Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.02.2010, 13:16:29
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

și iată pilda lui Esop ca să nu mă mai închin la idolul prosop și să nu vă mai distrați voi atât de copios exact cum râde ciorb de oală spartă, sau hîrb de burdufuri vechi peticite cu petice noi în care se pune vin nou din Cel mai bun, ce se aseamănă cu pilda semănătorului:

Citat:

(Xantos era un filozof grec ce il avea drept slugă, drept rob, pe Esop)
...a doua zi Xantos a poruncit lui Esop sa vie dupa dansul; si s-au dus amandoi la o gradina sa cumpere legume, si culegand gradinarul o legatura de legume a luat-o Esop, iar Xantos vrand sa plateasca pretul legumelor, gradinarul a zis:
— Lasa, doamne, numai o intrebare sa-mi dezlegi. Xantos zise:
— Ce intrebare e aceea?
Atunci gradinarul raspunse:
— Pentru ce legumele pe care eu le sadesc, macar ca adeseori le sap si le ud, tot mai tarziu cresc decat acelea care rasar de sinele din pamant, si care mai curand fac samanta, macar ca pentru acestea nimeni nici o grija n-are?
Iar Xantos, cu toate ca intrebarea era filosoficeasca, nestiind alt ce sa zica, a raspuns ca, precum altele, asa si acestea se ocarmuiesc de la purtarea de grija a lui Dumnezeu. Iar Esop fiind de fata a ras; catra care filosoful zise:
— Razi, ori ma razi?
Iar Esop a raspuns:
— Ba te rad, dar nu pe tine, ci pe cel ce te-a invatat, caci cele ce se fac din purtarea de grija a lui Dumnezeu, oamenii cei intelepti le dezleaga. Drept aceea, pune-ma pe mine, si eu voi dezlega intrebarea.
Deci Xantos, intorcandu-se, zise catra gradinar:
— Nu se cuvine, prietine, ca eu cel ce intr-atatea scoli m-am desputat, acum in gradina sa dezleg la intrebari. Intreaba dar pe aceasta sluga a mea si-ti va da deslusiri...
Iar gradinarul zise:
— Dar acest urat stie carte? O, ce nenorocire! Ci spune de stii, o, preabune, dezlegarea lucrului ce-l cerc!
Iar Esop zise:
— Muierea daca se marita a doua oara, pruncilor care i-a capatat de la barbatul ei cel dintai le este mama adevarata, iar celor adusi de barbat de la nevasta sa cea dintai le este mastiha, si pentru aceea multa deosebire este intre acesti copii; caci pe acei pe care i-a nascut ea, cu dragoste si cu buna grija ii hraneste, iar pe cei nascuti de la alta ii uraste, si din pizma imputineaza bucatele lor, si da la fiii sai, caci pe acestia firea ca pe ai sai ii iubeste, iar pe ai barbatului ca pe niste straini ii uraste. Intr-acest chip si pamantul, acelora pe care le-a nascut el de la sine le este mama adevarata, iar acelora ce sadesti tu le este mastiha; de aceea pe cele nascute de la sine, ca pe niste legiuite, mai bine le hraneste si le incalzeste, iar celor sadite de tine, ca unor straine, nu le da atata hrana.
Iar gradinarul multamindu-i zise:
— Crede-ma ca din mare grija si indoiala m-ai mantuit; du-te dar, du legumele in cinste, si de cate ori vei avea nevoie ca la gradina ta vino si-ti ia.

Last edited by vsovivi; 11.02.2010 at 13:20:50.
Vechi 11.02.2010, 14:45:00
Banned

Implicit

AndruscaCIM

Auzi Vsovivi...fa-ma si pe mine sa inteleg, tu aici incerci sa ne vinzi langosi?? Adica intreg BOR-ul e constituit din iselatori, lupi, vulpi si saduchei?

