![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pregatirea nu inseamna recitarea de citate din Scriptura. Ai incurcat lucrurile rau de tot. Pregatirea reala inseamna cunoasterea corecta a stalpilor credintei si trairea lor corecta. Iti auto-induci iluzia ca daca stii cateva pasaje din Scriptura in plus ai si dreptate in ce spui.... Din ce spui tu, nici un Apostol nu are pregatirea necesara si nici autoritatea - ma indoiesc ca ei cunosteau scriptura pe de rost le momentul respectiv. Insa stiau ce a zis HRistos, si gandeau corect. Si aveau autoritatea Duhului... Doar astea le avea si sa stii ca sunt suficiente !!! 2. Pizma Nu este vorba de pizma, nu am absolut nimic de a face cu asa ceva. 3. Insa mi se pare dezonorant modul tau de a "dialoga" in care raspunzi selectiv, doar la ce iti convine si doar cand iti convine. Stilul sarit. Orice as spune eu nu ma descalifica pe cat te descalifica pe tine slalomul printre argumente, facut dupa bunul tau plac. 4. Da, imi mentin ce am spus mai sus: omul nu poate purta haina Duhului cand el este ca un porc - mirositor de la hula minciunii si neadevarului impotriva Duhului, pentru care se demonizeaza si satana vine la el. Ti se pare urat cuvantul? Este mult prea putin pentru cruzimea realitatii... Omul ala este impreuna lucrator cu satana in hula impotriva Creatorului... prin minciuna lui si neadevarul lui continuu. 5. Ce crezi ca are valoare si importanta? Unul care stie sa recite pe de rost Scriptura dar a inteles-o complet gresit si vorbeste baliverne, sau unul care iti spune toate sensurile reale si adanci si pilonii si stalpii credintei, asa cum sunt lasati ei de Dumnezeu? Masoara corect domnule daca vrei respect. Conteaza INTELEGEREA si nu RECITAREA !!! Iar la capitolul Intelegere esti ZERO. Nul, nulitate. Pentru ca sunt 2 categorii de informatii in Scriptura: PRINCIPII SI STALPI - pe care le ai toate gresit INFORMATII SECUNDARE - care nu au atat de multa importanta - ca a cazut unul, ca s-a lovit si restul O sa fii judecat PENTRU CELE CARE TREBUIA SA LE FACI si nu pentru cele pe care nu trebuia sa le lasi... 6 Sunt suficient de capabil sa port orice dialog pe tema Scripturii. Pentru ca am trait fiecare rand din Scriptura, asa cum ne-a invatat Hristos. Spre deosebire de tine care ai invatat Scriptura, dar nu ai trait-o. Pentru ca daca ai fi trait-o nu ai fi ajuns in halul asta. Starea ta de acum este de recitator profesionist din Scriptura, nicidecum de intelept in ale Scripturii. Incerci jocuri profesioniste de cuvinte si interpretare aburistica dupa ureche, refuzand lumina Sfintilor Parinti care este si de un evident dar are si autoritate reala de la Dumnezeu. Imi povesti mie ca 100 de citate din Scriptura te fac mai destept si iti dau mai multa autoritate? Nicidecum, cu siguranta ca ti-au umflat orgoliul la maxim si explodezi cand unul iti sta in fata si iti spune: VORBESTI PROSTII. Singura si unica autoritate pe lumea asta este Dumnezeu. Care alege apostoli si oameni mari in Biserica si ii lumineaza sa ne invete si pe noi. Asa se construieste Biserica, nu fiecare dupa capul lui, un sectar aici, un penticostal acolo, un baptist dincolo. Asta nu e Biserica, asta este satana care lucreaza. Iar daca Dumnezeu a lasat interpretari ale Scripturii IN BISERICA, sunt dator sa le ascult. De acolo iti povestesc in continuu, pentru ca eu stiu ce a invatat Biserica si stiu ce a facut Biserica 2000 de ani. Din pacate tu nu ai o biserica si nici o istorie care sa ateste o experienta a crestinismului si a lucrarii... voi nu aveti nimic. Last edited by gpalama; 11.02.2018 at 21:20:19. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt milioane de vorbitori in limbi protestanti si catolici. Multe milioane. Deschide si tu ochii si citeste orice sursa vrei tu! Si apoi pune aici un link cu statistici. Citat:
Dar nu a fost nimic ingropat timp de 2000 de ani. Duhul lui Dumnezeu a lucrat in fiecare veac, cu toti aceea care s-au deschis lucrarii Sale. Exista marturii scrise. Si, probabil, enorm de multe altele, nescrise. |
|
||||
|
||||
![]()
Si daca tot acuzi pregatirea si restul si la mine si la altii.
