Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.12.2012, 18:31:43
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Exact de asta am chef acum! Daca vrei exemple, cautati-le singur.
asta nu este răspunsul unei persoane care a invitat lumea la discuție.
a mai fost un ateu aici, care a inițiat următorul subiect: "sunt ateu, întrebați-mă orice".
niciodată nu ne-a trimis să batem internetul în căutare de răspunsuri.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2012, 18:38:40
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
te referi cu siguranță la motorul lui Heron.
el a inventat ușile automate, pe baza motorului său.
din păcate nu i-a găsit altă întrebuințare decât să deschidă, la un semn, ușile templelor, aducând mulțimea în delir.
după el ... a fost uitat.

dat care este rolul creștinismului în găsirea utilității acestui motor?

nu uită că romanii foloseau încălzirea centrală prin pardoseala, care și,acum e fiță.
și multe altele care au fost uitate odată cu căderea Imperiului Roman.
Crestinii au inceput cu scoli pentru educatie religioasa. Tiparul a fost inventat pentru raspandirea Bibliei la toti... Inafara de Biblie s-au raspandit si alte tipuri de carti. Dezvoltand sistemul de educatie religios care a patruns toate paturile sociale... stiinta si inovatia s-a raspandit mai usor pe verticala si orizontala.

Tinand cont de tensiunile din interiorul crestinismului, protestantii aveau nevoie sa educe cat mai multi oameni pentru a face fata catolicilor.

Si inca ceva... tu ma intrebi ce utilitate au gasit crestinii la motorul cu aburi! Este o buna intrebare retorica care, daca ar pusa intr-un discurs public, ar incurca interlocutorul! Anticii puteau gasi oricate intrebuintari la motorul cu aburi... ele oricum nu ar fi valorat mare lucru... doar o mica categorie de oameni ar fi beneficiat de ele! Noroc cu dorinta crestinilor de a raspandi Biblia... ca daca nu ar fi reusit sa raspandeasca Biblia, nu s-ar fi gandit nimeni sa raspandeasca stiinta... asa de dragul altruismului (si noroc nu Calvin care a legalizat si unele activitati financiare determinand aparitia capitalismului...)

Inca ceva... religia a fost vectorul prin care s-au realizat reforme sociale importante in America! Quakerii au contribuit la dorinta americanilor de ai elibera pe sclavi.

Uite aici inca un exemplu:
http://www.youtube.com/watch?v=wGesFu9ZktQ
De asemenea am cunoscut fosti puscariasi care s-au integrat social cu ajutorul religiei si care au realizat lucruri deosebite.
http://www.cinemagia.ro/filme/machin...eacher-559290/ (sunt destui fosti infractori de tipul asta in Romania... unii dintre ei fosti criminali... am intalnit personal cativa)
Reply With Quote
Vechi 05.12.2012, 19:06:05
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
tot el [Petre Tutea] a zis că a făcut 13 ani de pușcărie pentru un popor de idioți.
DA, si pe buna dreptate a spus acest lucru, cand a vazut ca comunistii lui Ceausescu au fost inlocuiti de comunistii lui Iliescu. Asta, in cazul ca mai trebuia specificat acest lucru.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2012, 19:15:07
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
nu trebuie să termini filozofia că să combați.
poate ești autodidact :)

dacă sunt autentice, mai contează unde le-am găsit?
am inteles , mergi pe principiul tot ce zboara se mananca.
iar un autodidact nu se poate compara cu unul care a facut ani de filozofie

Last edited by bluester; 05.12.2012 at 19:21:47.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2012, 19:53:21
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
am inteles , mergi pe principiul tot ce zboara se mananca.
iar un autodidact nu se poate compara cu unul care a facut ani de filozofie
aha ... deci trebuie să cumpărăm tot ce a pus Țuțea la vânzare.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2012, 20:00:56
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Red face

Citat:
a mai fost un ateu aici, care a inițiat următorul subiect: "sunt ateu, întrebați-mă orice".
aoleo, oameni buni!!! imposibil sa negati evidenta!! omul a initiat topicul simtindu-se lezat in stima de sine de afirmatia ""Te comporti ca un ateu veritabil, care desi afirma ca el nu crede in Dumnezeu, incearca cat poate intr-un mod chiar violent sa-si impuna opiniile si celor care mai au o umbra de credinta"".... si cum el se declara "tolerant", gaseste nedreapta o astfel de atitudine si chiar crede ca-i este... "frica" de crestini! (asta e cea mai tare remarca!!)
pe de alta parte insa, cauta sa provoace pentru propriul amuzament dezbateri cu "crestini fixisti sau speriati de teorii ale conspiratiei"!!!
omul nu doreste convertire la ortodoxie, ce v-o fi asa greu de inteles!!
macar el sa fi simtit pericolul acestei "tolerante" ce se vrea neutra in lupta pentru credinta in Dumnezeu si sa NU mai incerce pe viitor (ar fi bine sa-ti sfatuiasca si prietenii) sa ironizeze crestinii cu bruma de credinta!!
sper sa se fi lamurit si biata Maricica (
hai ca vine Mos Nicolae!! :)
Reply With Quote
Vechi 05.12.2012, 20:03:18
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Citat:
las-o balta!! Petre Tutea a suferit pentru credinta si Hristos!! si implicit pentru poporul sau (la o adica putea s-o "stearga" in strainatate la umbra.... plopului fara sot)!!!

nu te mai da rotund!
Reply With Quote
Vechi 05.12.2012, 21:04:16
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
Nu am la indemana raspunsul si nu am de gand sa-l caut. Iti zic sigur ca in confruntarile atei vs crestini sunt si atei care pierd. Nu ti se pare ridicol ca ateii sa castige intotdeauna?

Spune-mi si mie unde as putea gasi link-ul cu dezbaterea pe care o am in minte? :))

Last edited by UNNOOM; 05.12.2012 at 21:07:12.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2012, 21:13:14
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Implicit

Citat:
am spus doar ca nu poti compara niste idei aruncate pe niste bloguri cu ideile filozofice ale lui Tutea... dar ai preferat sa deviezi.
Reply With Quote
Vechi 06.12.2012, 00:35:56
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
te referi cu siguranță la motorul lui Heron.
el a inventat ușile automate, pe baza motorului său.
din păcate nu i-a găsit altă întrebuințare decât să deschidă, la un semn, ușile templelor, aducând mulțimea în delir.
după el ... a fost uitat.

dat care este rolul creștinismului în găsirea utilității acestui motor?

nu uită că romanii foloseau încălzirea centrală prin pardoseala, care și,acum e fiță.
și multe altele care au fost uitate odată cu căderea Imperiului Roman.
normal ca la ei nu era fita, ca doar se pompau in peninsula italica toate resursele de la Marea Neagra pana in Mediterana si pana in Britania. Adauga niste instabilitate politica si niste barbari, si o sa vezi ca in cateva sute de ani am uita(sau nu ne-ar pasa efectiv) si noi total cum sa facem laptopuri si smartphoneuri.

Last edited by Patrie si Credinta; 06.12.2012 at 19:09:24.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Discutie din cealalta lume NEYRA 383 Intrebari utilizatori 8 19.08.2010 19:08:55
Diferenta intre spovedanie si discutie cu preotul sophia Impartasania (Taina Euharistiei) 37 06.03.2010 15:46:44
Maturitatea cu care alegem un subiect de discutie. LERIM Biserica Ortodoxa Romana 9 07.07.2007 14:00:44