Citat:
eu nu spun neapărat de BOR sau de alte culte ci am scris după cum zice și scrie Dumnezeu, căci este scris „să nu judeci” deci nu aș vrea să judec eu preoții sau slujitorii sau credincioșii deși e clar că mi se mai întâmplă, căci „este Cine sa-i judece” și nu sunt ei slujitorii mei ca să-i judec eu ci ei mă slujesc pe mine păcătosul căci este Unul aici care Îl slujește pe Dumnezeu, așa cum are tragere fiecare... mădular, și mai mult este scris: „nu judecați căci cu judecata cu care judecați cu aceiași judecată veți fi judecați” și cu măsura cu care cercetați și cântăriți și măsurați, cu aceiași măsură veți fi și voi măsurați, deci dacă ochiul tău, care este lumina trupului are în el bârna, iar ochiul tău cel drept este întuneric, strâmbătate, desfrânare, lene, atunci cum îți este lumina din tine?, dar atunci întunericul? deci cine a ma văzut socoteală sau judecată în care ca date inițiale tu ești scris acolo ca drept: ca vrednic, ca negreșitor, ca sfințișor? și cine a mai văzut ca mândria și lăudăroșenia de sine și voirea de sine să fie virtuți mai nou? deci este scris că dacă vrea cineva să se pocăiască atunci să facă roade vrednice de ea, de pocăință, drepte faceți cărările, neteziți potecile colțuroase, pregătiți Calea Domnului dar nu îndreptățindu-vă voi pe voi înșivă... dar Ioan a botezat doar cu apă chioară, apă din Iordan, pe când Cel ce a venit după el și înainte de el era, Acela este Cel ce botează cu Duh Sfânt și cu foc... căci el are lopata în mâna Sa, și își va aduna grâul în jitnițele Sale iar pleava o va arde într-un foc... nestins...

deci nu mă refeream eu numai la BOR sau la cineva anume ci se știu ei cine sunt lupii răpitori îmbrăcați în haina sfântă... ce se recunoaște numai pe el însuși acolo unde la simbolul credinței se vorbește despre Iisus ori despre Hristos... numai...
Imi cer scuze, dar asta este interpretarea dintotdeauna a sectarilor, dau cu coada peste intreg sistemul, facand abstractie de cei cinstiti, cu vocatie, credinta si preocupare pentru sufletele oamenilor...lasati de Dumnezeu acolo unde sunt... si asta pentru a-si justifica si evidentia "curatia sufleteasca si inalta treapta duhovniceasca la care au ajuns"...prin prisma carora privesc la viermii corupti si mincinosi de jos.

Citat:
poi draga mea de ce privești gândind că dumneata nu ești sectară ci numai ceilalți, ori sigur doar ăia care nu sunt din BOR, poi nu ai citit că Biserica cea Una este biserica aia din loc în loc, aia din sfinți, deci e vorba de sfinții din BOR eventual dacă tot ai vrea să te mândrești în Domnul, sau de Duhul, sau de Har sau de Duhul proorocitor, duhul proorociei, dar voi nu vreți să va recunoașteți ca fiind sectari, mari sectari dar în cadrul BOR, zic sectari căci nu vreți să-L primiți pe CLD! poi nu s-a scris că : „să nu gândiți în inimile voastre că aveți drept Tată pe Avraam” iar voi ce gîndiți că aveți drept tată... pe BOR? și care anume din BOR vă e tată? iar restul vă sunt sectanții? căci nu prea am văzut frăție ci invidie printre credincioșii din BOR? deci nu mai huliți ci faceți roade vrednice de pocăința voastră și nu vă mai mândriți cu lupii răpitori îmbrăcați în haină sfântă căci mărturia lui Dumnezeu este Duhul proorociei... deci nu mă refer ca să osândesc la nimeni anume ci voi singuri o să-i recunoașteți după roade, deci nu doar după fapte ci după roade, adică năravurile ascunse ale vieții căci alea cresc chiar dacă pe afară ești plin de fapte ce par vrednice dar prin lăuntru ești un puișor de lup răpitor în hăinuță de sfințișor... și sigur că și in vechiul Israel și în BOR dar și prin locuințele satanei cu siguranță că sunt și oameni vrednici care nu și-au mânjit hainele cu fapte josnice săvârșind fărădelegea sau jertfind idolilor (lăcomiei și desfrânării și răzbunărilor răutăcioase pentru slavă de la oameni sau de la draci)... și desfrânarea cea mai rău ca la păgâni sau la animale, cum mulți dintre noi creștinii le facem dar zicem că defapt sectanți-s de vină... poi care sectanți? poi voi îi priviți pe toți ca pe niște sectanți, pe toți afară de voi înșivă că voi ziceți că aveți tată pe Avraam, dar iată ce fapte a făcut Avraam că a zis, Doamne dacă 10 drepți sunt în Sodoma și Gomora, te rog nu distruge cetatea... iar Domnul acum și 5 dacă v-a găsi nu v-a distruge cetatea aceea... căci așa a zis CLD
Scuze...dar un asemenea mod de gandire este abominabil pur si simplu...luati si cautati fratilor preotii cu har, cinstiti si cum ii mai doriti voi, care nu va cer nici un sfant, care au dacie sau fiat, care traiesc in apartamente mizere, la tara....cautati-i ca doar de aia aveti picioare, ochi, urechi si creier...ca sa aflati, nu sa va luati " sfintenia" si sa va dati deoparte, sa nu cumva sa va corupeti Doamne fereste si voi...credinciosii " adevarati"!!!