Chiar crezi ca e important ca tu arunci cu citate din Scriptura pe banda rulanta? Este irelevant. Avem sfinti care au studiat de 10 ori peste tine si care CU DESCOPERIRE de la Dumnezeu au spus clar invataturi pentru Biserica. Si Hristos a spus evreilor suficiente, cei care au vrut sa le auda au auzit, si nu a citat din VT decat de foarte putine ori, tocmai pentru a nu intra intr-o disputa pe fraza si pe cuvant ci pe sens, exact in punctul in care evreiii aveau cele mai mari lipsuri. Evreiii stiau pe de rost VT, insa nu stiau sensul lui... tocmai pentru ca nu lucrau milostenia si iubirea. La fel esti si tu, recitator profesionist din Scriptura, care nu stie o boaba despre Adevar. Si in aceeasi situatie in care noi venim si iti explicam sensul lucrurilor, dar nu vrei sa asculti. De fiecare data cand vorbesc stiu ca am invatatura Bisericii in spate. Nu mi-e rusine si nu ma sperie 100 de citate intelese si interpretate gresit de tine, aruncate ca fiind "scrie in Scriptura". Te anunt ca Scriptura scrie una si voi faceti ce vreti cu ea, la fel ca fariseii si fatarnicii din VT. Ati facut ce ati vrut cu Scriptura. Noi am ascultat de Sfintii trimisi de Dumnezeu pentru luminare, de apostolii lui Hristos. Noi ascultam de DUHUL SFANT care se salasluieste in oameni. Nu putem necinsti pe Dumnezeu care este in acestia care au invatat in Biserica. Last edited by gpalama; 11.02.2018 at 21:27:00. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deschide si tu ochii si citeste orice sursa vrei tu! Si apoi pune aici un link cu statistici. Citat:
Hai sa vedem ce ai spus: asa sta scris intr-o carte. In carte este scris altceva: este scris ca "... voi turna din Duhul Meu...", nu este scris "vor bolborosi". Nicidecum nu este scris ca "vor bolborosi neinteligibil si vor pretinde ca vorbesc limbi ceresti". Ce zici, imi dai dreptate? Asta este o minciuna nerusinata a ta, de a presupune, de a inventa, de a fabrica, de a-i pune lui Dumnezeu fel de fel de lucrari. Sensul direct al expresiei este clar: Dumnezeu va darui harul Sau. Cum daruieste Dumnezeu harul Sau si cum se va vedea lucrul asta? Esti tu Dumnezeu sa imi explici mie cum El daruieste harul Sau si ce lucrari va avea harul in fiecare??? Pentru ca nu toti au prorocie, nu toti au darul vindecarilor, nu toti au toate darurile. Este simplu: zice Apostolul Pavel: roadele harului sunt blandetea bunatatea, indelunga rabdare, dragostea... etc, astea sunt roadele MARI ale harului in om, pentru ca astea sunt vesnice si transforma omul in ce trebuie sa fie: O FIINTA BUNA. Vorbirea in limbi este un dar "de folos" temporar si nu un dar "al vesniciei", al sufletului, un dar care sa transforme sufletul pentru vesnicie. Este o unealta de care avem nevoie pentru un lucru in viata. Nicidecum nu este un lucru care sa se lipeasca de suflet. Ce faci tu este sa te folosesti ILEGITIM de un citat din Scriptura, pe care l-ai luat din context, pentru a-l folosi pe post de argumentatie cum ca la sfarsitul veacurilor multi vor bolborosi. Tu minti cand spui ca "scrie", cand de fapt "NU SCRIE", iar ce faci tu este sa intepretezi textul Scripturii in modul tau voit si apoi sa afirmi ca in Scriptura "SCRIE". Un joc ieftin de cuvinte, specific sectarilor, trebuie sa te duca putin capul ca sa te prinzi de modalitatea asta ieftina sectara de argumentare. Ce denumesti tu "SCRIERE" este de fapt "INTERPRETARE PERSOANALA PRIN EXTINDERE DE CONTEXT SI FORTARE A SENSULUI". Hala sa-ti fie, umbli cu cioara vopsita, spui ca "SCRIE" cand de fapt nici pe departe nu scrie lucrul respectiv. Minti cu nerusinare. De fapt este o interpretare personala a textului intr-un anumit sens, fortat evident, si apoi reveniti cu vorbarie ieftina ca "SCRIE"... serios? Ma iei cu abureli din astea??? Chiar nu iti este putin rusine sa umbli cu cioara vopsita? Minti cu nerusinare la fiecare pas. Vezi? Asta este materialul penticostal si sectar si protestant: scrie, cand de fapt nu scrie; mincinosi pe banda rulanta, care si-au luat minciuna pe post de argumentatie si jocul ieftin de cuvinte. Chiar scrie in Scriptura aberatia ta ??? Nu scrie, imi pare rau, da-mi te rog "unde scrie" sa vad, pentru ca citatul respectiv scrie cu totul altceva. Last edited by gpalama; 11.02.2018 at 21:41:37. |
|
|||
|
|||
![]()
Respect e un cuvant prea mare.
