![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Partea umana din persoana lui Hristos nu exista din vesnicie caci ea a luat fiinta doar in momentul intruparii (mai exact momentul zamislirii) Fiului (Logosul, Cuvantul) Tatalui in pantecele feciorelnic al Maicii Domnului prin intermediul Duhului Sfant. In fiecare din cele trei persoane ale Sfintei Treimi exista toata plinatatea dumnezeirii. Maica Domnului este mama uneia din persoanele Sfintei Treimi, mai precis a Fiului, deci termenul Theotokos (Nascatoare de Dumnezeu) este perfect legitim cu sustinere in Sfanta Scriptura, care spune clar ca Hristos este Dumnezeu adevarat "Căci întru El locuiește, trupește, toată plinătatea Dumnezeirii" (Coloseni 2,9) "Ca toți să cinstească pe Fiul cum cinstesc pe Tatăl" Ioan 5,23. adica chiar daca Fiul are si firea omeneasca dupa intrupare EL tot trebuie cinstit intocmai precum Dumnezeu TATAL. Last edited by Eugen7; 25.08.2010 at 00:35:53. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ei bine, daca ai Crezul, redactat de aceiasi Parinti care, printre altele, au si fixat canonul biblic pe care il citesti dumneata si crezi ca in afara de asta nimic nu e adevarat (cand se stie clar ca Biblia de acum contine numai cateva carti din cate circulau la vremea aceea, fara ca acelea care nu sunt incluse aici sa fie socotite ca fiind neadevarate), ia vezi ce marturisesti dumneata despre Hristos: Si intr-Unul Domn Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu, Unul nascut, Care din Tatal S-a nascut, mai inainte de toti vecii. Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut nu facut, Cel de o Fiinta cu Tatal, prin Care toate S-au facut. Care pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire, S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara si S-a facut Om. Ia intreaba-ti pastorul, daca si voi marturisiti ca Hristos e Dumnezeu adevarat, nascut, deci nu facut, cum de nu o recunoatseti pe Fecioara Maria ca fiind Theotokos? Apare foarte logic in text. Deci, Fecioara Maria Il naste pe Hristos. Hristos este Dumnezeu nascut, nu facut. Concluzia: Fecioara Maria L-a nascut pe Dumnezeu, deci e Theotokos. Dificulatile dumitale vin din faptul ca Il percepi pe Hristos ca pe un Dumnezeu facut, care nu S-ar fi nascut ca Dumnezeu din Fecioara Maria. Daca tot luati Crezul ca axioma, atunci ar trebui sa luati ca axiomatice si hotararile sinoadelor ecumenice, ca doar atunci a fost redactat Crezul, strict pe baza acelor hotarari. Dar repetati ca niste papagali Scriptura si Apostolii, crezand ca atat ainaintea lor, cat si dupa, lumea a stat suspendata, asa, in aer. Despre temeiurile scripturistice pentru cinstirea Sf.Fecioare Maria, sunt plien niste sectiuni din forum si cred ca si acest topic. Vezi ce ii spune ingerul Fecioarei la Bunavestire, cum o fericeste Elisabeta, spunandu-i clar, printre altele: "De unde mie acestea, ca sa vina la mine Maica Domnului meu?" si, mai ales, ce raspunde Hristos cand o femeie din popor ii zice: "Fericiti sunt sanii la care ai supt si pantecele care te-a crescut!"
|
|||
|
|||
![]()
Cu "Crezul" sunt de acord mai mult decat esti dumneata. Pe verificate.