Citat:
poi draga mea, modul de gîndire prin care m-ai asociat cu ce știu eu ce sectă visai dumneata, era al tău, că doar eu am scris mereu că eu sunt un mare păcătos mirean din BOR dar care Îl cred și-L primesc și-L citesc și caut să-L urmez pe Cuvântul lui Dumnezeu dat prin prooroci și prin cele 7 Trâmbițe apocaliptice, căci trâmbițarea lor este spre Viața noastră.
Ai grija...ca nu e in ordine deloc modul asta de gandire!!!Trezirea...ca preoti buni sunt peste tot, asta daca nu cumva nu te intereseaza deloc existenta lor...si ai alte prioritati, si asta e doar un pretext bine cunoscut in randul sectarilor!!

Citat:
Domnule, de ce draga mea, mă trimiți la preoți? poi ce ai vrea ca mereu să facă ei ce ar trebui să ascult și să fac eu? poi de ce trimiteți voi oamenii la preoți când se vede de departe că nici unii nu urmați sfaturile lor? de ce să amăgim pe Iisus că-L ascultăm? nu e mai cinstit să zicem că nu mergem la preoți? căci chiar dacă mergem la preoți defapt noi suntem cu mintea sau cu trăirea plecată cine știe pe unde, deci nu mergem la preoți că dacă am merge și nu ascultăm de sfaturile de la Duhul atunci nu suntem noi lupii răpitori în haină de sfințișor? cine este deci cel ce merge la preot sau cel ce nu merge la preot? căci noi nu plinim sfaturile Duhului Sfânt ci învîrtoșăm Harul mereu doar spre poftele și plăcerile noastre... deci nu e mai cinstit să ne recunoaștem pe noi înșine în lupii răpitori îmbrăcați în haină sfântă dacă tot mergem pe la preoți și pe la mănăstiri? deci uite eu mă recunosc că sunt dintre lupii aceia care mănânc din frații mei, n-am ajuns încă sfânt dar nădășduiesc că m-o sfinți și pe mine Acela...deci bine că iată vine postul Paștelui, și poate mă mai liniștesc cu desfrînările și cu vorbele rele și cu osândirile strâmbe și nedrepte îndreptățindu-mă pe mine lupul sau pe alți lupi în haină sfântă pe care fie nu-i pricepi ce zic fie nici ei nu știu ce zic sau ce fac deoarece:
„în mintea strâmbă și lucrul drept se strâmbă” (Păr. Arsenie Boca)
„bobul lui se preschimbă în tăciune iar el se crede grâu nedreptățit” (Trâmbița Apocaliptică nr. 3)
sau de la Apostol: „iată porcul că s-a întors la mocirla sa și câinele la vărsătura sa”

nu-i așa stimată și dragă MM?
Doamne ajuta!

Citat:
Chiar așa! și mulțumesc pentru întrebări deși am impresia că nu prea au fost întrebări ci iar ați osândit voi pe sectanți deși este scris: „a Mea este răzbunarea” deci a lui Dumnezeu...

