Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.02.2018, 21:17:11
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
sunt posibile doua variante:

1.dupa doua zile de "studiu" pe internet, ca alta sursa nu ai, nu-ti convine ce ai gasit si asta inseamna ca nu exista, pentru tine.
2.de fapt esti foarte slab si astfel de descoperiri te zdruncina. vreau sa-ti zic ca nu-mi mai pasa, inainte imi pasa.
Tu nu stii foarte multe lucruri, de aceea crezi tot ce auzi. Oricine iti spune ceva, cat de gresit, tu crezi, pentru ca nu ai o baza de cunostinte adevarate. Interesant e ca respingi tot ce spune ortodoxia, dar crezi imediat ce spun adventistii, catolicii, penticostalii, etc. Problema e ca tu chiar crezi ca stii cine stie ce secrete, fata de ceilalti ortodocsi, aflati in negura nestiintei. Daca ai smerenie asculti si ce zic cei ce stiu mult mai multe ca tine.
Vechi 08.02.2018, 21:21:42
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Ba penticostalii.
Ca ei sunt copiii cei mai preferati ai Domnului.
Si ortodocsii sunt, cei drept, insa pe locul doi.
O sa ai o mare surpriza la Judecata, cand o sa vezi ca, de fapt, erau preferatii altcuiva, care da si posedarile prin care se vorbeste in silabe si se fac alte "minuni". Dar sunt sapte miliarde de oameni care considera ca ceea ce cred ei este adevarul, ar fi fost curios doar daca spuneai ca ortodoxia e adevarata credinta.
Vechi 08.02.2018, 21:31:46
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
O sa ai o mare surpriza la Judecata
Unul dintre noi o sa aiba o mare surpriza, insa asta vei fi tu.
Vechi 08.02.2018, 21:33:29
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar sunt sapte miliarde de oameni care considera ca ceea ce cred ei este adevarul
Vreo trei sute de milioane dintre ei, sunt ortodocsi.
Vechi 08.02.2018, 21:53:25
Senior Member

Implicit

Citat:
Era imposibil si sa vesteasca tuturor neamurilor numele Lui.
Mda, Dumnezeu le cerea chestii imposibile...
Vorbesti si tu doar ca sa contrazici.

Last edited by Penticostalul Traditional; 08.02.2018 at 22:06:23.
Vechi 08.02.2018, 23:00:27
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
Tu nu stii foarte multe lucruri, de aceea crezi tot ce auzi. Oricine iti spune ceva, cat de gresit, tu crezi, pentru ca nu ai o baza de cunostinte adevarate. Interesant e ca respingi tot ce spune ortodoxia, dar crezi imediat ce spun adventistii, catolicii, penticostalii, etc. Problema e ca tu chiar crezi ca stii cine stie ce secrete, fata de ceilalti ortodocsi, aflati in negura nestiintei. Daca ai smerenie asculti si ce zic cei ce stiu mult mai multe ca tine.
eu citesc, nu aud. si citesc numai lucruri serioase, stiintifice. intru rareori in controverse cu altcineva in afara de ortodocsi pentru ca ceilalti nu ma intereseaza decat sub aspect social, nu de credinta. insa ortodoxia ma intereseaza din toate punctele de vedere si, mai ales, sentimental. n-ai zice din ce scriu, este? numai ca te pripesti.
te referi, poate, la penticostali si PT, pai imi place omul, stie foarte bine ce scrie, este fundamentalist ca toti neoprotestantii, dar si ca atatia ortodocsi... spre deosebire de atatia el chiar e un tip civilizat. apropo, a postat undeva o foarte impresionanta rugaciune, plina de dragoste crestineasca, unii ii spun ca e posedat.

nimic din ceea ce scriu eu nu este secret. numai ca voi nu stiti aceasta parte a istoriei crestinismului, biserica a stiut mereu sa tina sertare separate. biserica din ierusalim condusa de iacob a disparut din istorie ca si cand n-ar fi fost, urmasii ei fiind declarati chiar ca eretici la trei secole dupa Iisus.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 09.02.2018, 09:18:04
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Da, dar nu prin darul vorbirii in alte limbi.
si atunci CUM a comunicat cu ei?

Citat:
Ba penticostalii.
Ca ei sunt copiii cei mai preferati ai Domnului.
Si ortodocsii sunt, cei drept, insa pe locul doi.
asta e parerea ta. Noi ne rugam asa cum ne-a invatat Dumnezeu in persoana. Hristos, din pacate pentru voi, nu s-a rugat in limbi
Vechi 09.02.2018, 09:47:01
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
si atunci CUM a comunicat cu ei?
Ti-am mai raspuns la aceasta intrebare.
Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Hristos, din pacate pentru voi, nu s-a rugat in limbi
Hristos era Dumnezeu.
Faptul ca nu s-a rugat in limbi, e irelevant. El si Tatal se cunosteau si comunicau din vesnicie. Chiar daca Hristos a ales ca, pentru o vreme, pe timpul intruparii sa renunte la unele din prerogativele Lui, a ramas totusi, Dumnezeu.

Insa apostolii si majoritatea crestinilor din biserica primara, s-au rugat in limbi.
Eu nu zic "din pacate pentru tine", ci intru invatatura ta. Nu-i niciun pacat sa calci pe urmele lor!
Vechi 10.02.2018, 10:10:11
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Chiar daca Hristos a ales ca, pentru o vreme, pe timpul intruparii sa renunte la unele din prerogativele Lui, a ramas totusi, Dumnezeu.
Ai dat cu oiștea în gard!
Dumnezeu fără unele prerogative, nu mai este Dumnezeu.
Iisus a renunțat doar în aparență la unele prerogative, dar a fost, este și va fi pentru totdeauna Dumnezeul Atotputernic.
Aceasta este învățătura biblică. Dumnezeu nu se poate micșora.
Vechi 10.02.2018, 13:31:25
Senior Member

Implicit

Citat:
Unul dintre noi o sa aiba o mare surpriza, insa asta vei fi tu.
In ortodoxie nu e sigura mantuirea, pana in ultima clipa. Spre deosebire de (neo)protestanti, care se considera deja mantuiti, dupa ce au crezut. Dar ortodocsii au o sansa, pentru ca sunt in Biserica, pe cand cei aflati in afara Bisericii nu au vreo sansa. Asa spune invatatura Bisericii, care e stalp si temelie a adevarului. Doar daca vin in Biserica si beneficiaza de harul mantuitor din Sfintele Taine. In invatatura Bisericii sunt necesare trei lucruri pentru mantuire: dreapta credinta, harul din Sfintele Taine si faptele credintei. http://www.credo.ro/catehism2.php?q=6
Tu nu poti sa-ti dai seama, dar ortodocsii iti vor binele si vor sa te ajute, chiar daca nu-ti place ce spun si ti se pare ca e invers. In schimb pastorii penticostali si intemeietorii cultului penticostal si ai protestantismului nu au cum sa-ti vrea binele, pentru ca nici ei nu stiu daca e adevarul. Daca un om nu depune nici cel mai mic efort sa afle care e adevarul si crede orbeste ce ii zice altul nu are cum sa afle adevarul. Te sfatuiesc sa te rogi sa afli care e adevarul, sa intrebi in rugaciune daca penticostalismul e religia adevarata sau e adevarat ce spun ortodocsii. Desigur, daca nu iti este frica sa nu primesti raspunsul pe care il astepti.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10