Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.10.2012, 16:31:03
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Mi se par absolut exagerate și scoase din context.
Nici nu mă miră faptul că par exagerate din moment ce cosumul de cafea, suc cu cofeină (Cola, Pepsi etc) este unul foarte ridicat și de asemenea foarte mediatizat. Nu ai să auzi lucruri bune mediatizate. Și cum efectul de turmă funcționează, rezultatul este cât se poate de vizibil. Dar când încep să ne scârtâie "balamalele" încet ne lăsăm de fumat, de cafea, de sucuri s.a.m.d. asta în cazurile fericite când mai avem timp să o facem.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2012, 16:43:52
ovidiu b.
Guest

Implicit

editat.......

Last edited by ovidiu b.; 24.10.2012 at 16:46:18.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2012, 17:09:35
Solveig's Avatar
Solveig Solveig is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Dacă vrei să le iei de bune, e bine, dacă nu, e treaba ta. Uite aici sursa: http://www.ganoterapia.ro/efectele-cofeinei.html

ps: În schimb poți experimenta efectul consumului de cafea...nemaiconsumând cafea te odihnești mai bine, nu mai ești atât de agitat etc Te invit să experimentezi. Doar așa vei putea da credibilitate celor 10 "beneficii".
Eu sunt de acord cu tine, mie cafeaua imi face rau daca o beau zi de zi. Totusi mai beau cand trebuie sa stau treaza noaptea sau daca trebuie sa lucrez si sunt obosita.
Si parintele ne-a zis ca in Athos monahii beau cafea inainte de privegheri, si pe el l-am vazut uneori band cafea dupa ce slujea Sf Litughie si mai statea sa spovedeasca :) totul e sa nu facem exces.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2012, 17:21:14
ovidiu b.
Guest

Implicit

De acord cu tine, când ea devine o necesitate. Însă cafeaua pentru foarte mulți a devenit o necesitate zilnică, respectiv dependență, ceea ce nu consider că e bine - boli de ficat și rinichi, boli cardiovasculare etc.

Încearcă pe viitor cicoarea. Nu ai nimic de pierdut. E chestie doar de obișnuință.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2012, 17:32:33
ovidiu b.
Guest

Implicit

Trebuie să recunosc un lucru, cicoarea nu are același efect ca cel al cafelei, dar vei fi uimită că de fapt nici nu ai nevoie de efectul cafelei, cicoarea te înviorează, îndepărtează oboseala și astenia, mărește capacitatea de efort intelectual și nu îți schimbă starea de normalitate, nu te agită. Poate de aici și explicația de ce oamenii sunt așa de agitați, de nerăbdători - datorită consumului mare de cafea. (e doar o speculație de a mea)...
Reply With Quote
Vechi 24.10.2012, 17:51:12
Solveig's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Trebuie să recunosc un lucru, cicoarea nu are același efect ca cel al cafelei, dar vei fi uimită că de fapt nici nu ai nevoie de efectul cafelei, cicoarea te înviorează, îndepărtează oboseala și astenia, mărește capacitatea de efort intelectual și nu îți schimbă starea de normalitate, nu te agită. Poate de aici și explicația de ce oamenii sunt așa de agitați, de nerăbdători - datorită consumului mare de cafea. (e doar o speculație de a mea)...
Multumesc de sugestie, chiar imi place cicoarea, tin minte ca bunica ne facea cicoare cu lapte :)
Posbil sa fie si de la cafea, cred ca agitatia este si efectul consumului mare de zahar si dulciuri rafinate.
PS. Ar trebui sa revenim la subiectul topicului :)

Last edited by Solveig; 24.10.2012 at 17:54:16.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2012, 17:58:26
ovidiu b.
Guest

Implicit

Nu cred că zahărul din cafea te agită, ci cofeina, care este un drog slab cu efect dăunător asupra sistemului nervos.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2012, 18:01:22
Solveig's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu cred că zahărul din cafea te agită, ci cofeina, care este un drog slab cu efect dăunător asupra sistemului nervos.
Nu ma refeream la zaharul din cafea, ci la faptul ca lumea consuma din ce in ce mai mult zahar si dulciuri rafinate. Asta poate duce la agitatie si la nervozitate, din cauza variatiilor glicemiei.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2012, 18:08:58
ovidiu b.
Guest

Implicit

Am înțeles, eu asociam cu zahărul din cafea.
Reply With Quote
Vechi 24.10.2012, 23:25:05
myself00 myself00 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2012
Locație: Câmpulung muscel
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru myself00
Implicit

Citat:
Ia zi-mi cât poți trăi fără apă?

Cugetând la Dumnezeu,în principiu, o săptămână (mă refer doar la apă).

Last edited by myself00; 24.10.2012 at 23:32:47.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca sunt fosti fumatori pe forum... cred_cu_adevarat Generalitati 36 25.04.2012 16:35:00
Care este sfatul tau pentru mine,pentru ceilalti,pentru toti forumistii? tigerAvalo9 Generalitati 84 05.09.2011 08:32:49
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Grup de rugaciune pentru neputintele noastre si pentru tara. dorinastoica14 Rugaciuni 186 29.09.2010 22:45:09