![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Trebuie sa acceptam, mindless, ce ne servesc altii care judeca in locul nostru. Omitand ca nu a judecat nimeni pe cei prigoniti pentru dreptate, ci pe cei care au prigonit pentru o falsa dreptate si care ne sunt bagati sub nas ca model absolut. Pentru ca din pacate, din modul in care e prezentata chestiunea "Sfintii Inchisorilor", nu Sfintii ies in fatza ci legionarii, nu ortodoxia ci nationalismul, etc. Sa fim noi ortodocsi adevarati si abia atunci vom intelege nationalismul cu adevarat, ce este si ce nu este de fapt.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 13.06.2013 at 01:29:29. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am citit acatistul si am vazut ca nu scrie nici despre decemviri si nici despre nicadori. Acestia au fost executati, deci nu au ajuns in inchisorile comuniste, ca sa devina sfinti. Nici nu aveau cum. S-a mai discutat despre acest acatist si ai aflat si tu, iar si iar, ca nu se slavesc nici unii, nici altii, ci doar cei, care si-au dat viata pentru Hristos, primind al saptelea botez, al sangelui si al jertfirii, mucenicia sfintilor, care sunt partasi la Patimile lui Hristos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Minciuna naste minciuna. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, ia sa vedem: "Adversarii săi legionari au afirmat existența unui plan secret al lui Călinescu, aprobat de Marea Britanie, de a distruge câmpurile petrolifere din Prahova în cazul unui atac german asupra României. A fost asasinat în Bucuresti pe 21 septembrie 1939, de un comando legionar condus de avocatul Miti Dumitrescu; aceștia la fel ca Nicadorii și Decemvirii s-au predat fiind împușcați fără judecată, cadavrele lor rămânând trei zile la locul faptei. În toată țara au început din ordinul lui Carol al II-lea execuții sumare ale legionarilor." Atunci, DragosP, de ce intrebi despre iubirea de dusmani, odata ce ei nici nu au fost in inchisori?!? Acestia au platit cu viata pentru faptele lor. Topicul se numeste "Sfintii inchisorilor", nu "ML". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat timp ne ambitionam sa vedem in Sfintii inchisorilor doar legatura acestora cu ML, trecand insa cu vederea lucrarea sfintitoare a Duhului Sfant asupra lor; cat timp confundam dragostea de tara cu nationalismul, nu suntem decat niste comunisti deghizati: lupi in blana de oaie. Hainele ni le-am schimbat, mentalitatea nu. Ce se bucura fortele raului, ca au trecut aproape 25 ani si inca ne mai constrange vechea ideologie! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De acord cu dumneata! Eu nu sunt pe poziții antagoniste cu dumneata, asta am spus și eu. Antonia cred că a scris cel mai bun post pe topicul ăsta din ultima vreme.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Când n-o să mai văd nici o ridicare în slăvi a calității de legionar, sau când mi s-o revela rolul acestei calități în sfintirea lor, o să tac. Voi de ce credeți, printre alte motive obiective, că BOR (aparent) nu face nimic în privința lor? Nu cumva și tocmai acestei asocieri nefericite cu crimele legionare? Sau că o fi vândută ocultei?
|
||||
|
||||
![]()
Cind se va interpune o pauza ideativa si va fi lipsa de un subiect anume dintre sfintii inchisorilor pt. tavalit va propun sa observati putin statura de sfint sau de pagin ucigas si tuns ortodox a parintelui Marcu Dumitresc de la Sihastria .
