nimic nu va fi vouă cu neputință.
Unde este credinta , este si Dumnezeu prezent prin minunile Sale...

La voi, NP, este mandrie, o virtute specifica vrajmasului... oamenii mandri nu pot face minuni...dar sa nu uitam ca "însuși satana se preface în înger al luminii"....

l
Citat:
a noi nu se face tam tam de minuni cum se face la voi. se fac destule minuni si la noi dar nu asta e motivul credintei noastre. Hristos nu ne-a cerut sa ne incredem in minuni ci in El.
La voi situatia sta in felul urmator....cf.

II Corinteni 11, 13 - 15 Pentru că unii ca aceștia sunt apostoli mincinoși, lucrători vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos.
Nu este de mirare, deoarece însuși satana se preface în înger al luminii.
Nu este deci lucru mare dacă și slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptății, al căror sfârșit va fi după faptele lor.
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Vechi 24.11.2010, 01:02:59
Penticostalul Penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 17.11.2010
Implicit

Ce tare esti in Scripturi, frate Geony...
Impusti cu versete mai ceva ca un NP.

In legatura cu minunile: Dumnezeu lucreaza si in zilele noastre cu mare putere.
El uneori raspunde in mod providential rugaciunilor, vindeca intr-un mod miraculos pe cei bolnavi, pe unii ii eliberaza de demoni in chip supranatural, unora le da visuri sfinte si clarviziuni, Duhul Sfant lucreaza astazi cu tot felul de semne si minuni, la fel ca si acum 2000 de ani. La fel cum a lucrat, de altfel, in toata istoria bisericii.

Miracolele nu au loc doar in Biserica Ortodoxa ci si la catolici si la penticostali si in mai toate confesiunile crestine.
Cand au loc in alte biserici, aceste miracole nu sunt recunoscute de tine (si alti ortodocsi) dar cel care le face este Dumnezeu. Slavit sa fie El.

Credinta noastra insa nu este fundamentata pe aceste minuni ci pe Cuvantul lui Dumnezeu inspirat, infailibil, neschimbat, inerant si vesnic: Biblia.
Reply With Quote
Vechi 24.11.2010, 01:18:32
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Vezi mesajul
Impusti cu versete mai ceva ca un NP.

El uneori raspunde in mod providential rugaciunilor, vindeca intr-un mod miraculos pe cei bolnavi, pe unii ii eliberaza de demoni in chip supranatural, unora le da visuri sfinte si clarviziuni, Duhul Sfant lucreaza astazi cu tot felul de semne si minuni, la fel ca si acum 2000 de ani. La fel cum a lucrat, de altfel, in toata istoria bisericii.

Miracolele nu au loc doar in Biserica Ortodoxa ci si la catolici si la penticostali si in mai toate confesiunile crestine.
Cand au loc in alte biserici, aceste miracole nu sunt recunoscute de tine (si alti ortodocsi) dar cel care le face este Dumnezeu. Slavit sa fie El.

Credinta noastra insa nu este fundamentata pe aceste minuni ci pe Cuvantul lui Dumnezeu inspirat, infailibil, neschimbat, inerant si vesnic: Biblia.
Băi sectare ceea ce tu se pare că încă nu ai aflat este că în medicină s-a descoperit și EFECTUL PLACEBO !!! Știi în ce constă efectul acesta Placebo ?? În autovindecare prin anumite mecanisme de autosugestie. Așa că las-o mai moale cu "minunile" de la "penticostali". Cu alte cuvinte despre așa-zisele vindecări și minuni "făcute de Dumnezeu", și care în realitate sunt efecte ale unor mecanisme psihologice de sugestie și autosugestie, mergi la altă tarabă că noi nu cumpărăm din astea măi sectare. Cu un litru de ulei "sfințit de pocăiți" (adică nesfințit !) atâta poate unul să te ungă și să îți bage în cap că "Dumnezeu" te va vindeca prin el încât deși nu lucrează nici o energie dumnezeiască acolo, ajungi să îți îmbunătățești starea prin complexitatea mecanismelor de sugestie și autosugestie; unde mai pui că dacă mai pui și o muzică potrivită care să condiționeze psihicul într-o anumită direcție s-ar putea chiar să ai parte de un "miracol".
Reply With Quote
Vechi 24.11.2010, 02:11:20
Banned

Implicit

Doctore, parca iti luasei o morga de profesor. Ziceai ceva de " sfintii mistici gnostici iluminati care au experiența luminii taborice"...
Ce s-a intamplat cu tine de te-ai infricosat asa si ai reinceput cu vechiul tau "bai sectare..."?