Last edited by vsovivi; 11.02.2010 at 15:43:17.
Vechi 11.02.2010, 15:36:50
01andrei01 01andrei01 is offline
Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit ???

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
Andrei001 spunea despre pucioși:

“Pai normal ca ti se pare secta ...ca oamenii astia traiesc in sfintenie,si interzice ori ce fel de desfranare si alte placeri lumesti,oare unde ar fi lumea fara sex,droguri,alcool,tigari,cluburi,discoteci...foam ea de bani multi si de averi,crime,violuri,divorturi???
Biserica noastra e de acord cu mare parte din astea...asa ca si tie ti se pare corect...”
...Trebuie sa traiasca in averi multe???Nu te intrebi,oare dc preotii vazatori cu duhul sunt aia care stau in saracie????

Nu, nu de aceea sunt pucioșii sectă. Și nu e vorba de faptul că mi se pare mie (sau altora care văd la fel ca mine lucrurile) că sunt o sectă.
Pucioșii sunt schismă sau sectă pentru că sectă însemnă secționare, adică tăiere sau ruptură a unui mădular sau a mai multora din trupul întreg al Bisericii. După ce că s-au rupt singuri din trupul Bisericii, iluzioniștii pucioși i-au întors spatele și au început să o mai și ponegrească așa cum faci și tu, când zici că “Biserica noastră (a noastră? a ta? mai este asta biserica ta, pe care o ponegrești ca un golan?) e de acord cu mare parte din astea”, adică mare parte dintre relele pe care le-ai înșirat tu mai sus.

Nu, Biserica nu este de acord nici cu desfrâul, nici cu drogurile, nici cu beția, nici cu destrăbălarea în case de adunare, nici cu avariția, nici cu crimele, nici cu violurile, nici cu divorțurile. N-ai să găsești tu în cărțile de slujbe vreo “slujbă de divorț”, așa cum sunt pentru botez, pentru cununie sau pentru înmormântare, dar mai întâi trebuie să citești asemenea cărți, ca să știi apoi, dar ca să citești și să scrii corect ți-ar mai trebui ceva școală.
Biserica însă nici nu iese la război cu păcătoșii, așa cum fac unii care se înrolează singuri fără să-i tocmească nimeni în “oști ale Domnului” sau clanuri (zise “obști”) puritane pucioșești. Biserica îi îngăduie și pe păcătoși (deși nu este de acord cu păcatele lor, ci îi învață și-i mustră acolo unde este cazul), așa cum a primit ea de la Sfântul Apostol Pavel:

“Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu mă voi lăsa biruit de ceva.”(I Cor. 6,22)
Iar pentru cei mai grei de cap ca tine, Sfântul chiar se repetă, cu riscul de a fi cotat ca “pisălog”:
“Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi folosesc. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate zidesc.”(I Cor. 10,23)

Cât despre sfințenia pucioșilor, poate te interesezi de la sursă despre cazul de bigamie a unor pucioși din “obștea” de la Coșereni. Că tot spui tu că la ei se “interzice ori ce fel de desfranare si alte placeri lumesti”.

Și pentru că te roade invidia pe “averile multe” ale preoților și le dorești să le moară capra ca “să stea în sărăcie”, te anunț că și liderii pucioși de la Pucioasa, pe care tu îi admiri de la distanță, au (săracii de ei!) și niscaiva terenuri, au și ceva case, au și câteva mașini scumpe, au gaze la sobe, au încălzire în pardoseală și hambare multe de locuit, mai multe decât ar avea nevoie, iar cu banii nu stau deloc prost (adică așa cum visezi tu, “în sărăcie”). Chiar acum își mai construiesc un hangar imens, care o să stea gol ca și celelalte, dar banii trebuie investiți în ceva durabil; du-te la Pucioasa ca să-l vezi, că e aproape gata.

Așa că, Andrei001 puiule, ești și tu în devenire un sectant mititel, dar plin de ifose. Semianalfabet și habarnist în ale teologiei, îți dai cu părerea ca să nu dormi și faci proorocii ca Pythia despre înnegrirea picioarelor altora.

