Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.02.2010, 18:17:50
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sorekonom Vezi mesajul
Si atunci gasiti, ceva de mijloc care nu lezeaza integritatea spirituala sau intelectuala a nici unuia. Super! Biftec! Uite chiar lansez oficial un picnic, vine primavara acum, bate la usa. Ce ziceti? Pentru tot forumul! Uite mergem undeva la iarba verde atei, credinciosi, sceptici si lasam toate la o parte. Nu cred ca o sa doara pe nimeni. Chiar ce ziceti? :) Ati vrea? Si asa probam daca ateu atins de credincios produce reactie in lant de descompuneri in factori primi, si invers e valabil :)
Dar tu ce crezi, ca daca ma intilnesc cu vreun crestin ii rup picioarele? Am destui prieteni, unii stiu ca sint religiosi, despre altii nu stiu ce optiuni au si daca se comporta ca niste prieteni nici nu ma intereseaza.
Dar, fiind pe un forum ortodox, e inerent sa ne lezam unul altuia integritatea spirituala sau intelectuala, dar, cel putin din partea mea, nu exista absolut nici o urma de rautate.
Spre deosebire de un credincios, pentru ateu nu exista conceptul de hula sau pacat sau mai-stiu-eu-ce-chestie-sfinta, poti sa il ameninti cu iadul, cu chinuri vesnice sau ma-stiu-eu-ce-grozavie ca nu are nici o importanta.
Vechi 16.02.2010, 19:53:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Spre deosebire de un credincios, pentru ateu nu exista conceptul de hula sau pacat sau mai-stiu-eu-ce-chestie-sfinta
E normal, ateul neavand nimic sfant..
Vechi 16.02.2010, 19:59:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mariusica Vezi mesajul
Cred ca foarte putini atei sunt atei pentru ca asta isi doresc. Nu te nasti ateu.
Devii ateu cu timpul, incet si fara sa iti dai seama.
Incet, incet, una cate una, toate itele care te legau de Dumnezeu se rup.
Iar la un moment dat, te trezesti ca pur si simplu nu mai crezi in existenta lui Dumnezeu.
De cele mai multe ori aceasta se intampla pe masura ce iei legatura cu stiinta.
Cand iti dai seama ca tot ce statea la baza credintei tale nu prea are explicatie stiintifica.
Pur si simplu, nu mai are logica nimic.
Ce faci atunci? Cine e de vina?
Pai cine sa fie de vina..cei cre ti-au dat "itele" alea superficiale, asta in primul rand, pentru ca aici este cauza nu "legatura cu stiinta".

Apoi, mai este si celalalt aspect, idolatrizarea stiintei, a face din ea ceea ce nu este, asa cum a incercat din totdeuna "materialismul dialectic si stiintific" pentru ca de altfel argumentele erau subtiri tare asa ca avea nevoie de ceva cu autoritate pentru a si-o insusi si ceva informatie pentru deturnat in scopurile respective, politico-religioase.

Iar logica este de multe soiuri, depinde pe care vrei sa o vezi/asimilezi.
Vechi 16.02.2010, 20:06:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Limbajul comun nu este cel al religiei; uita-te pe harta religiilor si imagineaza-ti una in care sint reprezentate "credintele" in teoriile stiintifice. Vezi diferenta?
Contradictiile dispar numai in cazul experientelor cu adevarat comune, care pot fi reproductibile si care nu depind de credinta.
Deci excluzi aprioric un element important din ecuatia experimentului pentru a se potrivi lumea pe calapodul prejudecatilor tale atee?

Ma refer la elementul "credinta".

Citat:
Cea mai obiectiva atitudine fata de realitate o are stiinta.
Caut deci sa am o atitudine cit mai obiectiva fata de realitate care, din fericire pentru mine, se potriveste cu ceea ce imi place :)
Stiinta, poate.
Nu si cei care o interpreteaza gresit si o folosesc pe post de religie sau ca o scuza pentru religia lor, care ia ignoranta voluntara drept realitate ultima.

Last edited by AlinB; 16.02.2010 at 20:08:22.
Vechi 16.02.2010, 20:12:10
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Si de ce te legi de Biblie? De ce nu cauti pe Dumnezeu dincolo de Biblie?
a citit si el harap alb si a rasfoit si biblia si considera ca e erudit si indreptatit sa fie ateu si sa dea cu tifla ,e jalnic
Vechi 16.02.2010, 21:50:21
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
E normal, ateul neavand nimic sfant..
Foarte corect, nimic de venerat in mod absolut
Vechi 16.02.2010, 22:03:47
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Deci excluzi aprioric un element important din ecuatia experimentului pentru a se potrivi lumea pe calapodul prejudecatilor tale atee?