Eu te rog doar, atunci cand vorbesti cu mine, sa incerci sa te controlezi si sa nu mai fi marlan! Sunt sigur ca poti. Si doar in aceste conditii putem dialoga. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am vazut asta. Sectarul in pozitia de victima acuza, se retrage, orice numai sa nu se confrunte cu adevarul. EVITI CONFRUNTAREA CU ADEVARUL !!! Constant, continuu, repetitiv, sari peste orice farama de adevar. Asta este jocul pe care tu nu poti sa-l joci: ADEVARUL, si de asta il eviti pe cat poti. Singurul joc de care esti capabil este mintitul cu Scriptura in mana: SCRIE in Scriptura: sa mintim ca un profesionist alaturi de PT, pana ajungi sa crezi propriile minciuni. Ar trebui sa-ti recunosti singur minciuna: in Scriptura NU scrie ce spui tu; scrierea pe care o invoci tu este o interpretare si intelegere personala a unui context. Asa ca lasa minciunile si fii corect. Acuzi marlanie cand de fapt tu esti in minciuna si mizerie peste cap. Sa stii ca esti cu adevart intr-o poiztie buna din care sa oferi o replica substantiala. Mincinosul ne explica "scrierile" din Scriptura. In momentul in care ai spus SCRIE, si lucrul respectiv NU este scris, te-ai descalificat complet. Ca om, pentru ca te dovedesti un mincinos ordinar, care foloseste jocuri ieftine de cuvinte pentru "argumentare", si din perspectiva de "teolog", care ar trebui sa foloseasca argumentari corecte si nu jocuri de cuvinte si retorica mincinoasa. Esti un mincinos ordinar. Nu scrie in Scriptura ce ai spus ca scrie. Last edited by gpalama; 11.02.2018 at 21:56:07. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este doar ignoranta ta. Pentru ca nu cunosti nici Biblia dar nu citesti nici statisticile. Ci doar te dai mare mistic. In lumea noastra sunt multe milioane de catolici, am afirmat. Nu noi, penticostalii, spunem asta despre ei. Ei insisi o spun. Uite aici link-ul: http://reinnoirea-carismatica.ro/Ist...x#140_milioane Aici ei, catolicii afirma ca sunt peste 100 de milioane de carismatici catolici. Ce zici, o suta de milioane sunt multe milioane sau putine? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
16. Ci aceasta este ce s-a spus prin proorocul Ioil: 17. "Iar în zilele din urmă, zice Domnul, voi turna din Duhul Meu peste tot trupul și fiii voștri și fiicele voastre vor prooroci și cei mai tineri ai voștri vor vedea vedenii și bătrânii voștri vise vor visa. fac si eu un comment, va rog sa nu va suparati, nu e in sensul discutiei voastre. asa se face legatura dintre vt si nt, asta e motivul pentru care nu s-a renuntat la vt, trebuia sa existe legatura cu prorocii din vt. pt catalin. ![]()
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bolborosirea este inventie personala a satanei, extindere a contextului. Nu scrie... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Te folosesti de catolici acum in mod ieftin, pentru a confectiona un fundal pentru daruri, dar si pentru a te lipi in mod ieftin la o autoritate. Incerci sa furi din credibilitate. Ce ieftin esti... Vorbeste mai bine despre barca sectara si despre cum se scufunda ea si despre cum bolborositi voi acolo. Daca ati fi voi lumina a lui Hristos, nu ai avea nevoie de catolici si de altii pentru argumentare. Barca ta ar fi suficienta. Esti confuz, nu stii cum se argumenteaza lucrurile astea. Esti falimentar la cel mai important examen al Scripturii: intelegerea corecta a notiunilor si principiilor. Asta este examenul primordial din Scriptura.. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|