Dacă tot te mănâncă pielea, fă-le o vizită pucioșilor, că te înghit ei de bucurie cu pene cu tot.
S-au rupt ei din trupul bisericii sau biserica s-a rupt??? Vezi ca eviti subiectele adevarate???ma ataci pe mn ca sunt analfabet...Tu cum esti daca scri toate prostiile alea??? vad ca te deranjez,pai fato...asa e fost lasata biserica?asta inseamna sa crezi in Dumnezeu???sa iai bani de la omu sarman??ca preot sa nu faci nimiq fara bani???asta e biserica???scuzama dar eu nu stiu sa vi zis asa Dumnezeu?Mai degraba biserica a devenit o secta.Ea s-a desprins de Domnul si sti f bn asta...Te deranjeaza ca iti spun adevaru?ce ai vrea sa cred toate prostiile astea care te chinui tu sa le spui?na-i nici o dovada reala decat inchipuiri...Crezi ca daac imi dai tu n citate din biblie...ai si dreptate???Daca ai citit Boblia crezi ca acum stii totul??? Tu nai alta treaba,deact sa spui prostii la oameni?grav este aca te mai si crede cate unu,ca nare saraci cum sa nu creada cand vede minciunile tale atat de elaborate.Dar sunt doar niste minciuni....As vrea sa ma duc dar nu sunt pregatit pt asa sfintenie.Faptul ca stau si ma cert cu tine,imi arata mie ca sunt la fel de pacatos ca si tn si ca si altii.....Tu ai facut vizita puciosilor?sa ezi cum e?sau comentezi si tu din auzite,din ce ti-au spus altii nemultumiti ca tine??? Daia avem timpurile si vremurile astea.daia ne da Dumnezeu iarna asta grea...pt ca si noi suntem rai si asta meritam....asa ca nu mai mintii lumea,CUVANTUL LUI DUMNEZEU ESTE SI VA FI ADEVARAT. Stiu ca si tu sti asta dar mandria te impiedica sa crezi
Vechi 11.02.2010, 15:48:29
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
..........
Pai eu nu te trimit la preoti, asa la modul abstract...am constatat pur si simplu ca un alt sectant de aici, tot pucios are o problema cu intreaba Biserica Ortodoxa, cu preotii, averile, masinile pe care le conduc, si faptul ca cer bani...si alte asemenea. Si da, nu mi se pare ca cineva e intreg la cap...daca atat a reusit sa vada in intreg BOR...si asta din cauza ca s-au tras mai pe dupa oboroc cativa preoti "protestanti" si au impresia ca au ajuns sfinti, in timp ce intreaga Biserica Ortodoxa Romana s-ar lupta cu arghilofilia si alte patimi neintalnite in " Noul Ierusalim"!!!

Sa fim seriosi, nu va trimit la preoti...v-am sugerat doar sa ii cautati si pe cei deosebiti daca tot va plangeti de intregul cler, pentru ca s-ar zice ca nu ati aflat nici unul in afara de secta voastra manioasa si mandra...si vezi Doamne numai " preotii" puciosi or fi sfinti si mai au un cuvant de spus si o viata demna de luat in considerare!

Fiti voi crestini cum trebuie, si lasati voi judecatul preotilor...ca numai si pentru pacatul asta...e destul de clar pe unde va situati duhovniceste!

