![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Puteti veni cu vreun citat in acest sens? Eu nu o sustin, voiam doar sa scot in evidenta ca folosirea termenului "neprihanita" nu anuleaza pacatul originar, dar se pare ca nu a avut efect. Am cazut din lac, in put. Dar oricum eram sigura ca nu vom ajunge la un punct comun, indiferent cat mi se pare ca am o sansa de izbanda... dadusem exemplu cu peretele.
|
|||
|
|||
![]()
Desigur, fiecare are o parere. Iar eu de ce as incerca sa schimb parerea cuiva care doreste sa fie penibil din cauza mandriei? Probabil nu degeaba ati fost banat si de pe forumul catolic.
|
|
||||
|
||||
![]()
[quote=dianagroza;333297]
Puteti veni cu vreun citat in acest sens? Iată legătura spre un articol care grupează afirmațiile în favoarea Neprihănitei Zămisliri a multor episcopi și teologi ortodocși, printre care și remarcabilul Grigore Palama: http://www.proveritate.ro/?p=90 Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acuma, veți spune că ați fost banat fiindcă sunteți ortodox. Dar acolo sunt mulți ortodocși, de exemplu CristinaB (care e moderator). Și "călător_prin_ploaie". Amândouă sunt prezente și pe forumul pe care îl administrez eu, și îi fac cinste. Călător prin ploaie a primit de la mine abilități de moderator și sunt bucuros că a acceptat. Deci, oamenii nu au ce au cu ortodoxia dv, ci cu felul dv înțepat și, mai ales, lipsit de bunătate de a fi.
|
||||
|
||||
![]()
Am citit. De acolo reiese ca sustine aceasta idee. Ma mai documentez.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu sunt deloc ranchiunos, cu oricine care doreste ma impac daca am avut vreo divergenta. Si desi am fost pe forumul catolic eu ca ortodox nu am fost banat, dar dvs. de vreo doua ori, de aceea ati ajuns pe acest forum. Ca dovada ca nu sunt ranchiunos oricand ati procedat ca azi nu m-am suparat pe dvs. (si asta e cam a sasea oara cand faceti acest lucru). Last edited by catalin2; 05.02.2011 at 01:03:34. |
|
||||
|
||||
![]()
Mă bucur că nu ați fost banat, sau ați fost doar pentru o zi, pe acel forum catolic pe care vă doriți atât de mult să postați. Doar că, dacă și acolo veți etala aceeași atitudine ca și aici, s-ar putea să nu aveți viață lungă. Părerea mea este să încetăm cu acest meci, care nu e de interes public și nu are nicio legătură cu Doamna noastră. Putem să ne înjurăm foarte bine și pe mesageria privată. Acolo îmi veți putea spune mai departe cât sunt de mândru și de penibil, iar eu vă voi spune cât sunteți de răuvoitor și de mincinos. OK ?
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 05.02.2011 at 01:10:12. |
|
|||
|
|||
![]()
Despre tema imaculatei conceptii a scris Pr. Dumitru Staniloae, a carui lucrare se poate descarca aici:
http://www.maicadomnului.ro/pr-dumit...ci_l33_p0.html Textul este putin greu de citit din cauza diacriticelor, dar se merita efortul. Titlul lucrarii este: Pr Dumitru STANILOAE - Invatatura despre Maica Domnului la ortodocsi si catolici |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sf. Grigorie Palama sustine ca curatia Mariei pentru întruparea Fiului lui Dumnezeu din ea, a fost pregtita de curatia unei serii întregi de înaintasi. De toti spune el ca « au fost alesi si curatiti de Duhul Sfânt » . Deci, precum curatia lor prin Duhul Sfânt nu poate fi înteleasa ca o eliberare de pacatul stramosesc, asa nu poate fi înteleasa în acest sens nici curatia Mariei înainte de Buna Vestire. (pg. 581) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
BC, in schimb, s-a pronuntat in privinta lucrurilor acestea. Deci, atunci cand respingi cu vehementa purgatoriul sau imaculata conceptie, in fapt nu aperi dogma ortodoxa (nu exista in privintele astea!), nu devii ortodox mai bun, ci esti pur si simplu anti-catolic. Si cand esti anti-catolic fara sa stii exact ce anume spun catolicii despre ce cred ei....nu-i un compliment. Sigur, aperi un parinte sau altul care si-a exprimat parerea, dar nu toata ortodoxia. Ce expun eu aici sunt nedumeririle mele personale. Gandind logic si sincer ajung incet la concluzia ca, in fapt, BO si BC ar trebui sa aiba cam aceeasi parere despre ideile de mai sus. A spune ca nu exista un proces de curatire dupa moarte te face practic protestant. A spune ca Maica Domnului s-a nascut cu pacatul original pe suflet faci botezul copiilor (de exemplu) inutil. Daca cineva, fie si Maica Domnului, a putut sa duca o viata atat de cucernica si atat de placuta lui Dumnezeu fiind in stare cazuta, inseamna ca probabil ca performanta poate fi repetata chiar si de un pagan. Cand noi, ca si ortodocsi, stim ca fara harul lui Dumnezeu nimic bun nu-i posibil. Si a avea deplinatatea harului lui Dumnezeu, tu aflandu-te intr-o stare cazuta -- e problematic.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Slujba de Adormirea Maicii Domnului intrerupta de DNA | Laura19 | Stiri, actualitati, anunturi | 51 | 21.08.2012 16:03:50 |
Adormirea Maicii Domnului | dan73 | Generalitati | 3 | 05.07.2012 16:22:32 |
Adormirea Maicii Domnului | partenie | Diverse Sarbatori | 20 | 15.08.2009 21:19:08 |
Adormirea Maicii Domnului | Laurentiu | Diverse Sarbatori | 1 | 15.08.2008 20:25:15 |
adormirea maicii domnului | Pupi | Generalitati | 1 | 12.08.2008 13:13:16 |
|