Ma refer la elementul "credinta".
Nu aprioric. Vezi cite razboaie a declansat stiinta si cite credinta.
Citat:
Stiinta, poate.
Nu si cei care o interpreteaza gresit si o folosesc pe post de religie sau ca o scuza pentru religia lor, care ia ignoranta voluntara drept realitate ultima.
Spune-mi te rog tu cum as putea sa interpretez indicatiile unui aparat de masura care imi indica o vechime de miliarde de ani altfel decit ca vechimea rocii masurate este intradevar de miliarde de ani. Sau ca din faptul ca universul se extinde, altfel decit ca el a fost mult mai mic mai demult. Sau din faptul ca luind ca ipoteza Bing Bangul reiese un univers identic cu al nostru, care contine aceeasi proportie de elemente ca in universul nostru, in care radiatia remanenta este exact acea masurata de aparate, altfel ca universul a luat nastere printr-un BB? Trebuie cumva sa renunt la toate astea numai pentru a-mi deforma judecata pentru a incapea un zeu rational atotcreator?
Vechi 17.02.2010, 09:24:16
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
Pai cine sa fie de vina..cei cre ti-au dat "itele" alea superficiale, asta in primul rand, pentru ca aici este cauza nu "legatura cu stiinta".
Apoi, mai este si celalalt aspect, idolatrizarea stiintei, a face din ea ceea ce nu este, asa cum a incercat din totdeuna "materialismul dialectic si stiintific" pentru ca de altfel argumentele erau subtiri tare asa ca avea nevoie de ceva cu autoritate pentru a si-o insusi si ceva informatie pentru deturnat in scopurile respective, politico-religioase.
Iar logica este de multe soiuri, depinde pe care vrei sa o vezi/asimilezi.
In primul rand nu inteleg ce gandesti tu prin ite superficiale.
Iar in al doilea rand, eu nu idolatrizez stiinta.
E nu am vrut si nu vreau decat sa aflu adevarul.
Iar daca am 2 teorii in fata, este pacat sa vreau sa aflu care este cea adevarata?
Vechi 17.02.2010, 09:44:51
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
Nu aprioric. Vezi cite razboaie a declansat stiinta si cite credinta.

Spune-mi te rog tu cum as putea sa interpretez indicatiile unui aparat de masura care imi indica o vechime de miliarde de ani altfel decit ca vechimea rocii masurate este intradevar de miliarde de ani. Sau ca din faptul ca universul se extinde, altfel decit ca el a fost mult mai mic mai demult. Sau din faptul ca luind ca ipoteza Bing Bangul reiese un univers identic cu al nostru, care contine aceeasi proportie de elemente ca in universul nostru, in care radiatia remanenta este exact acea masurata de aparate, altfel ca universul a luat nastere printr-un BB? Trebuie cumva sa renunt la toate astea numai pentru a-mi deforma judecata pentru a incapea un zeu rational atotcreator?
Dar nici nu iti trebuie aparat de masura.
Cand intri intr-o pestera si vezi stalactite, stalagmite si coloane imense, al caror ritm de crestere este de 8-15 milimetri intr-un secol, rezultand o medie de 1 metru la 10.000 de ani.
Doar la dimensiunea asta si ai depasit cu 50 % varsta biblica a pamantului.
Dar cand aceste formatiuni depasesc 10 metri lungime ...
Iar cand vine vorba de rocile sedimentare ...
Asta mi se pare proba decisiva.
Sa-mi explice si mie un creationist ce cauta fosile de balena in desertul Pakistanului.
Sau de ce gasesti urme de scoici in rocile din varful muntelui.
Bineinteles ca mai sunt si alte exemple, dar ma opresc.
Vechi 17.02.2010, 14:21:22
Dex53 Dex53 is offline
Member

Data înregistrării: 21.01.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Nu vezi ca faci exact greseala de care ma acuzi pe mine, îti imaginezi diverse lucruri despre Creator.

Raspunsul la întrebarea de ce sa-L slujim e urmatorul: e vorba atât de a-i face pe plac cât si e spre folosul nostru,fiindca El e sursa a tot binele. Trebuie sa facem totul pentru a-I fi pe plac fiindca El e Stapânul. Iar rugaciunea la care te-am îndemnat are si rolul de a-ti limpezi aceste dileme. Daca El exista, te va lumina ce asteapta de la tine. Pâna acum puteai sa te rogi de mai multe ori, cât timp ai scris aceste mesaje dar am impresia ca nu ai facut-o.

Întrebi de ce-L personificam pe Dumnezeu. Pai daca El nu e Persoana (sau Persoane) atunci nu se explica cum de omul este persoana. Dumnezeu nu poate fi inferior omului. Si slujirea
si de unde stii ca el doreste supunere si credinta orbeasca si nu o viata rationala, echilibrata si plina de consideratie fata de semeni.

ai dreptate, imi creez o viziune proprie a unui ipotetic creator, dar si tu faci la fel. nu ai nicio dovada din care sa reiasa dorintele sale adevarate. pana la urma tot la aberatiile biblice apelezi, deci ideea ta conform careia crestinismul nu sta numai in Biblie cade. I rest my case.

Stephen F.Roberts - "I contend we are both atheists, I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours."

Last edited by Dex53; 17.02.2010 at 15:44:10.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58