Doamne ajuta!
Vechi 11.02.2010, 15:57:44
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de 01andrei01 Vezi mesajul
S-au rupt ei din trupul bisericii sau biserica s-a rupt??? Vezi ca eviti subiectele adevarate???ma ataci pe mn ca sunt analfabet...Tu cum esti daca scri toate prostiile alea??? vad ca te deranjez,pai fato...asa e fost lasata biserica?asta inseamna sa crezi in Dumnezeu???sa iai bani de la omu sarman??ca preot sa nu faci nimiq fara bani???asta e biserica???scuzama dar eu nu stiu sa vi zis asa Dumnezeu?Mai degraba biserica a devenit o secta.Ea s-a desprins de Domnul si sti f bn asta...Te deranjeaza ca iti spun adevaru?ce ai vrea sa cred toate prostiile astea care te chinui tu sa le spui?na-i nici o dovada reala decat inchipuiri...Crezi ca daac imi dai tu n citate din biblie...ai si dreptate???Daca ai citit Boblia crezi ca acum stii totul??? Tu nai alta treaba,deact sa spui prostii la oameni?grav este aca te mai si crede cate unu,ca nare saraci cum sa nu creada cand vede minciunile tale atat de elaborate.Dar sunt doar niste minciuni....As vrea sa ma duc dar nu sunt pregatit pt asa sfintenie.Faptul ca stau si ma cert cu tine,imi arata mie ca sunt la fel de pacatos ca si tn si ca si altii.....Tu ai facut vizita puciosilor?sa ezi cum e?sau comentezi si tu din auzite,din ce ti-au spus altii nemultumiti ca tine??? Daia avem timpurile si vremurile astea.daia ne da Dumnezeu iarna asta grea...pt ca si noi suntem rai si asta meritam....asa ca nu mai mintii lumea,CUVANTUL LUI DUMNEZEU ESTE SI VA FI ADEVARAT. Stiu ca si tu sti asta dar mandria te impiedica sa crezi
Andrei...as vrea sa imi raspunzi la o intrebare..te rog!

Nu exista nici un preot ortodox asa cum iti doresti tu sa fie...in intreaga tara, nicaieri? Ai umblat tu toata tara asta, si ai vazut ca toti sunt la pamant din punct de vedere duhovnicesc, si umbla numai dupa bani...asa cum afirmi?

Daca eu iti spun ca exista preoti care iti dau banii inapoi, bani dati de mine pentru ca asa vreau eu...deci nu imi cere nimeni bani mie. Daca eu iti spun ca exista preoti care nu au masini, nici vile, nici nu cer bani si sunt si preoti model...cine are dreptate dintre noi doi, eu sau tu???

Daca exista preoti ortodocsi model, smeriti, induhovniciti si care pastreaza Dreapta Credinta...atunci care ar fi rolul separarii voastre de BOR??
Vechi 11.02.2010, 16:05:57
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Andrei...as vrea sa imi raspunzi la o intrebare..te rog!

Nu exista nici un preot ortodox asa cum iti doresti tu sa fie...in intreaga tara, nicaieri? Ai umblat tu toata tara asta, si ai vazut ca toti sunt la pamant din punct de vedere duhovnicesc, si umbla numai dupa bani...asa cum afirmi?

Daca eu iti spun ca exista preoti care iti dau banii inapoi, bani dati de mine pentru ca asa vreau eu...deci nu imi cere nimeni bani mie. Daca eu iti spun ca exista preoti care nu au masini, nici vile, nici nu cer bani si sunt si preoti model...cine are dreptate dintre noi doi, eu sau tu???

Daca exista preoti ortodocsi model, smeriti, induhovniciti si care pastreaza Dreapta Credinta...atunci care ar fi rolul separarii voastre de BOR??
atitudinea asta a lui andrei este tipic sectara. nu are rost sa mai discuti cu el ca nu ai cu cine. numai sectantii vin si arata cu degetul ca ia uite ce pacatosi sunt ortodocsii si ce sfinti sunt ei. asa e si cu puciosii...ei sunt sfinti, si BOR e cazuta. sa le lumineze Dumnezeu mintile, ca nu isi dau seama ce fac.
Vechi 11.02.2010, 16:34:23
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
atitudinea asta a lui andrei este tipic sectara. nu are rost sa mai discuti cu el ca nu ai cu cine. numai sectantii vin si arata cu degetul ca ia uite ce pacatosi sunt ortodocsii si ce sfinti sunt ei. asa e si cu puciosii...ei sunt sfinti, si BOR e cazuta. sa le lumineze Dumnezeu mintile, ca nu isi dau seama ce fac.
Bine bine...dar e ceva complet irational sa afirmi ca nu exista nici un preot ortodox care sa mai pastreze Dreapta Credinta si care sa nu ceara bani ( ca observ ca asta e principala problema a lui)...e practic imposibil, chiar si prin reducere la absurd!

Sa ne lumineze Dumnezeu mintile tuturor!
Vechi 11.02.2010, 16:36:10
Banned

Implicit

AndruscaCIM

Pai eu nu te trimit la preoti, asa la modul abstract...