Dar v-ar fi de mare folos sa fi citit deja aprecierile si marturia parintelui Cleopa, un satrap dur de calugar, si propria marturisire a parintelui Marcu din cartea despre el. Si de asemenea va mai propun, ca doar se vede ca suntem intre noi fratii ortodocsi, sa studiati si profilul monseniorului Ghica, care dupa parerile de mai sus, este un sfint dintre nelegionari si mai ales neortodocsi, si pt. ca vorba 'ceia, este un sfint tot al aceluias Dumnezeu si fabricat in acelasi conditii de detentie sa ii schitati voi un acatist sau macar o rugaciune si sa va rugati lui ca de, este sfint si va poate ajuta la mintuire. Si unde nu pui ca nici nu a facut nici o crima !! Nu pregetati, dati-i inainte ca dupa premisele pe care le reliefati fiecare(din dorinta de a fi cit mai corecti social mai ales, adica vezi doamne, mai nepartinitori cu sfintii si cu "profesia" lor initiala) vorba parintelui Savatie B. : sunteti corecti politic ! Daca aceste figuri nu va sunt pe plac(desi nu aveti nici un motiv, chiar nici unul) atunci ia observati-l pe Bogdanovici de la Pitesti, care nu a facut nici o crima si care a murit ca un mucenic de mina propriului prieten si tovaras Turcanu ! Asta cum mai este ? Ca el s-a lepadat de ML si i-a injurat pe cei din structurile de conducere a ML, s-a epurat, si a marturisit chiar si enormitati, monstruozitati, despre preopria familie, despre sora si tot a sfirsit muceniceste ? Ce ziceti despre el ? Cam cum sta, dupa criteriile propuse de voi ? Dar daca totusi Bogdanovici nu va place si va simtiti afrontati cu o asemenea propunere poate ca in postarile ulterioare am sa va propun si oameni culti, f. culti, rasati, elite, somitatile culturale ale veacului (precum profesorul universitar George Manu, supranumit "rectorul universitatii Aiud") care nu au excelat in practica ortodoxa, dar au dezvoltat in puscarie preocupari intelectuale, cursuri si colocvii, actiuni de mare informare si culturalizare, ocupatoare de timp cu rol de a inlatura marasmul psihic care tindea sa se instaureze(mai ales la cei care nu aveau preocupari duhovnicesti serioase, adica nu doar asa, de ochii lumii) . O asemenea figura, rasata, asa cam cum voim noi sa ii avem pe sfinti, adica corecti din punct de vedere "politic", credeti ca a ajuns la inalmimea de sfint ? Si mai am exemple cu nemiluita ... despre care am sa va intreb din raspintie in raspintie de gindire si de judecare pina 'om vedea cu totii cam care ar fi adevarul sau unde este Adevarul ?
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 13.06.2013 at 14:25:10. |
|
|||
|
|||
![]()
Am fost cu cativa ani in urma la o conferinta cu un supravietuitor de la Aiud ,d-nul Jijie parca se numea , care a trait in preajma lui George Manu.
A spus ca se comporta ca un adevarat crestin faptuitor , rugaciune multa. In inchisoare multi au sporit in credinta ,au realizat ceea ce in lume nu ar fi reusit . |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu vedeti ca si noi, cei care folosim acest forum, nu este unu sa zica cum ca ar fi un nenorocit, un ticalos , un ingalat de pacate, un prost, un lipsit de interes crestin, un indiferent si un lenes ! Ci din contra, toti lasind sa se inteleaga cu totul altceva ! Uite, de exemplu, face-l pe unul dintre noi direct prost sau nesimtit la cea mai usoara ocazie(ca sa probati lipsa echivocului) si o sa vedeti daca cumva in stapele educatiei lui duhovnicesti si a interesului pt sfintenie sta vreun sfint sau altcineva ! Adica, rugatori toti de moare lumea . Fiecare se intereseaza de temiri ce acatiste, paraclise, trasee de pelerinaje, minastiri, duhovnici, carti, ba daca se poate cit mai in originalul englezesc sau grecesc .... Fiecare, cunoscator fiind, da cele mai "folositoare" si binevenite sfaturi . Dar cu toate acestea, vi se pare ca am fi vreunul macar pus pe calea sfinteniei ? Ma indoiesc ! La fel si cu cei care au fost in Aiud . Multi au fost rivnitori, dar putini au sfirsit a fi deopotriva cu sfintii . Si am zis clar, exemple mai am multeeeee, chiar de preoti . Dar care nu au ajuns recunoscuti unanim, mai intii de ei insisi, ca fiind sfinti ! Rugaciune multi au facut multa, dar eu nu din acest aspect am propus exemplul, ci din cu totul altul, al sfinteniei . Seamana , dar nu ... Si asta nu insemneaza ca eu contest ce ati spus dvs.
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 13.06.2013 at 15:39:55. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfintii inchisorilor | Adriana Cluj | Calugarul | 23 | 17.07.2012 03:07:23 |
Sfintii inchisorilor comuniste | doctor_faustus | Biserica Ortodoxa Romana | 0 | 16.12.2010 20:48:29 |
Sfintii Inchisorilor | Hartford | Generalitati | 9 | 18.07.2009 15:04:53 |
Sfintii Inchisorilor | ortodox4life | Generalitati | 7 | 14.11.2008 09:43:05 |
Serial Sfintii Inchisorilor | Cezarina | Stiri, actualitati, anunturi | 6 | 18.10.2007 16:24:48 |
|