Ce te tulbura? Faptul ca am vorbit de infailibilitatea Scripturilor sau de puterea Duhului Sfant care lucreaza si astazi la fel ca acum 2000 de ani?

Mai doctore mai, tu esti un simplu om, poti sa faci cate valuri vrei tu. Poti scrie cate aiureli "placebo" vrei.
Necredinta ta nu-L va opri pe Domnul sa lucreze cu putere.
Slavit sa fie El!
Reply With Quote
Vechi 24.11.2010, 02:19:52
Banned

Implicit

................

Last edited by Penticostalul; 24.11.2010 at 10:50:42. Motiv: postare dubla
Reply With Quote
Vechi 24.11.2010, 21:50:47
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Impusti cu versete mai ceva ca un NP..
...specialitatea mea... si am sa incerc sa va raspund la toti NP doar din Biblia, ca sa nu va smintiti de voi cita din Sfanta Traditie...

Citat:
El uneori raspunde in mod providential rugaciunilor, vindeca intr-un mod miraculos pe cei bolnavi, pe unii ii eliberaza de demoni in chip supranatural, unora le da visuri sfinte si clarviziuni, Duhul Sfant lucreaza astazi cu tot felul de semne si minuni, la fel ca si acum 2000 de ani. La fel cum a lucrat, de altfel, in toata istoria bisericii..
Corect, Dumnezeu lucreaza si este alaturi de om:
Ioan 5, 17. Dar Iisus le-a răspuns: Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez.
si....: "Matei 28, 20. ..... și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin. "

Dar si diavolul lucreaza: vezi I Petru 5, 8 "Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită,..."
si ca sa iti dai seama ca si diavolul face minuni , citeste ce au facut vrajitorii lui Faraon ...sau femeia cu duh pitonicesc pe care a vindecat-o Pavel...sau. ewtc....

....nu fii chiar orb si nu "manca tot ce zboara"....sunt credinte care nu au nimic cu D-zeu si se fac minuni...samanii, oare prin rugaciunile inaltate catre Dumnezeu aveau viziuni si savarseau vindecari...pune mana pe o carte de istoria religiilor, si nu mai fii "penticostal" fanatic....
.,...mare grija cu inselaciunea vorbirii in limbi!!!! vezi unde este amagirea....

Citat:
Cand au loc in alte biserici, aceste miracole nu sunt recunoscute de tine (si alti ortodocsi) dar cel care le face este Dumnezeu. Slavit sa fie El..
corect...minuni au avut loc la egipteni, asteci, budisti, penticostali, baptisti...dar nu seamana cu cele de la BO sau BC....la acestia din urma exista virtutea SMERENIEI, nu virtutea MANDRIEI....
PS. am auzit de o minune in care un pastor penticostal s-a rugat la un cotetz unde era un porc bolnav, si porcul s-a facut bine...sau, s-au adunat pastorii la un loc sa vindece o fetita cu un handicap din nastewre la picioare, si dupa ce i-au convertit de la ortodoxie la penti. si dupa ce au facut paguba fam. respective, au lasat fetita nevindecata, /...
NU MINT! asa sa-mi ajute Dumnezeu! (vezi ca ma si jur...)
Unde e minunea...la vindecarea porcului, NU???????/

Citat:
De unde stii tu ca-i neschimbat???
O fost scris ieri, sau azi???
TU, si cei ca tine cred in ceea ce a spus CAROL PARHAM...stii cine este acest om amagit???
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Vechi 24.11.2010, 22:46:19
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce te tulbura? Faptul ca am vorbit de infailibilitatea Scripturilor sau de puterea Duhului Sfant care lucreaza si astazi la fel ca acum 2000 de ani?
Daca tu crezi ca toata mascarada si circul si zgomotul - bolboroselii in limbi sunt de natura Apostolica, atunci problema ta e chiar grava...

Ceea ce se practica la penticostali seamana cu o lucrare a vrajmasului care inseala si amageste pe toata lumea, chiar si pe cei alesi....