Citat:
nu e rău să trimiți omul la preot, dar ce te faci dacă o să vadă la el ceea ce a constatat acel „sectant” că firește e vinovat de ce vede și aude, deci inventează omul? poi dacă nu inventează fie dumneata faci parte din secta orbilor fie inventezi dumneata zicând că ce se vede e iluzie, dar dacă spui că nu judeci preoții și nu judeci în general atunci de ce le vedeți mereu paiele în ochii pucioșilor? deci ce se întâmplă? cred că suntem pătimași, ca suporterii ce cred că dacă ling pe mai mari cu laude or să fie iertați de păcate... poi dați slavă lui Dumnezeu și nu faptelor omenești... căci omul face fapte ca să fie slăvit de oameni, căci dacă ar face fapte pentru Dumnezeu ar lucra în ascuns binele, mila sa, ca sș nu știe stînga sa ce face dreapta, dar noi nu mai știm cine ne este nici stînga nici dreapta în ziua de astăzi...
am constatat pur si simplu ca un alt sectant de aici, tot pucios are o problema cu intreaba Biserica Ortodoxa, cu preotii, averile, masinile pe care le conduc, si faptul ca cer bani...si alte asemenea.

Citat:
e treaba lui ce spune și ce scrie dar de ce îl faci sectant că tânărul de 17 ani vede? deci ai vrea să nu vadă? da, aici ai dreptate, dacă ochiul tău te duce în ispită sau mâna ta ca să te poticnești atunci scoate-l de la tine că mai bine intri în viață orb sau mut sau șchip decât să fi aruncat cu totul în gheenă, deci poate că apărând dreptatea a căzut în ispita întinsă de cel rău prin sculișoare sculate, căci omul nu-i atent că apărîndu-se de o ispită cade in alta, deci fie hulește fie linge, căci fie pismuiește râvnind fie urăște răzbunând, fie se mândrește că stă în picioare, fie se deznădăjduiește ca și căzut, ori mai rău sșade liniștit între, in caldiceea semiramidei
Si da, nu mi se pare ca cineva e intreg la cap...daca atat a reusit sa vada in intreg BOR...si asta din cauza ca s-au tras mai pe dupa oboroc cativa preoti "protestanti" si au impresia ca au ajuns sfinti, in timp ce intreaga Biserica Ortodoxa Romana s-ar lupta cu arghilofilia si alte patimi neintalnite in " Noul Ierusalim"!!!

Citat:
poi și ei sărmanii sunt în suferință căci dacă ai citi în Cuvântul lui Dumnezeu ai vedea că unii L-au părăsit, alții și-au vândut frații, alții s-au răzvrătit, și câte și mai cîte baiuri și dureri și căderi... deci asta zici tu că se cred sfințișori... sau cei ce vor să-i lapideze mereu... dar oricum sunt mult mai sfințișori ca orișicare, fiindcă sunt pregătiți de însuși Domnul... dar mulți sunt aciuiați și strânși din oile cele pierdute, neînsemnate, neluate în seamă de ziditori...
Sa fim seriosi, nu va trimit la preoti...v-am sugerat doar sa ii cautati si pe cei deosebiti daca tot va plangeti de intregul cler,

Citat:
nu m-am plâns ci dumneata așa ai crezut, eu am întâlnit numai preoți foarte cuminți și smeriți și înțelepți plini de Har, la cei din BOR mă refer, iar pe pucioși sărmanii nu i-am întâlnit niciodată dar cred sigur că sunt mari smeriți căci nu se poate altfel căci și să nu vrei și trăind acolo unde se citește Cuvântul lui Dumnezeu devi alt om, devi sfânt... deci cred fără să cercetez, fără să văd că pucioșii mulți sunt sfinți dacă rabdă să rămână cu Dumnezeu până la sfârșit
pentru ca s-ar zice ca nu ati aflat nici unul in afara de secta voastra manioasa si mandra...

Citat:
tu zici că e sectă și ți-am zis că eu sunt mirean mare păcătos din BOR și mândria este a celor ce nu cred sau doar cred dar nu aplică nimic
si vezi Doamne numai " preotii" puciosi or fi sfinti si mai au un cuvant de spus si o viata demna de luat in considerare!