Crezul nu a fost redactat nici de Hristos nici de Sfintii Apostoli, dar este in perfecta armonie cu invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Apostoli. Despre invataturile referitoare la Maica Domnului nu avem cum sa spunem acelasi lucru. Sfintii Apostoli nu lasa, in epistolele lor, nici o invatatura privitoare la Maica Domnului (nici macar nu o pomenesc). Crezul poate fi foarte usor argumentat cu invataturile Sfintilor Apostoli. Incercati sa argumentati invataturile dvs., despre Maica Domnului, cu invataturile din epistolele Sfintilor Apostoli. Credinta mea este apostolica. Poate ma veti convinge ca aveti dreptate. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
V-am rugat sa ma contraziceti cu invataturi din epistolele Sfintilor Apostoli. Va vin in ajutor, repetandu-va: Sfintii Apostoli, in epistolele lor, nici macar nu au pomenit despre Maica Domnului. Grija lor,pentru noi, era alta:"Cãci n-am avut de gînd sã stiu între voi altceva decît pe Isus Hristos si pe El rãstignit."(Sfantul Apostol Pavel - 1 Corinteni 2:2) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunteti cam dificil cam dificil si dumneavoastra! Si sunt domnisoara, nu doamna. Vad ca nici limba romana nu o stiti bine si va agitati pe alt topic cu un cuvant din greceste - presbuomen - care nu are cum sa insemne ce zici dumneavoastra, din simplul motiv ca e verb, nu substantiv. Dar daca asa zice pastorul, e legea lui Hristos. Eu ti-am ales un punct din Crez si dumneata ai tacut malc. Cauta-l bine in postarea mea cu Theotokos si raspunde la el, ca am si altceva de facut decat sa stau sa iti repet dumitale ce am scris mai inainte.
|
||||
|
||||
![]()
Iacata la ce nu am primit raspuns:
Si intr-Unul Domn Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu, Unul nascut, Care din Tatal S-a nascut, mai inainte de toti vecii. Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut nu facut, Cel de o Fiinta cu Tatal, prin Care toate S-au facut. Care pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire, S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara si S-a facut Om. Ia intreaba-ti pastorul, daca si voi marturisiti ca Hristos e Dumnezeu adevarat, nascut, deci nu facut, cum de nu o recunoatseti pe Fecioara Maria ca fiind Theotokos? Apare foarte logic in text. Deci, Fecioara Maria Il naste pe Hristos. Hristos este Dumnezeu nascut, nu facut. Concluzia: Fecioara Maria L-a nascut pe Dumnezeu, deci e Theotokos. Dificulatile dumitale vin din faptul ca Il percepi pe Hristos ca pe un Dumnezeu facut, care nu S-ar fi nascut ca Dumnezeu din Fecioara Maria. Daca tot luati Crezul ca axioma, atunci ar trebui sa luati ca axiomatice si hotararile sinoadelor ecumenice, ca doar atunci a fost redactat Crezul, strict pe baza acelor hotarari. Dar repetati ca niste papagali Scriptura si Apostolii, crezand ca atat ainaintea lor, cat si dupa, lumea a stat suspendata, asa, in aer. Despre temeiurile scripturistice pentru cinstirea Sf.Fecioare Maria, sunt plien niste sectiuni din forum si cred ca si acest topic. Vezi ce ii spune ingerul Fecioarei la Bunavestire, cum o fericeste Elisabeta, spunandu-i clar, printre altele: "De unde mie acestea, ca sa vina la mine Maica Domnului meu?" si, mai ales, ce raspunde Hristos cand o femeie din popor ii zice: "Fericiti sunt sanii la care ai supt si pantecele care te-a crescut!" EDit: mea culpa, imi cer scuze, nu dumneata te-ai erijat in mare cunoscator de greaca, ci un alt camarad de-al dumitale, care a dovedot cunoscatorilor ca nu stie nici sa deosebeasca substantivul de verb in greaca... Imi cer scuze, asadar.
Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm. Last edited by glykys; 27.08.2010 at 23:11:24. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cine se aseamana, se aduna.
Scuzati. Poate fara sa-mi dau seama am facut o profetie. Citat:
Asa zic pastorii (ca sunt mai multi, din care am citat): Domnul Iisus Hristos, Sfantii Apostoli Petru, Pavel, Iacov, Ioan, etc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prin Maica Domnului S-a intrupat Omul Iisus Hristos (din Fecioara Maria si S-a facut Om). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Maica Domnului | NEKTARIOS. | Intamplari adevarate | 1 | 25.09.2014 08:14:13 |
Maica Domnului | steliana-steli | Generalitati | 23 | 03.07.2014 18:59:57 |
Maica domnului | patricia2006 | Rugaciuni | 7 | 29.09.2012 10:44:47 |
Maica domnului | cristina13 | Mari Duhovnici si predicile lor | 6 | 06.06.2010 02:20:01 |
Maica Domnului | elenavioletacocos | Generalitati | 148 | 30.10.2009 12:47:56 |
|