![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Decit sa ma ataci direct mai bine lamureste ce s-a intrebat, nu crezi ca este mai simplu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totusi, din toate citatele astea, cel mai neverosimil mi se pare cel mai des vanturat, ala cu panerezia si masonii. Pur si simplu nu cadreaza, nu este limba lui. Celelalte, sunt critici aduse catolicilor sau protestantilor cu temei, sau unei situatii concrete care l-a dezamagit, ceea ce nu inseamna ca nu spera si ca era impotriva miscarii ecumenice. Si altii care participa la intalbniri si spera ii critica cateodata amarnic pe ceilalti. Precum am scris in alta parte pe aici, cunosc martori care mi-au povestit ca l-au cunoscut la Köln unde venea la intalniri ecumenice cu catolicii si avea buni prieteni printre ei. Unul dintre acesti martori este duhovnicul meu deci eu pe el in cred. Si ce vad publicat negru pe alb, dintr-o carte publicata si scanata pur si simplu. Internetul este periculos.. trebuie verificate bine sursele. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, si eu sunt de acord ca nu e stilul lui. Dar nu stiu ce sa mai zic.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Parintele vedea ecumenismul in sensul revenirii celorlalti la Biserica Ortodoxa, chiar daca la inceput, prin schimbarea numai in mica masura a dogmelor lor. In acest sens, ecumenismul este de dorit.
Ma tem insa ca ceea ce se incearca prin miscarea ecumenica de azi e tocmai nivelarea religiilor (se vorbeste si de ecumenismul noncrestin!), deci nu intoarcerea la credinta adevarata, ortodoxa. Sa nu uitam ca exista atatia parinti care s-au exprimat clar impotriva miscarii ecumenice: Parintele Arsenie Boca, Sf Iustin Popovici, si altii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si nu vad despre ce compromise se tot vorbeste. Cum scriam mai sus, fiecare o tine pe a lui, in general. Nimeni nu-si pierde identitatea asa usor. Daca dorim ca ceilalti sa se intoarca la noi, trebuie sa stam in dialog cu ei. Mai sunt si lucruri de care zice parintele Staniloae ca ar ajunge o mica modificare ca sa nu mai existe piedica de unire. Nu trebuie sa se faca ca noi in toate. S-ar putea poate ajunge la o unitate in diversitate in multe, daca problemele de baza sunt inlatuirate (filioque, papalitatea in forma actuala, purgatoriul, etc). este nevoie de o convertire a constiintelor, de o intelegere profunda, de dragoste... Suntem insa departe de asta, dialogul ecumenic fiind in impas. Dar macar sa comunicam! sa discutam! Sa discernem! Sa nu condamnam orbeste! Sunt parinti care au spus vorbe grele, dar sunt altii care fie nu s-au pronuntat (am gasit in scibd si un interviu al parintelui Sofian Boghiu care zicea ca nu stie ce sa gandeasca despre ecumenism - cata modestie, ma induioseaza.. L-am cunoscut personal. Pot sa va dau linkul), parintele Teofil Paraianu zicea (in 'Ganditi frumos') ca 'parerile sunt impartite' si nu vorbea de rau, Altii sunt pentru, ca p. Staniloae, Steinhardt (care a fost botezat la inchisoare in prezenta si a doi preoti catolici), si parinti de aici pe care ii cunosc eu personal (desi nu-si fac iluzii). Iar patriarhul Athenagoras care a ridicat anatemele nu e de pus deoparte totusi. Ce e ridicat, e ridicat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Anul acesta are loc intalnirea din Cipru unde se vor lua niste decizii importante. |
|
|||
|
|||
![]()
[SIZE=3][SIZE=3]
- Dar atunci cum vedeți dumneavoastră ecumenismul și Mișcarea Ecumenică Mondială? - Este nevoie mai întâi de multă rugăciune. Că fără Dumnezeu nu putem face nimic (Ioan 15, 5). Întâlnirile între Biserici sunt bune, evanghelice, căci astfel creștinii se cunosc bine unii pe alții și încetează ura confesională. Însă, de aici până la unire este departe ca de la pământ la cer, căci nici o Biserică neortodoxă nu va renunța la credința ei, ca să vină la Ortodoxie. - Atunci când credeți că se va împlini cuvântul Sfintei Evanghelii, ca să fie pe pământ [/SIZE] [/SIZE] [SIZE=3][SIZE=3]o turmă și un păstor? [/SIZE][/SIZE][SIZE=3][SIZE=3] - Când toate popoarele creștine și necreștine vor veni la în care numai singur Dumnezeu știe.adevărata Credință Ortodoxă în Dumnezeu Cel în Treime lăudat și preamărit! Aceasta va fi numai la sfârșitul veacurilor, în felul din Calauza in credinta ortodoxa [/SIZE][/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]()
site ul "oficial" al miscarii ecumenice
http://www.ecumenism.ro/cuvinte.asp?sruc=2003&id=schema ne intampina cu icoane ortodoxe; vedem insa ca numele Mantuitorului este scris Isus (dar de ce sa fim atat de ingusti incat sa nu acceptam aceasta varianta?!), citatele biblice nu sunt luate din Biblia ortodoxa(am verificat) (conteaza?!) si nu intamplator v-am dat linkul la acea pagina; este Crezul mai jos, vedeti ca Duhul Sfant purcede ...si de la Fiul! Bine , poate acest site n-o fi reprezentativ, ma gandesc. desi este oficial. Ecumenismul nu e cum il intelegem noi, ortodocsii. Noi am vrea un ecumenism in care ceilalti sa se intoarca la ortodoxie. Vedem insa ca ceilalti nu gandesc asa. Din pacate ortodocsii ecumenisti accepta compromisul! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Consecintele razboiului | mihaela75 | Generalitati | 17 | 24.03.2011 19:59:43 |
Mihai Viteazul - Parastas la 409 ani de la moartea acestuia | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 11.08.2010 20:45:00 |
Identificarea sufletului si identitatea acestuia | adelin | Generalitati | 23 | 27.01.2010 12:01:38 |
Pacatul - si consecintele lui? | s_snape | Generalitati | 14 | 09.05.2009 15:37:11 |
Cum putem integra raul in univers, si care este rolul acestuia | magnusfelyx | Generalitati | 6 | 30.12.2008 19:14:48 |
|