![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Sa reluam adevaratele argumente, care bineinteles ca nu sunt ale mele personale.
Desi pare o mica invatura gresita de fapt schimba si neaga toata invatatura crestina, atat ortodoxa dar si catolica. Catolicii, ca si ortodocsii, spun ca inainte de jertfa Mantuitorului nimeni nu se putea mantui din cauza caderii lui Adam si a transmiterii acestui pacat. De aceea Enoh si Sf. lie au fost rapiti la cer, pentru ca nu exista alte posibilitate ca ei sa nu ajunga in iad. Dogma ca Fecioara Maria s-a nascut fara pacat contrazice nu numai invatatura ortodoxa, dar si pe cea catolica. Practic face inutila jertfa Mantuitorului, din moment ce se putea sterge si altfel pacatul stramosesc. 1.Mantuitorul a venit si S-a jertfit pentru ca nimeni nu putea ajunge in Rai din cauza pacatului stramosesc. Dogma catolica spune ca Fecioara Maria, inainte de venirea Mantuitorului, nu mai avea pacatul stramosesc. Deci oamenii se puteau mantui si asa, pentru ca fapte si credinta aveau unii, doar acest pacat ii impiedica sa ajunga in rai. 2.De asemenea, e in stransa legatura si cu eroarea Fer. Augustin, predestinarea. Pe o persoana Fecioara Maria, Dumnezeu a ales-o sa-i stearga pacatul stramosesc, iar altii nu au aceasta posibilitate din nastere. 3.De asemnea, catolicii mai spus ca Fecioara Maria nici nu a putut face pacate, fiind ocrotita de Dumnezeu prin har. Daca bunul Dumnezeu poate sterge unui om de la nastere pacatul adamic si toate pacatele inseamna ca ar putea face asta fiecarui om, sa-l mantuiasca fara sa mai conteze alegerea personala sau faptele. De aceea are liberul arbitru, altfel ar fi un fel de robot. |
|
||||
|
||||
![]()
Pai voiam sa stiu acest lucru, pentru ca fiind un Sfant, prin credinta si smerenia sa, prin meritul sau a devenit astfel, un mare teolog, desi, asemeni celorlalti muritori, a fost zamislit ca urmare a impreunarii unei femei cu un barbat, deci s-a nascut cu acest pacat originar, nu? Acest pacat stramosesc ii stirbeste in vreun fel sfintenia? (pacat inlaturat prin Sfantul Botez, ca asta e rolul botezului si in parerea dvs nu?)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În ceea ce privește sfințenia, deși atât Sf Vasile cel Mare, cât și Sf Fecioară Maria sunt deopotrivă sfinți, între ei este o diferență ierarhică: numai pe Neprihănita o cinstim cu un grad de cinstire nemaiacordat niciunei alte ființe pur umane. Este hyperdoulia, sau supravenerarea.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tocmai am citit Acatistul intrarii in biserica a Maicii Domnului si in Icosul al 3-lea se zice "Ana cea neprihanita s-a bucurat ca implinind fagaduinta sa, aduce pe ceea ce s-a nascut din fagaduinta lui Dumnezeu, ca dar de mare pret...." Aceasta formulare ii anuleaza Sfintei Ana, pacatul stramosesc? Am uitat sa precizez, ca "femeie intinata in pacat" suna drastic si nerealist. Doar cu pacatul stramosesc, ulterior indepartat.
AMIN! Intru Imparatia Ta cand vei veni, pomeneste-ne pe noi Doamne, cand vei veni intru Imparatia Ta! Last edited by dianagroza; 05.02.2011 at 00:21:18. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Domnule Mihnea, eu v-am dat sansa si am asteptat sa va recunoasteti greseala. Insa avand in vede ca ultimul dvs. mesaj adresat mie a fost tot o serie de acuzatii penibile, ma face sa cred ca dvs. considerati ca ati fost corect si in viitor veti proceda in acelasi mod. De altfel cum s-a mai intamplat de cateva ori. Pentru ca nu sunt dator sa va suport rabufnirile si atacurile o sa il rog pe admin sa cerceteze mesajele dvs.
Dar ca sa nu spuneti ca sunt rau intentionat sau ca am ceva cu dvs. o sa il rog pe admin sa nu ia nicio masura, si doar la a treia atentionare sa actioneze cum va dori. |
|
||||
|
||||
![]()
Dar de ce ca să nu spun că sunteți rău intenționat ? Eu deja am spus-o, mai exact la postarea nr 96. Este convingerea mea, indusă de mesajele dv și, din câte văd, nu am niciun motiv să o schimb.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Slujba de Adormirea Maicii Domnului intrerupta de DNA | Laura19 | Stiri, actualitati, anunturi | 51 | 21.08.2012 16:03:50 |
Adormirea Maicii Domnului | dan73 | Generalitati | 3 | 05.07.2012 16:22:32 |
Adormirea Maicii Domnului | partenie | Diverse Sarbatori | 20 | 15.08.2009 21:19:08 |
Adormirea Maicii Domnului | Laurentiu | Diverse Sarbatori | 1 | 15.08.2008 20:25:15 |
adormirea maicii domnului | Pupi | Generalitati | 1 | 12.08.2008 13:13:16 |
|