![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
a mai fost un ateu aici, care a inițiat următorul subiect: "sunt ateu, întrebați-mă orice". niciodată nu ne-a trimis să batem internetul în căutare de răspunsuri. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tinand cont de tensiunile din interiorul crestinismului, protestantii aveau nevoie sa educe cat mai multi oameni pentru a face fata catolicilor. Si inca ceva... tu ma intrebi ce utilitate au gasit crestinii la motorul cu aburi! Este o buna intrebare retorica care, daca ar pusa intr-un discurs public, ar incurca interlocutorul! Anticii puteau gasi oricate intrebuintari la motorul cu aburi... ele oricum nu ar fi valorat mare lucru... doar o mica categorie de oameni ar fi beneficiat de ele! Noroc cu dorinta crestinilor de a raspandi Biblia... ca daca nu ar fi reusit sa raspandeasca Biblia, nu s-ar fi gandit nimeni sa raspandeasca stiinta... asa de dragul altruismului (si noroc nu Calvin care a legalizat si unele activitati financiare determinand aparitia capitalismului...) Inca ceva... religia a fost vectorul prin care s-au realizat reforme sociale importante in America! Quakerii au contribuit la dorinta americanilor de ai elibera pe sclavi. Uite aici inca un exemplu: http://www.youtube.com/watch?v=wGesFu9ZktQ De asemenea am cunoscut fosti puscariasi care s-au integrat social cu ajutorul religiei si care au realizat lucruri deosebite. http://www.cinemagia.ro/filme/machin...eacher-559290/ (sunt destui fosti infractori de tipul asta in Romania... unii dintre ei fosti criminali... am intalnit personal cativa) |
|
|||
|
|||
![]()
DA, si pe buna dreptate a spus acest lucru, cand a vazut ca comunistii lui Ceausescu au fost inlocuiti de comunistii lui Iliescu. Asta, in cazul ca mai trebuia specificat acest lucru.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
iar un autodidact nu se poate compara cu unul care a facut ani de filozofie Last edited by bluester; 05.12.2012 at 19:21:47. |
|
||||
|
||||
![]()
aha ... deci trebuie să cumpărăm tot ce a pus Țuțea la vânzare.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
pe de alta parte insa, cauta sa provoace pentru propriul amuzament dezbateri cu "crestini fixisti sau speriati de teorii ale conspiratiei"!!! omul nu doreste convertire la ortodoxie, ce v-o fi asa greu de inteles!! macar el sa fi simtit pericolul acestei "tolerante" ce se vrea neutra in lupta pentru credinta in Dumnezeu si sa NU mai incerce pe viitor (ar fi bine sa-ti sfatuiasca si prietenii) sa ironizeze crestinii cu bruma de credinta!! sper sa se fi lamurit si biata Maricica ![]() hai ca vine Mos Nicolae!! :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nu te mai da rotund! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spune-mi si mie unde as putea gasi link-ul cu dezbaterea pe care o am in minte? :)) Last edited by UNNOOM; 05.12.2012 at 21:07:12. |
|
||||
|
||||
![]()
am spus doar ca nu poti compara niste idei aruncate pe niste bloguri cu ideile filozofice ale lui Tutea... dar ai preferat sa deviezi.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Every point of view is useful, even those that are wrong - if we can judge why a wrong view was accepted. Last edited by Patrie si Credinta; 06.12.2012 at 19:09:24. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Discutie din cealalta lume | NEYRA 383 | Intrebari utilizatori | 8 | 19.08.2010 19:08:55 |
Diferenta intre spovedanie si discutie cu preotul | sophia | Impartasania (Taina Euharistiei) | 37 | 06.03.2010 15:46:44 |
Maturitatea cu care alegem un subiect de discutie. | LERIM | Biserica Ortodoxa Romana | 9 | 07.07.2007 14:00:44 |
|