Citat:
Necredinta ta nu-L va opri pe Domnul sa lucreze cu putere.
Slavit sa fie El!
Domni sunt mai multi...."Nu poti sluji la 2 domni, si lui Mamona si lui D-zeu"...zice Iisus...
....asa ca, vezi cui dai slava....
Reply With Quote
Vechi 25.11.2010, 09:32:37
Banned

Implicit

Citat:
Dumnezeu lucreaza si in zilele noastre cu mare putere.
Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
diavolul lucreaza,...diavolul face minuni , ... vrajitorii lui Faraon ...sau femeia cu duh pitonicesc...samanii, ...minuni au avut loc la egipteni, asteci, budisti...
Frate Ioane, eu am vorbit despre Dumnezeul adevarat, singurul Dumnezeu pe care vreau sa Il cunosc si sa Il ascult.
Tu vorbesti despre alti dumnezei. E treaba ta.

Inca ceva: chiar si despre doctor_faustus am parerea ca scrie sincer, cu toate invectivele lui la adresa NP. Insa de cateva saptamani am inceput sa cred despre tine ca esti un doar un troll:
- scrii doar pe aria "Secte si Culte".
- scrii doar ca sa contrazici pe cineva sau sa inflamezi
- contrazici in mod mecanic: daca cineva vorbeste despre Domnul, raspunsul tau este: da, dar sunt mai multi domni. Vorbeste cineva despre minunile Domnului, tu raspunzi: da, dar si satana...Si tot asa.
- impusti cu versete fara legatura cu subiectul discutat
Daca ma insel, si tu chiar crezi ceea ce spui, iti cer iertare.
Daca esti un troll, ramai pe aici, poate tot citind ce scriu crestinii ajungi si tu sa iti doresti sa-L cunosti pe Dumnezeu .

Last edited by Penticostalul; 25.11.2010 at 10:09:01.
Reply With Quote
Vechi 25.11.2010, 11:55:44
joseph_ben_iacob joseph_ben_iacob is offline
Banned

Data înregistrării: 22.09.2010
Implicit

Citat:
De ce contrazici Biblia, mai NP...
Matei 17, 20. Iar Iisus le-a răspuns: Pentru puțina voastră credință. Căci adevărat grăiesc vouă: Dacă veți avea credință în voi cât un grăunte de muștar, veți zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, și se va muta; și nimic nu va fi vouă cu neputință.
Unde este credinta , este si Dumnezeu prezent prin minunile Sale...
Eu zic una tu intelegi alta, am spus ca nu minunile sunt temelia credintei ci Hristos. Eu nu ma incred in minuni ci in Hristos. Si vrajitorii din egipt faceau minuni dar asta nu insemna ca aveau credinta in Dumnezeul cel Adevarat.

Citat:
La voi, NP, este mandrie, o virtute specifica vrajmasului... oamenii mandri nu pot face minuni...dar sa nu uitam ca "însuși satana se preface în înger al luminii"....
NP nu se lauda cu minuni pentru ca nu ei fac minuni ci Dumnezeu. Insa voi in loc sa dati slava lui Dumnezeu pentru minuni vi le atribuiti voua considerand ca voi sunteti cei care le faceti.
NP nu pun accent pe minuni in sensul ca nu sar in sus uite ce minune am facut noi etc etc. Slava si gloria pentru orice minune sunt ale lui Dumnezeu.

l

Citat:
La voi situatia sta in felul urmator....cf.

