Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.08.2010, 22:01:34
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Fraților nu săriți pe Anca !
Are dreptate.Un om cu datorii nu este un om liber!
Ia gândiți-vă ce va face un creștin(nevoitor sărăcuțul de el) postitor și dus la biserică care a fost nevoit să facă credite pentru a-și învăța copii facultate,pentru a-i face o nuntă sau pentru a-și încropi o afacere.
Va putea el oare atunci când vor veni vremurile acele despre care tot vorbim să refuze cipul? Nu va putea căci el nu este liber.
Asta dacă privim într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat dar nici fără asta nu este bine să ai datorii nicăieri nici măcar la magazinul din capătul străzii.
Cel mai bine este să fii cumpătat. Ce nu știe Anca(sau a scăpat din vedere) e faptul că sunt muuuulți oameni care au trăit decent acum 2o de ani iar acum datorită pierderii locurilor de muncă la o vârstă înaintată au sărăcit atât de tare încât nu au cu ce trăi (mai ales cei care lociuesc la orașe la blocuri) și mai sunt și bolnavi.
Da, Dorina, sa nu-i uita nici pe acesti oameni, care au muncit si care acum au ajuns fara un loc de munca sau sunt bolnavi. Poate ca Dumnezeu permite acest lucru pentru smerirea lor. Toti avem cate o boala. Totul e sa o ducem fara sa ne plangem si are Dumnezeu grija de noi. De asta sunt incredintata.
Dar iti multumesc, Dorina, ca ai adus aminte de cip. Intr-adevar prin datoriile pe care le contractam devenim dependenti de banca si va trebui sa acceptam cipul.
Tocmai cu gandul la vremea batranetii si a bolii, am amintit de economii, de care sa nu ne atingem. Chiar daca e vorba de o suma mica lunara, acesti bani se strang in timp si sunt buni atunci cand ne trebuie. Bineinteles, cei care isi permitŽsi cat isi permit.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 22:25:24
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
In banii astia sa intre, obligatoriu, si drumurile in tara in fiecare post...la spovedit .
Macar eu fac o tara de efort sa-i inteleg si pe cei din jur, inainte de a-mi da cu parerea. Cu nevrednicie, asa, ca sa fiu in ton cu " credinta ". Bine spus, " cei din jur ", la dumneata nu cred sa fie vre-un batranel in jur care sa cerseasca injosit de propria societate ( condusa de indolenti ), desi acesta a muncit o viata intreaga intr-un mod cinstit .
Ory, nu confunda situatia mea cu a altora. Daca vin in Romania in fiecare Post la spovedit, desi pana acum nu mi-a reusit, o fac din banii mei de aici si cu sacrificiile necesare acceptate de mine si familia mea.
Eu fac mai mult decat "o târa" de efort, ca sa-i inteleg pe ceilalti care sunt cu probleme. Nu ii mai inteleg pe cei mandri, sau pe cei nechibzuiti, sau pe cei, care considera ca totul li se cuvine, dar pe un nevoias incerc sa-l inteleg cat mai bine. Nici nu imi este greu caci am avut si eu episoadele mele, de care nu doresc sa amintesc aici.
Nevoiasii mei sunt in Romania. Cel care cerseste nu mai este mandru. Mandri suntem noi, care consideram cersitul o injosire, cand de fapt o mana intinsa in care punem un banut, noua ne aduce raiul.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 22:25:44
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Topicul acesta este excelent și folositor.Îmi permit să-ți dau și eu o ideie Anca.Ce-ar fi să scriii un manual de supraiețuire pentru românul de criză?
Citat:
4o - acesta e pentru cei mai slabi!
Postul nu e supraviețuire , mare confuzie și mai ales GREȘALĂ ! O iau ca o glumă semicreștină, dar ca o glumă de seară, și nimic mai mult !