Citat:
poi nu ți-am zis că după roade îi veți cunoaște, deci nu doar după fapte ci după roade, după fructe și legume, căci oricâte fapte și vorbe ai spune, spinul și neghina din tine tot va ieși la lumină cândva prin roadele lor, oricât se ascund de tine ca să nu vezi rădăcina și tulpina ca plantele viclene, deși păcatul e mare ca o bârnă în ochiul celui ce caută paiele ca să poftească și să osândească pe nedrept, strâmb, fals, viceversa...
Fiti voi crestini cum trebuie, si lasati voi judecatul preotilor...ca numai si pentru pacatul asta...e destul de clar pe unde va situati duhovniceste!

Citat:
poi de ce crezi atunci că pucioșii n-au proți? și da, păcatul asta e mare dar nici aproapele și nici pe Dumnezeu sau ce, dreptatea crezi că e doar pentru preoți? poi unuia din aceștia mici dacă nu le-ai făcut Mie nu mi le-ai făcut și iată că ai lucrat fărădelegea... deci vezi că mereu judecăm după fața sau după haina poleită a omului? și este scris că să nu faci judecată strâmbă văduvei sau săracului sau străinului sau orfanului... deci pentru ce în loc să ne iubim, mereu cârtim? pentru ce?

Doamne ajuta!
Citat:
Așa e, și așă să fie, Amin.
Vechi 11.02.2010, 16:42:52
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
ai făcut dumneata portrete robot la sectari, la ortodocși, la fiecare îi ști după portretul robot?

poi nu ți-am spus că satana se îmbracă mereu în haină de sfînt? este scris... caută și ai să vezi ce fel de portret robot ai să poți să faci, că așa vine satana la tine ca un bătrân smerit și nevinovat, dar ai să constați că fie e ateu, fie dacă e credincios atunci e smintit întru Dumnezeu... deci cum deosebești al cui duh este?

poi nu este scris că până și pe cei sfinți crea să-i înșele? de ar putea, și este scris că mici și mari, slobozi și robi, bogați sau săraci cu toții se vor duce păcăliți...

dar iată că avem un tip care știe cum are andrei inima așezată înaintea lui Dumnezeu, precis ei fi văzător cu Duhul sau ți-a mărturisit Dumnezeu ție cum e andrei... că e hulitor de cele sfinte...

fii domnule serios.
Vechi 11.02.2010, 16:47:04
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Bine bine...dar e ceva complet irational sa afirmi ca nu exista nici un preot ortodox care sa mai pastreze Dreapta Credinta si care sa nu ceara bani ( ca observ ca asta e principala problema a lui)...e practic imposibil, chiar si prin reducere la absurd!

Sa ne lumineze Dumnezeu mintile tuturor!
poi generalizează omul dacă vede multe exemple negative, e firesc...

și are dreptate că doar e clar că azi cu toții suntem păcătoși fie preoți fie mireni fie necredincioși, că nu mai e ca pe vremuri când erau mulți sfinți și mulți mucenici chiar copii, sau drepți prin cetățile păgânicești, azi cu toții netrebnici ne-am făcut până la unul, și așa suntem mai mult viermi mulți, mai multe râme, furnici, leneși, uituci... care cu toții mIscă, mIșcă, așa ca mine... că s-a pregătit tot iadul ca să înghită creștini, și mereu înghite, turme întregi... cete întregi... nici nu se uită la niște mucoși păcătoși ca mine sau ca alții de aici... iadul înghite numai sfințișori... numai pui de...

Last edited by vsovivi; 11.02.2010 at 17:03:52.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fenomenul Posaga poster Exorcismul 13 13.01.2015 14:22:59
Cetatea Noul Ierusalim idealist Calugarul 12 18.01.2013 11:13:01
Fenomenul Emo - o cultura a instabilitatii psihice si sufletesti geo.nektarios Secte si culte 3 01.04.2011 17:38:21
mesaj de la noul ierusalim anaana71 Secte si culte 417 31.01.2011 15:31:40