II Corinteni 11, 13 - 15 Pentru că unii ca aceștia sunt apostoli mincinoși, lucrători vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos.
Nu este de mirare, deoarece însuși satana se preface în înger al luminii.
Nu este deci lucru mare dacă și slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptății, al căror sfârșit va fi după faptele lor.
Ok daca noi suntem asa atunci te rog spune-ne care sunt faptele dupa care vom fi judecati? Scoti versete din context care in loc sa te ajute te condamna.
Reply With Quote
Vechi 25.11.2010, 14:11:02
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
nu trebuie sa il repeti pentru un simplu fapt, acel verset nu are legatura cu iadul din 2 motive:
1)in iad nu merge trupul ci sufletul
2)nu diavolul decide cine merge in iad ci Dumnezeu. ori daca Dumnezeu considera ca Moise trebuia sa mearga in iad atunci nu avea rost lupta lui Mihail cu diavolul. din ceea ce spui tu ar insemna ca diavolul decide cine merge in iad ca si cum el ar fi judecator si nu Dumnezeu.
Intrebarea pe care trebuie sa ti-o pui tu e alta, de ce nu stie nimeni unde a fost ingropat Moise?versetul din Iuda pe care l-ai adus tu in discutie se leaga de acest fapt.
eu ti-as da un raspuns dar ortodocsilor nu le convine acest raspuns asa ca te las pe tine sa ti-l dai(de ce a ales Dumnezeu sa ascunda mormantul lui Moise)
Sa ne lamurim: nu eu am spus ca Sf. Ilie si Moise erau cu trupul la schimbarea la fata. Dvs. nu cunoasteti viziunile sfintilor, ca diavolii se mai certa pe sufletele oamenilor cu ingerii. Nu stiu daca Moise a fost luat cu trupul la cer. Citatul cu Arhanghelul nu are sens decat in sensul acela.
Userul care este adventist chiar a dat un raspuns la un alt topic despre faptul ca nu putea fi Rai inainte de venirea lui Iisus. Nu stiu ce denominatie sunteti, discutati cu el.
Citat:
Hristos a fost promis inca din gradina Edenului, citeste Facerea si ai sa vezi. evreii de ce il asteptau pe Mesia?de unde stiau ei de Mesia care va lua pacatul lor asupra Lui?
Jertfele pe care le aduceau evreii nu erau pentru a fi ei declarati drepti ci pentru a-si arata credinciosia in Mesia care avea sa vina. pavel spune in Evrei ca nu cu sangele tapilor erau ei mantuiti ci prin jertfa Mantuitorului. prin jerfa pentru pacat ei isi recunosteau pacatele si le puneau asupra acelor animale care erau sacrificate. insa ispasirea pentru pacat nu o faceau animalele ci a facut-o Hristos. Conform teoriei tale ei nu aveau nevoie sa faca jertfe, ar fi stat in iad o perioada si apoi erau mantuiti ca ii lua Hristos din iad.
Ma bucur ca ati dat citatul acela cu Rascumparatorul, nu stiam de el. Bineinteles ca venirea Mantuitorului facea parte din planul lui Dumnezeu si este dat citatul acela chiar in gradina Edenului. Nu este teoria mea, este ceea ce sustine Biserica. Teoriile noi sunt inventate de cultele aparute de curand.
Jertfele erau pentru pacate, asa scrie. Acum se face jertfa nesangeroasa, a lui Iisus, adica Trupul si Sangele. dar nu are rost prea mult sa discutam, pentru ca nu intelegeti astea, si doar din filozofie asupra Bibliei nu prea se poate afla prea mult. Pentru ca dvs. o sa sustineti ceea ce spuje cultul pana in panzele albe, chiar daca ar scrie ceva total diferit. asa ca e mai mult o pierdere de vreme, discutie fara rost.
Domnul spune ca nu de jertfe are nevoie, ci de curatirea sufletului. La fle si acum, importanta e curatia sufletului, ca altfel degeaba se ia Sfanta Impartasanie.
Ca ei beneficiau deja de jertfa Mantuitorului desi aceasta nu avusese loc e ceva ce tine mai mult de SF, de genul calatorie in viitor.
Citat:
nu confirma deloc parerea ta, spune clar ca Iov se incredea in Rascumparatorul(Hristos) contrar cu ceea ce spui tu cum ca nu ar fi avut cum sa creada de vreme ce nu se intrupase la momentul respectiv.
Interpretatea ta e total gresita, nu vad de unde faci acele paralele(iad= pulbere, ziua cea din urma= ziua rastignirii etc). Dar tu esti setat pe o idee si orice citesti interpretezi conform acelei idei.
Totit stiau ca va veni Mesia, asa ca toti asteptau sa vina Mesia. Iar in acel pasaj e vorba cel mai probabil de invierea mortilor de la Judecata finala, cand carnea se va lipi de suflet.
Citat:
De unde stii tu ca la noi nu e nimic?de cand si pana cand credinta se bazeaza pe minuni?la noi nu se face tam tam de minuni cum se face la voi. se fac destule minuni si la noi dar nu asta e motivul credintei noastre. Hristos nu ne-a cerut sa ne incredem in minuni ci in El
Cum v-am mai explicat, minunile sunt singura dovada ca ceea ce spuneti e adevarat, e sustinut si de Dumnezeu, adica Dumnezeu e cu voi. Altfel orice om poate sa spuna ca el stie mai bine cum e si ca la el e adevarul. Dar trebuie sa fie si dovada, nu doar vorbe, ca si musulmanii si hindusii si toate religiile se bazeaza pe ceva teoretic. Fara minuni sunt doar pareri, supozitii. Asta aveti in cult.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50