Vechi 24.08.2010, 22:30:00
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Ory, nu confunda situatia mea cu a altora. Daca vin in Romania in fiecare Post la spovedit, desi pana acum nu mi-a reusit, o fac din banii mei de aici si cu sacrificiile necesare acceptate de mine si familia mea.
Eu fac mai mult decat "o târa" de efort, ca sa-i inteleg pe ceilalti care sunt cu probleme. Nu ii mai inteleg pe cei mandri, sau pe cei nechibzuiti, sau pe cei, care considera ca totul li se cuvine, dar pe un nevoias incerc sa-l inteleg cat mai bine. Nici nu imi este greu caci am avut si eu episoadele mele, de care nu doresc sa amintesc aici.
Nevoiasii mei sunt in Romania. Cel care cerseste nu mai este mandru. Mandri suntem noi, care consideram cersitul o injosire, cand de fapt o mana intinsa in care punem un banut, noua ne aduce raiul.
Deci rușine nouă , ferice lor rromilor ce sunt prigoniți de cei mândri tare . . . !
Vechi 24.08.2010, 22:30:30
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Nu prea se vede ca muncesc zi lumina pentru a face fata intretinerii casei ci poate a cheltuielilor de calatorii in week-end-uri cu avio-bus-ul in Spania la plaja si cu doi trei puradei dupa ele( asa cum am vazut cozi de olandezi la avioane ca la transportul in comun in Amsterdam)...si nu pareau a fi sotii de senatori sau parlamentari ci niste amariti in slapi...deh, fiecare cu "saracia" lui :)
... adica, acum am inceput sa ne uitam si in curtea vecinului?!? Sunt atatea oferte in luna iunie, ca poti sa mergi cu 120€ oriunde iti ofteste inima. Si apoi o mama cu 3 copii nu are nevoie de plaja si recreiere?
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 22:33:16
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Aici nu ai dreptate. Anca e un om simplu și foarte modest. Știe cum este în țară.
De unde ști cine are dreptate ?
Vechi 24.08.2010, 22:34:04
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit Suntem saraci???

Se spune in Biserica noastra- ai grija ce iti doresti! Vrei bine in viata ta? Atunci gandeste binele, ca sa atragi binele in viata ta.Asa este si cu saracia- fii milostiv, iar Dumnezeu iti va trimite semne ca a primit jertfa ta.

Dupa parerea mea, mai grava este saracia spirituala, dar si cand traiesti in lipsuri si nu poti sa le induri...
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 22:37:16
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Deci rușine nouă , ferice lor rromilor ce sunt prigoniți de cei mândri tare . . . !
Daca ar fi numai rromii, care cersesc, nu ar mai fi cersetori de luat in seama. Dar din pacate am vazut femei in varsta stand la cersit, precum si barbati, fara ca sa fie tigani.
Cum se face ca intelegi pe dos cea ce scriu?!?
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 22:44:36
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Daca ar fi numai rromii, care cersesc, nu ar mai fi cersetori de luat in seama. Dar din pacate am vazut femei in varsta stand la cersit, precum si barbati, fara ca sa fie tigani.
Cum se face ca intelegi pe dos cea ce scriu?!?
Am înțeles perfect, dar am accentuat o latură dureroasă, reală și deloc de neglijat a cerșitului ce a băgat în sperieți Europa !
Vechi 24.08.2010, 22:48:57
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Anca,tu chiar vrei sa te reintorci in Romania? Stai acolo unde esti,se treieste decent in Scandinavia.
Sunt f aproape de a reveni. Din pacate decenta nu te mantuieste. Si apoi voi putea trai decent si in Romania, caci omul sfinteste locul.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sarac vs Bogat AndruscaCIM Generalitati 46 09.01.2013 16:59:38
Ce sunt visele? ggmarius Generalitati 2 02.07.2011 12:33:28
Razbunarea celui sarac elisabeta cretu Intrebari utilizatori 5 24.05.2010 18:49:09